بازدید 17741

منع ازدواج زير١٨ساله‌ها در ايران، مغاير شرع است

به گزارش سازمان ملل، ‌در حال حاضر بيش از ٧٠٠ ميليون زن در سراسر جهان زير سن ١٨ سال ازدواج كرده‌اند كه از اين تعداد ٢٥٠ ميليون نفر زمان ازدواج زير ١٥ سال سن داشتند.
کد خبر: ۴۵۵۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲ 04 December 2014
سازمان ملل، ‌قطعنامه‌يي را براي منع ازدواج كودكان يا به عبارتي افراد زير ١٨ سال تصويب كرده است، ‌قطعنامه‌يي كه در كميته حقوق بشر سازمان تصويب شد و خبر از اين مي‌داد كه بيشتر كشورها به آن پيوسته‌اند و اندك كشورهايي هم هستند كه به آن نپيوسته‌اند يا مشروط پيوسته‌اند. ايران يكي از اين كشورهاست كه زيربار منع ازدواج افراد زير ١٨ سال نرفته است و به طور مشروط به كنوانسيون حقوق كودك پيوسته است.

به گزارش اعتماد، موارد ديگري هم در كنوانسيون ديده مي‌شود كه ايران با پذيرش آنها مشكل داشته و در مغايرت با موازين اسلامي مي‌ديده است. ٢١ نوامبر، سازمان ملل با تصويب اين قطعنامه، ‌همه كشورهاي عضو را متعهد كرد كه ازدواج كودكان را ممنوع و قوانين لازم براي پيشگيري و مجازات متخلف را تصويب و اجرا كنند. سازمان ملل متحد مي‌گويد ديگر توجيه فرهنگي و عرفي براي ازدواج هيچ كودك زير ١٨ سالي قابل پذيرش نيست قطعنامه براي تصويب نهايي به مجمع عمومي خواهد رفت.

ايران در اين مخالفت تنها نيست و سودان هم ظاهرا زيربار منع ازدواج كودكان نرفته است. به گزارش سازمان ملل، ‌در حال حاضر بيش از ٧٠٠ ميليون زن در سراسر جهان زير سن ١٨ سال ازدواج كرده‌اند كه از اين تعداد ٢٥٠ ميليون نفر زمان ازدواج زير ١٥ سال سن داشتند.

سازمان ملل متحد در گزارش‌هاي رسمي خود اعلام كرده كه اين گروه از زنان بيش از ديگر زنان در معرض خشونت خانگي قرار دارند بسياري از آنها از حق تحصيل براي هميشه محروم شدند و فقر در ميان اين زنان جدي‌تر است.

اما عضو كميسيون قضايي مجلس، از مغايرت اين ماده با شرع اسلامي سخن مي‌گويد. محمدعلي اسفناني، ‌در گفت‌وگو با «اعتماد» از الزاماتي مي‌گويد كه در ايران براي پيوستن مشروط به كنوانسيون قانع‌كننده است. او در اين خصوص اعلام كرد: «هر كشوري يك‌سري الزامات براي خودش دارد، نمي‌شود كه به همه پروتكل‌هاي دنيا به شكل غيرمشروط بپيونديم. همين كه در اين مصوبه، ازدواج زير ١٨ سال را منع مي‌كنند، خودش مشكل دارد.»او در خصوص ايجاد الزام براي افراد زير ١٨ سال به آموزش و پرهيز از ايجاد امكان براي ازدواج آنان گفت: «آن مواردي كه خود خانم‌ها و آقايان تمايل دارند، حتي اگر زير ١٨ سال باشد را چه كنيم؟ اگر جلوي اين اتفاق را بگيريم، ‌روابط نامشروع زياد مي‌شود، بايد از بروز روابط نامشروع جلوگيري كنيم. وقتي شرع اجازه مي‌دهد كه خانم يا آقاي ١٧ ساله ازدواج كند و رابطه شرعي و حلال داشته باشد، ما نمي‌توانيم منع‌شان بكنيم. با اينكار به روابط نامشروع دامن زده‌ايم. در اينكه شكي نيست كه نمي‌شود غرايز جنسي را مهار كرد.»

منع ازدواج تا ١٦ سال داريم

او به ممنوعيت ازدواج در افراد زير ١٦ سال در ايران اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «در كشور ما هم سن قانوني براي ازدواج داريم، ما براي ازدواج افراد زير ١٦ سال ممنوعيت قايل شده‌ايم، اما همه اين موارد به كمتر از ٣ درصد كل ازدواج‌ها برمي‌گردد. اما با مرور تجربيات تاريخي مي‌بينيم كه ايجاد ممنوعيت براي اين موارد نتيجه عكس مي‌دهد. زماني در تركيه شبيه اين كار كردند و به تاسي از الگوهاي غربي، ثبت ازدواج را اجباري و اعلام كردند اگر ازدواج ثبت نشود مجازات حبس دارد. تا قبل از اين قانون، ازدواج‌هاي عادي با قباله‌هاي معمولي صورت مي‌گرفت، اتفاقي هم نمي‌افتاد. بعدها از ترس اينكه اگر ازدواج كردند و نتوانستند ثبت بكنند، باعث افزايش فساد و روابط نامشروع شد. خيلي از افراد به خاطر نبود زيرساخت‌ها و زندگي در مناطق صعب‌العبور نمي‌توانستند ازدواج خود را ثبت كنند.

گاهي اوقات پيوستن به هر پروتكلي الزاما خوب نيست.»اسفناني معتقد است: «پيوستن به پروتكل‌هاي اينچنيني منعي ندارد، ‌نظر شخصي من اين است اما آثار و تبعاتش را بايد ببينيم. من يك نفر تصميم‌گيرنده نيستم، بايد دوسوم مجلس راي بدهند تا تصويب شود.»آمار اعلام شده از سوي ثبت احوال ايران نشان مي‌دهد كه تعداد زنان زير ١٥ سالي كه در سال گذشته در ايران ازدواج كرده‌اند، بيش از ٤١ هزار نفر است، اين در حالي است كه اين ازدواج‌ها، ازدواج‌هاي ثبت شده‌اند و با اضافه كردن ازدواج‌هاي غير ثبتي در اين مورد عددي بيش از آنچه اعلام شده خواهد شد. اما با در نظر گرفتن كل ازدواج‌هاي انجام شده در سال ٩٢، كه ٧٧٤ هزار و ٥١٣ مورد بوده، مي‌توان دريافت كه ٣/٥درصد از كل ازدواج‌ها به ازدواج زنان زير ١٥ سال برمي‌گردد، اين در حالي است كه ازدواج زنان بين ١٥ تا ١٩ سال هم سهم قابل توجهي از كل را دارد؛ ‌٣٠ درصد.

در تعريف سن كودكي با دنيا تعارض داريم

درهم آميختن مباحث شرعي با اصول روانشناسي و حقوقي كودكان، ‌مساله‌يي ست كه بايد توسط روانشناسان و حقوقدانان و البته علما و فقهاي ديني مورد بررسي قرار گيرد، به توافق نرسيدن بر سر تعريف كودك يكي از اين موارد است، ‌محور قرار گرفتن سن بلوغ شرعي در ايران، مساله‌يي است كه از تعريف كودك و سن كودكي بوده است. كميته حقوق كودك اذعان كرده كه تفاوت قانوني موجود ميان سن كودك در مورد پسران و دختران با اصل منع تبعيض، در تعارض است، تعارضي كه در ايران سن قانوني و شرعي اتمام دوران كودكي را براي دختران ٩ سال قمري و براي پسران ١٥ سال قمري مي‌داند و در سطح جهاني اين عدد براي هر دو جنس، ١٨ سال است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵۵
انتشار یافته: ۱۸
ازدواج افراد زیر 18 سال بدلیل نداشتن مهارت های زندگی مشترک در دوره الان، نرسیدن به بلوغ فکری، اغلب با مشکل مواجه خواهد بود.
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۳
اینکه با مشکل مواجه می شود فرمایش متینی است اما نباید به این معنا باشه که ممنوعیت قانونی بیاره. ممکنه افرادی باشن که از نظر درک و فهم رشد کرده باشن اونوقت باید تا این سن صبر کنن؟
شاید همونطور که در قانون مدنی ذکر شده (بحث محجورین) مناسب این بود که قانون تصویب می شد در صورتی که فرد غیر رشید باشه به این معنا که صلاحیت خود را نداند بعدشم مرجع صالح برای این کار میدادن به خود مراجع قضایی.اینطور هم شرع جمع می شد هم منافع عامه که یکی از موارد مهم قانونه
آخه زیر 18 سال مگه طرف عقل و شعور داره که بخواد ازدواج کنه؟
اگر با این قانون موافقت کنیم مطمئنا به نغع مردم خواهد بود
دوستانی که مخالف ازدواج زیر ۱۸ سال هستند از آمار سقط جنینی دختران دبیرستانی ایران خبر دارند? فقط اگر اسمش ازدواج باشه میشه بد?? شاید علاجش ازدواج نباشه اما بهتره سرمون رو هم مثل کبک زیر برف نکنیم
اخه وقتی طرف 30 سالش هست هنوز فهم و شعور نداره تو جامعه نبوده روابط اجتماعی بلد نیست 18 ساله چطور می تونه ازدواج کنه فقط امار طلاق بالا می ره حتی تو این سن نمی دونه چه معیارهائی برای ازدواج داره چه کسی با چه شرایطی می تونه گزینه خوب باشه بعد طرف می ره تو زندگی کم می باره معتاد می شه
کاردرستیه که تا 18 سالگی ممنوع میکنن ما الان در همسایگی این مشکل راداریم همسایه ما 12ساله ازدواج کرده وزودهم بچه دار شده الان در آپارتمان بالای سر ما به جای یاددادن قوانین آپارتمان نشینی به بچه هاش با اونابدو بدو می کنه وهر چی مامیگیم هیچ فایده ای نداره
موج طلاق بیشتر خواهد شد بدلیل رشد بلوغ فکری وتورم
مگه حالا بالای 18 ساله هامون شعور دارند که میگیم زیر 18 سال ممنوع !!!!
اگه دنبال رسیدن به سن شعور باشیم فکر کنم 27 سال هم کم باشه و هر سال باید به این عدد اضافه کنیم !!!!!
فقط شما عقل داری. بعضی افراد زیر 18 سال عقل و شعورشون از آدم 70 ساله بیشتره
با سلام
چطور عقل و شعور برای روابط نا مشروع داره اما برای رابطه حلال عقل و شعور نداره
زیر 18 سال های زیادی هستن که عقل شعور دارن اینا چه گناهی کردن که نتوان ازدواج کنن؟؟
من هم موافق این هستم که ازدواج زود هنگام مناسب نیست ولی از طرفی در برخی مناطق این کار را انجام میدهند که در صورت منع اینگونه ازدواج ها طرفین از ثبت ازدواج خودداری میکنند که ضرر بیشتری برای عروس دارد. این افراد به خاطر رسم و رسومات خود به هر حال این کار را میکنند.
فقط مونده كه غربيا بهمون سمت قبله رو ياد بدن!!!
حضرت زهرا (س) در سن نه سالگى ازدواج كردن
من سردفتر ازدواج هستم وبا این قانون کاملا موافقم.نوجوانی که دست راست وچپش را نمی داند چگونه می تواند همسر ومادر خوبی باشد؟چه بسیار دخترانی که چنین ازدواج می کنند ولی وقتی چشم وگوششان باز می شوددیگر شوهر خود را نمی پسندند وپایشان به فحشا و زنای محصنه می کشد.اگر این قانون تصویب شود والدین نمی توانند در مناطق محروم دخترانشان را بدون رضایت دختر وبه اجبار شوهر بدهند.
در ژاپن زیر ۱۶ سال ممنوع است.
ازدواج زیر 18 سال اگه بیشتر بشه، چون بعداً عقلشون سرجاش میاد و میفهمن که چه کلاه گشادی سرشون رفته باعث رشد طلاق میشه!!
بابا حالا کی ازدواج می کنه که زیر 18 سال باشه :))
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل