بازدید 14844
۳
دانشمندان می‌گویند برخی از گیاهانی که هر روز مصرف می‌کنید بدون آنکه بدانید برای بدن سمی است.
کد خبر: ۱۰۵۸۱۳۰
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱ 15 June 2021



به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران، میوه‌ها و سبزیجات نقشی مهم در رژیم غذایی انسان‌ها دارند. ما روزانه اقدام به مصرف گیاهان مختلف می‌کنیم، اما کمتر کسی می‌داند که برخی از این گیاهان سمی هستند. در این مطلب به برخی از گیاهان سمی که روزانه مصرف می‌کنیم می‌پردازیم:

۱- گوجه‌فرنگی

شاید برایتان تعجب‌آور باشد، اما برگ‌ها، ریشه‌ها، ساقه گوجه‌فرنگی و نیز گوجه نارس دارای سطح بالای توماتین است. توماتین یک ترکیب آلکالوئید بوده و برای انسان یک سم خفیف محسوب می‌شود. گرچه خوردن گوجه فرنگی منجر به مرگ انسان نمی‌شود، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند باعث بروز مشکلات گوارشی در فرد شود.

۲- سیب، گیلاس و هلو

هسته تمامی این میوه‌ها سفت، تلخ و نامطبوع است. در واقع تلخی هسته این میوه‌ها یک مکانیسم دفاعی برای این گیاهان است تا هسته آن‌ها را حیوانات دیگر نخورند. هسته این سه میوه دارای ترکیب سمی به نام آمیگدالین است که در برخورد با اسید معده انسان به سیانید (سیانور) تبدیل می‌شود و می‌تواند بسیار خطرناک باشد. اگر به تصادف چند هسته سیب یا گیلاس خوردید نگران نباشید، زیرا بدن توانایی دفع آن‌ها را دارد. با این حال، از خوردن هسته این میوه‌ها همراه آن‌ها خودداری کنید، زیرا زیاده روی در این کار می‌تواند باعث آسیب به بدن شود.

۳- لوبیا قرمز

بسیاری از حبوبات اگر به درستی پخته نشوند می‌توانند باعث بروز مشکلات گوارشی ملایم در انسان شوند. با این حال، لوبیا قرمز از این قاعده مستثنی است. لوبیا قرمز دارای ترکیبی به نام فیتوهاماگلوتینین است. این ترکیب در صورت پخت از بین می‌رود، اما متاسفانه تنها خوردن میزان کمی لوبیا قرمز خام یا نیمه پخته می‌تواند باعث اسهال شدید و استفراغ شود.

مصرف لوبیای قرمز خام یا نیمه پخته مرگبار نیست و به ندرت باعث بستری شدن فرد در بیمارستان می‌شود، اما توصیه می‌شود پیش از پختن لوبیا قرمز آن را برای چند ساعت در آب بخیسانید.

۴- بادام هندی

بادام هندی یکی از تنقلات خوشمزه است که نباید تحت هیچ شرایطی به صورت خام مصرف شود. در واقع بادام هندی خام مانند بادام و گردو دارای یک بافت سفت است که شکسته شده و بادام هندی خام خارج می‌شود. این بادام را کمی تفت می‌دهند تا مواد سمی آن خنثی شود. بادام هندی خام دارای آناکاردیک اسید است که در صورت تماس با پوست انسان باعث واکنش پوستی و خارش می‌شود. این در حالی است که خوردن آن صدمات شدیدتری به بدن وارد می‌کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳
هادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۵
خخخخ بادوم هندی کیلو 500 تومن که نزدیکشم نمیتونیم بریم
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۵
بادام هندی که خام فروشی هم میشه
مطمئنید از این موارد؟
پاسخ ها
عباس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۵
سلام دوست عزیز، منظور بادام هندی ای هست که از درخت کنده میشود. چندین مرحله دارد تا قابل استفاده شود. بادام هندی خام که از درخت کنده شده سمی است و روکش آنرا آتش میزنند تا سم آن بسوزد. در واقع بادام هندی که مدنظر شماست تفت داده نشده و مزه دار نشده است که در آجیا فروشی ها فروخته میشود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
برچسب منتخب
المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان