بازدید 8227
۸

بسته جدید تسهیلات گره گشای بازار مسکن

کد خبر: ۹۰۰۶۵۶
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸ 21 May 2019

طرح شناورسازی تسهیلات خرید مسکن به عنوان طرح جدید از سوی بانک مسکن هنوز بعد از چندین ماه پشت در‌های بسته شورای پول و اعتبار مانده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران، این روز‌ها وضعیت بازار مسکن به گونه‌ای است که بسیاری از متقاضیان خرید مسکن و همچنین فروشندگان این حوزه چشم انتظار تغییر در بازار مسکن هستند به طوری که اغلب متقاضیان خرید مسکن همچنان به افزایش میزان تسهیلات خرید مسکن امیدوارند این در حالی است که اسلامی، وزیر راه و شهرسازی چندین بار به صراحت اعلام کرده است که تسهیلات خرید مسکن افزایش نمی‌یابد و ما به دنبال راهکار‌های دیگری برای بهبود و رونق بازار مسکن هستیم.

بسیاری از کارشناسان و نمایندگان بازار مسکن اعلام کرده‌اند که تنها راهکار بهبود وضعیت بازار مسکن در چنین شرایطی افزایش نرخ تسهیلات خرید مسکن است و از سوی دیگر بانک مسکن اعلام کرده است که تسهیلات خرید مسکن را افزایش نمی‌دهد و تسهیلات ساخت مسکن را برای انبوه‌سازان و سازندگان مسکن افزایش داده‌اند.

هیچ نظارتی بر روی بازار مسکن وجود ندارد

محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه دولت باید اقدامات لازم برای رونق تولید مسکن را انجام دهد، گفت: متأسفانه هیچ نظارتی بر بازار خرید و فروش مسکن وجود ندارد و باید هر چه سریعتر قیمت‌گذاری پایه‌ای برای بازار مسکن وجود داشته باشد.

وی افزود: مالیات بر عایدی مسکن و جلوگیری از ورود دلالان و سوداگران به این بازار باعث می‌شود که بازار مسکن کمی رنگ و بوی آرامش را ببیند.

رضایی کوچی با اشاره به اینکه اگر سیاست‌های دولت بر بازار مسکن همچنان ادامه داشته باشد و دولت راهکار درستی برای بهبود وضعیت بازار مسکن ارائه ندهد ما در تابستان با موج جدیدی از افزایش قیمت روبه‌رو می‌شویم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: حذف قیمت‌های مسکن از سایت‌های درج آگهی تأثیر چندانی بر بازار مسکن و قیمت‌ها ندارد، بلکه این بازار تشنه افزایش میزان تسهیلات و همچنین رونق تولید است، بنابراین باید با اخذ مالیات از خانه‌های خالی بتوانیم کمی این بازار را آرام کنیم.

درج قیمت‌های کارشناسی شده بر روی آگهی‌ها ضروری است

حسام عقبایی، نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه باید با نظارت‌های دقیق‌تر بر بازار مسکن مانع موج‌سازی و گرانی‌های نا متعارف از سوی سوداگران شویم گفت: در صورتی که معاملات مسکن در سایت‌های اینترنتی و یا مشاوران املاک به صورت کارشناسی شده باشد می‌تواند این بازار را آرام کند.

وی اظهار کرد: درج قیمت‌های کارشناسی شده بر روی سایت‌های درج آگهی باعث می‌شود که قیمت‌ها به قیمت‌های حقیقی مسکن نزدیک شود.

طرح شناورسازی پرداخت تسهیلات پشت درهای بسته شورای پول و اعتبار باقی مانده است

فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور چندی پیش اعلام کرد: با شناورسازی تسهیلات خرید مسکن می‌توانیم رونق را به بازار مسکن بیاوریم، اما به شرطی که بانک مسکن و شورای پول و اعتبار با درخواست شناورسازی تسهیلات موافقت کند.

وی افزود: طرح شناورسازی پرداخت تسهیلات مسکن از چندین سال پیش به بانک مسکن اعلام شده بود، اما متأسفانه به دلیل آنکه این بانک چندان به نظرات کارشناسان و انبوه سازان توجه نمی‌کند آن را پشت در‌های بسته نگه داشته بود، اما به نظر می‌رسد که این روز‌ها وزیر راه و شهرسازی و نمایندگان مجلس مجدد این طرح را مطرح کردند که امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه مناسبی برسد.

در این‌باره بسیاری از مشاوران املاک هم اعلام کرده‌اند که اگر نرخ تسهیلات مسکن افزایش یابد بازار مسکن از رکود خارج می‌شود اگر چه ممکن است قیمت‌های مسکن مجدد افزایش یابد، اما طی دو سال گذشته بازار مسکن وارد دوران رکود شدیدی شده و تنها راه نجات این بازار افزایش تسهیلات است که امیدواریم بانک مسکن با پرداخت آن موافقت کند.

مردم چشم انتظار پرداخت تسهیلات مسکن هستند

یکی از مشاوران املاک در محدوده جنوب تهران با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن در بازاری که طی یک سال رشد قیمتی ۱۱۰ درصدی داشته است جوابگو نیست، گفت: تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی تنها برای خرید ۱۰ متر واحد مسکونی جوابگو است آن هم اگر در طول هفته قیمتش تغییری نکند. هم اکنون قدرت خرید متقاضیان مسکن کاهش چشمگیری پیدا کرده و آمار‌ها نشان می‌دهد که کمتر کسی به سراغ سپرده‌گذاری برای خرید مسکن می‌رود.

یکی دیگر از مشاوران املاک افزود: با توجه به مطرح شدن زمزمه طرح شناورسازی پرداخت تسهیلات، میزان مراجعات به مشاوران املاک برای فروش و یا خرید مسکن کمتر شده است، زیرا همه منتظرند که ببینند شورای پول و اعتبار چه تصمیمی برای این تسهیلات می‌گیرد.

بسته جدید تسهیلات مسکن در راه است

رحیمی انارکی، مدیرعامل بانک مسکن چندی پیش درباره پرداخت تسهیلات مسکن به صورت شناور گفت: پیش از این برای مسکن از سقف‌های تسهیلات ثابت استفاده می‌شد و در این طرح همه متقاضیان دهک سوم تا هفتم که گروه هدف بودند از تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی استفاده می‌کردند، اما در بسته جدید پیشنهاد داده‌ایم که بر اساس قدرت خرید و توان بازپرداخت افراد سقف‌های تسهیلاتی به صورت متغیر تعیین شود و افراد بر اساس قدرت خرید و باز پرداخت اقساز خود بتوانند از تسهیلات متناسب با شرایط خود استفاده کنند.

وی درباره افزایش سقف وام مسکن گفت: با توجه به اینکه بیشتر توجه سیاست کنونی دولت به عرضه است در مجموعه سیاست‌های اعتباری امسال افزایش سطح تسهیلات مشارکت مدنی را داریم به طور مثال سقف تسهیلات را برای هر واحد در تهران حداکثر تا ۱۷۰ میلیون تومان برای ساخت افزایش داده‌ایم که این میزان در سال گذشته ۱۱۰ میلیون تومان بود و در مراکز استان به ۱۶۰ میلیون تومان و در مناطق کمتر توسعه یافته به ۱۱۰ میلیون تومان رساندیم.

مدیرعامل بانک مسکن تصریح کرد: سیاست‌های دولت در بازار مسکن بر روی افزایش تولید است، اما این سیاست در صورتی به مرحله اجرایی می‌رسد که سازندگان و تولیدکنندگان مسکن انگیزه لازم برای ورود به این بازار را داشته باشند.

هم اکنون قیمت مسکن رشد صددرصدی داشته و بازار در رکود کامل به سر می‌برد این در حالی است که قدرت تسهیلات خرید مسکن جوابگوی این بازار نیست و حتی اقشار متوسط جامعه هم قدرت خرید یک واحد ۴۰ متری را ندارند، بنابراین در چنین شرایطی باید دولت سیاست افزایش توان خرید و رونق معاملات مسکن را در دستور کار خود قرار دهد.

شناورسازی تسهیلات خرید مسکن و یا منطقه‌ای شدن این تسهیلات چند روزی است که از سوی بانک مسکن مطرح شده است، اما مدیر عامل این بانک هنوز از جزئیات این طرح چیزی اعلام نکرده است، اما شنیده‌ها حاکی از آن است که در این طرح متقاضیان خرید مسکن که توانایی بازپرداخت اقساط با نرخ ۶ درصد را دارند می‌توانند بر اساس میزان توانایی در بازپرداخت اقساط سقف تسهیلات را هم اعلام کنند که امیدواریم این طرح از پشت در‌های بسته شورای پول و اعتبار بیرون بیاید تا گره گشای خریداران مسکن شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۸
قرمت خرید مسکن را درست کنند و دست املاک دارها را از این بازار کوتاه کنن . قیمت مسکن رشد نمیکنه . شگرد جدید املاکیها شده ملک فرد پول لازم رو خودشان میخرند و بعد با قیمت بالاتر میفروشند . برای دریافت پورسانت بالاتر قیمت ملک را بالا میبرند و ... . وقتی رو کار این قشر نظارتی نیست اوضاع میشه این
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
تحليلت اشتباه است عزيز من . وقتي قيمت همه اجناس با تبعيت دلار بالا رفت قيمت ملك هم كه تشكيل شده از كلي جنس و كالا بالا ميره ربطي به دلال بازي نداره
تسهیلات را به سازندگان و انبوه سازان می دهید و آنها مسکن را با قیمت چند برابر به مصرف کننده بدهند. بطور مثال سازنده ای سال 95 یا 96 شروع به ساخت کرده و با قیمت های سال 95 و 96 ساخته حالا که آماده شده و قیمت ها دو سه برابر شده، همان سازنده بدون توجه به قیمت تمام شده، واحدهای خود را به دو سه برابر قیمت می فروشد. متاسفانه نبود مکانیزم درست نظارت بر انبوه سازان و سازندگان، انها از تسهیلات استفاده می کنند و میلیاردها تومان سود از قبل افزایش قیمت بدست می آورند. در اصل قیمت گذاری باید بر اساس قیمت تمام شده کالا باشد نه قیمت روز بازار. این امر برای خودرو و بقیه هم هست
وزیر سابق مسکن نابغه قرن میتونه وضعیت مسکن رودرست بکنه
تنها را کنترل قیمت مسکن این است مسکن را به کالای مصرفی تیدیل کنیم ...کسانی ک بیش از یک خونه داره مالیات سنگین بگیرن وشدنی هم هست. تمام
افزایش تسهیلات هیچ کمکی جز افزایش قیمت مسکن نمی کند. اگر فرضا 300000000 تومان هم وام بدهند با نرخ 18 درصد 20 ساله اقساط بیشتر از 5 میلیون تومان را چه کسی می تواند پرداخت کند؟
فقط مردم نباید ملک گران را بخرند و با هر روش قانونی ممکن از دولت مطالبه قیمت گذاری و نظارت بر قیمت فروش و اجاره املاک راداشته باشند. علاوه بر این اخذ مالیات از کسانی که دلالی و گران فروشی در املاک و خودرو را سوداگرانه دنبال می کنند می تواند بر بازار موثر باشد.
در گرانترین حالت هم ساخت هر متر مربع مسکن حدود 4000000 تومان تمام می شود و قیمت زمین هم از 20 تا 80 میلیون که باشد متوسط بالای یک واحد 100 متری نوساز با قدر السهم 30 متر باید 1900000000 باشد. در حالیکه بازار به همریخته و سوداگرانه فعلی هرچه دلش بخواهد با قیمت ها بازی می کند تا سود بیشتری ببرد. در این بازار مصرف کننده زیان عدم مدیریت و بی برنامگی دولت را می پردازد و سوداگران سود های چند صد میلیاردی به جیب میزنند. باید مردم منتظر دولت نمانند و یک حرکت اجتماعی "مقابله با گرانفروشی و سوداگری در مسکن و خودرو" راه انداخته و مانع این سودهای بی حساب برای مفسدان اقتصادی شوند. نا آگاهی مردم و هم جهت شدن آن ها با حرص و طمع سوداگران بی وجدان در این شرایط می تواند صدمات زیادی به بنیه اقتصاد مملکت وارد کند.
وقتی دستمزد من سال گذشته 12 درصد و امسال 15 درصد اضافه شده و قیمت مسکن و اجاره 3-4 برابر، افزایش تسهیلات را کجای دلم بگذارم؟ گیرم تسهیلات برای خرید مناسب باشد، اقساط را چطور پرداخت کنم؟ بخداوندی خدا دزدی ندارم.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل