بازدید 19827
۹

درآمد بانک‌ها از سرویس پیامکی چقدر؟

هرچند ابهاماتی برای مجوز افزایش ۵۰درصدی سرویس پیامکی بانک‌ها وجود دارد، ولی باید توجه داشت که اگر نیمی از حدود ۵۰۰ میلیون حساب بانکی ۱۵ هزار تومان را پرداخت کنند، درآمدبانک‌ها حدود ۳هزار و ۷۵۰ میلیاردتومان یعنی ۲ برابر هزینه‌شان می‌شود.
کد خبر: ۹۸۳۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳ 10 June 2020

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، افزایش هزینه سرویس پیامکی بانک‌ها به ۱۵ هزار تومان خبری بود که دیروز از سوی جمشیدی دبیرکانون بانک‌های خصوصی اعلام شد.

ضمن اینکه برخی از بانک‌ها با ارسال پیامک به مشتریان خود اعلام کرده اند: در صورتی که مشتری موجودی کافی نداشته باشد، به معنی انصراف وی از دریافت این خدمت بانکی است.

جمشیدی دبیر کانون بانک‌های خصوصی در گفتگو با خبرنگار تسنیم با تأکید بر اینکه هزینه پیامک ارسالی بانک‌ها به مشتریان براساس افزایش هزینه دریافتی شرکت مخابرات از بانک‌ها افزایش یافته است، تصریح کرد: هزینه ارسال پیامک هر کارت بانکی به طور متوسط ۲۰ هزار تومان است که البته برای برخی کاربران کمتر و برای برخی از جمله کسبه بسیار بیشتر است.

وی تأکید کرد که طی توافق بین بانک‌ها، قرار شد تا هزینه ارسال پیامک به مشتریان افزایش یابد و در نهایت بر قیمت ۱۵ هزار تومان توافق صورت گرفت؛ بنابراین طبق آنچه جمشیدی اعلام کرده و در خبر‌ها نیز آمده، بانک‌ها امسال برای کارمزد پیامک سالانه مبلغ ۱۵ هزار تومان برای هر حساب دریافت خواهند کرد!

این درحالی است که بانک مرکزی طبق قانون پولی و بانکی و قانون عملیات بانکی بدون ربا مسئول تعیین کارمزد خدمات بانکی است و بعید به نظر می‌رسد که بخشنامه‌ای مبنی بر افزایش ۵۰ درصدی هزینه پیامک صادر کرده باشد؛ بنابراین سوال اینجاست که آیا بانک‌ها در بازار انحصار چندجانبه، خودسرانه به این تصمیم رسیدند؟ و یا اپراتور‌های مخابراتی هزینه پیامک را ۵۰ درصد افزایش دادند؟

کل هزینه شبکه بانکی ۲۰۰۰ میلیارد تومان می‌شود

گفتنی است، هزینه هر پیامک، بسته به فارسی یا لاتین، خط دایمی یا اعتباری از ۸۸ ریال تا ۲۶۰ ریال است اگر کل تراکنش‌های بانکی در سال ۲۰۰ میلیارد تراکنش باشد و برای ۱۰۰ میلیارد یعنی نصف آن پیامک ارسال شود و هر پیام شامل دو پیامک و متوسط هزینه آن ۲۰ تومان باشد کل هزینه شبکه بانکی ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای این منظور برآورد می‌شود.

از سوی دیگر حدود ۵۰۰ میلیون حساب در کشور وجود دارد و اگر فرض کنیم نیمی از این حساب‌ها هزینه ۱۵ هزار تومانی را پرداخت کنند درآمد بانک‌ها از این محل حدود ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان خواهد بود یعنی تقریبا دوبرابر و دقیقا ۸۷ درصد بیش از هزینه!

ضمن اینکه باید توجه داشت، شیوه دریافت مبلغ یکسان از همه حساب‌ها عادلانه نیست اینکه یک نفر هیچ تراکنشی در سال ندارد و آن دیگری ۲۰۰۰ تراکنش و هر دو مبلغ یکسان پرداخت کنند! اینکه یک حساب جاری همان هزینه را پرداخت کند و حساب مدت دار همان را! اینکه یک حساب ۱۰۰ میلیارد تومانی همان هزینه را پرداخت کند و حساب ۱۰۰ هزار تومانی همان را!

سه راهکار برای این مشکل وجود دارد: راهکار اول اینکه شمارشگر پیامک هر حساب داشته باشیم که کمتر از تعداد مشخصی هزینه‌ای برای مشتری نداشته باشد و پیامک‌های تعداد بالا هزینه بالاتری پرداخت کنند.

راهکار دوم و مطلوب این است که پیامک‌های واریز و برداشت وجه روی قبض مشترکان مخابراتی محاسبه گردد و بانک‌ها هزینه‌ای در این زمینه پرداخت نکنند.

راهکار سوم این است که هزینه از مشتری دریافت نشود واقعیت آن است که این هزینه در برابر منافع بانک‌ها از محل سپرده‌های مردم گم و ناچیز است همانگونه که به مبالغ کمتر از حد مشخص سود پرداخت نمی‌شود یا به کمترین موجودی ماهانه سپرده مشتریان سود پرداخت می‌شود!

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۹
هیچ کجای جهان اس ام اس به این شکل جیب خالی کن نیست
مسئولان خیلی خوب بلد هستند جیب ملت رو خالی کنند
اینجا در استرالیا کلا اس ام اس رایگان هست و هیچکس برای دریافت خدمات بانکی و یا غیره پولی برای اس ام اس نمیدهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
راهکار سوم این است که هزینه از مشتری دریافت نشود واقعیت آن است که این هزینه در برابر منافع بانک‌ها از محل سپرده‌های مردم گم و ناچیز است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
علتش این هست که اینجا بانک ها به دنبال هر گونه سودی هستند حتی ارسال پیامک ..
فکرمیکنید مثلا پاداشهای انچنانی هیات مدیره بانکها از کجا میاد ازهمین دزدیهای اشکار
در قرارداد انبوه، هزینه ارسال پیامک کمتر است.
موضوع چیز دیگریست. اینکه اطلاع از تراکنش ها دردسر ساز است.
والله مارا گیر اورده اند.رسیدگی میشود وفشار می اید و ووو من درسال 10تا تراکنش ندارم که میشود 100تومان بعد پولی که از حساب من برداشته میشودبابت 1500تاپیامک .اخه تا کی فریب و دروغ .کی باید بررسی کنه.چرا اینقدر روی اعصاب مردم راه میرید.همش به مرگ میارند به تب رضایت میدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
یک نفر 3 تا عابر بانک داشته باشد باید 45 هزارتومان بابت یکسال پرداخت کند ..
با سلام در یافت هزینه پیامک باید بر اساس تعداد پیامکی که از طرف صاحب آن حساب ارسال می گردد محاسبه و بصورت ماهیانه کسر شود . لازم است هپعنوان کنم که بانک رسالت این رویه را ننبال می کند که قابل تقدیر است و باید سرلوجه بقیه نبانک ها قرار گیرد . والا مثل سود ها یملیاردی و دیرکرد ها ( همان نزول خواری ) در این شرایط سخت معیشتی فقط دندان طمع بانک ها را تیز خواهد کرد .
بانک رسالت سالهاست که هزینه پیامک را بر اساس تعداد پیامک ارسالی برای مشتری دقیق کم می کند و هزینه ثابت از همه کسر نمی کند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل