معمولا نوزادان کمتر دچار گلودردهای عفونی میشوند اما استرپتوکوکهای گروه B یکی از عوامل مهم در عفونت زودرس اولیه نوزادان هستند. این باکتریها در واقع همزمان با تولد، از طریق کانال زایمان، از مادر به نوزاد منتقل میشود و میتواند دل درد نوزاد را به دنبال داشته باشد.
اگر شدت باکتریهای مستقر در واژن مادر شدید باشد، احتمال انتقالش به نوزاد کمتر است و اگر میزان استقرار باکتریها بسیار شدید باشد، نوزاد با احتمال بالاتری از ابتلا روبرو خواهد بود.
عفونت گلو یا سیاه سرفه نوزادان
وقتی نوزاد نمیتواند به درستی شیر بخورد و موقع بلع شیر گریه میکند، احتمالا گلویش دردناک شده است و یکی از شایعترین عوامل باکتریایی این نوع گلودردها همین باکتری استرپتوکوک است که احتمال انتقالش از مادر به نوزاد، موقع زایمان طبیعی وجود دارد.
اما از دیگر عوامل که گلودرد و دل درد نوزاد را به دنبال دارد، میتوان به عوامل محرک در هوا، قرار گرفتن در معرض دود سیگار، موی سگ و گربه، گرد و خاک، گیاهان میتواند باعث بروز گلودرد و علائمی شبیه سرماخوردگی در نوزادان شود.
گلو درد و مراجعه به پزشک
اگر غیر از گلودرد، دل درد نوزاد شدید شده و عوارض دیگری مثل تاول، قرمزی گلو، سختی بلع، نفس تنگی، کم اشتهایی، تف کردن و ... بروز میدهد، او را سریعا به پزشک برسانید.
البته گلودرد در موارد بسیار کمی اورژانسی است اما عفونت دریچه بافت گلو میتواند مانع از بلغ غذا و مایعات از نای شده، تنفس و بلع را سخت کند. این نوع بیماری تی شدید و خس خس سینه هم به همراه دارد.
گلودرد نوزاد مسری است؟
عفونتهای باکتریایی و ویروسی که باعث گلودرد و دل درد نوزاد میشوند، مسری هستند. بنابراین سعی کنید از نزدیک شدن افراد بیمار به فرزندتان جلوگیری کرده، او را صرفا روی رختخوابهای تمیز خودش بخوابانید و به افراد بیمار اجازه ندهید حتی لباس و رختخواب او را لمس کنند. حتما ظروفی که در آن به نوزاد غذا میدهید، از ظروف فرد بیمار جدا کرده و از فرد بیمار بخواهید دستهایش را مرتب بشوید.
به این ترتیب احتمال انتقال بیماری به نوزاد کاهش مییابد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.