بازدید 10318

وعده تازه برای حذف کنکور؛ پنج سال بعد!

هرچه در کنکور نمرات داوطلبان متفاوت و قابل تمیز دادن است و تاثیر زدن یا نزدن یک تست و یا حتی پاسخ غلط به یک تست را در آن می‌توان دید، معدل دانش آموزان بسیار نزدیک به هم است و در نتیجه، لحاظ کردن سوابق تحصیلی در نتیجه نهایی آزمون ورودی به دانشگاه ها، متر و معیار مناسبی به نظر نمی‌رسد؛ وضعیتی که قرار است سازمان «ملی» تغییرش دهد.
کد خبر: ۱۲۰۰۱۸۴
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳ 23 October 2023

پروژه «حذف کنکور» که به نظر می‌رسید پایان یافته، ظاهرا قرار است از سر گرفته شود!

به گزارش «تابناک»؛ از جمله رویا‌های دور و دراز ایرانیان، حذف کنکور است؛ رویایی که تا چند سال قبل تصور می‌شد با تاثیر دادن معدل دانش آموزان در قبولی دانشگاه، به مرور محقق خواهد شد، اما با اجرایی شدن این ایده، مشکلاتی بروز کرد که نشان داد حذف کنکور به این سادگی‌ها ممکن نیست.

البته هنوز «معدل» تاثیر کمتری از «کنکور» در نتیجه آزمون ورودی داوطلبان دارد، اما تا همینجا هم مشکلاتی قابل توجه بروز کرده و تبعات عجیبی به دنبال داشته است؛ از مجبور شدن به جذب بیش از ظرفیت در کنکور سال گذشته تا تاخیر عجیب در اعلام نتایج کنکور در سال جاری.

پذیرش دانشجو بیش از ظرفیت اعلام شده در کنکور، خبری بود که اخیرا و در پی گلایه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در عمل به مصوبه این شورا برای افزایش ظرفیت پزشکی اعلام شد و تاکید کردند که علت این اقدام، نمرات نزدیک شمار زیادی از داوطلبان به دلیل تشابه سوابق تحصیلی مشابه آن‌ها بوده است.

به عبارت بهتر، هرچه در کنکور نمرات داوطلبان متفاوت و قابل تمیز دادن است و تاثیر زدن یا نزدن یک تست و یا حتی پاسخ غلط به یک تست و لحاظ شدن نمره منفی برای ایشان را در آن می‌توان دید، معدل دانش آموزان بسیار نزدیک به هم است و در نتیجه، لحاظ کردن سوابق تحصیلی در نتیجه نهایی آزمون ورودی به دانشگاه ها، متر و معیار مناسبی به نظر نمی‌رسد.

در نتیجه بروز این مشکل بود که سال گذشته تصمیم گرفتند نمرات بسیار نزدیک به هم را یکسان در نظر گرفته و به این ترتیب، مجبور شدند بیش از ظرفیت اعلامی، در رشته‌هایی مانند پزشکی قبولی اعلام کنند. آنقدر بیشتر که در برخی رشته‌ها از برنامه ۵ ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت جلو زدند.

این اتفاق، اما سوی دیگری هم داشته که برخلاف سوی قبلی، چندان خوشایند نیست؛ این را می‌شود از تاخیر یک ماهه شروع کلاس‌های درس در دانشگاه‌ها دریافت، با این یادآوری که هنوز کلاس‌های درس در دانشگاه‌های زیادی شروع نشده و دانشجویان نو ورود مشغول پروسه‌های جاری مانند انتخاب واحد یا حتی دریافت خوابگاه و سکونت هستند.

وضعیتی که البته دلیل مشخصی برایش اعلام نشده، اما یکی از احتمالات بسیار جدی، تاخیر در دریافت سوابق تحصیلی داوطلبان از وزارت آموزش و پرورش، لحاظ کردن آن در نمره نهایی شرکت کنندگان در کنکور و در نهایت تعیین نمره نهایی داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها بوده است؛ چالشی که ذکرش رفت، چگونه سال گذشته خودنمایی کرده بود.

مسائلی که به نوعی حکم تیرخلاص به ایده برچیدن بساط کنکور و اتکای صرف به سوابق تحصیلی داوطلبان برای ورود به دانشگاه‌ها را داشته است؛ هرچند پیشتر مشخص شده بود که تقاضا برای برخی رشته‌ها مانند پزشکی و بعضی دانشگاه ها، مثل دانشگاه‌های مراکز استان‌ها آنقدر زیاد است که نمی‌توان با اتکا به معدل دانش آموزان، برای پذیرش در آن‌ها اقدام کرد.

وعده تازه برای حذف کنکور؛ ۵ سال بعد!

به عبارت بهتر، از چند سال قبل که ورود به دانشگاه‌ها برای عمده داوطلبان صرفا با اتکا به سوابق تحصیلی ممکن شد، همگان پی بردند که کنکور دست کم برای رشته‌ها و دانشگاه‌های پرمخاطب، تنها راه حل است، گریزی از آن نیست و تنها راه کاهش آثار شوم آن، تاثیر دادن سوابق تحصیلی در نتیجه نهایی آزمون است.

بنابراین، در سال جاری و آتی، سوابق تحصیلی به میزان ۴۰ درصد در نتیجه نهایی آزمون لحاظ شده و خواهد شد. برنامه‌ای که قرار بود در بلندمدت تغییر کرده و به افزایش سهم سوابق تحصیلی و کاهش سهم کنکور در قبولی در دانشگاه منجر شود؛ اما ظاهرا مورد وثوق شورای عالی انقلاب فرهنگی نبوده و در نتیجه تغییر آن در دستور کار قرار گرفته است.

این را می‌شود از تصمیم اخیر این شورای عالی دریافت که به رغم مخالفت جدی وزارت علوم، توسط رئیس جمهور، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شده و باید اجرایی شود؛ تصمیم به منفک کردن سازمان سنجش آموزش کشور از زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تشکیل سازمان ملی سنجش کشور در زیرمجموعه ریاست جمهوری.

اتفاقی که به تاکید بانیان این تغییر، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، باید به تحول بنیادین در نحوه سنجش داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها هم منجر شده و در نهایت به جایی برسد که ورود به دانشگاه صرفا بر اساس سوابق تحصیلی داوطلبان رقم بخورد؛ ایده‌ای که چگونگی اجرایش مشخص نیست، اما ظاهرا قرار است در آینده نزدیک رقم بخورد.

ابراهیم سوزنچی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که پیرامون چرایی تغییر در سازمان سنجش و شکل گیری سازمان «ملی» سنجش در رسانه ملی سخن می‌گفت، تمرکز این سازمان بر حوزه سنجش و پذیرش را یکی از نتایج «ملی» شدن این سازمان دانست و تاکید کرد که نتیجه غایی این تمرکز، آماده شدن برای حذف کنکور خواهد بود.

وی افزود: امسال امتحانات نهایی در هر سه پایه تحصیلی هست، البته یکسری پیش ایرادات جزئی داشت که مرتفع می‌شود. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم از نظر محتوایی آماده می‌شویم که کنکور را حذف کنیم. با تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزیابی آموزش از نظر نهادی مقاومت برای حذف کنکور بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و تا چند سال آینده کنکور جای خود را به امتحانات نهایی خواهد داد.

اتفاقی که این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز امیدواری کرد در زمانی کوتاه رقم بخورد و پنج سال بعد کنکور نداشته باشیم. وعده‌ای تازه برای پایان دادن به معضلی کهنه که تمامی تلاش‌ها و وعده‌های قبلی برای حذفش، نهایتا تا حدی پیش رفت، اما متوقف شد و ناتمام ماند و حالا شورای عالی انقلاب فرهنگی امیدوار است با ملی کردن سازمان سنجش، به آن جامه عمل بپوشاند.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
هدف از حذف کنکور هرچه باشد عدالت آموزشی نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
کنکورمال زمانی بود که تقاضا خیلی بیش از ظرفیت بود.دهه 70 هرترم 4 سکه میدادیم الان هرترم کمتراز ربع سکه است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
مافیای کنکور
مافیای خودرو
مافیای شکر
مافیای سیمان
مافیای بورس
مافیای کوفت!
کل کشور دست مافیاست
همین الان هم تعداد داوطلبان کنکور از میزان گنجایش دانشگاهها کمتر است.

پیش بینی می شود که در آینده نزدیک دانشگاههای دولتی هم مانند دانشگاه آزاد مجبور شوند که واحدهای خود را کاهش داده و بسیاری از آنها را تعطیل کنند.
رفتن به دانشگاه سرابی بیش نیست. سرمایه گذاری عمر و سرمایه برای امری که بازدهی ندارد، دیوانگی است.
در حال حاضر خودی های دارای سهمیه، برای کسب عناوین دکتر و مهندس جهت بالا رفتن در هرم قدرت به دانشگاه می روند. بقیه هم که استعداد خدادادی دارند، برای کسب مدرک و استفاده از آن برای مهاجرت آسانتر به دانشگاه می روند.
وقتی هرکوچه وپس کوچه ای یک ساختمان 2-3 طبقه ساخته یا اجاره کرده واسمش را دانشگاه گذاشته اند واین به اصطلاح دانشگاهها التماس پذیرش دانشجو دارند اصلا کنکور معنایی ندارد.حتی الان در بسیاری از رشته های تخصص پزشکی داوطلب به اندازه ظرفیت نیست
چه اسراری به حذف کنکور دارن.کنکور نباشد امتحانات نهایی است که مافیای کنکور بهتر وارد میشود.کنکور یکبار است امتحاننات نهایی سه بار.سوالات وپاسخ امتحانات همه صلیقه ای طرح و تصحیح میشود که این خودش اشکال است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
اصرار نه اسرار
پارسی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
اصرار به جای اسرار و سلیقه به جای صلیقه صحیح است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
نگارنده کلا با س و ص مشکل داری . خخخخخخخخخ اصرار و سلیقه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
نوع کامنت و سطح سواد میگنه که طرف یکی از اعضای مافیای کنکور هست
زمانی دکتر مهندس یا حتی دانشجوشدن آرزوی هرجوانی بود.خدا امثال جاسبی را طول عمر بدهد که این آرزوی جوانان رابرآورده کرد وبا گرفتن مقدارناقابلی روی یک مقوا نوشت دکتر مهندس داد دست جوونها تا دیگه آرزو بدل نمونند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۱
جاسبی تنها نبود .
تو این خراب شده حرف ۵ ساعت بعد رو نمیشه زد چه برسه به ۵ سال بعد .
فک کنم ی بیست سالی هست ک میگن پنج سال دیگه کنکور حذف میشه
بچه های ما هم در امتحانات نهایی ۱۴۰۲ نابود شدند وتمام انگیزهشون را از دست دادند
حذف کنکور اشتباهه حتی اگه ظرفیت دانشگاه ده برابر کنکوری ها باشه چون رقابت بر سر دانشگاههای برتر شکل میگیره. خسته شدیم بابا جمع کنید این بساط رو
متاسفانه در 30 سال گذشته تغییرات زیادی در مباحث درسی اتفاق افتاده و با این شعار که درسهای تیوری در آینده به هیچ دردی نمیخورند این دروس به شدت قلع و قمع شدند.و این کم شدن شدید مطالب باعث نزدیکی نمرات در امتحان نهایی نیز شده است . اصلا در یک نظام آموزشی صحیح قرار نیست تمام مطالب کتاب توسط دانش آموزان یاد گرفته شود بلکه همین مطالعه مطالب گوناگون و آشنایی با مباحث مختلف ذهن را آماده میکند تا در زمان لازم به آن مبحث رجوع کرده و رفع مشکل کند. امروز در محیطهای صنعتی و درمانی در ورودیهای جدید به محیط کار افت شدید سواد قابل مشاهده است . در مورد کنکور هم از آنجا که بهترین گزینه برای دسته بندی دانش آموزان است بهترین کار تغییر شیوخ برگزاری آن است مثلا افزایش زمان پاسخگویی به سوالات و برگزاری در دو روز متوالی . افزایش جوابها به پنج گزینه و تغییر حالت سوالات به سوالاتی که بیشتر به تشریحی شبیه اند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست