رويترز: پيشنهاد سولانا، «توقف در برابر توقف»

کد خبر: ۱۲۶۲۴
|
۰۱ تير ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۴ 21 June 2008
|
13820 بازدید

ديپلمات‌هاي غربي گفتند: اعضاي گروه موسوم به 1+5 پيشنهاد گفت‌وگوهاي مقدماتي را به ايران به شرط محدود کردن برنامه غني‌سازي آن به سطوح کنوني تا مدت 6 هفته در ازاي توقف تلاش‌ها براي اعمال تحريم‌هاي سخت‌تر، ارائه کرده اند. به گونه‌اي که ايران به جاي تعليق فعاليت‌هاي غني‌سازي و بازفرآوري، توانمندي کنوني خود را در مدت مذاکرات افزايش ندهد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز، آنها با بيان اين مطلب افزودند: خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا اين پيشنهاد را در طول گفت‌وگوهاي خود در تهران منتقل کرده است. سولانا در اين سفر بسته اصلاح شده مشوقهاي گروه 1+5 را به ايران ارائه کرد. اين مشوق‌ها در ازاي توقف برنامه غني‌سازي اورانيوم ايران مطرح شده است.

به گفته اين ديپلمات‌ها، بر اساس برنامه «توقف در برابر توقف»، ايران ظرفيت غني‌سازي خود را با افزودن ماشين‌هاي سانتريفيوژ، به مدت شش هفته توسعه نخواهد داد. در طول اين مدت هم گروه 1+5 تلاشها براي تشديد تحريم‌ها را متوقف خواهد کرد.

رويترز به نقل از فردي که وي را يک مقام ارشد ايراني خوانده و در گفت‌وگوها با سولانا شرکت داشته، اعلام کرد که پاسخ ايران بله يا خير صريح نخواهد بود، اما اين مسئله قابل بحث و بررسي است.
وي افزود: ايران اين بسته را بررسي خواهد کرد، اما نه بخش مربوط به توقف غني‌سازي را.

رويترز به نقل از اين مقام اعلام کرد: ما در کار خود در حال حرکت به سوي جلو هستيم. هر روز که مي‌گذرد، در فناوري هسته‌اي پيشرفته‌تر مي‌شويم. اين مسئله در مذاکرات ما را در موقعيت بهتري قرار مي‌دهد.

اما يک ديپلمات اروپايي ادعا کرد که ايران اين رويکرد را رد نکرده و موضع آن مثل گذشته نيست و آنها گفته‌اند به طور جزئي اين مسئله را بررسي خواهند کرد.

از سوي ديگر، «ويتالي چورکين» نماينده روسيه در سازمان ملل متحد شب گذشته اعلام کرد که تهديد ايران با اقدام نظامي مي‌تواند حرکت جديد ايجاد شده در تلاش گروه 1+5 براي حل موضوع هسته‌اي ايران را تضعيف کند.

آمريکا، انگليس، فرانسه، چين، روسيه و آلمان اعضاي گروه 1+5 را تشکيل مي‌دهند.

اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت