بازدید 7038
۴

دانشگاه‌های ترکیه چگونه دانشجو پذیرش می‌کنند؟

کد خبر: ۶۷۷۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰ 14 March 2017
در ترکیه هر دانشگاه با توجه به برنامه‌ها و رشته‌های خود اقدام به برگزاری آزمون ورودی می‌کند.

به گزارش ایسنا، دانشگاه‌های ترکیه هر کدام قوانین و سازوکار جداگانه‌ای را برای پذیرش دانشجویان اتخاذ می‌کنند و به همین دلیل دانشجویان باید پس از پایان دبیرستان و اخذ دیپلم درخواست تحصیلی خود را به دانشگاه‌های مورد نظرشان ارسال کنند.

پیش از این آزمون ورودی دانشگاه‌های ترکیه موسوم به YOS به صورت سراسری گرفته می‌شد اما از سال 2011 تغییرات قوانین موجب شد که هر دانشگاه آزمون اختصاصی جداگانه‌ای برای پذیرش دانشجویان برگزار می‌کند.

در اکثر این آزمون‌ها دروس ریاضی و هوش از اهمیت زیادی برخوردارند بیشترین ضریب را به خودشان اختصاص داده‌اند.

دانشگاه‌های دولتی علاوه بر نمرات آزمون ورودی ضریبی برای نمرات دبیرستان نیز قائل می‌شوند و هزینه تحصیل در اغلب آنها رایگان است.

همچنین داشتن مدال در المپیادها و مسابقات کشوری و بین‌المللی نیز در بسیاری از دانشگاه‌ها امتیاز ویژه‌ای دارد.

داشتن مدرک تافل و یا آیلتس برای دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی ترکیه الزامی است.

دانشگاه‌های خصوصی در ترکیه نیز از کیفیت مناسبی برخوردارند. نکته جالب توجه در رابطه با این مراکز این است که اکثر آنها آزمون YOS را برگزار نکرده و تقریبا 80 درصد آنها فقط به نمرات دبیرستان توجه می‌کنند. داشتن مدرک زبان انگلیسی برای تحصیل در این دانشگاه‌ها الزامی است.

تعداد مراکز دانشگاهی در ترکیه در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است و در حال حاضر بیش از 80 مرکز خصوصی در این کشور فعالیت‌ می‌کنند که اکثر آنها در استانبول واقع شده‌اند.

مهمترین ویژگی پذیرش دانشجو در ترکیه این است که در آزمون YOS فقط توانایی‌های داوطلبان در زمینه ریاضیات و سوالات تحلیلی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و این موضوع حتی در رابطه با رشته‌های پزشکی نیز صدق می‌کند.

ایده این مسئله در این است که توانایی بالای تجزیه و تحلیل و حل سوالات ریاضی نشان می‌دهد که داوطلبی توانایی تحصیل در هر رشته‌ای را دارد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۴
یکم ما یادبگیریم ،تمام زندگی ما شده استرس کنکور تموم شدنیم نیست ،ورودی دبیرستان ،کنکور لیسانس ،کنکور فوق لیسانس ، کنکور دکتری و الی ماشاله
نصف این موارد نادرست است اولا هنوز یوس برگزار می شود و برخی دانشگاهها آزمون جداگانه هم دارند دوم حتی 99 درصد استاتید هم زبان انگلیسی نمی دانند و دانشجویان هم که معلوم است سوم با پول همه چیز از جمله ورودی و نمره و... حل است لذا خدا کند ایران هم کنگور را بر ندارد به این مصیبت گرفتار می شود و سطح دانشگاههای ترکیه خیلی از ایران پائین تر است و جو ضد شیعی و ایرانی هم فوران می کند در اثر تبلیغات ضد شیعی و ایرانی
دانشگاههای ایران چه نوع دانشجویی می خواهند؟
اطلاعات ناقصی دراختیارگذاشتین.تحصیل رایگان فقط برای اتباع ترک ممکن میباشد نه خارجیها. قبول شدن در دانشگاه ها تقریبا سخت تر شده البته برای رشته های پزشکی چون بیشتر دانشگاه ها ظرفیت ویژه ای رو برای پناهندگان سوری قرار دادند بدون اینکه تعداد دانشجویان قبولی رو افزایش بدهند در نتیجه شماعلاوه بر قبولی در یوس باید این احتمال رو هم بدین که بین شما ویک متقاضی سوری شانس شما کمتر باشه.با توجه به بحران اقتصادی ترکیه تورم بشدت افزایش پیدا کرده وروی هم رفته هزینه ها بالارفته.
مریم دانشجوی پزشکی _دانشگاه حاجت تپه ترکیه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار