بازدید 94466

با سویق و خواص آن بیشتر آشنا شوید

بر خلاف تصور عمومی که سویق را خوراکی تازه و یا عجیب و غریب می دانند، سویق نوعی آرد تفت داده شده است. مثل آردی که برای تهیه حلوا تفت می دهند. این خوراکی دارای قدمت زیادی در فرهنگ ایرانی است و حتی در کتاب ذخیره خوارزمشاهی به آن اشاره شده است.
کد خبر: ۹۷۳۳۷۲
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۳ 19 April 2020

با سویق و خواص آن بیشتر آشنا شوید

به گزارش «تابناک»، بعضی سویق را با قاووت و قُوَّتو اشتباه می‌گیرند. ولی سویق با آن‌ها فرق دارد. یکی از تفاوت‌های سویق با قاووت‌ها و قوتو‌ها در این است که قاووت‌ها اکثراً تفت داده نمی‌شوند. البته خواص ویژه خودشان را دارند، اما نباید با سویق اشتباهشان گرفت. همچنین در قاووت‌ها از شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهند‌ه‌ها (مثل قند و شکر و هل) استفاده می‌کنند. در حالی که سویق‌ها مواد اضافی ندارند.


طرز تهیه سویق گندم

در تهیه سویق دو روش وجود دارد:
در یک روش، ابتدا دانه‌ها را آرد کنید و سپس آرد را تفت دهید.
در روش دوم، نخست دانه‌ها را تفت دهید و سپس آن‌ها را آسیاب کنید.

البته در دانه‌های سبوس‌دار مانند گندم و جو، در روش اول (آرد + تفت)، برخی ابتدا سبوس را جدا و آرد می‌کنند و بعد هر کدام از آرد دانه و آرد سبوس را جداگانه تفت می‌دهند و سپس با هم مخلوط می‌کنند. آن‌ها این روش را بهتر می‌دانند؛ زیرا سبوس نسبت به خود دانه، به حرارت کمتری نیاز دارد و زود می‌سوزد.

انواع سویق و سویق کامل

از دانه‌های مختلف غلات، حبوبات و هسته میوه‌ها یا برخی از خود میوه‌ها و تره‌بارها، سویق‌های متنوعی تهیه می‌شود. مانند سویق گندم،  سویق جو،  سویق برنج،  سویق نخود،  سویق عدس،  سویق سنجد، و سویق‌های تهیه شده از سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار و خشخاش. گاهی سویق‌ها را با هم ترکیب می‌کنند: مثل سویق گندم و جو. سویق گندم، سویق جو، سویق گندم و جو (مخلوط به نسبت مساوی) و سویق کامل (ترکیبی از سویق‌های جو، گندم، عدس و سنجد) که جزء مهم‌ترین سویق‌ها هستند.  

بیشتر سویق‌ها دارو هستند نه غذا!

سویق‌ها به طور عمده برای تقویت بدن استفاده می‌شوند. به عنوان مثال برای کودکان در سن رشد، می‌شود از سویق استفاده کرد. همچنین برای وزن‌گیری جنین در سه‌ماهه پایانی بارداری، مصرف سویق می‌تواند بسیار مؤثر باشد. البته میزان استفاده از سویق در آن دوران، باید کنترل‌شده باشد و مصرف زیاد سویق نیز می‌تواند باعث اضافه وزن بیش از حد جنین یا مادر او گردد.

جالب است بدانید برخی از سویق‌ها اساساً دارو هستند نه غذا. یعنی آن‌ها را نباید همیشه خورد و به صورت عادت غذایی در آورد. برای مثال گفته‌اند: «از این دو نوع سویق [گندم و جو]که بگذریم، دیگر انواع سویق، به عنوان غذا مصرف نمى‌‏شوند و [تنها]مصرف دارویى دارند.

 آن گونه که سویق کُنار، سویق سیب و انار ترش، براى مهار کردن شکم و حرارت دادن بیشتر به آن، به کار مى‌‏روند، یا از سویقِ خرنوب و سنجد، براى مهار کردن طبع، استفاده مى‌‏شود.

برای سویق ها خواص فراوانی مورد اشاره قرار گرفته است که از جمله این خواص می توان به رشد و تقویت بدن، استخوان سازی، تقویت بنیه نوزاد، جبران فقر آهن، تقویت معده و روده، انرژی زایی و... اشاره کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل