بازدید 32248

مقامات بلندپایه ایران اهل کجا هستند؟

در ۴۰ سال گذشته استان اصفهان با داشتن هفت مقام ارشد رتبه اول را دارد و تهران با شش مقام ارشد و خراسان و کرمان با ۴ مقام ارشد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. نکته جالب اینجاست که سه نفر از کسانی که در جمهوری اسلامی به مناصب بالای حکومتی رسیده‌اند، زاده عراق هستند.
کد خبر: ۹۳۴۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۵ 03 November 2019

درست است که سمنان با دو رئیس‌جمهور، رئیس‌جمهورخیزترین استان کشور به حساب می‌آید اما اصفهان با هفت مقام ارشد بالاترین تعداد مسئولان عالی‌رتبه را در نظام جمهوری اسلامی داشته است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ دست تعداد محدودی از نیروهایی را که با وابستگی به دربار پهلوی مناصب بالای حکومتی را بین خود دست به دست می‌کردند از قدرت کوتاه کرد و تقریبا به همه استان‌های کشور این فرصت را داد تا از دل خود مقاماتی را برای خدمت به نظام جمهوری اسلامی معرفی کنند. در ۴۰ سال گذشته استان اصفهان با داشتن هفت مقام ارشد رتبه اول را دارد و تهران با شش مقام ارشد و خراسان و کرمان با ۴ مقام ارشد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. نکته جالب اینجاست که سه نفر از کسانی که در جمهوری اسلامی به مناصب بالای حکومتی رسیده‌اند، زاده عراق هستند.

پس از امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی که در خمین استان مرکزی به دنیا آمده‌اند، حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای که پیش از رهبری به مقام ریاست جمهوری و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده بودند با داشتن اصالتی آذربایجانی، زاده مشهد در خراسان هستند.

در میان مقامات ارشد جمهوری اسلامی سید ابراهیم رئیسی (رئیس دستگاه قضا از سال ۱۳۹۷ تاکنون)، سید حسن فیروزآبادی (رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بین سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۵) و محمد سلیمی (فرمانده کل ارتش بین سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴) سه خراسانی دیگری هستند که در مشهد به دنیا آمده‌اند.

اما اصفهان هفت مقام ارشد را به جمهوری اسلامی معرفی کرده است. آیت‌الله‌العظمی حسینعلی منتظری (قائم‌مقام رهبری بین سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸)، سید محمد بهشتی (رئیس دستگاه قضا بین سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰)، محمد یزدی (رئیس دستگاه قضا بین سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۸ و رئیس مجلس خبرگان رهبری چهارم بین سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵)، احمد جنتی (دبیر شورای نگهبان از سال ۱۳۷۱ تاکنون)، لطف‌الله صافی‌گلپایگانی (دبیر شورای نگهبان بین سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷)، سید یحیی رحیم‌صفوی (فرمانده کل سپاه بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶) و حسین سلامی (فرمانده کل سپاه پاسداران بین سال ۱۳۹۸ تاکنون) مقامات اصفهانی نظام جموری اسلامی بوده‌اند.

پس از اصفهان این تهران است که شش مقام ارشد را روانه مناصب حکومتی در جمهوری اسلامی کرده است. مهدی بازرگان (نخست‌وزیر دولت موقت بین سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۸) با اصالتی آذربایجانی، حسن حبیبی (معاون اول رئیس‌جمهور بین سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۰) و پرویز داودی (معاون اول رئیس‌جمهور بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸)، غلامعلی حدادعادل (رئیس مجلس هفتم شورای اسلامی بین سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷) و محمدرضا مهدوی‌کنی (نخست‌وزیر دولت انتقالی در سال ۱۳۶۰، دبیر شورای نگهبان در سال ۱۳۵۹ و رئیس مجلس خبرگان رهبری چهارم بین سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳) از استان تهران بوده‌اند.

استان کرمان هم مانند خراسان چهار مقام ارشد داشته است که اکبر هاشمی‌رفسنجانی (رئیس‌جمهور بین سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶، رئیس مجالس اول و دوم شورای اسلامی بین سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ و سال اول مجلس سوم از ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بین سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۵) معروف‌ترین آنهاست. محمدجواد باهنر (نخست‌وزیر در سال ۱۳۶۰)، اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیس‌جمهور از سال ۱۳۹۲ تاکنون) و محمدعلی موحدی‌کرمانی (رئیس موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام بین سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶) دیگر کرمانی‌های جمهوری اسلامی هستند.

نکته جالب اینجاست که یزد و عراق با داشتن سه مقام ارشد با هم برابری می‌کنند. سید محمد خاتمی (رئیس‌جمهور بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴)، محمدرضا عارف (معاون اول رئیس‌جمهور بین سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴) و محمدعلی جعفری (فرمانده کل سپاه بین سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۸) از یزد و علی لاریجانی (رئیس مجالس هشتم تا دهم شورای اسلامی از ۱۳۸۷ تاکنون) صادق آملی‌لاریجانی (رئیس دستگاه قضا بین سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۷ و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از ۱۳۹۷ تاکنون) و سید محمود هاشمی‌شاهرودی (رئیس دستگاه قضا بین سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۸ و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷) زاده عراق هستند.

سمنان، قم، اردبیل و گیلان استان‌هایی هستند که دو مقام ارشد در جمهوری اسلامی داشته‌اند. دو رئیس‌جمهور یعنی حسن روحانی (از ۱۳۹۲ تاکنون) و محمود احمدی نژاد (بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲) اهل سمنان هستند و دو فرمانده کل ارتش یعنی علی شهبازی (بین سال‌های ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹) و سید عبدالرحیم موسوی (از ۱۳۹۶ تاکنون) از قم آمده‌اند. سید عبدالکریم موسوی‌اردبیلی (رئیس دستگاه قضا بین سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸) و علی مشکینی رئیس ادوار اول تا سوم مجلس خبرگان رهبری بین سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۸۶) اهل اردبیل بوده‌اند و محمد محمدی‌گیلانی (دبیر شورای نگهبان بین سال‌های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱) و سید عطاءالله صالحی (فرمانده کل ارتش بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶) اصالتی گیلانی داشته‌اند.

قزوین، همدان، آذربایجان شرقی،  لرستان، مازندران، کردستان و خوزستان دیگر استان‌هایی هستند که یک مقام ارشد در جمهوری اسلامی داشته‌اند. محمدعلی رجایی (نخست‌وزیر بین سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ و رئیس‌جمهور در سال ۱۳۶۰) اهل قزوین، سید ابوالحسن بنی‌صدر (رئیس‌جمهور بین سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰) اهل همدان، میرحسین موسوی (نخست‌وزیر بین سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸) اهل آذربایجان‌شرقی، مهدی کروبی (رئیس مجالس شورای اسلامی در ادوار سوم بین سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ و ششم بین سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳) اهل لرستان، علی‌اکبر ناطق‌نوری رئیس مجالس چهارم و پنجم شورای اسلامی بین سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۹) اهل مازندران، محمدرضا رحیمی (معاون اول رئیس‌جمهور بین سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲) اهل کردستان و محسن رضایی (فرمانده کل سپاه بین سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال ۱۳۷۶ تاکنون) اهل خوزستان هستند.

-جدول زیر محل تولد مقامات ارشد جمهوری اسلامی از پیروزی انقلاب تاکنون را نشان می‌دهد. (این جدول شامل رهبری و قائم‌مقام رهبری، روسای سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه، نخست‌وزیران و معاونان اول رئیس‌جمهور، روسای مجمع تشخیص مصلحت نظام و خبرگان رهبری، دبیران شورای نگهبان، روسای ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان کل سپاه و ارتش می‌شود و مقامات دیگر در نظر گرفته نشده‌اند)

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۳۲
آذربایجان شرقی و غربی، جزو ایران نبود که کسی از مقامات از آنجا نیست
پاسخ ها
میلاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
گمانم رهبر انقلاب اصالت آذری دارند
سلام جالب بود از منتظر دیگر در طی یکصد سال گذشته سه قوه ومقام بالاتر از ان .... هیچ وقت از 21 استان منجمله خوزستان وبوشهر و...............................................................نبودند
فقط مشهدی ها الباقی هم امیدواریم یک روزی بشوند مثل مشهدی ها .
استانهایی که کل بودجه مملکت را طی 40 سال پرداخت کرده اند و جزو استانهای محروم هم هستند یعنی خوزستان و بوشهر ، در این 40 سال فقط یک نفر که ان هم به واسطه جنگ شناخته شده است ، در میان مسئولان ارشد دارند !!
چرا؟ چون استانهای بالاتر اولویت دارند؟
محسن رضایی البته پیشنهاد اقتصاد ایالتی داده بود ولی رای نیاورد.
جرا از فارس كه اصل ايران است كسي نيست
چرا در این جدول نام شخصی از سواد کوه نیست؟
راستی مگه از شرایط رئیس جمهور شدن در قانون اساسی ایرانی‏الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور (شیعه) نیست؟ پس چرا بعضیا که متولد عراق هستن کاندید رئیس جمهوری شدن؟
سواله دیگه!!!!!
جالبه حضرت آیت الله خامنه ای و آقای بازرگان هر دو تبریزی هستن ولی شما چیز دیگه نوشتین
این که تولد کجا هستند مهم نیست اینکه در تصمیمات و سیاست هایشان چقدر منافع ملی و مصلحت مردم ایران ملاک بوده هست مهم است ؟؟؟
چه جالب ، پس اهل شهر ما بود ، نمی‌دونستم .
اسحاق جهانگیری کوهشاهی اهل کوهشاه از توابع صوغان ارزوییه بافت منطقه ای بین ارزوییه و اسفندقه جیرفت سناسنامه اش از یکی از حوزه های روستایی سیرجان بوده که در گذشته ای دور به بافت ملحق شده است
فقط استان سمنان با پرورش دو قهرمان
احمدی نژاد و روحانی!!!!!!!!!!!!!!!!!!
روی هم رفته 16 سال از عمر پرکت ما رو به فنا دادن با کارهاشون
نمی دانم چه موضوعی پشت این استان بازی مقامات خفته. اندکی زمان همه چیز را حل می کند.
آره شما درست میگین،خوزستان همیشه مظلوم خواهد ماند،افرادی همچون علی شمخانی هرگز در رده های بالای حکومتی نبوده اند.
این آمار نشان می دهد. بقیه اقوام و اهالی ایران فقط سیاهی لشکر هستند و. اینکه چرا بعضی مناطق بیش از حد آباد شده اند ؟ و چرا مناطقی بی بهره مانده اند
اين مهم نيست كه مقامات بلند پايه و مسئولين كجا بدنيا آمده اند و يا اهل كجا هستند مهم اينه كه يك مسئول ايراني چگونه و چقدر براي مملكت و مردم خدمت كرده (عمل به وظيفه) و موثر بوده!
خداوند رحمت كند شهيدان رجايي ، باهنر و بهشتي را.
سرلشکر فیروزآبادی هم یزدی هستن
خلخالی چرا یادتان رفته.او ترک بودند.
حتی یک نفر از هرمزگان وسیستان و بلوچستان نیست.
اهل هر کجا که باشیم ما همه ایرونی هستیم
ماشالله خوب کار کرده اند اصفهانی ها و یزدی ها و تهرانی ها و سمنانی ها و کرمانی ها و مشهدی ها فقط به قبایل خودشان رسیده اند و بقیه نخودی. جالبه تنها کسانی که به استانهای خودشان نرسیده اند اذربایجانی ها بوده اند که دلیلش هم واضحه چون تو زمان جنگ یه کاره ای بودند زمان خوشی همه مسئولین از رشت و مازندران و مشهد و یزد و اصفهان و کرمان در امده اند
مهم نیست از چه استانی باشند مهم لیاقت و شایستگی افراد است
از آذربایجان چرا کسی نیست
جریان چیه
الحمدلله و المنه از استان زنجان خبری نیست...
از احمدی نژاد عکس نداشتند توی تصویر اول؟!
معلوم می شود یک باند قوی اصفهانی امور کشور را از اول انقلاب با مافیا بازی به دست گرفتند وهمه سرمایه ومهمات کشور را به سمت خود سوق دادند واین همه تبعیض ومحرومیت در کشور بوجود آوردند (گند زدند )که در واقه باید اصلاح شود.
فرقی نمیکنه الان هم مثل قبل هستش
از یه مقامی به مقام دیگری می رسند
تا حالا کدوم روحانی بازنشسته شده
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آقای خامنه ای مشهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
از ۴۳ نفر اگر نظامی‌ها را کنار بگذاریم شمارش ساسیت‌مداران ۳۳ نفر خواهند بود که از این ۳۳ نفر ۲۰ نفر روحانی هستند و ۱۳ نفر غیر روحانی
درود بر مردم ولایت مدار گیلان و مازندران و مهد تشیعه و شیعه ایران و درود بر گیل مردان و مازنی ریکا با حضور پرنگ در همه ارثه ها به ویژه در ارثه قدرت و سیاست و مقامات عالی رتبه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس