بازدید 74643
دانستنی های حقوقی؛

موارد توقیف و انتقال وسایل نقلیه بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

تخلفات راهنمایی و رانندگی از رایج‌ترین تخلفاتی هستند که در جامعه‌ی ایرانی واقع می‌شود. رایج بودن این تخلفات با احتمال ایجاد خطرات جانی شدید همراه است. از این رو قانون‌گذار سعی نموده که با روش‌های مختلفی با این تخلفات برخورد کند. توقیف و انتقال وسیله نقلیه از مهم‌ترین این روش‌ها می‌باشد.
کد خبر: ۸۶۴۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 30 December 2018

تخلفات راهنمایی و رانندگی از رایج‌ترین تخلفاتی هستند که در جامعه‌ی ایرانی واقع می‌شود. رایج بودن این تخلفات با احتمال ایجاد خطرات جانی شدید همراه است. از این رو قانون‌گذار سعی نموده که با روش‌های مختلفی با این تخلفات برخورد کند. توقیف و انتقال وسیله نقلیه از مهم‌ترین این روش‌ها می‌باشد.

به گزارش «تابناک» تخلفات راهنمایی و رانندگی درجات مختلفی دارد و به همین جهت، واکنش پلیس در برابر این تخلفات همیشه یکسان نیست. برای برخی از تخلفات فقط جریمه تعیین می‌شود اما تخلفاتی هم هست که علاوه بر جریمه، به توقیف وسیله نقلیه نیز منجر می‌گردد. در این مطلب با تخلفاتی که منتهی به توقیف وسایل نقلیه می‌شوند، آشنا خواهیم شد.

مورد اول. تأخیر در پرداخت جریمه و بی‌توجهی به ابلاغ‌های مربوط

طبق ماده‌ی ۸ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، اگر متخلف ظرف مدت چهار ماه از تاریخ ابلاغ برگ جریمه، جریمه‌‌ی مربوط را پرداخت نکند، پلیس راهور با اخطار کتبی به او ابلاغ می‌کند که یک ماه برای پرداخت جریمه مهلت دارد. در صورتی که این مهلت به پایان برسد و متخلف باز هم جریمه را نپردازد، هم گواهی‌نامه‌ی او ضبط می‌شود و هم پلاک وسیله نقلیه تا زمان پرداخت جریمه در سامانه‌ی راهنمایی و رانندگی توقیف می‌گردد. حال اگر مبلغ جریمه‌ی یک خودرو به یک میلیون تومان برسد، راهنمایی و رانندگی موظف است مراتب را به مالک خودرو اعلام کند. اگر او ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ، جریمه‌‌ی خود را پرداخت نکند، راهنمایی و رانندگی تا زمان پرداخت جریمه، خودروی او را توقیف خواهد کرد.

مورد دوم. به همراه نداشتن مدارک در هنگام رانندگی

طبق ماده ۹ این قانون رانندگان موظفند هنگام رانندگی گواهی‌نامه، کارت خودرو و بیمه‌نامه‌ی معتبر شخص ثالث و هم‌چنین برگه‌ی معاینه‌ی فنی (برای خودروهایی که بیش از ۵ سال از تولید آن‌ها می‌گذرد) به همراه داشته باشند و در صورت مطالبه‌ی مأموران راهنمایی و رانندگی آن را ارائه نمایند. مأموران در صورتی که شاهد تخلفی از راننده باشند، معمولاً این مدارک را از او مطالبه می‌کنند. حال اگر راننده هیچ‌کدام از مدارک ذکرشده را همراه خود نداشته باشد، مأموران راهنمایی و رانندگی می‌توانند تا زمان ارائه‌ی مدارک، خودرو را متوقف نمایند. البته رانندگان وسایل نقلیه‌ی مسافربری و باربری عمومی باید علاوه بر مدارک فوق دیگر مدارک اختصاصی لازم را نیز همراه خود داشته باشند.

مورد سوم. وجود عیب و نقص فنی مؤثر در وسیله‌ی نقلیه

مطابق بند الف ماده‌ی ۱۰ قانون پیش‌گفته، اگر وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی مؤثر بوده و احتمال ایجاد خطر یا وقوع تصادف وجود داشته باشد، وسیله نقلیه به تعمیرگاه اعزام می‌شود.

مورد چهارم. رانندگی بدون داشتن گواهی‌نامه

رانندگی بدون پروانه مطابق ماده‌ی ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی جرم است و برای بار اول جزای نقدی و برای دفعات بعد، مجازات حبس دارد. این است که بند ج ماده‌ی ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مقرّر کرده اگر شخصی بدون داشتن گواهی‌نامه رانندگی کند، وسیله نقلیه متوقف شده و راننده به مرجع قضایی معرفی می‌گردد.

مورد پنجم. پارک کردن اتومبیل در محل‌های ممنوع

به‌موجب ماده‌ی ۱۲ قانون یادشده، وزارت راه و ترابری و شهرداری‌ها بنا به تشخیص و اعلام راهنمایی و رانندگی موظفند محل‌هایی را که توقف وسایل نقلیه در آن‌ها به هر میزان موجب بروز خطر و کاهش ظرفیت تردد و بسته شدن راه می‌شود، با نصب علامت مخصوص مشخص نمایند. در صورت توقف وسایل نقلیه در این قبیل محل‌ها و ترک آن یا امتناع راننده از حرکت و هم‌چنین توقف خودرو در پیاده‌روها، مأموران مکلفند ضمن صدور قبض جریمه، نسبت به انتقال وسیله نقلیه اقدام نمایند.

نحوه‌ی ترخیص وسیله نقلیه در صورت توقیف یا انتقال

باید توجه داشت که در مواردی که انتقال وسیله نقلیه ضرورت داشته باشد، وسیله نقلیه با استفاده از وسایل مطمئنه که برای این کار معمول است، حسب مورد به نزدیک‌ترین توقفگاه یا مقر انتظامی یا راهنمایی و رانندگی مربوط یا تعمیرگاه انتقال می‌یابد. پرداخت هزینه‌های حمل و نقل و توقف وسیله نقلیه که توسط بخش خصوصی وصول می‌شود، حسب مورد بر عهده متخلف، مالک، متصرف یا قائم‌مقام قانونی آنان خواهد بود. بنابراین، در صورت توقیف وسایل نقلیه، برای ترخیص لازم است که کلیه‌ی جریمه‌ها پرداخت شده و مفاصاحساب تسلیم شود و اصل رسید خودرو یا دستور مقام قضایی نیز ارائه گردد. هم‌چنین اگر احتمال قوی در خصوص عدم مالکیت راننده وجود داشته باشد، ارائه‌ی مدارکی که اثبات‌کننده‌ی مالکیت باشد نیز ضروری است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۶
ازاین بدتر نمیشود.
حالا اگر جریمه بصورت غیر قانونی باشد ( مثلاً خلافی گرفتی می بینی که نوشته توقف در خیابان ... ولی شما مطمئن هستی که هیچوقت در آن خیابان تردد نکرده ایی) باید چکار کنیم ( از این موارد من سراغ دارم) ضمناً اگر من نشان بدهم جایی که توقف در آنجا نه باعث ترافیک میشه و نه مزاحم کسی و نه ... چطور می توانم اطلاع رسانی کنم

در ضمن راهنمایی و رانندگی یکی از بی پاسخگو ترین دستگاههای اجرایی کشور است که حتی سایت راهور بخشی به نام تماس با ما یا انتقادات و پیشنهادات ( که جزء استانداردهای یک سایت مورد قبول است ) را هم ندارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
قبلا عوارضی قم پلیس از رانندگان خواست که بدون پرداخت عبور کنند بعدا متوجه شدیم که خودروهای عبوری از گیت الکترونیکی با دوربین جریمه شده اند و با پیگیری نیز هیچ پاسخی دریافت نکردیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
نیروی انتظامی ساختمانهای زیادی در مرکز شهر دارد ولی شعب رسیدگی به شکایت مردمی از جرائم رانندگی را در محدوده ای خارج از تهران و دور از دسترس مردم قرار داده است
از تخلفات راهنمایی و رانندگی هم بنویسید
اگه راننده بی ملاحظه ای خودرو خود را مقابل درب منزل پارک کرد و جلوی عبور و مرور ساکنان را گرفت چه باید کرد؟ باید خودمان بایستیم و با راننده پس از بازگشت دعوا کنیم یا چهار چرخش را پنچر کنیم؟ آیا قانون راهی برای این مزاحمت پیش بینی کرده است؟
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
بايد با 110 تماس بگيريد تا بايدك كش ماشين را به پاركينگ منتقل كنند
از اشنایان ما با یک وتوری تصادف کردند راکب حالش بود و مختصری درد پا داشت تصادف بطوری بود که موتور خسارتی ندیده بود و ماشین هم یک ضربه مختصر به سپر خورده بود . ماشین بیمه کامل و بیمه بدنه داشت ولیکن افسر کلانتری و راهنمائی رانندگی با حضور خود و بدون شکایت راتکب موتور سیکلت هردو وسیله را پارکینگ منتقل و علاوه بر ان ماشین یدک کش را هم خبر کردند که اجبارا به ماشین یدک کش هزینه کنسل کردن هم دادیم. ماشین سالم و موتور هم سالم بود.
ماشين من را به جاي كفي با وانت حمل كردن و خرج زيادي روي دستم گذاشتند از آسيب به بدنه تا جلو بندي و جعبه دنده و قتي هم به پليس مراجعه كردم گفتند بايد از پيمانكار شكايت كني در صورتي كه طرف حساب مردم پليس هست و پيمانكار براي پليس كار مي كند . و چون وقت شكايت نداشتم پيگيري نكردم .
وقتي پيمانكار وسيله مناسب ندارد پليس نبايد اجازه حمل را بدهد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
تو این مملکت واسه پول گرفتن از مردم صد تا مسئول وجود داره. ئاسه حق و حقوق مردم هیچ کس نیست.
چند ماه قبل تصادف منجر به جرح جزئي داشتم كه به اقرار خود مصدوم ، من مقصر نبودم و وي همان شب با حضور در كلانتري ، مي خواست رضايت بدهد ولي افسر نگهبان اصرار داشت كه موضوع با رضايت حل نشود و پيگيري قانوني انجام گيرد. كه نتيجه اش خوابيدن ماشين بنده در پاركينگ راهنمايي و رانندگي و پرداخت مبلغي زياد بابت حق پاركينگ و ديگر موارد. ضمناً كشيدن كروكي توسط افسر راهنمايي و رانندگي 4 روز طول كشيد كه معمولاً ظرف چند ساعت و نهايتاً يكروز مي بايست كروكي تهيه گردد. جالب اينكه گزارش افسر بر خلاف ادعاي بنده و همچنين اظهارات مصدوم ، بنده را مقصر دانست .
با راه اندازی کمپین عدم خرید خودرو با قیمتهای نجومی به قشر آسیب پذیر جامعه وتولید خودروهای با کیفیت کمک کنیم وهمچنین ایمن سفرکرده وشاهد حوادث ناگوار وترافیک خسته کننده نباشیم
با سلام مگه هنوز راهنمایی رانندگی داریم اونکه تعطیل شده یه اداره نطامی به نام اخذ و و صول جرایم با شدت تمام ایجاد شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
دقیقا!!! شده اداره جریمه و رانندگی
آیا نیروی انتظامی می تواند بابت ترخیص خودروهایی که به پارکینگ منتقل کرده جهت واریز به حساب تعاون نیروی انتظامی از مالکین خودروها پول اخذ کند
اگر هنگام انتقال خودرو آسیبی به اون وارد شد مسئول کیست ؟
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر