فعاليت حزب سياسي اخوانالمسلمين مصر در آستانه انتخابات مهم پارلماني در اين کشور، قانوني اعلام شده است.
به گزارش پرس تی وی خبرگزاري رسمي مصر (منا) گزارش داد، كميسيون امور حزبي مصر با تاسيس حزب آزادي و عدالت، شاخه سياسي حزب اخوانالمسلمين موافقت کرده است.
شوراي مشورتي حزب اخوانالمسلمين همچنين اعلام کرد، شاخه سياسي اين حزب يک ماه پس از آن تشکيل شده است که اخوانالمسلمين از عضويت 9 هزار نفر در اين حزب خبر داد.
شاخه سياسي حزب اخوانالمسلمين قرار است در انتخابات پارلماني ماه سپتامبر مصر براي کسب نيمي از کرسيهاي پارلمان با ديگر احزاب اين کشور رقابت کند.
حزب اخوانالمسلمين نخست در سال 1928 ميلادي تاسيس و فعاليت آن از سال 1954 ميلادي رسما ممنوع شد.
به موجب قانون اساسي مصر، تشکيل احزاب براساس مذهب، طبقه اجتماعي و ناحيهگرايي ممنوع است.
نامزدهاي مستقل اخوانالمسلمين در انتخابات سراسري سال 2005 نيز حدود يک پنجم کرسيهاي مجلس عوام را به خود اختصاص داده بودند.
اين تحولات پس از گذشت چهار ماه از انقلاب مردمي مصر که به دوران حوکت حسني مبارک ديکتاتور سابق اين کشور خاتمه داد در حال وقوع است.
رژيم مبارک با حمايتهاي امريکا، با بستن مرز رفح به روي فلسطينيان نوار غزه و تنگتر کردن حلقه محاصره اين منطقه از سال 2007 که جنبش حماس کنترل غزه را در اختيار گرفت، عمدتا به تامين منافع رژيم اسرائيل ميپرداخت.
دولت موقت مصر در اواخر ماه مه با بازگشايي موقتي گذرگاه مرزي رفح اعلام کرد که اين گذرگاه، در حال آمادگي براي بازگشايي دائمي است که اين امر امکان ورود کالا و مردم به نوار غزه و بالعکس را فراهم خواهد ساخت.
گفتني است، حزب اخوانالمسلمين اخيرا از شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر خواسته است تا اقدامات فوري را به منظور شکست حصر غزه اتخاذ کند.