بازدید 11280

آمار عجیب فایننشنال‌تایمز از مهاجرت ایرانی‌ها

نشریه فایننشنال‌تایمز اعلام کرد ایران بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ با افزایشی ۱۴۱ درصدی، سریع‌ترین رشد نرخ مهاجرت را در جهان داشت.
کد خبر: ۱۲۰۷۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶ 28 November 2023

به گزارش تابناک، فایننشال تایمز با استناد به آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در گزارشی با عنوان فرار مغزها، نوشت: ایران با افزایش ۱۴۱ درصدی، سریع‌ترین رشد مهاجرت را در ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ داشته است. این رقم از ۴۸ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ به ۱۱۵ هزار نفر در ۲۰۲۱ رسیده و ایران به مرحله مهاجرت دسته جمعی کنترل نشده رسیده است.

مهاجرت اقشار مختلف ایران از پزشک و پرستار گرفته تا نیروهای کاری ساده و ماهر به خارج از کشور هر روز ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کند. داده‌های آماری هم از افزایش شمار مهاجرت‌ها خبر می‌دهند و هم سرعت فزاینده آن در سال‌های اخیر را آشکار می‌کند. این موضوع حالا دیگر در کانون توجه رسانه‌های خارجی نیز قرار گرفته است.

روزنامه بریتانیایی فایننشنال تایمز در گزارشی، به شیوع ناامیدی در میان ایرانیان و فرار مغزها از این کشور پرداخت و نوشت: «فشارهای اقتصادی و سیاسی در داخل ایران و نگرانی مردم از احتمال وقوع جنگ، افزایش شمار مهاجرت‌ها به خارج از کشور را در پی داشته است.»

این روزنامه با استناد به داده‌های آماری رصدخانه مهاجرت ایرانیان، ضمن اشاره به افزایش شدید درخواست‌های ایرانیان برای پناهندگی و ویزاهای دانشجویی و کار در خارج از کشور نوشت که ایران در حال گذراندن مرحله «مهاجرت گروهی کنترل‌نشده» است.

داده‌های سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نیز بیانگر این است که ایران بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ در نرخ مهاجرت به کشورهای ثروتمند این سازمان سریع‌ترین رشد در جهان را ثبت کرد. بر مبنای این گزارش سال ۲۰۲۰ شمار مهاجران ایرانی به کشورهای عضو این سازمان حدود ۴۸ هزار نفر بود اما در سال بعد به ۱۱۵ هزار نفر رسید که افزایش ۱۴۱ درصدی شمار مهاجران ایرانی در طول یک سال را نشان می‌دهد.

گزارش‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز افزایش شمار پناهندگان ایرانی در دو سال اخیر را نشان می‌دهد به‌ طوری‌ که در سال ۲۰۲۲، تعداد پناهندگان ایرانی نسبت به سال قبل از آن ۴۴ درصد افزایش یافت.

رصدخانه مهاجرت ایرانیان نیز می‌گوید که تعداد ایرانیان دارای شغل در خارج از کشور برای هشتمین سال متوالی افزایش یافته و از ۴۹ هزار نفر در سال ۲۰۱۳ به حدود ۷۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

رصدخانه مهاجرت ایران پیش‌تر با استناد به نتایج یک کار مطالعاتی اعلام کرده بود که «بی‌ثباتی اقتصادی، شیوه حکمرانی و مملکت‌داری، ناامیدی از آینده، امید به زندگی بهتر در خارج از کشور، وضعیت آزادی‌های فردی و اجتماعی و کیفیت بهتر زندگی در خارج از کشور» از مهم‌ترین عوامل موثر بر میل و اقدام به مهاجرت ایرانیان است.

در پیوند با همین موضوع، بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران، نیز تایید کرده بود که ۸۰ درصد مهاجرت‌ها دلایل اقتصادی و سیاسی دارند و داده‌های آماری نشان می‌دهد که میل و اقدام به مهاجرت در میان تمام اقشار جامعه افزایش یافته است.

روزنامه فایننشنال تایمز نیز مشکلات اقتصادی و تورم فزاینده در ایران طی چهار سال اخیر را از عوامل اصلی مهاجرت ایرانیان دانست و سرکوب گسترده اعتراض‌ها پس از جان‌باختن مهسا امینی، تنش‌های منطقه‌ای و حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی را از عوامل موثر بر مهاجرت ایرانیان‌ برشمرد. بر اساس این گزارش، مقصد بسیاری از مهاجران ایرانی کشورهای اروپایی، استرالیا، کانادا و آمریکا است اما در سال‌های اخیر مهاجرت به کشورهای خلیج‌فارس از جمله قطر، عراق، امارات متحده عربی و عمان نیز در میان افراد جویای کار افزایش یافته است. ضمن اینکه ترکیه همچنان یکی از مقاصد اصلی مهاجران ایرانی به شمار می‌رود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۲۵
دریغ و صد افسوس سرزمین هنر و ادب و علم را به چه روزگاری رساندیم که رفتن را بر ماندن ترجیح می دهیم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
هر چه قدر میزان مهاجرت ایرانیان بیشتر باشد، به نفع جماعت خالص کن تمام می شود. چون جای بیشتری برای آنها باز می شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
مملکت چهار قبضه مال حزب اللهی ها است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
هر کس که مهاجرت می کند، خودش را نجات می دهد.
آینده ای در این مملکت وجود ندارد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
11 میلیون افغان جای مهاجران را پر کرده است.
مهمترین علت مهاجرت توهم اینه که اونور خبریه. توهم اینستاگرامی و تلگرامی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
نخیر وقتی می فرمایند یا حزب الهی باش یا برو چاره ایی برای هرکی سرش به تنش می ارزه بجز مهاجرت نمی ماند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
خبری هست،متوهم شمائی که فکر میکنی خبری نیست.اینو حتی آقازاده ها و مسئولین هم میدونن ولی به مردم چیز دیگه ای میگن.لطفا بیدار بشین
کو گوش شنوا
من کارمند قراردادی سازمان صدا وسیما هستم با نوزده سال سایقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی والله اگر شورای نگهبان افزایش سنوات بازنشستگی را تصویب کند استعفا خواهم کرد و بی خیال بازنشستگی خواهم شد و مهاجرت خواهم کرد . حالا حکومت خود داند ....
تاریخ چه قضاوتی از این دوران خواهد کرد؟ کلاهتون رو بالاتر بذارید.....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
درس از خسارات مدیریت جزیره ایی
در حوزه های مختلف نگرفتیم خانوارهای بیکار شد از
خصوصی سازی ها
مالیات سلیقه ایی ،ویژه خواری
عین خیالشون نیست
به فکر بخور بخور خودشونن
قابل توجه مسولانی که سرشونو کردن تو برف
اين وانتي كه سر كوچه ما سبزي مي فروخت ، هم رفت !

ببين چكار كردن با مملكت
الفرار
خوش بحال کسیکه میتونست بره و رفت .
اینکه فقط انتظار داریم از مردم قربانی بگیریم یعنی چی،،،فرق ملت شریفمان با کشورهای همسایه نظری بر برنامه های رفاه و آسایش فرصت شغلی و اجتماعی کنید که همه چیز را برای هموطن و مردم خودشان می‌خوان چیه ،،،
از برکات حضور شیخ است که وعده دلار 5000 تومانی دارد و بیش از 52000 تومان تحویل مردم داد.
از کراماتش تبدیل ایران به سرزمین نا امیدی و دستور جهادی برای خرد کردن کمر مردم زیر گرانی و تورم است.
آمار اونا عجیب نیست، مهاجرت این همه جوان ‌ایرانی عجیبه
ضرورتى به امار و اطلاعات ديگران نبيست ، كافى است به اطراف خود بنگريم و رفتن خويشان و دوستان و همسايگان را ببينيم و عمق فاجعه را درك كنيم
عوضش افاغنه جای ماها را پرمیکنند
وقتی مملکت مال حزب اللهی ها باشه همین میشه. هرچند اینطور که من متوجه شدم فقط روابط و پارتی عامل موفقیت است این مملکت.
وقتی امیدی به آینده نباشه
گفتن هر که دوست نداره بره کسی که میتونه میره ولی ما. چاره نداریم. خالص سازی ها کیف میکنن این همه ثروت رو بین خودشون تقسیم میکنن
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست