پاس همدان هرگز به تهران نميروددر هفتههاي اخير، دامنه اخبار نانوشتهاي كه عموم آنها از منابع موثق بوده در ارتباط با اين باشگاه، به طرز غيرقابل انتظاري افزايش يافته است و همين باعث شد تا اوليايي، مديرعامل كنوني پاس همدان، در گفتوگو با خبرنگار ورزشي «تابناك» به بررسي و تحليل اين مسائل بپردازد.
سیستم الکترونیکی پاس همدان پایلوتی برای کشورکاظم اوليايي در ابتدای سخنان خود پیرامون مباحث سخت افزاری پاس همدان گفت: استاديوم پانزده هزار نفري همدان كه احداث آن از سال 1380 آغاز شده، تاكنون پيشرفت 60 الي 70 درصدي داشته و در نشستي كه با آقاي عليآبادي، رئيس سازمان تربيتبدني و آقاي مرادي استاندار همدان داشتيم، ايشان قول دادند زمينه لازم را فراهم كنند تا در نيم فصل دوم ليگ برتر، در اين ورزشگاه بازي كنيم.
وی در مورد امكانات روز ورزشگاه همدان اظهار داشت: این تنها ورزشگاهي از اين سري ورزشگاههاست كه مجهز به سيستم هيترينگ است و به همين دليل در زمستان با حرارتي كه به چمن منتقل ميشود، برف در زمين چمن نمينشيند و بازيها به تعويق نميافتد.
مدیرعامل پاس همدان درباره سیستم ورود و خروج الکترونیکی ورزشگاه همدان تاکید کرد: بنده سالها تلاش كردم سيستم ورود و خروج الكترونيكي را در تهران ايجاد كنم، اما به دليل مشكلات موجود در استاديوم آزادي، اين طرح اجرايي نشد و منطقي بود در جاي كوچكتر به عنوان پايلوت از اين طرح استفاده كنيم و پس از تكميل در ساير ورزشگاهها نيز از اين طرح استفاده شود.
تغییرات 30 درصدی با حضور بگوویچاوليايي در ارتباط با میزان تغییرات در ترکیب فنی تیم فوتبال پاس همدان یادآور شد: گمان ميكنم بخش اعظم بازيكنان را نگه داريم و 25 الي 30 درصد، تغييرات داشته باشيم كه در همين زمينه نيز تلاش خواهيم كرد تا نخست نيازهايمان را با بازيكنان داخلي برطرف كنيم و در صورت نياز در برخي پستها، سراغ بازيكنان خارجي برويم.
وی با اشاره به قطعیت حضور بگوویچ در راس کادر فنی پاس چندي پيش با وينگو بگوويچ به توافق نهايي رسيديم و بر اين مبنا او از روز سهشنبه چهارم تير ماه، بازيكنان را تمرين داد.
رقابت بخش خصوصي با بخش دولتي در فوتبال حرفهايدر کمتر جايي دولتها تيمداري ميکنند و در واقع در ديگر کشورها، تنها دولتها کمکهاي مالي به باشگاهها انجام ميدهند. در واقع رقابتي که شکل گرفته، به رقابت بخش خصوصي با بخش دولتي مبدل شده که کاملاً يک طرفه و ناعادلانه است که فيفا هم ميخواهد اين رقابت دولتي نباشد، چرا که علاوه بر نابرابري تيمها، فوتبال دولتي سياسي است.
اوليايي با بيان اين مسئله افزود: هماكنون ميبينيم که يک مدير موفق ميشود، اما سرانجام تعويض ميشود و يک مدير نيز موفق نميشود و تعويض ميشود و دلايل مشخصي هم درباره علت اين تغييرات عنوان نميشود. يکي از مهمترين دلايل اين تغييرات مديريتي، سقف هزينههاست که تا به حال براي آن هيچ محدوديتي در نظر گرفته نشده است. در همين فصلي که گذشت، مديرعامل يکي از باشگاهها که رئيس هيأت مديره نيز بود، بالاترين هزينهها را انجام داد، ولي موفق نشد نتيجه بگيرد. به هر حال، چون هزينههاي باشگاههاي دولتي با اعتبارات دولتي تأمين ميشود، ديگر کسي دنبال بالانس درآمد و هزينه نميرود که همين امر نيز دست آخر مشکلساز ميشود. به همين خاطر ميبينيم که بيشتر پولها غير شفاف هستند و به نام چيزهاي ديگر سند ميخورد و در ورزش هزينه ميشود.
سه ميليارد هزينه حدودي پاس در فصل گذشتهمديرعامل پاس همدان در پاسخ به اين پرسش كه پاس همدان در فصل گذشته چه ميزان هزينه انجام داده بود، اظهار داشت: ما بايد براي تيمداري در ليگ برتر يک متوسطي قايل شويم که به باور بنده، سه ميليارد تومان رقم چشمگيري است. هماكنون بسياري از تيمها، بيش از اين هزينه ميکنند و برخيها نيز با کمتر از اين فصل را پشت سر ميگذارند. ما هم در پاس همدان پيرامون همين متوسط، به صورت بهينه هزينه کردهايم.
كيومرث هاشمي را نميشناسم!وي در ارتباط با اعلام دوپينگي بودن دو تن از فوتباليستهاي پاس همدان گفت: من آقاي كيومرث هاشمي را نميشناسم! بنده مديرعامل پاس همدان هستم كه از نظر تشكيلاتي در استان زيرمجموعه اداره كل تربيتبدني استان هستيم و در تشكيلات فوتبال نيز تحت نظر فدراسيون فوتبال فعاليت دارد. البته در اين زمينه، پيگيريهايي انجام دادهايم، اما تاكنون نامهاي در اين باره دريافت نكردهايم. با مديران فدراسيون فوتبال، عزيز محمدي، رئيس سازمان ليگ و همچنين مسئولان اداره كل تربيتبدني استان همدان نيز در تماس بوديم كه آنها نيز بياطلاع بودند.
مگر ميشود چنين چيزي باشد و هيچكس آگاهي از آن نداشته باشد؟! از نگاه ديگر نيز بايد مدنظر داشته باشيد اين بازيكنان در بازي راهآهن داخل زمين نرفتهاند كه بخواهند دوپينگ كنند و با توجه به شناختي كه از شخصيت اين بازيكنان دارم، بعيد ميدانم اين موضوع درست باشد. بنده با قاطعيت ميگويم يا آقايان اشتباه كردهاند يا كدها جابجا شده و يا موادي مصرف شده كه بايد بررسي دقيقتري درباره آنها انجام شود.
فتحاللهزاده به كار خودش مشغول باشد!مديرعامل اسبق استقلال درباره اين موضوع كه قرار بوده وي به عنوان رئيس هيأتمديره باشگاه پاس همدان برگزيده شده و فتحالله زاده مديرعامل اين باشگاه شود، تصريح كرد: به نظر ميرسد، تغييراتي در باشگاهها مطرح شده كه در همين زمينه اين مسائل مطرح شده است، اما در مجموع، اين موضوع درست نيست. به هر حال، بهتر است آقاي فتحاللهزاده به كار خودش مشغول باشد و براي فصل آينده استقلال برنامهريزي كند و بنده هم تيم پاس همدان را جمع كنم!
بازگشت پاس به تهران منتفي استاوليايي ضمن تاييد نامه نگاريهاي كه در خصوص بازگشت پاس همدان به تهران توسط برخي نهادها صورت پذيرفته، تاكيد كرد: براي اين مسئله به مدت دو سال در فرماندهي كل قوا و نيروي انتظامي كار كارشناسي شده است و دستور بالاترين مقام را دارد و بدين لحاظ بازگشت پاس به تهران منتفي است. در آن مقطع، با بررسيهايي كه انجام شد، اينچنين تشخيص داده شد كه بهتر است دستگاههاي دولتي، از جمله نيروي انتظامي، به وظايف ذاتيشان بپردازند و ديديم كه پس از ما صباباتري در آستانه واگذاري قرار گرفت.
وي در خصوص اين مسئله كه امكان هبه كردن باشگاه پاس وجود نداشته، خاطرنشان كرد: مطمئناً واگذاري اين باشگاه كه به يك نهاد عمومي غيردولتي و نه شخصي انجام شده، هم در راستاي تحقق خواست نهادهاي بينالمللي ورزشي، از جمله فيفاست و هم در راستاي واگذاري امور مردم به مردم است. ما اموالي دريافت نكردهايم كه بحث مزايده مطرح باشد و اگر يك خودكار از نيروي انتظامي واگذار شده بود، اين موضوع قابل طرح بود.
متن کامل اين
گفتوگو را در ستون سمت راست بخوانيد.