مذاكرات وزيران خارجه ايران و تركيه
متكي در ديدار با وزير امور خارجه تركيه اعلام كرد: اعلام رسمي تهديد رييسجمهور يك كشور دارنده سلاح هستهيي بر ضد يك كشور عضو ان. پي. تي اقدامي غيرقابل دفاع و شرمآور است.
به گزارش ايسنا، منوچهر متكي روز سهشنبه در مذاكراتي با احمد داووداوغلو در تهران افزود: تاكيد بر حفظ سلاح هستهيي مغاير با خواست مردم جهان است.
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه، شعار كنفرانس بينالمللي خلع سلاح و منع اشاعه در تهران مبني بر "انرژي هستهيي براي همه، سلاح هستهيي براي هيچكس" را پيام روشني توصيف كرد كه هر روز مخاطبان بيشتري پيدا ميكند.
وي تصريح كرد: قطار خلع سلاح هستهيي راه افتاده است، گرچه چالشهايي در پيش رو دارد.
متكي در تشريح فعاليتهاي هستهيي صلحآميز كشورمان اظهار كرد: اگر اراده سياسي جدي براي تحقق فرمول تبادل سوخت وجود داشته باشد، كماكان اين تبادل ميتواند فرصتي اعتمادساز براي همه اطراف از جمله اعتماد متقابل جمهوري اسلامي ايران نسبت به طرفهاي مقابل باشد.
وزير امور خارجه كشورمان درباره روابط دو جانبه تهران ـ آنكارا، به برگزاري موفق نشست بيست و يكم كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور در آنكارا در اواخر سال گذشته اشاره و نحوه پيگيري اجراي توافقات فيمابين را با همتاي ترك خود مورد بررسي قرار داد.
وي مناسبات اقتصادي دو كشور از جمله در زمينه همكاريهاي مرزي و گمركي را در جهت منافع دو ملت توصيف كرد.
متكي درباره مسائل منطقهيي، برگزاري انتخابات در عراق را مرحلهاي از شكلگيري دولت جديد ودورهاي نوين در مسير پيشرفت مردم عراق تا حصول به ثبات كامل خواند.
وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به تحولات افغانستان پس از كنفرانس لندن، تكرار سياستهاي اشتباه گذشته از جمله تصميم به تعامل با افراطگرايان را، سياست پختهاي در نحوه تعامل با مساله افغانستان ندانست.
وي با اشاره به تهديدهاي چند ماه گذشته سران رژيم صهيونيستي عليه لبنان و سوريه، نگراني جامعه جهاني نسبت به تحولات فلسطين را خاطرنشان كرد.
داووداوغلو نيز در اين مذاكرات اعلام كرد كه ايران و تركيه دو كشور دوست هستند كه وابستگيهاي متقابل زيادي دارند.
وي با اشاره به اين كه در زمينه مسائل دو جانبه ميان تهران و آنكارا تحولات خوبي وجود دارد كه برگزاري آخرين نشست كميسيون مشترك دو كشور دليلي بر آن است، اظهار كرد: ضروري است با تحقق اراده مقامات عالي رتبه دو كشور، حجم روابط بين دو كشور در سالهاي آتي از 10 ميليارد دلار به 20 ميليارد دلار برسد.
وزير امور خارجه تركيه سرعت بخشيدن به اجراي توافقات در حوزههاي انرژي، تجارت و حمل و نقل را در حصول به اين هدف موثر توصيف كرد.
او در ادامه با تاكيد بر اين كه رايزني و مشورت با جمهوري اسلامي ايران در زمينه تحولات بينالمللي ضروري و سازنده است، برگزاري موفق كنفرانس بينالمللي خلع سلاح و منع اشاعه در تهران را تبريك گفت و افزود: پيام اين كنفرانس به جهان مبني بر اين كه "انرژي هستهيي براي همه، سلاح هستهيي براي هيچ كس" مورد حمايت و استقبال ماست و ايران با پيامهاي خود به دنيا انرژي مثبت ميدهد.
داووداوغلو بار ديگر بر مخالفت تركيه با هرگونه اقدامات قهرآميز و تحريم تاكيد و تصريح كرد كه به اعتقاد ما مسائل بايد از طريق گفتوگو و شيوههاي ديپلماتيك حل و فصل شود.
وي با تشريح مواضع كشورش درباره تحولات منطقهيي از جمله عراق، افغانستان و فلسطين استمرا تبادل نظر و رايزني با ايران درباره مسائل منطقهيي را خواستار شد.


