بازدید 23178

ناآرامی‌های جدیدی در سوریه و لبنان رخ خواهد داد؟

تحرکات و تحولات جدیدی در سوریه و لبنان در حال ظهور است و تحلیل‌های مختلفی پیرامون این تحولات و منشا آن‌ها مطرح شده است. اعتراض‌ها به شرایط اقتصادی در لبنان ـ که از اکتبر ۲۰۱۹ آغاز و به استعفای «سعد الحریری»، نخست وزیر لبنان از سمت خود منجر شده بود ـ در پی شیوع بیماری کرونا در این کشور از اواسط ماه مارس متوقف شد.
کد خبر: ۹۸۳۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۷ 09 June 2020

ناآرامی های جدیدی در سوریه و لبنان رخ خواهد داد؟

بین الملل تابناک: تحرکات و تحولات جدیدی در سوریه و لبنان در حال ظهور است و تحلیل های مختلفی پیرامون این‌ تحولات و منشا آن ها مطرح شده است.

 آغاز مجدد اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در «لبنان» که از اواسط ماه مارس و در پی شیوع بیماری «کرونا» متوقف شده بود، به دستاویز بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای مداخله در امور داخلی این کشور مبدل شد.

اعتراض‌ها به شرایط اقتصادی در لبنان که از اکتبر ۲۰۱۹ آغاز و به استعفای «سعد الحریری»، نخست وزیر لبنان از سمت خود منجر شده بود، در پی شیوع بیماری کرونا در این کشور از اواسط ماه مارس متوقف شد.

با کاهش محدودیت‌های کرونایی در لبنان، معترضان لبنانی ـ که اکنون چالش پیامد‌های اقتصادی ناشی از کرونا را افزون بر بحران مالی و اقتصادی کشور شاهد هستند ـ به خیابان‌ها رفتند.

اما این اعتراض‌ها بار دیگر مورد سوءاستفاده شماری از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار گرفت که قصد داشتند از این اعتراض‌ها برای مداخله در امور داخلی لبنان، دشوارتر کردن مسیر فعالیت دولت «حسان دیاب»، نخست وزیر لبنان، در تلاش برای دستیابی به هدف حل و فصل بحران و تخریب موقعیت «حزب الله» استفاده کنند.

اعلام خبر شناسایی و خنثی سازی چهار شبکه تروریستی طی هفته گذشته در لبنان توسط دستگاه‌های امنیتی این کشور، مهر تاییدی بر تلاش بازیگران خارجی در به انحراف کشاندن اعتراض‌ها در لبنان است.

بنا به اعلام دستگاه‌های امنیتی لبنان، دو شبکه تروریستی شناسایی شده دیگر هنوز خنثی نشده اند.

این تلاش‌های خرابکارانه در حالی انجام می‌شود که دولت لبنان در تلاش است تا یکی از بدهکارترین دولت‌های جهان را که با نرخ بیکاری ۳۵ درصدی و کاهش روزافزون ارزش پول مواجه است، از بحران خارج کند.

باید توجه داشت که پیشتر نیز رد پای بازیگران خارجی مانند عربستان، آمریکا و البته رژیم صهیونیستی در به آشوب کشاندن اعتراض‌ها در لبنان مشاهده شده بود.

طرح ادعا‌های جدید مانند خلع سلاح «حزب الله» به عنوان یکی از گروه‌های موثر در تامین امنیت لبنان در برابر زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی، موید نقش بازیگران خارجی در این روند است؛ چرا که این گروه مقاومتی تاکنون بار‌ها مانع عمده‌ای در برابر تجاوز‌های رژیم صهیونیستی بوده و در این مسیر همواره تعاملی دوجانبه با دولت داشته است.

این تظاهرات اعتراضی در حالی برگزار شد که ارزش لیره سوریه همچنان به سقوط خود ادامه می‌دهد. هفته گذشته لیره سوریه رکورد سقوط را شکست و بنا بر گزارش‌های وب‌سایت‌های تبدیل ارز، در روز یکشنبه، هر دلار به ارزش ۲۰۰۰ لیره معامله شد. قیمت هر دلار در اوایل سال ۲۰۱۱، سال آغاز جنگ در سوریه، چیزی حدود ۵۰ لیره بود.

تحرکات اعتراضی در سوریه

بنا بر گزارش‌های منتشره در شبکه‌های اجتماعی، تظاهرات اعتراضی مردم شهر سویدا، واقع در جنوب سوریه یکشنبه ۱۸ خرداد / ۷ ژوئن در خیابان‌های بازار این شهر برگزار شد.

این تظاهرات اعتراضی در حالی برگزار شد که ارزش لیره سوریه همچنان به سقوط خود ادامه می‌دهد. هفته گذشته لیره سوریه رکورد سقوط را شکست و براساس گزارش‌های وب‌سایت‌های تبدیل ارز، در روز یکشنبه هر دلار به ارزش ۲۰۰۰ لیره معامله شد. قیمت هر دلار در اوایل سال ۲۰۱۱، سال آغاز جنگ در سوریه چیزی حدود ۵۰ لیره بود.

در درعا، واقع در همسایگی سویدا، استانی که اعتراضات سوریه از حدود ۹ سال پیش در آن آغاز شد، گزارش‌هایی از اعتراضات مشابه در بعد از ظهر یکشنبه منتشر شد؛ هرچند  محدود به طفس، شهری در شمال این استان شد.

سوریه همچنان تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکاست. اروپا تحریم‌های اقتصادی و حمل و نقل را اعمال کرده که مانع از رسیدن کمک‌های انسانی ضروری به این کشور شده است.

مجلس سنای آمریکا نیز پس از تصویب لایحه بودجه دفاعی این کشور در ماه ژانویه، پیش‌نویس قانون مربوط به افزایش تحریم‌ها علیه افراد و نهادهایی که از فعالیت‌های دولت سوریه و حامیان آن، روسیه و ایران حمایت می‌کنند را به تصویب رساند.

قانون سزار

نگرانی از ابعاد دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه سوریه که قرار است از اواخر ماه جاری میلادی اعمال شود، تقاضای خرید دلار از سوی بسیاری از بازرگانان و صاحبان کسب و کار سوری را افزایش داده است. همچنین برخی از مردم برای حفظ قدرت خرید پس‌اندازهای خود در حال تبدیل آن به دلار یا سایر ارزهای معتبر بین‌المللی هستند و بسیاری از کسبه نیز برای اجتناب از زیان، فروش کالا را متوقف کرده‌اند.

این نگرانی عمومی وجود دارد که بسیاری از شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی فعال در سوریه به دلیل همکاری با دولت بشار اسد، مشمول تحریم‌ها و جریمه‌های مالی آمریکا شوند؛ رخدادی که می‌تواند جریان ورود سرمایه و ارز به بازار سوریه را محدودتر از گذشته کند.

در همین حال مخالفان سیاسی اسد نیز معتقدند که شکاف در حلقه اول قدرت این کشور که با صدور دستور مصادره اموال رامی مخلوف،‌ پسر دایی بشار اسد عیان شده، توان مقابله دولت این کشور در مقابل دور تازه تحریم‌های اقتصادی آمریکا را کاهش داده و همین امر بی ثباتی سیاسی و اقتصادی در این کشور را تشدید و مخالفان اسد را همزمان با بیستمین سالگرد ریاست جمهوری او متحدتر کرده است.

به طوری که همزمان با سقوط ارزش لیر و افزایش گرانی در سوریه، شهر سویدا شاهد برگزاری تجمع‌های اعتراضی علیه دولت بود.

به طور کلی، به نظر می رسد آمریکایی ها در حال تلاش برای تحریک جریان های مردمی و اجتماعی علیه دولت های لبنان و سوریه با استفاده از ابزار تحریم هستند، به گونه ای که انتظار می رود اعتراضاتی در این دو کشور با هدف تضعیف محور مقاومت شکل گیرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۳
امروز لیر سوریه با ادامه سقوط شدید در برابر دلار به 3000 لیر در برابر دلار رسیده. همین است که برایان هوک گفته فشار حداکثری ما نتایج بسیار عالی داشته و ما بسیار راضی هستیم. وصع لبنان هم را که همهگی شاهدیم. در استانه جنگ داخلی و بحران عظیم اقتصادی قرار گرفته که یعنی فشار استراتژیک بر متحدان ایران در منطقه. حالا وضع اقتصاد ایران هم دیگر همه می دانند.
روسیه ثابت کرده که هرگز حاضر نیست پولی خرج متخدانش کند و از انجا که ایران هم خود دارای مشکلات شدید ارزی است پس اقتصاد سوریه لبنان و ونزویلا در حال سقوط ازاد است. انقدر از برگهای برنده خود در منطقه استفاده نکردیم که در واقع به خاطر بحرانی شدن وضعشان دیگر ارزش چندانی در چانه زنی سیاسی ندارند
اگر اسد اینبار باز هم برحضور خود در صحنه سیاسی سوریه به عنوان رئیس جمهور مادام العمر اصرار کند نه تنها دولت و ملت سوریه را در سراشیبی سقوطی بدتر از جنگ داخلی قرار خواهد داد بلکه حتی دستاوردهای ایران و روسیه و حزب الله را هم از بین خواهد برد. روسیه بعد از کرونا و ارزان شدن شدید قیمت نفت و ضعف اقتصادی چاره ای جز همکاری بیشتر با امریکا و ترکیه و اروپا ندارد. ایران هم با تحریم و فشار اقتصادی سختی روبرو است و دوران نفت 140 دلاری سالهای اول جنگ داخلی سوریه تمام شده. .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۰
مواظب راش. هواداران اسد اینجا و در کمین هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
بودن بشار اسد دست مردم سوریه هستش، مثل اینکه جوگیر شدی حس کردی می تونی رئیس جمهور عوض کنی!!!!
مادر همه فساد ها باید از این منطقه خارج شه، تا این منطقه روی آرامش، و پیشرفت ببینه، کاش توی فرصت طلایی که شهادت مظلومانه سردار سلیمانی ایجاد کرده بود، وسعت انتقام کل منطقه بود ، تا یکبار جراحی میشد ، همه رو مریختیم بیرون، تا مردم رنج کشیده منطقه رفاه و امنیت بدست می آوردن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
چی میزنی دادش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
دقیقا درسته، عربستان برای ما شاخ میکنه، اسم جعلی میذاره روی خلیج فارس تا بین ایران و کل کشورهای عربی اختلاف درست کنه، فتنه جوکر توی عراق درست کرده، بدون هماهنگی با دولت افغانستان میره با طالبان ، توافق میکنه ، با آذربایجان و ترکمنستان لابی می کنه که خط لوله نفت بجای ایران از زیر دریای خزر رد بشه که کلی مشکل فنی و زیست محیطی برای منطقه داره، آذربایجان مجبور کرده به فلسطین اشغالی پایگاه پهبادی بده هر از گاهی با پهپادهاشون علیه منطقه عملیات نظامی انجام بدن، کشورهای فارسی زبان وادار کرده که برای تعامل یا آمریکا رو انتخاب کنند یا ایران، پاکستان با کمک عربستان مجبور کرده که پروژه انتقال گاز متوقف کنه بجاش از کشورهای عربی بخره،آدم اجیر میکنه تا پناه جوی افغانی بکشن بین ایران و افغانستان که نزدیکی تمدنی دارند دشمن هم بشن، کردستان عراق و سوریه رو تحریک می کنند علیه اصالت خودشون یعنی قوم آریایی موضع گیری کنند، خلیج فارس نا امن میکنه تا هزینه تجارت با کشورهای منطقه بالا بره و بتونه شرکت های تولید اسلحه شو فعال نگه داره و پول جمع کنه برای تحقیق روی سلاح های جدیدش، با تبلیغ سرزمین موعود (غرب و بخصوص کانادا) افراد نخبه در همه چیز هم علمی و هم نخبه اختلاس (مثل خاوری) و... جذب میکنه تا هم خودشو از نظر علمی و هم مالی غنی کنه و هم ناامنی روانی ایجاد کنه در جامعه، داعش درست کرده به غیر از ایجاد مشکل در مسائل روزمره، تا اونجا که می تونند آثار تمدنی در منطقه نابود کنند تا فردا از گذشته پر افتخارشون چیز عینی نداشته باشند، فلسطین اشغالی حمایت می کنه که هر از گاهی توی منطقه یه جنگ ایجاد کنه و زیر ساخت کشور ها رو نابود کنه تا به توسعه پایدار نرسند و همینطور در حال بازسازی باشند، افراد برجسته منطقه رو ترور میکنه مثل دانشمندان عراقی، ایرانی یا فرمانده های برجسته مثل سردار سلیمانی و .... واقعا خسته شدم و گرنه هر چی از شرارت این شرور بالفطره بنویسم هنوز جا داره نوشته بشه ........ه
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
قبول داریم
تا پای آمریکا در این منطقه هست، بدبختی همیشه گریبان ملت ها است، مگر اینکه بخواهیم گاو شیرده آنها باشیم
تمام این نا آرامی ها به حساب ایران واریز میشوند اگر سیاست درستی در مقابل آن صورت نگیرد!
به تنجش. ها در منطقه باید خاتمه داد و در جهت صلح و همزیستی مسالمت انگیز روی آورد!
صدها بار گفتیم اما مسئولان درک نکردند
جنگهای داخلی کشورهای عربی هیچوقت پایان ندارد
وقت و پول مردم ایران را برای اینها هزینه نکنید
به فکر مردم خودمان باشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
حرف شما وقتی درسته که وضعیت اونها در کشور ما تاثیر گذار نباشه، وقتی به داعش گفتند هدفت فتح تهران باشه، وقتی کشورهای منطقه پایگاه نظامی مستقیم در اختیار دشمنان ما میذارند که علیه ما استفاده میشه ، احمقانه ترین حالت اینه که فکر کنیم به ما ربطی نداره، چون دقیقا به ما بیشتر از خود اون کشورهای میزبان ربط پیدا میکنه
پول هایی که به جای آبادانی ایران در عراق و سوریه و لبنان و یمن و غیره خرج می شود چرا ؟ ........
امیدوارم عمق استراتژیک کشور به جای سواحل مدیترانه در داخل پیگیری شود
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۰
در تشییع سردار سلیمانی ندیدی چقدر مردم شرکت کردند؟ ایشون فرمانده سپاه قدس بودند. سپاهی که هدفش گسترش انقلاب اسلامی و نابودی اسراییله.
مردم راضی هستند که پولشون خرج این کارها بشه.پس غر نزنید تو رو خدا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
پرچم انگلیس،مردم شاید با سیاست ها مخالف باشن اما با افراد وطن پرست و قهرمان رفیق ترین هستن.
منم با سیاست ها مخالفم اما سردار سلیمانی واقعا یک فرشته بود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
2319 عزیز در مورد هدف ها بنده هم موافقم ولی متاسفانه پولی هزینه نمیشه در مقابل دشمنای ما، و اونهاچند ده برابر. دارند برای دشمنی با ما اونجا هزینه میکنند
ناشناس
| Mauritius |
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
یه بارم اجازه بدن مردم ناراضی بیان تو خیابونا ببینیم کدوم بیشترن
مهرداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
ما راضی نیستیم پولمون خرج اتش افروزی بشه.از طرف خودت حرف بزن
بنام خالق هستی
فروریختن سبک زندگی غربی درهمه جهان مشاهده میشود
دوران مفت خوری وارتزاق بدون زحمت وعرق جبین بسرآمده است درهمه جهان
اصل مطلب این است والسلام
الحمدولله فعلا کرونا در عراق و سوریه به داد ایران رسیده و اعتراضات مردمی شدید نیست. جمله سنگین بود، نه؟
هر کشوری روی اقتصاد قوی میچرخه اقتصاد درست و خوب باعث ابادانی از بین رفتن فقر پرورش مردم ان کشور به طور صحیح از بین رفتن تبعیض میشه
این پول بی زبون رو خرج این چاههای ویل نکنید.
کاش اهداف استراتژیک قطب شمال وکشورهای نروژوفنلاندبودندهرچقدرخسارت میدادیم ارزشش روداشت این خاورمیانه بدبختمون کرد!
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # حج # رفح
وب گردی