بازدید 24819

چگونه تحریم پتروشیمی برای ایران می‌تواند یک فرصت تاریخی باشد؟

دولتمردان آمریکا بار‌ها در مصاحبه‌های خود اعلام کردند به دنبال تشدید تحریم‌ها علیه ایران هستند. پس از آن که کاخ سفید طی بیانیه‌ای اعلام کرد، معافیت‌های نفتی ایران دیگر تمدید نخواهد شد، حالا پرسش بسیاری این است که هدف بعدی تحریم‌های آمریکا، کدام صنعت ایران است؟ شواهد و سوابق نشان می‌دهد احتمالاً تحریم‌ها علیه صنعت پتروشیمی ایران تشدید شود.
کد خبر: ۸۹۴۵۴۱
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۴ 25 April 2019
تابناک اقتصادیدولتمردان آمریکا بار‌ها در مصاحبه‌های خود اعلام کردند به دنبال تشدید تحریم‌ها علیه ایران هستند. پس از آن که کاخ سفید طی بیانیه‌ای اعلام کرد، معافیت‌های نفتی ایران دیگر تمدید نخواهد شد، حالا پرسش بسیاری این است که هدف بعدی تحریم‌های آمریکا، کدام صنعت ایران است؟ شواهد و سوابق نشان می‌دهد احتمالاً تحریم‌ها علیه صنعت پتروشیمی ایران تشدید شود. خبرنگار تابناک اقتصادی در گفت وگو با علی رستمی، عضو هیأت مدیره شرکت پتروشیمی جم این موضوع را بررسی کرده است.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ پس از خروج آمریکا از برجام، همه فکر دولتمردان آمریکا این بوده که با اعمال تحریم‌ها به گونه‌ای درآمد دولت ایران را تحت فشار قرار داده و کاهش دهند. به تازگی نیز کاخ سفید طی بیانیه‌ای که در دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ منتشر شد، اعلام کرد که معافیت از تحریم‌های نفتی دیگر تمدید نخواهد شد و این موضوع برای این است که صادرات نفت ایران به صفر رسانده و اصلی‌ترین درآمد دولت ایران از آن گرفته شود. همچنین دولتمردان آمریکا بار‌ها از تشدید تحریم‌ها علیه ایران سخن گفته اند. حالا پرسش اصلی این است که اگر قرار باشد تحریم‌ها تشدید شود، هدف بعدی آمریکا کدام صنعت ایران خواهد بود؟

«مارک دوبوویتز»، مدیر «بنیاد دفاع از دموکراسی» به این پرسش پاسخ داده و از احتمال تحریم پتروشیمی ایران توسط ترامپ سخن گفته و در صفحه توییتر خود نوشته است: هدف بعدی: پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران است. محصولات پتروشیمی ایران، ۳۲ درصد از درآمد غیر نفتی ایران را تشکیل می‌دهند که تقریبا معادل سالانه ۱۴ میلیارد دلار است.
 
آمریکا پس از تحریم فروش نفت، به سراغ کدام محصول صادراتی ایران خواهد رفت؟
البته باید گفت که تحریم صنعت پتروشیمی ایران تازگی ندارد و بین سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ نیز این صنعت مورد تحریم‌های ظالمانه واقع شده است. اولین تحریم صادرات محصولات پتروشیمی مربوط به تحریم شورای امنیت سازمان ملل بود که طی قطعنامه ۱۹۲۹ در تاریخ ۱۹ خرداد ماه سال ۱۳۸۹ صورت گرفت و پس از آن به ترتیب در ۳۰ آبان ماه سال ۱۳۹۰ توسط رئیس جمهور وقت آمریکا تشدید شد، به طوری‌ که باراک اوباما رسما قانون منع ارائه کالا، خدمات، فناوری و یا حمایت از ایران را که باعث گسترش تولید صنایع پتروشیمی می‌شود، امضا کرد. اما موضوع تحریم‌های پتروشیمی به اینجا ختم نشد و در چهارم فروردین ماه سال ۱۳۹۱ منع فروش تجهیزات و تکنولوژی به ایران توسط اتحادیه اروپا تشدید و در هشتم مرداد ماه سال ۱۳۹۱ تحریم نهاد‌های مالی و فردی مرتبط با خرید محصولات پتروشیمی به آن اضافه شد. همچنین تحریم‌های پتروشیمی در تاریخ‌های سی ام آذر ماه سال ۱۳۹۱ و سیزدهم خرداد ماه سال ۱۳۹۲ تشدید شد تا جایی که صادرات محصولات پتروشیمی و نقل و انتقالات مالی را با دشواری مواجه کرد.

گفتنی است، در تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران ـ که قرار بود در ۱۸۰ روز پس از خروج آمریکا از برجام (۱۳ آبان ۱۳۹۷) اجرایی شود ـ ردپای محصولات پتروشیمی نیز دیده می‌شود. در بخشی از این تحریم‌ها آمده است: "تحریم مربوط به معامله با شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی نفتکش ایران، شرکت بازرگانی نفت ایران (نیکو) از جمله خریداری نفت، محصولات نفتی یا محصولات پتروشیمی از ایران است.

با توجه به گفته مدیر بنیاد دفاع از دموکراسی و سوابق ذکر شده از تحریم صنعت پتروشیمی ایران، احتمال اینکه دولتمردان آمریکا در دور بعدی تحریم‌ها به سراغ تحریم این صنعت بروند و یا تحریم‌های مربوط به این صنعت را با شدت بیشتری دنبال کنند، وجود دارد؛ بنابراین خبرنگار تابناک اقتصادی در گفت وگو با علی رستمی، عضو سابق هیأت مدیره شرکت پتروشیمی جم به بررسی احتمال و ابعاد مختلف تحریم‌های صنعت پتروشیمی و تاثیر آن بر اقتصاد داخلی ایران پرداخته است.

وی در ابتدا در پاسخ به این پرسش که چقدر احتمال دارد دولتمردان آمریکا در دور بعدی تحریم‌ها به سراغ تحریم صنعت پتروشیمی بروند، گفت: ببینید صنعت پتروشیمی ما هم اکنون در تحریم است، ولی اینکه بخواهد همانند نفت یک وضعیت ویژه‌ای را آمریکایی‌ها روی صنعت پتروشیمی و صادرات محصولات پتروشیمی ما اعمال کنند، به احتمال بسیار این کار را انجام خواهند داد و این پیش بینی وجود دارد که گزینه بعدی آمریکایی‌ها برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران، صنعت پتروشیمی باشد، چون هم جان بولتون و هم مایک پمپئو به دنبال این هستند که درآمد‌های ارزی ایران را کاهش داده و به صفر برسانند.

رستمی ادامه داد: اما موضوع تحریم صنعت پتروشیمی ایران در عین اینکه یک تهدید جدی می‌تواند برای ایران باشد، می‌تواند فرصت فوق العاده ای نیز برای صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی پتروشیمی محسوب شود. همان گونه که می‌دانید هم اکنون صنایع پایین دستی پتروشیمی ما به جهت ناتوانی در تأمین مواد اولیه خود یا با ظرفیت‌های خالی مواجهند، یا تعطیل هستند و یا در حالت نیمه تعطیل به سر می‌برند. اگر ما بتوانیم مواد اولیه را به صنایع پایین دستی برسانیم دیگر تحریم‌های آمریکا کارساز نخواهد بود و به عبارت بهتر تحریم‌های صنعت پتروشیمی توسط آمریکایی‌ها را دور خواهیم زد. به جهت اینکه کشور‌های همسایه ما به شدت به محصولات پایین دستی پتروشیمی نیازمند هستند، بنابراین صادرات این محصولات به کشور‌های همسایه از دسترس تحریم‌های آمریکا خارج خواهد بود.

این عضو سابق هیأت مدیره شرکت پتروشیمی جم در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدات صنعت پتروشیمی ما ویژگی خاصی داشته که تحریم پذیر نباشند و قدرت مانور در بازار جهانی را داشته باشیم گفت: خیر، محصولات پتروشیمی ما خاص نیستند و به همین دلیل احتمال تحریم شدن آن‌ها بالاست.

وی افزود: همچنین رقیب اصلی پتروشیمی ایران، شرکت سابیک عربستان است که هم اکنون میزان تولیدات آن فراتر از تولیدات صنعت پتروشیمی ماست و در بازار‌هایی که ما حضور داریم مانند بازار چین و ترکیه، به شدت پا به پای ما در حال حرکت است و بعضاً با شیوه هایی، چون دامپینگ یا تحویل کالا با سرعت و سهولت و یا نرخ شکنی به دنبال کسب سهم ما در این بازارهاست و در نتیجه، همین شرایط امکان تحریم صنعت پتروشیمی ایران را افزایش داده است.

رستمی در مورد اینکه پس از راه های مختلفی می‌توان در صورت تشدید تحریم‌ها علیه صنعت پتروشیمی ایران، این تحریم‌ها را دور زد و صادرات را ادامه داد، گفت: بله راه‌های مختلفی برای صادرات وجود دارد. بخشی از تولیدات صنعت پتروشیمی ایران به صورت بالک یا فله‌ای است که با کشتی‌هایی صادر می‌شوند که نام ایران روی آن‌ها درج نشده است؛ بنابراین، خیلی این نوع صادرات نمی‌تواند مورد تحریم واقع شوند. همچنین در صورت تحریم بخش بزرگی از تولیدات پتروشیمی ما به صنایع پایین دستی تزریق شده و به هزاران محصول تبدیل می‌شود که کشور‌های همسایه ما مانند ترکیه، عراق، پاکستان، افغانستان، روسیه و کشور‌های آسیای میانه همه به این محصولات نیاز دارند و ما می‌توانیم محصولات پتروشیمی را با ارزش افزوده بالاتری صادر کنیم و درآمد‌های ارزی خود را افزایش دهیم. همچنین فراموش نکنیم که بخش بزرگی از صنعت پتروشیمی ما برعکس نفت دولتی نیست و خصوصی است و صادرات توسط بخش خصوصی خیلی با سهولت بیشتری نسبت به بخش دولتی انجام می‌شود.

وی افزود: تنها نکته مهم در این میان این است که باید دولتمردان ما از هم اکنون برای تشدید تحریم‌ها علیه صنعت پتروشیمی ما برنامه ریزی داشته باشند، وگرنه اگر قرار باشد صبر کنند تا تحریم‌ها اعمال شود و سپس اقدام کنند این باعث خواهد شد که چند ماهی صنعت پتروشیمی برای استفاده از محصولاتش بلاتکلیف بماند.

این فعال حوزه پتروشیمی در پاسخ به این پرسش‌ها که میزان صادرات محصولات پتروشیمی ایران چقدر است و این میزان چه درصدی از کل صادرات ما را تشکیل می‌دهند گفت: میزان صادرات محصولات پتروشیمی ما در سال گذشته حدود ۱۴ میلیارد دلار بوده و با توجه به اینکه میزان کل صادرات غیرنفتی ما در سال گذشته حدود ۴۴ میلیارد دلار بوده است، می‌توان گفت: محصولات پتروشیمی ما حدود ۳۲ درصد از کل صادرات غیرنفتی ما در سال گذشته را شامل می‌شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که محصولات پتروشیمی ما عمدتاً به کدام کشور‌ها صادر می‌شود، گفت: حدود ۷۰ درصد از محصولات پتروشیمی ما به کشور چین، نزدیک به ۲۰ درصد آن به ترکیه و مابقی محصولات به سایر کشور‌ها صادر می‌شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۹
فرصتهای تاریخی یکی پس از دیگری دارن میرسن و سالهای عمر ما یکی پس از دیگری تو این نمایش تلف میشن
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۵:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۶
واقعا این تحریمها فرصتهای هستن که از دست میرن
مگر الان ملت چه سودی بردن از پتروشیمی ؟
ماشاء الله مفسدین ژن خوبها در همهجا رخنه کردن

هرجا بوی پول است نام یک ژن برتر میدرخشد

عزیزم بزار تحریم بشه بهتره
پاسخ ها
ناشناس
| Sweden |
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۵
گل گفتی. ملت ایران دیگر پتروشیمی ندارد که بخواهد نگران تحریم شدنش باشد
دنیای عجیبیست یکی میگوید کاهش ارزش پول ملی باعث رونق صادرات میشود ( که نمیدانم چرا بقیه ی کشورها از این طرح سوداور استفاده نمیکنند) یکی میگوید تحریم پتروشیمی فرصتی تاریخیست اصلا چرا بقیه ی دنیا سعی نمیکنند تحریم شوند تا هم اقتصادشان شکوفا شود و هم خودکفا گردند یعنی کشورهای دیگر مثل کره ی جنوبی مالزی سنگاپور و... اینقدر کند ذهن و عقب مانده اند و حداقل اقتصاد دانهای ما ( ببخشید اقتصاد خوانده های ما) بروند و اینها را حالی کنند اصلا چرا امریکا و چین و روسیه و المان و... به سمتی نمیروند که تحریمشان کنند تا از این وضع فلاکتبار خارج شوند
... ﺗﺤﺮﻳﻢ ﭘﺘﺮﻭﺷﻴﻤﻲ ﻗﻂﻌﺎ اﻗﺪاﻡ ﺑﻌﺪﻱ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ اﺳﺖ و ﺗﻌﻂﻴﻠﻲ ﻳﻚ ﺑﻪ ﻳﻚ ﭘﺘﺮﻭﺷﻴﻤﻲ ﺭﺧﺪاﺩﻱ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻭﻗﻮﻉ ﺧﻮاﻫﺪ ﭘﻴﻮﺳﺖ. ﭼﺮا?
ﻭاﺿﺢ اﺳﺖ. اﺑﺘﺪاﻳﻲ ﺗﺮﻳﻦ اﺑﺰاﺭ ﺑﺮاﻱ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺗﺤﺮﻳﻤﻬﺎ ﻣﺪﻳﺮاﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ اﻳﻦ ﭼﻨﺪ ﻭﻳﮋﮔﻲ ﺭا ﺩاﺭا ﺑﺎﺳﻨﺪ.
ﺳﺎﻟﻢ - ﻭﻃﻦ ﭘﺮﺳﺖ - ﻛﺎﺭﺩاﻥ - ﺑﺎﻭﺟﺪاﻥ - ﻧﺪاﺷﺘﻦ ﻓﺎﻣﻴﻞ ﺑﺎﺯﻱ و ﺭﻓﻴﻖ ﺑﺎﺯﻱ - ﻧﺪاﺷﺘﻦ ﺻﻔﺖ ﺩﻧﻴﺎ ﭘﺮﺳﺘﻲ - ﺩاﺷﺘﻦ ﺭﻭﺣﻴﻪ ي ﻣﺸﻮﺭﺕ ﺑﺎ ﻣﺘﺨﺼﺼﺎﻥ و ...
ﺑﺴﻤﻪ اﻱ ﺗﻌﺎﻟﻲ
اﮔﺮ ﻓﻘﻄ و ﻓﻘﻄ ﻳﻜﻲ ﺭا ﻳﺎﻓﺘﻴﺪ ﻛﻪ ﺿﻤﻦ ﻣﺪﻳﺮ ﺑﻮﺩﻥ و ﺳﻤﺖ ﺩاﺷﺘﻦ , اﻳﻦ ﻭﻳﮋﮔﻲ ﻫﺎ ﺭا ﻫﻢ ﺩاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺳﻼﻡ ﻭﻳﮋﻩ ي ﺑﻨﺪﻩ و ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺮﺩﻡ اﻳﺮاﻥ ﺭا ﺑﻪ اﻳﺸﺎﻥ ﺑﺮﺳﺎﻧﻴﺪ.
اولا دو ابهام برای بنده هست: پتروشیمی خصولتی شده یا نه؟ اگر آره، پس وای به حال ما
دوم، اگر ترامپ و جانی های اطرافش قصد تحریم فروش محصولات پتروشیمی رو مثل نفت داشته باشن آنوقت چه کنیم؟
تنها راه نجات ما، فروش نفت با تخفیف به چینی هاست، عربستان و روسیه نزدیک به 2 میلیون بشکه روزانه به چین می فروشند. حالا فرض کنید اگر ایران همین مقدار 2 میلیون بشکه رو به چینی ها پیشنهاد بده و قیمتی 10 دلار پایین تر از قیمت اوپک، چینی ها با کله قبول میکنند. این یعنی اگر قراره ما ضرر کنیم، پس دیگران هم باید ضرر کنند. ولی اگر قراره ما نفت نفروشیم و دیگران حداکثری بفروشند! یعنی ضرر اندر ضرر،

پس ضرر کمتر کنیم، و بحای دلار، یوآن بگیریم. در صرافی یوآن توزیع بشه نه دلار و یورو
پاسخ ها
کیر تو کص زن خامنه ای
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
هیچ کشوری حق خرید نفت ایرانو نداره هرچقدرم ارزان باشه ، چون معامله با امریکا رو از دست نیده
تحریم باعث میشه ثروت کشور به تاراج نرود
هر چه بتوانیم صادر کنیم صد در صد بدون شرایط تحریم راحت تر و سودآور تر است. اگر شما فروشنده باشی همین الآن هم میتونی کالایت را بفروشی.
شاهد بودیم که چهل سال تحریم فرصت بود که تمام آن را از دست دادیم ازاین به بعد هم همین خواهد بود.
دقیقا این حرف مثل همون سفارش بیماری زا بودن گوشت قرمزه..ک رسانه های زنجیره ای..بعد گرانی ۱۰۰ هزاری ان..بر مردم القا میکردن..
بهترین کار این است که ما فقط محصولات نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی که طبق فرموده جزو ۳ کشور اول دنیا هستیم صادر کنیم و ده برابر بیتر از نفت و پتروشیمی ارز وارد کشور کنیم همچنین صادرات جنگنده کوثر و قاهر و همچنین آب سنگین و اورانیوم ۲۰ درصد هم ارز آوری خوبی برای کشور می تونه داشته باشه
نفت رفته بالا اومده پایین،ترسالی بوده خشکسالی بوده،صادرات خوب باشه تحریم باشه خدا شاهده هیچ فرقی به حال من نداشته...کودکی وجوانیم دنبال یه روز خوب بودم الان که با موهای سفید وارد چهل سال شدم وکلی آرزو که همشون کشک بود دیگه مهم نیست هرچی میخواد بشه
اگر تحریم شود به نفع مردم خواهد بود که کارگاه هاو کارخانجات از ضایعات سرطانزا پلاستیک که در تمام کشورهای دنیا ممنوع است استفاده نکنند وسلامتی مردم را با این هزینه گزاف پرشکی در این دوران باشکوه گرسنگی و فقر بخطر نیاندازند
متاسفانه این کشور انقدر بی برنامه است که دیگران برای ما فرصت افرینی میکنند این تحلیلهای شما فقط توجیه ذهن شماست با واقعیت فاصله بسیار دارد با حلوا حلوا دهان شیرین نمی شود ....
اگر ان منطق حاكم بود بايد ايران صنعتي ترين كشور دنيا مي شد
خوب اگه خوبه و سودشم بیشتره همین الان چرا این کارو نمیکنید و به صنایع پایین دستی تزریق نمیکنید، گذاشتید تحریم شدید بعد، ، اگه سودش بیشتر بود همین الان این کارو میکردید، یکم احترام به شعور مخاطبم خوب چیزه.
اگر این ادعا درست باشد چرا تا الان نسبت به خوراک دادن به صنایع پایین دستی پتروشیمی اقدام نکرده اید که سودش بیشتر باشد؟ چرا تا حرف تحریم به میان می آید این ادعاها مطرح میشود؟
همه دنیا تحت سیطره آمریکا و بدبخت هستن
و فقط ما خوشبختیم
مرگ بر آمریکای واقعی رو ژاپن میگه که محصولاتش تو آمریکا تو تمام خونه ها هست...
بجای اینکه مسائل رو ریشه ای حل کنید به روزمره گی و راهکارهای بی فایده می گردید ..حتما آمریکا هم نشسته نگاه میکنه ببینه ما چطور تحریمها رو دور بزنیم ..مردم بدبخت شدن
این تحریم ها یکی یکی شده فرصت !!!!!!
ای بابا
اين توضيحات كجايش مبين فرصت تاريخي بود؟!!!
اولا صنعت پتروشیمی بر خلاف صنعت نفت هم حداقل به صورت ظاهر خصوصی است هم محصولاتش متنوع است و هم مشتریانش متنوعند لذا در برابر تحریم اسیب پذیری زیادی ندارد اما این که گفته شود فروش محصولات به جای صادرات متوجه داخل شود فقط وقتی توجیه دارد که به جای مواد اولیه محصولات تولیدی صادر شوند که بعید است وگرنه الان نیاز کشور صادرات است نه مصرف داخلی که اگر صادرات پتروشیمی نباشد نرخ دلار ۱۰۰ هزار تومان خواهد شد
داریم نابود میشیم. له شدیم زیر مشکلات هنوز دارین از فرصت حرف میزنیم.
نمیدونم چرا ما ایرانی ها تا زور بالا سرمون نباشه کار نیم کنیم
تلان چه سودی غین میزان تحمل برای ما دارد؟!
تحریم برای ما مبارک است ؛ زیرا منابع ذخیره می شوند و صرف بیگانگان و مورد ثروت اندوزی زیاده خواهان در بانک های خارجی نمی شود و برای فرداهای بهتر ذخیره می شود.
الهی که هرگز تحریم دور زده نشود.
چرا تا الان به صنایع پایین دستی مواد ندادید.حالا که اکثرشون تعطیل شدن میخاهید دور بزنید؟!
چرا کارخانه هی پایین دستی نیمه تعطیل و یا تعطیل هستد؟
آنها محصولات خود را در بازار بورس و یا صادر کردنند و دلار گرفتند و ۱۰۰۰۰ تومان به ملت دادند .
در دنیا ابتدا کارخانه های پایین دستی را کمک میکنند تا محصول خام را به محصول ارزش افزوده تبدیل کنند .
حال به تلاش افتاده اند تا محصول خود را به پایین دست وداخلی بفروشد . پس باید تاسف خورد...
علی رغم تمام سختیها می توان زسیدن تولید نفت به صفر را یک جشن ملی تلقی کرد
این فرصت های تاریخی به چه قیمتی برای ملت تمام می شود
مهم صادرات نیست مهم امکان دریافت پول آن است که نزدیک صفر است
تو رو خدا از این عبارت "فرصت تاریخی" استفاده نکنید. زندگی مون تباه شده با این فرصت سازیهاهتون!
چرا همه ی بدبختی ها فرصت تاریخین ؟ ما این فرصتهای تاریخی رو نخوایم باید کیو ببینیم ؟
متاسفانه تحلیل اشتباهی هستش...
بااعلام خبرتحریم احتمالی پتروشیمی شنبه بورس ۵۰ هزارواحددیگه میره بالا همانطورکه باخبرعدم تمدید معافیت خریدنفت ۸ کشور رفت بالا !!!!!!!!
این کارها را چرا مثلا از ۳ سال پیش که تحریم نشده بودیم نکردند؟؟؟؟
خدا به خیر کند
بهتر است به مستندات سال ۹۰ تا ۹۲ نگاه بی اندازید احتمالا همان زمان هم نوشته ایم فرصت تاریخی .
پس چی شده که ۵ سال از ان فرصت تاریخی فاصله گرفتیم بجز ان شد که وقتی دیدیم جنس اصلی وارد کشور می شود تولید کننده های داخلی را که اگر سرمایه گذاری اندکی هم کرده باشند رها کردیم و رفتیم دنبال شرکت های خودرو سازی . در ان مدت کدام قطعه ساز را فعال کردیم و اگر هم فعال شد طوری قیمت داد که با قیمت خارجی برابری کردو رقابتی ایجاد نکردیم اصلا نیاز ها را نشناختیم .و فرهنگ تحریم را در کشور نهادینه نکردیم تا از فرصت استفاده کرد.
خاطرم است یک مبحث وجود دارد در کتاب اقتصاد بین الملل در خصوص اینکه کشور ها به تولید کننده ها پیشنهاد میدانند که این محثول تولیدی این اشکال و یا کاستی را داردویا کنبودی دارد و انها اعلام میکردنند که قیمت بالا نیرود ولی مردم خرید می کردنند تا اینکه حالا سامسونگ . اپل و.... را در انحصار خود گرفته اند و ما کحا از فرصت استفاده کردیم .
در کشوز ما اگر جنس از قبل در انبار داشته باشیم و قیمت تغییر کند فرصت نمی دهیم که قیمت اول را پاک کنیم وقیمت دوم زا بزنیم بلکه می بینیم کا هر دو قیمت در روی کالا درج شده و جالب ان است که قیمت لابالاتر را به خریدار می دهیم.
بله اگر از این فرصت تاریخی به این نحو استفاده کنیم که معلوم است به چه دردی گرفتار میشویم

ولی اگر صداقت بخرج دهیم و به فکر مصلحت کشور باشیم و انهم بصورت همگانی و عزم ملی می توان گفت فرصت طلایی است و باید استفاده کرد.مگر نه دور زدن بیهوده است .
تحریمها برای مردم تحریمه اما برای آقازاده ها و برخی دیگر تشویقه.
چرا تابحال این کار را نکردید؟
ایامصرف کننده شما می تواند به راحتی محصول شما را بخرد و یا هر کس پول نقد و بیشتر به شما به ان میدهد به ایشان جنس میدهید . تولید کننده تا حالا درک کرده است که چرا محصول به کارخانه اش نمی رسد . چون ممکن است نقدینگی نداشته باشد . تازه حالا دارید میروید که محصول خود را به انها بدهید تا چند صباحی شما را از این دردسر رهایی دهند بعد از ان هم خدا بزرگ است .
همه ارز نيما از همين راه است واكر نباشه مشکلات در راهه
در ۴۰ سال صدها هزار فرصت آمد و رفت حالا یادشون افتاده از این فرصت ها استفاده کنند دیگه دیره اختلاس ها و سوء مدیریت گسترده در کشور و این شعارهای توخالی هیچ تاثیری نداره
پتروشیمی ها مواد اولیه و گاز را به بهایی کم می گیرند و همشون می گن که گرونه ... محصولات پتروشیمی را صادر میکنن و دولت و بانک مرکزی باید التماس کنه که دلاراتون را برگردونین که نرخ ارز بالا نره ... پرونده اختلاس هم تو دادگاهه...پس تحریم بشه یا نشه چه ربطی به ما داره.
مگر الان این 14 میلیارد دلار رو وارد کشور کردن تو دو ماه اخیر فقط 1.5 میلیارد یورو وارد کشور شده
الان صادر کنندگان خیلی از مواد اولیه رو در عمل با ارز 14000 تومنی میخرن ولی دولت مجبورشون میکنه که ارز حاصل رو به قیمت خیلی کمتر مثلا 9000 تومن بفروشند! دولت در حرف میگه دنبال تولیده ولی در عمل سیاستهاش به زیان تولید هستند
در اصل صادرات غیر نفتی و غیر دولتی آن محصولی است که توسط بخش خصوصی تولید و صادر شود که در حال حاظر بکلی امکان پذیر نیست.
پتروشیمی هم از مشتقات نفت است آنهم در اختیار دولت.

بهر صورت تحرمیها نعمت است قدرش را بدانید و از این فرصت حداکثر استفاده ببرند مسئولین .
این عزیز دل در این مورد نگفته اند که صنایع پایین دستی به دلیل عدم توان رقابت در قیمت کالای تمام شده یا نداشتن کشش در بازار مجبور به نعطیلی شده اند و نه به دلیل عدم دسترسی به مواد اولیه از پتروشیمی. در ضمن کاهش استخراج نفت قطعا بر میزان تولید پتروشیمی ها تاثیر می گذارد. ...
تحریم فرصت است که شعار داده می شود . چهل سال است تحریم هستیم . کدام فرصت را بدست اوردیم و مگر اینکه بدبختی مردم را فرصت بدانیم . دیگه این شعار معنایی ندارد .
ﻣﻴﺸﻪ ﻟﻂﻔﺎ اﺟﺎﺯﻩ ﺑﺪﻳﺪ ﻣﺮﺩﻡ اﻳﺮاﻥ ﻫﻢ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻋﺎﺩﻱ ﻣﺜﻞ ﻫﻤﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﻧﻴﺎ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﻛﻨﻨﺪ?!
اینها همه شعاره
بله زمانی تحریم فرصت میشه که متخصین واقعی برروی کارها باشن وفرار مغزها نباشه نه الان که همه مسولین رابطه ای هستن و تخصصی در کاری که هستن ندارن
هیچکس بدش نمیاد کشور و وطنش سربلند باشه اما با شعار دادن چیزی بهتر نمیشه
نویسنده محترم متوجه نیستند صنعتی که با دنیای ازاد ارتباط نداشته باشه محکوم به فرسودی، راندمان پایین، و نهایت نابودیه.. شعار دادن خوبه اما واقعیت روز دنیا یه چیز دیگه اس....
سوالی که الان هست اینه که اگر توجه به پایین دست پتروشیمی می تونه باعث ارزش افزوده بیشتر، اشتغال و مولدسازی و استفاده از سرمایه گذاری های انجام شده و ما الان داریم به جاش خام فروشی می کنیم و مواد اولیه ای که خودمون می تونیم ازش بهره برداری بیشتری داشته باشیم رو صادر می کنیم کار عقلایی نیست علی الخصوص اینکه ارز ناشی از صادرات هم به کشور بر نمی گرده!!!
اگر قرار بود دراین فرصت ها معجزه ای رخ دهد ، تا کنون رخ داده بود .
چیزی که مهم است به علت تحریم ها و اجبار در واردات بجای حق انتخاب ، تمام مشاغل خرد و مولد مملکت نابود شده است
بنظر می‌رسد هرچه بلا سر ما بیاید قرار است فرصت تاریخی اعلام شود. صف گوشت ، گرانی ، بیکاری ، تحریم و خلاصه میشود گفت مردن و زجر هم فرصت تاریخی است و یکبار اینها را تجربه می‌کنی و می‌میری. حالا بیست سال یا کمتر و بیشتر عمر داری سخت نگیر ولی تاریخی است.
صنایع داخلی از گرانی و نبود مواد اولیه پتروشیمی رنج می برند و دارند یکی یکی تعطیل می شوند، بعد یکسری دارند این محصولات را به خارج صادر می کنند . همین ها هستند که با افزایش نرخ دلار، بلافاصله از تامین نیاز بازار سرباز زدند و همه را به خارج صادر کردند. این موضوع باعث افزایش شدید قیمت ها شد. افزایش قیمتی که من و شما با تمام وجودمان داریم تاوانش را پس می دهیم. از ظرف ماست گرفته، تا کود شیمیایی کشاورزان همه نیازمند مواد اولیه پتروشیمی هستند.
ظرفیت پابین دست چقدر کشش دارد؟!آیا تکنولوژی و.. کالا های تولیدی قابل صادرات هستش و....
ماملت شعارهستیم حرف زدن بس است .تازه دروضعیت غیرتحریم سودی که به ملت نمی رسد بهترهمان که صادرنشود شایدبدردنسلهای بعدبخورد.
رسانه ها در مورد نفت هی هر روز نوشتن با وجود تحریم کره اینقدر اضافه خریده ژاپن اینقدر چین اونقدر هند فلان ترکیه چنان خود ما هم دقیقا آدرس میدیم که امریکا اگه نمیدونی بدون اگه میخوای زیر سیبیلی هم رد کنی وخودتو به ندیدن نفهمی بزنی ما افشا میکنیم آبروت میبریم که دیدی نتونستی خوب خودمون هم اونارو تحت فشار میزاریم تا اگه هم نخوان مجبور بشن بخوان تا ما رو تحت تحریم بیشتر قرار بدن از ماست که بر ماست
گویا هنوز نمی دانند سیستم مالی دنیا چطور کار می کند و فکر می کنند که می توانند یواشکی صادرات انجام دهند!!
عجب. خب وقتی با تحریم میتونین درامد بیشتری داشته باشین از الان خودتون خودتونو تحریم کنین. بعدش واقعا جالبه. صنایع پایین دست تشنه مواد اولیه هستن شما صادر میکنین !
مهمترین درد این مملکت نبود مدی با تدبیر هست، هیچ برنامه ای برای تحریم و مدیریت داخلی وجود نداشته ندارد و نخواهد داشت...
سلام فرمایش صیحیح است البته یادتون نره اینجا ایران است ن ژاپن متاسفانه در ایران فقط اون قسمتیش فرصت ک جیب یک عده افراد خاص و ارتباط دار رو پر میکنه
چند سال پیش تو روزنامه اگه درست یادن باشه یادمه وزیر صنعت معدن تجارت گفت ما تا الان باید 60 درصد قطعات پتروشیمی رو می ساختیم ولی اینکار انجام نمیشه به خاطر گروه هایی که به خاطر منافع خودشون حاضر به ساخت قطعات نیستند
تابناک منتشر کن اینو تو روزنامه چند سال پیش نوشته بودند از خودم نمی گم
تا وقتی فساد هست هیچ کاری نمی تونیم بکنیم
زمانی که نفت را احمدی نژاد بالای 100 دلار می فروخت چی گیر ملت می امد که حالا بیاید؟ بگذارید همه را تتحریم کنند. بهتر . گیر خود ملت می اید!!
من که شخصا آرزو میکنم تولید نفت و هرچی به نفت وابسته است مثل پترو شیمی و مرجان شیخ الاسلامی به صفر مطلق برسه
افرین درست نوشتی. فرصت تاریخی برای پولدار ها نه برای مردم فقیر. که به بهانه تحریم پول مملکت رو چپاول کنند.
ای خدا همه چی تحریم بشه چون فقط بانکهای خارجی پر میشه چیزی گیر ملت نمیاد شاید برا نسلهای آینده بمونه از نفت و دیگر چیزها که چیزی گیر ملت نمیاد
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار