شلیک به امنیت جامعه با دوربین‌های موبایل؛ اجرای چراغ خاموش لایحه حجاب؟

به نظر می‌رسد با وجود توقف اجرای لایحه عفاف و حجاب از سوی شورای عالی امنیت ملی اما برخی سازمان‌ها با شیوه دیگری به موضوع حجاب ورود پیدا کرده‌اند و همچنان اقدامات خود را پیش می‌برند.
کد خبر: ۱۳۰۳۱۹۳
|
۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۴ 04 May 2025
|
5666 بازدید
|

شلیک به امنیت جامعه با دوربین‌های موبایل؛ اجرای چراغ خاموش لایحه حجاب؟

علی‌رضا محرمی - لایحه عفاف و حجاب متوقف شد، اما هنوز پیامک‌هایی که در این زمینه به برخی شهروندان ارسال می‌شود متوقف نشده و مشخص نیست که ادامه این ماجرا به کجا می‌رسد.

به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، خیابان‌های کشور، از پایتخت که تهران باشد تا اصفهان، شیراز تا تبریز و اهواز و دیگر شهرها یک دست نیست. از اقشار مختلف با عقاید مختلف و البته سلایقی که چهره شهرها را متفاوت می‌کند. هر شهر یک ساختار و رویکرد و البته فرهنگ متفاوت دارد که مختص شهروندان آن جامعه است. با این حال هیچکس قادر نخواهد بود که سلیقه خاصی را به جامعه تحمیل کند، همانطور که هیچ چیز تحمیلی، پایدار نیست.

سال‌هاست که در مقوله حجاب و عفاف، درگیر قوانین ریز و درشت هستیم؛ قوانینی که گاهی با حضور گشت‌های ارشاد در خیابان‌ها اجرایی شد و مدتی جامعه را درگیر خود کرده بود.

سال‌هاست که در مقوله حجاب و عفاف، درگیر قوانین ریز و درشت هستیم؛ قوانینی که گاهی با حضور گشت‌های ارشاد در خیابان‌ها اجرایی شد و مدتی جامعه را درگیر خود کرده بود یا قانونی که با عنوان لایحه عفاف و حجاب در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اما با ورود شورای عالی امنیت ملی (شعام) اجرای این قانون متوقف شد. با این حال سازمان‌های و نهادهایی هستند که به صورت مستقل در این زمینه فعالیت می‌کنند. بی راه نیست که تا زمان شنیده نشدن صدای اقشار مختلف جامعه، نمی‌توان به یک قانون واحد دست یافت و به دنبال آن اقداماتی رخ بدهد که امنیت روانی و اجتماعی را مختل نکند. شاید همین موضوع یکی از دلایل متوقف شدن لایحه عفاف و حجاب از سوی شعام بوده است.

جالب اینکه سیدمحمود نبویان، نماینده نزدیک به جبهه پایداری در ویدیویی غیرمنتظره تأکید کرد: «ابلاغ قانون حجاب و عفاف به مصلحت نیست و با توجه به شرایط فعلی نباید انجام شود. اما برخی با انتقادات غیرمنطقی به رئیس مجلس می‌خواهند، مجلس را مقابل شورای عالی امنیت ملی قرار دهند.» این اظهارات نبویان واکنش‌های مثبت و منفی زیادی را به دنبال داشت، اما نکته اینجاست که حتی در بالاترین سطوح تصمیم‌گیری در کشور هم هنوز به تصمیمی واحد در خصوص قانون عفاف و حجاب نرسیده‌ایم.

بهار خبرساز
با تمام این تفاسیر، با شروع فصل بهار بار دیگر ارسال پیامک‌های تذکر در زمینه حجاب فعال شده است. پیامک‌هایی که از نیمه نخست سال ۱۴۰۳ آغاز شد و برخی از زنان و دختران روی تلفن همراه خود پیامک‌هایی با مضمون تذکر پوشش مواجه می‌شدند. جالب اینجاست که هنوز مشخص نیست که ساز و کار ارسال این پیامک‌ها چگونه است و افرادی که پیامک‌های تذکر دریافت می‌کنند، چگونه شناسایی می‌شوند.

شلیک به امنیت جامعه با دوربین‌های موبایل؛ اجرای چراغ خاموش لایحه حجاب؟

خبرنگار تابناک در این زمینه بررسی‌های میدانی انجام داده است؛ گشتی در شهر و البته مصاحبه با تعدادی از زنانی که پیامک‌های تذکر را دریافت کرده‌اند و صحبت‌هایشان جالب به نظر می‌رسد. زنی مقابل تئاتر شهر، دو دختر را که حدوداً ۱۹-۱۸ ساله هستند، نگه داشته و به آنها تذکر حجاب می‌دهد. هرچند این دختران که از «نسل Z» جامعه ایران هستند، چندان توجهی به این تذکرها ندارند و عبور می‌کنند. بلافاصله مردی حدوداً ۴۰ ساله واکنش نشان می‌دهد و با زن حجاب‌بان وارد گفت‌وگو می‌شود. زن حجاب‌بان به این مرد می‌گوید: «به تو چه ربطی دارد که دخالت می‌کنی؟» عیناً همین جمله به این زن گفته می‌شود: «اتفاقاً موضوع امثال من همین است؛ به تو چه ربطی دارد که به این و آن گیر می‌دهی؟» این مکالمه با همین دو جمله پایان پیدا می‌کند، اما در سطح شهر هنوز اتفاقات دیگری هم قابل مشاهده است.

به نظر می‌رسد از سال گذشته و پیش از تصویب قطعی لایحه عفاف و حجاب، به شیوه چراغ خاموش، اقداماتی آغاز شده و با وجود متوقف شدن این لایحه از سوی شوای عالی امنیت ملی، هنوز برای بعضی‌ها متوقف نشده است.

مقابل بازار تجریش زنی به همراه همسرش در حال عبور کردن است؛ مردی که به نظر می‌رسد هیچگونه مسئولیتی ندارد و مشخصاً مأمور هم نیست، دوربین موبایل خود را به سمت آنها گرفته است. همسر این زن متوجه این اقدام شده، ابتدا به مردی که با موبایلش عکس می‌گرفت می‌گوید: «چرا عکس می‌گیری؟» مرد پاسخ می‌دهد: «از شما عکس نگرفتم، من مدیر خرید همین فروشگاه هستم، در حال عکس گرفتن از محصولاتم بودم.» خبرنگار «تابناک» درست در این صحنه حضور دارد؛ همسر آن زن گوشی تلفن همراه مرد را گرفته و بررسی می‌کند که عکس او و همسرش در گوشی مردی که مدعی شده بود مدیر فروشگاه مذکور است، دیده می‌شود که  این تصویر برای شخصی در واتس‌آپ ارسال شده است. دریافت کننده عکس هیچ نام و نشانی هم ندارد و فقط یک شماره است. در تصویر هم هیچ محصولی از فروشگاه وجود ندارد و قاب این مرد فقط آن زن و همسرش را به تصویر کشیده بود. همسر آن زن تصویر را از روی واتس‌آپ گوشی پاک می‌کند و تذکر می‌دهد و آن مرد هم عذرخواهی می‌کند. با این حال مکالمه اینجا به پایان نرسید: «این من بودم که فقط تذکر دادم، شاید یک نفر دیگر فیزیکی درگیر شود؛ مراقب خودت باش!»

شلیک به امنیت جامعه با دوربین‌های موبایل؛ اجرای چراغ خاموش لایحه حجاب؟

یکی از زنانی که پیامک تذکر پوشش دریافت کرده، می‌گوید: «سال پیش با خواهرم و همسران‌مان به اصفهان رفته بودیم. من و خواهرم هر دو پیامک تذکر دریافت کردیم. جالب این بود که هر دوی ما باهم در موقعیت‌های مختلف شهر از جمله سی‌وسه پل، عالی‌قاپو، پل خواجو و... حضور داشتیم، اما پیامک تذکری که برای من آمد یک روز دیرتر از خواهرم بود.» 

شلیک به امنیت جامعه با دوربین‌های موبایل؛ اجرای چراغ خاموش لایحه حجاب؟

خانم دیگری که اخیراً به شیراز سفر کرده، تجربه جالبی دارد: «ما ۶ نفر راهی سفر شده بودیم. من به همراه دو دوستم و همسران‌مان. هر دو دوست من پیامک تذکر پوشش دریافت کردند، اما در حالی که باهم در شهر تردد می‌کردیم، من پیامکی دریافت نکردم. خودم حدس زدم شاید چون عینک آفتابی روی صورتم بوده، چهره‌ام شناسایی نشده و به همین دلیل هم پیامکی دریافت نکردم».

ساز و کارهای متفاوت و ناقص
 این تجربه متفاوت هم نشان می‌دهد ساز و کارها برای ارسال پیامک تذکر پوشش مشخص نیست. آیا شناسایی افراد صرفاً از روی چهره است؟ در این صورت تطابق چهره به چه شکل انجام می‌شود و آیا متولیان این امر، به سامانه ثبت احوال دسترسی دارند؟ در صورت شباهت احتمالی دو چهره، افرادی که پوشش را رعایت نکرده‌اند حضورشان در یک مکان چگونه راستی آزمایی می‌شود؟ آیا بررسی آنتن‌های موبایل منطقه به شناسایی این افراد کمک می‌کند؟ اینها پرسش‌هایی است که طبیعتاً سازمان‌هایی چون ثبت احوال و شرکت مخابرات یا شرکت‌های تأمین کننده زیرساخت‌های ارتباطی باید به آن پاسخ دهند.

شلیک به امنیت جامعه با دوربین‌های موبایل؛ اجرای چراغ خاموش لایحه حجاب؟

هرچه هست به نظر می‌رسد از سال گذشته و پیش از تصویب قطعی لایحه عفاف و حجاب، به شیوه چراغ خاموش، اقداماتی آغاز شده و با وجود متوقف شدن این لایحه از سوی شوای عالی امنیت ملی، هنوز برای بعضی‌ها متوقف نشده است. اقداماتی که به نظر می‌رسد موجب برهم زدن آرامش روانی و اجتماعی در سطح جامعه شود. مگر مرجع بالاتری از شورای عالی امنیت ملی وجود دارد که سرخود تصمیم به یک رویه غلط گرفته است؟! هرچه هست حتماً باید مجموعه‌هایی نظیر وزارت کشور (سازمان ثبت احوال)، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (مخابرات) و شرکت‌های ارسال کننده پیامک توضیح بدهند که چطور قانونی با نظر صریح عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری پیرامون امنیت ملی کشور تصمیمی را اتخاذ کرده، اما بعضی با بی اعتنایی به آن اصرار به بخش‌هایی از آن دارند و به مسیر اشتباهی که ممکن است جامعه را دچار مخاطره کند نیز ادامه می‌دهند!

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۹
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۷۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
چرا مهاجران غیر قانونی را با این روش شناسایی نمی کنند؟!!زن یا دختر بی حجاب چه خطری برای جامعه دارد که مهاجر غیر قانونی (که مشکلات زیادی برای مملکت به وجود آورده )ندارد؟مگر مهاجر غیرقانونی ادعای مسلمانی ندارد ؟پس امر به معروفش کنید برگردند کشورشان...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
دکتر! خودت داری میگی مهاجر غیرقانونی! اطلاعات مهاجر غیر قانونی کجا ثبت شده که اینا بتونن شناسایی کنن!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
بله دیگه چند وقت دیگه یه جریمه هم‌میندازن روش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
کار خوبی میکنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
اساسا قانون حجاب تدوین شد که هم کرامت مردم حفظ بشه ،هم وضع پوشش و حیاب جامعه بهبود پیدا کنه،اگه امثال اقای پزشکیان و تابناک مردم رو به قانون حجاب حساس نکنند مردم مشکلی با این قانون ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
مگر پیامکها غیر از مخابرات ارسال میشه؟ مگر ارگان دیگری به این سیستم دسترسی داره؟! همه چی به دولت برمیگرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
بابا حالمون بهم خورد یه عده شورش رو دراوردن دیگه ، طوری لباس میپوشن که شما اصلا در آمریکا و فرانسه و انگلیس هم چنین پوششی نمیبینی ، جرات نمیکنیم دست بچه مون رو بگیریم ببریم خیابون ، به هزار زور بچه هامون رو تربیت میکنیم یه عده گند میزنن به همه چی ، یارو رسما با لباس خواب میاد توی خیابون
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
اگر به قول خودت بچت رو درست تربیت کنی مثل تربیتی که کردی بزرگ میشه ولی نیاز اون بچه چیز غیر از چیزیه که شما می خواهی .اون بچه مثل بقیه مردم آزادی عقیده و پوشش می خواد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
دو طرف شورش رو درآوردن! این قضیه یکطرفه نیست! بعضی ها جنبه ی آزاد بودن رو ندارن و اگر همین الآن حکومت همه چیز رو آزاد کنه رکورد تایلند رو میزنیم همونطور که توی مصرف الکل زدیم بعضی ها هم مدام دنبال برانداز کردن هیکل بقیه و تحمیل افکار خودشون هستن
ناشناس
| France |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
تو امریکا و اروپا رفتی میدونی چه جوری لباس نیپوشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
شما مطمنی ایران زندگی میکنی؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
چی میگه نویسنده!!
الان پیامک هم ندن؟
حداقل کار ممکنه، چه ایرادی داره، الان فک کردی ساز و کار فنی این کار مثله نهادهای امنیتی آمریکا و انگلیس که ایراد نداشته باشه؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
هر روز وقیح تر میشن اینا باید قانون حجاب به قدرت اجرا بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
سطح ادب و ادبیات مدافعان قانون حجاب اجباری رو مشاهده می‌کنیم
ناشناس
| Germany |
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
کی پیامک داره میده؟ به چه طریقی؟ اون عکسی که گرفته میشه چه تضمینی هست که فقط برای تذکر حجاب استفاده بشه؟ چطور باید تشخیص داد کسی که داره عکس میگیره ماموره یا بیمار؟ شماره و اطلاعات هویتی ملت وقتی قانونی در این رابطه نیست چطور در اختیار افراد قرار گرفته؟ چه تضمینی وجود داره این اطلاعات در اختیار مثلا دزدهای اینترنتی قرار نگیره و سواستفاده ازش
نشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
حجاب حکم خداست و نباید بخاطر بی دینهای منافقی که دنبال طمین زدن انقلابند، نادیده گرفته بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
ربا خواری هم حکم خداست تا بحال بانکها و موسسات مالی رو نهی از منکر کردید؟
ناشناس
| United Arab Emirates |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
دزدی و اختلاس و خوردن بیت المال چی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
لطمه زدن به انقلاب فقط بابک زنجانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟!
هدف این پیامکها، افراد بی حجاب و هنجارشکن است و جای ناراحتی و نگرانی برای افراد قانون مدار وجود ندارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
فقط به حجاب که می‌رسید یاد قانون میفتید وگرنه که شما بزرگترین ناقضان قانون هستنید، ازتجمع بدون مجوز گرفته تا ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
وقتی کارزار توقف قانون حجاب 100 هزار رای جمع میکنه و کارزار اجرای قانون حجاب 150 هزار رای جمع میکنه معنیش اینه که اکثریت مردم خواهان اجرای قانون عفاف و حجاب هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
شما در جامعه نیستی انگار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
این اصلاً ملاک نیست من خودم مخالف این قانونم ولی تو کارزار هم شرکت نکردم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
تجمع قانون حجابتونم دیدیم چند صد هزار نفر جلو مجلس بودن!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
معنی واقعی ملوک الطوایفی!!
ناشناس
|
Canada
|
۰۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
این نیز همچون گذشته ها بگذرد. در تاریخ ایرانزمین از اینگونه نابسمانی ها بسیار داشته ایم. ولی مردم بزرگ ایران در طی قرون و اعصار بر تمامی آنها فایق آمده اند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت