صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

یک نقل قول مصباحی مقدم از احمدی نژاد

رئیس جمهور اعتقادش بر این نیست که مجلس باید در راس امور و مستقل باشد. حتی نقلی هم کرده​اند که «لعنت بر بنیان​گذار تفکیک قوا»! البته لابد منظورشان منتسکیو بوده است.
کد خبر: ۱۶۷۹۴۷
| |
23294 بازدید
یکی از نمایندگان تهران اگرچه از حداکثر همکاری مجلس با دولت سخن می​گفت اما یادآور شد که این میزان همکاری، منجر به تامین رضایت رئیس​جمهور نشده است.

به گزارش خبرآنلاین، غلامرضا مصباحی​مقدم گفت: تعامل مجلس با دولت اصلا به معنای پیروی مجلس از دولت یا شخص رئیس​جمهور نیست. کما اینکه شاید برخی چنین برداشتی بکنند. اما مجلس از موضعی مستقل وارد همکاری شده و هر جا منطق اقتضا کند و در مواضع دولت و شخص رئیس​جمهور دلایل روشنی وجود داشته باشد تامل می​کند و با دولت همراهی می​کند و هر جا منطق اقتضا نکند محکم بر مواضع خود می​ایستد.

 وی با تاکید بر اینکه این بالاترین همکاری مجلس با دولت است، ادامه داد: اما رئیس جمهور اعتقادش بر این نیست که مجلس باید در راس امور و مستقل باشد. حتی نقلی هم کرده​اند که «لعنت بر بنیان​گذار تفکیک قوا»! البته لابد منظورشان منتسکیو بوده است. این گفتار و رفتار ایشان نشان دهنده یک روحیه و رویه​ای است که به تصور خودشان شاید با انگیزه خدمت به ملت باشد، اما خود محوراست.

آن روحیه این است که ایشان این توانایی را دارد که با سرعت بیشتری کار کند ولی وجود قوه مقننه مانع از این سرعت است. منطق دیکتاتورها هم همین است که می​گویند، کافی است کشور را به ما بدهند و از ما بخواند که تمام توانمان را در راه پیشرفت کشور به کار بگیریم. رضا خان هم شاید همین منطق را داشت و در خارج از کشور هم کسانی مشی دیکتاتورماآبانه داشته و دارند البته تصورشان این است که وجودشان را وقف کشورشان می​کنند.

عضو فراکسیون اصولگرایان افزود: روش اداره کشور ما نه پارلمانی صد در صد و نه ریاستی صد درصد است. بلکه ترکیبی از این دو است. ولی جایگاه پارلمان، اول است. برای همین است که پارلمان می​تواند رئیس جمهور را استیضاح کند ولی رئیس​جمهور هرگز نمی​تواند مجلس را منحل کند.

کشور بدون رئیس​جمهور(چه به دلیل استیضاح چه فوت و چه استعفای رئیس​جمهور) هم می تواند اداره شود ولی کشور بدون مجلس نمی​تواند اداره شود. این نشان دهنده جایگاه معتبر مجلس است. اما رئیس​جمهور زیر بار چنین جایگاهی نمی​رود و می​خواهد مجلس لوایح وی را یا صد در صد بپذیرد یا رد کند یا اصلاحات در آن محدود باشد.اما اگر مثلا مجلس لایحه بودجه یا لایحه برنامه را رد کند چه اتفاقی می​افتد؟ دولت بدون بودجه یا برنامه می​تواند کار کند؟
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...