استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار بورس تابناک پاسخ داد

دولت چگونه می‌تواند بخشی از ضرر سهامداران را جبران کند؟

بررسی‌های انجام شده نشان می‌داد که در سقوط اخیر بورس، دولت نقش قابل توجهی داشته است؛ از این روی، حالا باید با سبز شدن بازار سرمایه و اقداماتی که می‌تواند انجام دهد، بخشی از ضرر سهامداران را جبران کند. خبرنگار بورس تابناک در گفت‌وگو با حاتمی، استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه اصفهان به بررسی این موضوع پرداخته است.
کد خبر: ۱۰۱۶۵۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۵ 22 November 2020

روند رو به رشد بازار سرمایه، که از روز چهارشنبه دو هفته پیش آغاز شده بود، هفته گذشته نیز ادامه یافت و شاخص کل به کانال ۱.۳ میلیون واحدی رسید و الان سودای فتح کانال ۱.۴ میلیون واحدی را دارد.

به گزارش بورس تابناک، در این مدت بسیاری از سهامداران متضرر شدند و حالا پرسش این است که با توجه به نقش دولت در ریزش اخیر بازار سرمایه (به این متن مراجعه کنید)، آیا دولت می تواند حداقل بخشی از آب رفته را به جوی بازگرداند، یا برعکس تمامی درها به روی سهامداران و دولت بسته شده است؟

دولت چگونه می تواند بخشی از ضرر سهامداران را جبران کند؟

عباس حاتمی استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار بورس تابناک در پاسخ به این پرسش گفت: در وضعیت فعلی، حداقل پنج اقدام از سوی دولت ضروری به نظر می رسد. قبل از اینکه به این اقدامات اشاره نماییم، بهتر است این موضوع را مشخص سازیم که دولت حداقل به دو دلیل عمده باید از حالت انفعال خارج شده و اقداماتی را در پیش گیرد.

وی ادامه داد: دلیل نخست، وجه اقتصادی دارد. بر اساس آخرین گزارش‌های رسمی منتشره، کل درآمد‌های مالیاتی مستقیم دولت در شش ماهه گذشته، حدود ۵۵ هزار میلیارد بوده که حدود ۱۰ هزار میلیارد از این مالیات‌ها مربوط به مالیات نقل و انتقال سهام است؛ به عبارت دیگر، بیش از ۱۸ درصد از کل مالیات‌های مستقیم دولت از مالیات بر داد و ستد سهام تامین شده است، در حالی که دولت از نقل و انتقال املاک در این مدت، تنها حدود ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات به دست آورده است؛ به این معنا که در حالی که داد و ستد سهام بیش از ۱۸ درصد از درآمد‌های ناشی از مالیات‌های مستقیم دولت را به خود اختصاص داده، سهم درآمد‌های مالیاتی دولت از نقل و انتقال املاک، کمتر از یک و نیم درصد بوده است.

حاتمی افزود: همین طور بر اساس برخی برآورد‌ها، دولت تنها در پنج ماهه اول سال جاری، حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان درآمد از طریق فروش سهام در بورس درآمد کسب کرده است. این عدد تقریبا سه برابر بیشتر از پیش بینی‌ها و برآورد‌های اولیه دولت برای کل سال ۱۳۹۹ بود که کلاً حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود؛ به عبارت دیگر، دولت در شش ماهه گذشته از بورس تنها از طریق فروش سهام و اخذ مالیات، حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است؛ یعنی معادل کل درآمد‌های دولت از مالیات‌های مستقیمی که دولت خارج از بازار سرمایه به دست آورده است. این ارقام به خوبی نشان می‌دهند که دولت از حیث اقتصادی تا چه اندازه مدیون بورس و سهامداران آن است.

حاتمی اظهار داشت: دلیل دوم از منظر سرمایه اجتماعی قابل توضیح است. هرچند سرمایه اجتماعی وجوه زیادی دارد، یکی از مشخص‌ترین وجوه آن اعتماد عمومی یا به شکلی اعتماد رسمی است. نمی‌توان منکر این شد که مردم تا حد زیادی بر مبنای اعتمادی که به وعده مقامات سیاسی داشتند، وارد بورس شدند. آن‌ها از این طریق سرمایه اجتماعی دولت را تقویت کردند. ریزش بورس برعکس باعث شد تا سرمایه اجتماعی دولت نیز دچار ریزش شود. بالطبع دولت اگر همچنان در قبال ریزش بورس حالت انفعالی به خود گیرد، بیش از همه به اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی خود لطمه وارد می‌کند. بدین سان اگر دولت اقدام مشخصی انجام ندهد، بورس به کوره‌ای تبدیل می‌شود که در آن همزمان اعتماد سوزی، درآمد سوزی دولت و درآمد سوزی سهامداران هر سه به همراه هم تشدید خواهد شد. ریزش بورس، سرمایه مالی و سرمایه اجتماعی دولت هر دو را نشانه گرفته است. اغراق نیست اگر بگوییم دولت در بازار سرمایه در یک نقطه عطف تاریخی قرار گرفته است و در این زمان حداقل باید چندین اقدام مشخص انجام دهد.

این استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه اصفهان و کارشناس مسائل اقتصادی درباره اقدامات دولت برای جبران ضرر سهامداران گفت: اولین اقدام، تخصیص تمامی یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی توسعه برای تثبیت بازار سرمایه است. گرچه به نظر می رسد بخش بسیار محدودی از این منابع تخصیص یافته است، انتظار می رود فرآیند این تخصیص تسریع شود. این تخصیص نباید حکم نوشدارو پس از مرگ بورس را پیدا کند. همین طور این تخصیص باید پایدار، تدریجی و هوشمند صورت گیرد. دولت باید به خاطر داشته باشد که در این وضعیت او حامی بورس و نه طرف معامله در بورس است. اگر قرار بر این است که منابع صرف خرید سهامی شود که در کف قیمتی خود هستند تا بعدها به قیمت بالاتری به سهامداران خرد فروخته شود، تخصیص این منابع در آینده حتی وضع را از این هم بدتر خواهد ساخت.

وی افزود: دومین اقدام، تعیین تکلیف میزان نرخ بهره بانکی برای حداقل میان مدت است. گاه و بیگاه شایعاتی از گوشه و کنار به گوش می رسد که بانک مرکزی قصد دارد بهره بانکی را افزایش یا کاهش دهد. بالطبع چنانچه کاهش نرخ بهره بانکی کوتاه مدت تعریف شود، تاثیر مثبت آن بر بورس نیز کوتاه مدت خواهد بود. به همین شیوه زمانی که دولت تصمیم بگیرد نرخ بهره بانکی را دوباره افزایش دهد تاثیر منفی آن بر بورس آشکار و تاثیرات مثبت پیشین به سادگی خنثی خواهند شد. این یعنی دولت نه تنها کمکی به بورس نکرده، بلکه عامل نوسان در آن نیز بوده است. دولت باید به وضوح مشخص سازد که تصمیمی برای افزایش نرخ بهره حداقل در میان مدت ندارد و به این تصمیم خود پایبند باشد. تغییرات مداوم در بازار پولی و بانکی ممکن است برای آن بازار راهگشا باشد، اما برای بازار سرمایه حکم سم را دارد. باید به یاد داشت اگر سیاست دولت واقعاً کنترل میزان نقدینگی است، راه مشخص آن نه افزایش نرخ بهره بانکی به عنوان موتور خلق نقدینگی، بلکه تقویت بازار سرمایه به عنوان محل جذب نقدینگی است.

حاتمی ادامه داد: سومین اقدام کاهش نرخ بهره بین بانکی است. برخی برآوردهای رسمی نشان می دهد دولت طی مدت کوتاهی یعنی حدود چهار ماه نرخ بهره بین بانکی را از ۸ درصد به بالای ۲۰ درصد افزایش داده است. اگر این برآورد‌ها درست باشند، افزایش مزبور ممکن است این تصور را ایجاد کند که دولت احتمالاً در آینده نرخ بهره بانکی را نیز افزایش خواهد داد. اما در آن سو اگر دولت اقدام به کاهش نرخ بهره بین بانکی نماید، سیگنالی مثبت برای آینده بازار سرمایه به این مفهوم ارسال می‌کند که سیاست کلی دولت کاهش نرخ بهره در هر شکلی از آن است. نکته مهم نیز در این جا کاهش کوتاه مدت نیست، بلکه سیاستگذاری در شکل کاهش میان مدت آن است.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: چهارمین اقدام تجدید نظر اساسی در خصوص آزادسازی بخش باقی مانده سهام عدالت است. به نظر می رسد ضروری است دولت آزادسازی بخش باقی مانده سهام عدالت را به سال بعد یا سالیان بعد موکول نماید. هرچند زمزمه هایی از تعلیق آزادسازی سهام عدالت به گوش می رسد، بهتر است دولت این موضوع را به سرعت و رسما اعلام نماید. در غیر این صورت، تداوم سیاست آزاد سازی سهام عدالت ممکن است ارزش این سهام را حتی بیش از این هم کاهش دهد. سهام عدالت در درجه اول به ارزش آن و در درجه دوم به دسترسی به این ارزش بستگی دارد. دولت چنانچه در سیاست آزادسازی سهام عدالت تجدید نظر نکند، دچار خطا در محاسبه اولویت ها می شود. دولت در واقع اجازه دسترسی به ارزش چیزی را می دهد که بهای این دسترسی، افت شدید ارزش آن چیز است؛ بنابراین، نباید سیاست آزاد سازی سهام عدالت را به بهای  نابودی ارزش آن به پیش برد. عجله دولت برای آزاد سازی کل سهام عدالت حداقل از منظر اقتصادی هیچ توجیهی ندارد.

حاتمی گفت: پنجمین اقدام بازگرداندن استقلال سازمان بورس و کاهش دخالت دولت در آن است. اولین اقدام در این خصوص تغییر در ساختار شورای عالی بورس است. به طور مشخص ضروری است تا سهامداران خرد در ساختار تصمیم سازی این شورا حضور داشته باشند. مقدمه این حضور نیز تاسیس سندیکاهای سهامداران در کشور است. این سندیکاها باید از میان خود نمایندگانی را انتخاب نمایند. پس از انتخاب نمایندگان مزبور، آنها باید به عضویت شورای عالی بورس درآیند. اگر بورس امروزه در ایران عمومی شده است، ساختار تصمیم سازی آن نمی تواند مانند قبل در انحصار سیاست بماند.  ریزش اخیر بورس نشان داد سیاست زدگی بورس در ایران تا چه اندازه به بازار سرمایه در ایران لطمه وارد ساخته است. بدین سان در پاره ای از موارد حمایت دولت از بورس نیازمند عدم دخالت دولت در آن است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۴
تیتراول یکی از روزنامه های امروز یکشنبه دوم آذر :
شاخص بورس در مدار صعود !!!!
تا دوروز شاخص مثبت شد تیترهای حماسی برای بورس نورچشمی تان میزنید
در آن ۴ ماهی که بورس حدود یک میلیون واحد (۵۰درصد) سقوط میکرد کجابودید ؟! چرا تیتر نمیزدید « شاخص بورس در مدارسقوط »؟؟؟!!!!
راستی امروز بورس بشدت درحال سقوطه
بیصبرانه منتظریم تیتر فردای شما راببینیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دولت و مجلس میخواهند یک کار غیر ممکن را انجام دهند با تزریق پول ممکن است بورس چند روزی مثبت شود ولی دوباره به سمت جایگاه و شاخص واقعی خود که کمتر از یک میلیون است متمایل میشود و هیچ جوری نمیتوان جلو این وضعیت را گرفت مگر تزریق دائمی پول توسط دولت از بیت المال به بورس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
سوالی که همه باید از خود بپرسند این است که چرا باید بورس رشد کند ، سوددهی کارخانجات بیشتر شده، رونق اقتصادی داریم برخلاف تصور عموم ، حتی تورم هم به زیان بورس است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
واقعا تو کار و زندگی نداری؟ کار این طرف اینه که هر خبر راجع به دلار و بورس هست بیاد زیرش از سقوط بورس کامنت بذاره. دوستانی که تابناک می خونن حتما با این طرف که از اصطلاح بورس نورچشمی استفاده می کنه آشنایی دارن. بنده خدا بخل صفت خیلی ناپسندیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دلیل اصلی آن بی عرضگی دولت و... است وسلام. دولت 8 ساله هیچ برنامه ای بجز برجام نداشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دولت در افزایش بورس نقش داشت ولی در کاهش آن نقشی نداشت بورس شده مثل چاه آبی که برای اینکه آب داشته باشد باید در آن آب ریخت
محمد
| Germany |
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
ناشناس ۱۳:۳۸
دوست عزیز وقتی اطلاع نداری مگر مجبوری صحبت کنی؟
با نگاهی به عملکرد مالی اکثر شرکت های بورسی در سال 99 متوجه میشیم که درامد حاصل از فروش تا 4 برابر نسبت به سال 98 بیشتر شده و یکی از دلایلش افزایش زیاد تقاضا در بازار هست.
دلیل دوم رونق گرفتن صادرات بخش خصوصی به علت بی ارزش شدن ریال هست
من کارخونه ای رو در مشهد میشناسم که تولیدات 3 ماه آینده اش رو دلاری به دو شرکت افغانی و تاجیکستانی پیشفروش کرده و داره 3 شیفت تولید میکنه

چرا وقتی سواد و اطلاعات کافی نداری بازم میخوای اظهار فضل کنی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
۱۵۴۵
سود پیش بینی شده هم چهار برابر شده؟
بورس براساس سود اعلام شده رشد میکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
1545
حالا که اطلاعات کاملی دارید یک توضیحی بدید که چرا پیش بینی شده اقتصاد نسبت به سال گذشته کوچکتر میشود با توجه به اینهمه افزایش تولید؟
محمد ت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
اقای محمد خان سواد رسانه ای لازم نیست جایی که ما می بینیم چندمیلیون من و دیگران رفته هوا و دولت هم 320هزارمیلیارد زده به جیب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
نتیجه گفتار «هیچ کس حق فرصت سوزی نداره» که نشان از اشتیاق وذوقزدگی شدید برای مذاکره انهم قبل از نهایی شدن نتیجه انتخابات امریکا دارد همین هست که عربستان هم برای مذاکره ایران و دولت «احتمالی» بایدن شرط گذاشته !!!
یکشنبه دوم اذر ساعت ۹:۱۲
بالا بردن بورس یک هفته هم طول نکشید و دوباره نزولی شد پیش بسوی کانال ۶۰۰ هزارواحدی
خیلی از سهامداران منتظر بودند تا شاخص چندروزی مثبت بشه بعد بفروشند واین اتفاق الان درحال انجام هست
همه فروشنده هستند وخریداری نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
سهامدارانی که در چند ماه گذشته وارد بورس شدند برای ماندن وارد بورس نشدند آمدند فقط یک سودی ببرند و خارج شود و اگر سودی هم نباشد منتظر نمی مانند بهرحال خارج میشوند
همه این گرانیها و اوضاع بد اقتصادی و بحران بورس وکرونا و غیره زیر سر این ترامپ فلان فلان شده است هرچی لعن ونفرین دارین بفرستین به ادرس واشنگتن کاخ سفید
نه نه ببخشید اونجا که بزودی دفتر بایدن جان میشه پس بفرستید نیویورک برج ترامپ ملعون !!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
درسته چون فاصله تا واشینگتون دی سی زیاد است ممکن است تا رسیدن لعنتها بایدن آمده باشد و لعنت ها به برادر بایدن اصابت کند و دوباره خر بیارو باقلا بار کن
فعلا دولت برای جبران ...از صندوق های بازنشستگی و بانکهای خصوصی ورشکسته تاراج شده
خیلی راحت دستش و میکنه داخل صندوق تامین اجتماعی و دلار را گران میکند
و هر روز با گرانتر کردن ارزاق عمومی و بالا بردن هزینه ارکانش مالی خود پردازها
از جیب مردم بیرون میاورد
باعددسازی میتونه موقتا مشکل راحل کنه !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
همینکارراهم داره میکنه
یکی باید این مطالب را به شخص رئیس جمهور منتقل کنه تا شاید در این زمان باقی مانده از تصدی ریاست جمهوری به فکر جبران خساراتی که به سهامداران کرده باشه.... وگرنه من یکی شخصا از ایشان نخواهم گذشت.
شما اگر سهام شناور را نگاه کنید اکثرا حدود 5 درصد هستند . یعنی تنها 5 درصد این سهام در اختیار مردم است ( تازه یک مقدار هم دراختیار حقوقی ها است . ) پس کم شدن قیمت سهام همانطور که در مقاله گفته شده آتش زدن به مال دولت است . یعنی اگر برای مدت طولانی قیمت پایین نگه داشته شود خود زنی دولت است و نمی تواند منطقی باشد . یعنی حتما سهام به قیمت بالا خواهد رسید ولی وقتی که سهام افراد با قیمت مفت از آنها خریداری شود . یک مثل معروف است که می گوید قمارخانه هیچوقت نمی بازد . چرا ؟ چون اگر احتمال برد و باخت را 50 به 50 بگیرم هم قمارباز کوچک و هم قمارخانه می بازند ولی وقتی قمارباز کوچک باخت و کلا اموالش را ازدست داد دیگر نمی تواند از شانس 50 درصد بردش استفاده کند و از قمارخانه ( اینجا بورس) خارج می شود ولی قمارخانه ( دولت ) با سرمایه ای که دارد به بازی ادامه می دهد . بنابراین ما سهامداران کوچک نباید به هیچ وجه سهامی را که گران خریده ایم بفروشیم .
افتاب لب بومه
بورس کارش تمومه
یک مثال می زنم ،
از رئیس یکی از خودروسازها پرسیده اند حال که قیمت دلار کاهش یافته ، آیا شما قیمت را پایین می آورید یا نه ،
فرمودند که خیر، ما کلا در ضرر هستیم و با این کاهش دلار، فقط از ضرر ما کم می شود ،
وقتی دولت به خودروسازان اجازه داده که چهار بار در سال قیمت را افزایش دهند و همان را هم عرضه نکنند ، چه انتظاری دارید که به فکر مالباخته های بورسی باشند ؟
من اسفند ماشینمو فروختم پولشواوردم توبورس حالا قیمت همون ماشین سه برابر شده سرمایه من توبورس نصف شد الانم منتظرم طاهص یه کم بالا بیاد سهاممو بفروشم این بورس دیگه بورس بشو نیست به بقیه یهامدارها هم توصیه میکنم تابیشترازاین ضررنکردن سهامشونو بفروشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دلال خوردو ادای سهامدارا رو هم بلد نیستی در بیاری
محمد
| Germany |
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
بابا تو که دلالی باید دروغ گفتن خوب بلد باشی. اینقدر تابلو آخه؟
مثل بچه های 5 ساله خالی میبنده. هر کودکی با خوندن این متن میفهمه آقا حتی کد بورسی هم نداره و احتمال زیاد دلال خودرو و دلاره
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
عزیزانی که این روزا نظرات ضدبورسی رو در فضای مجازی زیاد میبینن این روزا. دقت کنید:
این نظرات همه اش کار یه عده ادم سودجو و دلال مثل ایشونه. لطفا یکبار متن رو با دقت بخونید. کی باورش میشه ایشون سهامدار بورس باشه؟
خب تو اگر منتظری ارزش سهامت یکم بره بالا و بعد بفروشی چطور بقیه رو تشویق به خروج میکنی؟ اینطوری که باعث میشه بیشتر بری تو ضرر.
چقدر بعضی ها انسان های پلیدی هستند. واسه کسب سود بیشتر حاضرن هر دروغی بگن و بقیه متضرر بشن.
اگرچه که هیچ انسان عاقلی بر اساس این نظرات تصمیم گیری نمیکنه
اولویت نخست برای تشویق کسانی هستند که به کشور خود خیانت نکردند و ریال خود را در کار طلا و دلار و بهم ریختن اقتصاد کشور بکار نگرفتند و در بانکها خفظ کردند. با این کار خو.د به خواسته رهبری و مسئولین عمل کردند. باید با پرداخت مبالغ اساسی تشویق شوند تا مملکت از وابسته کردند همه چیز خود به دلار خارج شود
کاملا درست میفرمایید، اما شوربختانه نرود میخ آهنی در سنگ.
پاسخ ها
ناشناس
| Philippines |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
لطفا با چاپ پول یا گرون کردن سکه و دلار و یا از بیت المال به داد بورس و سهامداران نرسید ولی اگر راه حلی منطقی دارید که باعث گرونی و تورم نشه و از جیب ملت خرج نشه ما هم از این کمک خوشحال میشویم
بورسی که طلب کار داره و دولت باید از حقوق سایر مردم، زیانی را جبران کنه دیگه اسمش بورس نیست، اسمش بنگاه سهام عدالته
واقعا در این کشور ما هیچ چیزی و نهادی و فردی و ابزاری سر جای درست خودش نیست.
پاسخ ها
علیرضا
| Germany |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دوست عزیز امسال دولت کل کمبود بودجه همه مردم رو از جیب سهامداران جبران کرد
این سهامداران بودند که امسال خرج کشور رو دادند
لطفا بخیل نباشید و واقعیت رو ببینید
بورسی که طلب کار داره و دولت باید از حقوق سایر مردم، زیانی را جبران کنه دیگه اسمش بورس نیست، اسمش بنگاه سهام عدالته
واقعا در این کشور ما هیچ چیزی و نهادی و فردی و ابزاری سر جای درست خودش نیست.
همه اسم ها و ابزارها را داریم ولی دریغ از یک جو کارامدی
بجای این حرفها دولت هرکه نفرخته به همان مقدار سهم بده...خیلی راحتر هم هست
بجای این حرفها دولت هرکه نفرخته به همان مقدار سهم بده...خیلی راحتر هم هست
بجای این حرفها دولت هرکه نفرخته به همان مقدار سهم بده...خیلی راحتر هم هست
گناهان بزرگ و کیبره گرانفروشی و کم فروشی و احتکار و دزدی و رشوه و رباخواری بانک ها در کشور بی داد میکند و تاریخ بشریت سابقه نداشته. لذا حکومت باید با مجازات های سخت از جمله اعدام های مکرر و زیاد به مقابله با این گناهان برود که کمر ملت را شکانده و برکت را از زندگی همه مردم ایران برده است
نکنه توقع دارن بهشون پول نقد بدهند؟ مطلقا ریالی نباید بهشون بدن، کسی که طمع کرده و به توهم 10 برابر شدن پولش وارد بورس شده، حقشه ضرر کنه. چرا بقیه مردمی که پول وارد بورس نکردن باید تاوان تورم حاصل از جبران ضرر سرمایه گذاران بورس رو بدن؟ هر پولی که تزریق بشه، خطر تورمی اش روی سر قشر ضعیف و متوسط وارد میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
خواب تشریف دارین؟ بورس نوعی سرمایه گذاریه. ضمن اینکه برای شرکتهای سرمایه گذاری هم مفیده. اگر ضرر بود که حلال نبود.؟ پاشو از خواب دیروقته.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
کاش مردم همون اول جای بورس دلار میخریدن تا دهن امثال شما برای همیشه بسته میشد با دلار 100 هزار تومنی نون هم نمیتونستی بخوری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
بالا و پایین رفتن بورس هیچ سود و زیانی برای شرکتها ندارد ولی بالا رفتن قیمت سهام ضررش برای کارخانجات بیشتر است چون باید کارخانجات سودی بیشتر و متناسب با قیمت سهام به سهامداران پرداخت کنند
سید مهدی
| Germany |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
نمونه افاضات یک انسان کاملا بی سواد
شاید هم دلاله دلاره
ما که پول نقد گذاشتیم تو بانک و ارزشش یک چهارم شد رو کی میخواد جبران کنه!؟
ما که پول نقد گذاشتیم تو بانک و ارزشش یک چهارم شد رو کی میخواد جبران کنه!؟
آقای رئیس جمهور این نوع برخورد با کرونا اسمش قرنطینه نیست حکومت نظامیه .تردد ساعت ۹ شب تا ۴ صبح چه تاثیری در روند پیشگیری از کرونا داره خودتون هم می دونید چه دستهه گلی به آب دادید
آقای رئیس جمهور آقای مسئول این روش قرنطینه که شما در پیش گرفتید اسمش قرنطینه نیست حکومت نظامیه عدم تردد فقط در ساعات ۹ شب تا ۴ صبح چه تاثیری در روند پیشگیری از کرونا داره . خودتون هم می دونید چه دسته گلی به آب دادید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
اگر در کشورهای اروپایی این کار را کردند برای
این است که بار وکازینو و کاباره و کلابهای شبانه دارند. فقط تقلید چشم بسته
همیشه بهترین کار اینه که دولت و دولتی ها هیچ کاری نکنن. از طلا گشتن پشیمان گشته ایم ...
کمتر پول از جیب مردم بردارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
در مورد بورس که مردم خودشون پولشون را دودستی تقدیم کردند
خوب سر مردم کلاه گذاشت دولت فخیمه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دولت هم رفته تو بازار داره کسب درآمد میکنه
چه اشکالی داره
کجای دنیا دولت ضرر عده ای رو که در طمع سود بیشتر متحمل شده اند، از جیب کپر نشینها و مردمی که به دنبال آب نوشیدنیشان باید تو گرما و سرما راه بروند می پردازد؟ یادمان باشد کسی که ماشین یا خانه اش را فروخته تا سود بیشتری به دست اورد ،خودش آگاهانه انتخاب کرده و دولت حق ندارد پول مردم فقیر اما قانع را به انان بدهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Philippines |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
لطفا با چاپ پول یا گرون کردن سکه و دلار و یا از بیت المال به داد بورس و سهامداران نرسید ولی اگر راه حلی منطقی دارید که باعث گرونی و تورم نشه و از جیب ملت خرج نشه ما هم از این کمک خوشحال میشویم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
کمک به بورس هزینه دارد و اگر بخواهد انجام شود از جیب مردم پرداخت میشود
ناشناس
| Germany |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
امسال سهامداران خرج دولت و کشور را دادند
بورس ناجی مملکت شد
چقدر بخیل ها زیاد شدند
و البته دلال ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
اگر زیان در بورس دستوری نبود حرف شما درست بود
بهترین کاری که دولت میتونه بکنه اینه که تا قبل از اتمام کارش وبعنوان یک دستاورد عظیم اقتصادی شاخص کل را به ۲۰ میلیون واحد برسونه تا چشم همه منتقدین از حدقه بزنه بیرون !!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
چرا 100 میلیون نشه خیلی بهتره
چرا باید ضرر سهامداران را دولت جبران کند ؟؟؟ در کدام کشور دیگر بعیر از ایران این اتفاقات میافتد ؟؟؟ بورس یعنی قمار ودر قمار یک طرف آن باخت است والاسلام بنده کارمند 20 میلیون باختم دیگر گریه وزاری ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
پول دولت یعنی پول مردم
هرکس در هر موردی که زیان می‌کنه باید مردم خسارتش را جبران کنند؟
ناشناس
| Germany |
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دولت از جیب مردم در بورس سرقت کرد
هیچ جبرانی در کار نیست
سهامداران امسال خرج کشور رو دادند
بخیل نباشید
ناشناس
| Germany |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
به این ترتیب باید خسارت کسانی که پول شان
را در بانکهای دولتی نگاه داشتند و ۴۰۰% ضرر کردند را هم بدهد
خیلی کارشناسانه و منطقی است دم نویسنده گرم .بشرطی که مسئولین هم قبول کنند و اقدامی بکنند و الا سرمایه مون سوخت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
هیچ تردیدی نداشته باشید که سرمایه تون سوخت میشه وضعیت فعلی بورس را هم دولت نگه داشته اگر دستشو از
پشت بورس برداره شاخص میره روی همون ۶۰۰ هزار
همه نظرات رو یه نفر نوشته آی پی این فرد رو بذارید معلوم میشه یه نفر همون دلال
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
زمانی هم که بورس در اوج بود کامنت گذاشته میشد که مردم فریب نخورید رشد بورس کاذب است و سقوط میکند و در پاسخ برچسب دلال بودن میزدند
شما بفرمایید که دولت چگونه می خواهد ضرر کاهش ارزش پول ملی را جبران کنید. تمام این نوسانات در بورس و بازار طلا و بازار دیگه مال همین کاهش ارزش پول ملی است. مردم اگر برای حفظ ارزش پولشان به این بازار ها هجوم نبرند هیچکس ضرر نمی کند. در حقیقت مردم در تلاشند تا دارایی و پس انداز خود را که حاصل تلاش و دسترنج آنها هست از دزدیده شدن حفظ کنند. در این راه بعضی می توانند و بعضی نه. در مجموع خدا ما را از گزند این دولت حفظ بفرما
ما که نابود شدیم و بیرون آمدیم به فکر خودتان باشد
جالب مردم را بردند به مسلخ بورس جیب مردم را خالی کردند بعد امروز وزیر اقتصادمیگه دارا سوم در راه مگه روی شما میشه مگه ان دو دارا را چه کردید که می خواهید سومیش را به مردم دوباره جیبشون را خالی کنید ؟؟؟؟؟
دولت سود خود را برده که بتواند حقوق کارکنانش را بدهد. حالا پول از کجا بیاورد این را جبران کند؟ باید چاپ کند، یعنی رشد بیشتر نقدینگی تورم و ...
دوستان زیاد اینجا تو کامنت ها به حرف دلال های طلا دلار و ماشین و مسکن گوش نکنین چون هر روز دارن سقوط رو تجربه میکنن میخوان چرت پرت بگن تا بلکه اجناس دلالی خودشونو بالا ببرن بورس سود ده خواهد بود تا یه سال اینده به حرف دلال جماعت گوش نکنید تنها راه موفقیت این کشور همین بورس هستش توی دنیا هم همینه هیچ کشوری با دلالی دلار سکه مسکن ماشین موفق نشده ولی با حمایت از بورس موفق شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
آینده نشان خواهد داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
حرفات کاملا درسته
این کارشناسها را از کجا پیدا می کنید؟ می گوید دولت باید 5 اقدام انجام دهد ... پنجم ... کاهش مداخله دولت در بورس.
بیخیال بورس بشه ، بهتره .
چه تفسیری!! برادر عزیز. اصلا دولت اینکار را کرد که درآمد کسب کنه. شما حالا بیا بگو رونق بورس درآمد داره. 100 البته که داره ولی هاپولی کردن پول مردم هدف اصلی بوده. قبلا با موسسات اعتباری حقه باز اینکار شده ولی پول مردم را مجبور بودند برگردونند و شد تورم و ... ولی در مورد بورس دلیل قانونی نداره پول را برگردونه. راحت پول را از دست مردم بیرون کشید. اعتماد به دولت همینه دوستان.
بورس یک فضای تجاری با نوسانات برد و باختی است و در هیچ کجای دنیا، دو لت ها متولی سود و زیان بورس بازان نیستند. وقتی شاخص بورس از 100 تا 300 هزار به یک تا بیش از 2 میلیون صعود و سهامداران چندین برابر سود کردند، طبیعی استیت که باید تحمل تا چند برابر ضرر را هم داشته باشند. چگونه است وقتی سود های آنچنانی می برند، سودها متعلق به خود سهامداران است و وقتی با ضرر و آنهم از سود قبلی، دچار می شوند، دولت از جیب ملت باید جبران کند. این چه منطقی است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
فقط رانتی های دولتی سود بردند
بورس یک فضای تجاری با نوسانات برد و باختی است و در هیچ کجای دنیا، دو لت ها متولی سود و زیان بورس بازان نیستند. وقتی شاخص بورس از 100 تا 300 هزار به یک تا بیش از 2 میلیون صعود و سهامداران چندین برابر سود کردند، طبیعی استیت که باید تحمل تا چند برابر ضرر را هم داشته باشند. چگونه است وقتی سود های آنچنانی می برند، سودها متعلق به خود سهامداران است و وقتی با ضرر و آنهم از سود قبلی، دچار می شوند، دولت از جیب ملت باید جبران کند. این چه منطقی است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
نه سود آنچنانی منطقیه و نه زیان اینچنینی . اما یک چیز مشخصه ، و اون اینکه به نحوی پول مردم از بین رفت
بخش مانده پول مردم را هم بگیرند تا مردم به کلی راحت شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
حداقل با چاپ پول اینکار را میکنند
با ارجاع به دلیل نخست ٬ مزد بگیرانی که مالیات بر دستمزدشان پیش از دریافت دستمزد کسر می شود از این لحاظ سهم بیشتری ندارند؟ دولت بر این اساس به آنان بیشتر مدیون لحظه ای و تاریخی نمی باشد؟
البته هم می دانیم سرمایه اجتماعی به این گروه قابل اطلاق نیست چرا که خطری چون ریزش بورس در اثر قهر آنها قابل پیش بینی نیست! چرا که مجبورند در این بازار بمانند .
...
آقا دولت چه جوری جبران کنه از جیب ملت ؟؟
بورس سالم ترین مکان برای سرمایه گذاری ترجیحاً بلند مدت است و شک نکنید که مزیت های اقتصادی آن هم برای تولید و هم کنترل تورم است بگونه ای که مردم برای سرمایه گذاری به سمت کالاهایی نمی روند که با معیشت مردم سر و کار دارد. ولی سرمایه گذاری های دیگر بفرض آنکه سود بیشتری داشته باشد ولی بر ضد تولید و عامل گرانی و تورم و مشکلات در معیشت و زندگی مردم است خودرو و زمین و مسکن و ... با معیشت و زندگی مردم سر و کار دارد و باید قیمت واقعی خودشان را داشته باشند دلار هم غیر مستقیم با معیشت مردم سر و کار دارد و مواد اولیه تولید و کالاهای ضروری که وارد می شوند با قیمت بالا به دست نیازمندان می رسد و لذا سرمایه گذاری در دلار هم درست نیست ...در خصوص بانک ها هم که شبهه ربوی بودن دارد
مهمترین وظیفه دولت در قبال بازار سرمایه و بورس این است که اطلاعات مالی شرکت ها با دقت و نهایت سلامت به دست سرمایه گذاران برسد تا خدای نکرده افرادی که با تحقیق وارد می شوند دچار زیان نشوند و اگر محدودیتی ایجاد می شود حساب شده و با دقت انجام شود بگونه ای که همه از آن بهره ببرند نه عده ای خاص و صاحب رانت اطلاعاتی و متاسفانه برخی اوقات مشاهده می شود که برخی اطلاعات سهام ها بصورت مشکوک در اختیار مردم قرار داده می شود که حقیقی و واقعی نیستند و باعث صف های خرید و یا فروش شدید می شوند.
بنظر من مصلحت کشور ایجاد می کند که به خاطر تحریم ها دلار بالا نگه داشته شود تا صادرات افزایش یابد و همانطور که میبینیم صادرات افزایش و در برخی موارد غیر قابل کنترل شده است. در واقع افزایش دلار بخاطر تحریم ها نیست بلکه افزایش دلار راهکاری برای مقابله با اثرات تحریم ها است و اگر هم دلار کاهش نیابد ولی تا چند سالی در رکود خواهد بود و آینده از کسانی نیست که منتظر هستند از دلار کسب سود کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
با منطق شما یکی از راه های رهایی از درد و بیماری خودکشی هست نه درمان!!!!!!!!!!
حاشیه سود 7073900.00 برای سهم ...و 1723768.57 برای سهم ... در تاریخ 99/9/2 ثبت شده است سازمان بورس پاسخ دهد آیا این عدد فضایی درست است یا خیر؟؟؟؟ سهامداران از دولت اطلاعات بنیادی دقیق را انتظار دارند نه دخالت بیجا
باپول نقد؟
نگاه کنید ارزش واقعی شرکتها را اگر بر اساس دلار هم بگیرید که بخشی از آن ریالی است. دلار 4 هزار تومان بود بورس 100 هزار واحد الان دلار شده 24 هزار تومان بورس نهایتا باید 600 هزار واحد باشد البته در این بین سود شرکتها هم کم شده و مواد اولیه نمی توانند جور کنند. حالا دولت یکی بازی انجام داد مدتی بورس را بصورت تصنعی خیلی بالا برد تا 2 میلیون و 100 هزار واحد و پولهای مردم را جمع کرد و کسری بودجه را جبران کرد. خوب آنهایی هم که در بورس پول آوردند یک پولی داشتند که آوردند این پول را از آنها گرفت و خرج بیت المال و بودجه عمومی کرد به کارکنان حقوق داد و حقوق بازنشسته ها و نیروهای مسلح را پرداخت یک جورایی از پولدارها گرفت داد به فقرا. میشه گفت مثل رابین هود. زنده باد دولت که کار رابین هودی انجام داده. اگر خارجی خوشتون نمیاد ایرانی اش می شود:مثل عیاران.
به خدا مردم متضرر شدن سهم خگستر از 12500 شدن 270 تک تومنی واقعا ظلم میکنن به سهامدارا اونی که این سهم رو خریده چیکار کنه بدبخت شده خدا رو خوش نمیاد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر