بازدید 28431

موج مهاجرت از تهران کلید خورد

کد خبر: ۸۳۴۴۴۲
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰ 16 September 2018

نوسانات ارزی، رشد قیمت مسکن و اجاره بها، پایین بودن کیفیت زندگی، آلودگی هوا و ترافیک باعث شده ۳۵۰ هزار نفر طی پنج سال از تهران بروند؛ بررسی‌های اخیر نیز حاکی از آن است که روند مهاجرت تشدید شده است.

به گزارش ایسنا، تهران دیگر نه فقط برای اتباع خارجی، که برای ایرانی‌ها هم جذابیت‌های خود را از دست داده است. با این‌که قیمت واقعی مسکن در مقایسه با نرخ تورم و جهش ارز به پایین‌ترین نرخ خود طی ۱۶ سال اخیر رسیده، هزینه‌های سرسام‌آور خرید و اجاره مسکن در پایتخت، روند مهاجرت معکوس را کلید زده است. گزارشات میدانی، مدتی است که خبر از مهاجرت مستاجران تهرانی به شهرهای اطراف می‌دهد؛ پردیس، پرند، هشتگرد و البته محمدشهر به عنوان مکان‌های جاذب اجاره‌نشین‌ها معرفی می‌شود. در این بین محمدشهر کرج با توجه به وجود سرانه‌های خدماتی مناسب از اقبال بیشتری برخوردار شده اما شهرهای جدید اطراف تهران هم به تدریج با آماده شدن خدمات و زیرساخت‌ها در حال تبدیل به کلان‌شهر هستند. در پرند به عنوان پایتخت مسکن مهر ۹۶ هزار واحد جانمایی شده که تا کنون بیش از ۶۸ هزار واحد آن تحویل شده است. در پردیس از ۸۵ هزار واحد مدنظر ۳۰ هزار واحد افتتاح شده و در ۴۹ هزار واحد مسکن مهر تعریف شده که از این تعداد ۲۵ هزار و ۶۰۰ واحد افتتاح شده است. ۹۰۰۰ واحد دیگر هم تا شهریور ماه سال آینده آماده می‌شود و بدین ترتیب پرونده مسکن مهر در هشتگرد بسته خواهد شد. طبق وعده‌ها مترو هشتگرد و پرند نیز در صورت تامین اعتبار تا پایان سال تکمیل می‌شود. شرایط جدید حاکی از آن است که مستاجران تهرانی، انتخاب‌های دوم را پیش روی خود می‌بینند و برای کاهش هزینه‌های مسکن راهی شهرهای اقماری می‌شوند.

مهاجرت ۳۵۱ هزار نفر از تهران

بنا به اطلاعات سرشماری‌ سال ١٣٩٥ در فاصله زمانی سال‌های ١٣٩٠ تا ١٣٩٥ تعداد ٣٥٠‌هزار و ٦٣٢ نفر از استان تهران به استان‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند. استان البرز بالاترین جذب مهاجر از تهران را داشته و استان‌های گیلان و مازندران به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم جذب مهاجر از استان تهران قرار دارند. آمار به تفکیک این‌طور توضیح می‌دهد که استان البرز با ۸۹‌هزار و ۱۹۷ نفر بیشترین مهاجر را از استان تهران داشته است. استان‌های گیلان، مازندران و خراسان رضوی به ترتیب با ۲۸۵۳۱، ۲۳۶۴۳ و ۲۱۲۴۱ نفر از این نظر در رتبه‌های بعدی قرار دارند. اگرچه خالص مهاجرت استان تهران نشان می‌دهد طی فاصله زمانی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، تعداد افرادی که وارد استان تهران شده‌اند بیشتر از افرادی است که از استان تهران خارج شده‌اند، اما آمار می‌گوید که مهاجرت معکوس درحال رخ دادن است؛ هرچند ناچیز.

ظرفیت پایین اقتصاد مسکن

بساز و بفروشی هم دیگر در تهران مانند گذشته سود ندارد. بین سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ همزمان با طرح مسکن مهر، انبوه‌سازان هم در کلان‌شهرها دست به کار شدند و سودهای خوبی به جیب زدند تا جایی که در برخی موارد سود سازندگان واحدهای نوساز به ۱۰۰ درصد می‌رسید؛ روندی که با رکود بخش مسکن از سال ۱۳۹۲ متوقف شده و با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی و جهش قیمت دلار در سال ۱۳۹۷ حالا دیگر کمتر سازنده‌ای ریسک سرمایه‌گذاری در بخش مسکن را می‌پذیرد. این روزها تمایل صاحبان املاک کلنگی و بساز و بفروش‌ها برای انعقاد قراردادهای مشارکتی به شدت پایین آمده است. مهم‌ترین عامل این موضوع به ظرفیت پایین مسکن نسبت به بازارهای موازی مربوط می‌شود. محاسبه رشد قیمت دلار، سکه و مسکن از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا روز ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۷ حاکی از آن است که دلار ۲۴۲ درصدد و سکه امامی ۲۶۵ درصد رشد داشته است؛ در حالی که نرخ رشد قیمت مسکن در همین بازه زمانی ۶۹ درصد بوده است. با این وجود، بازار مسکن به دلیل عدم تقاضای معنادار ناشی از عدم قدرت خرید طرف تقاضا دچار رکود شده و معاملات در مردادماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳ درصد افت کرده است.

۴.۵ میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد تهران زندگی می‌کنند

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه حدود ۴.۵ میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد تهران زندگی می‌کنند گفته است: فروش تراکم‌ در تهران در منطقه‌هایی مانند ۱، ۲، ۴ و ۵ نه تنها به ارتقای کیفیت زندگی کمکی نکرده است بلکه باعث توسعه گسترده سوداگری و افزایش قیمت مسکن نیز در این کلانشهر شده و زندگی را برای افرادی با بضاعت کمتر در اطراف تهران سخت‌تر کرده است.

غافلگیری دولت پس از نوسانات ارزی

دولت روحانی تسهیلات خرید مسکن را نسبت به قبل حدود هشت برابر افزایش داد و به سقف ۱۶۰ میلیون تومان برای زوجین تهرانی رساند. با این حال نوسانات ارزی و جهش ۶۲ درصدی قیمت مسکن نسبت به مردادماه سال قبل باعث شده تا خانوارها دیگر از عهده‌ی خرید مسکن برنیایند. طبق محاسبات هم‌اکنون تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی حدود ۲۶ درصد قیمت یک واحد نوساز ۶۰ متری را در شهر تهران پوشش می‌دهد. به همین دلیل وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد افزایش تسهیلات مسکن به ۲۰۰ میلیون تومان را ارایه کرده که هنوز مورد تصویب بانک مرکزی قرار نگرفته است.

راه دوم، انتقال خانه اولی‌ها به شهرهای اطراف است. اخیرا شرکت عمران شهرهای جدید طرح ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی را آغاز کرده که روز پنج‌شنبه با حضور عباس آخوندی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ کلنگ ۳۴۰۰ واحد آن در پرند به زمین زده شد. در هشتگرد هم قرار است ۱۰ هزار واحد مسکونی در قالب این پروژه طراحی شود. مخاطب این طرح اقشار متوسط هستند و مطابق تصمیم شورای مسکن، زمین‌های دولتی در شهرهای جدید برای ساخت پروژه‌هایی اختصاص می‌یابد که زوج‌های ثبت‌نام‌کننده در صندوق یکم، امکان پیش‌خرید آن را دارند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۲۱
هر سال داره همین تیتر رو میزنید که کلید خورد کلید خورد خود شما الان کجایید؟
چه فرقی میکند از تهران میروند ولی باز محل کارشان تهران میباشد و فقط ترافیک رفت آمد و شلوغی ناوگان عمومی را ایجاد میکنند
بهترین حالت این میباشد که قیمت های نقاط مختلف شهر زیاد متفاوت نباشد و امکانات در سطح شهر یکسان باشد تا هرکسی بتواند در نزدیکی محل کار خود خانه پیدا کند و از کلی مشگلات جامعه از قبیل ترافیک ، حمل نقل عمومی ، .... کاسته بشه.
پاسخ ها
فرشاد شکاک
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۷
منظورتون اینه ونک با پاکدشت قیمت های اجاره
همسان بشه تا کارمند و کارگران راحت باشن و مدیر عامل و کارمندها تو یه ساختمون
آمار نادرست ست.تعداد مهاجرت از تهران 350 هزار نفر ولی 10 برابر این رقم به تهران مهاجرت کرده اند.
کاش قانونی تصویب بشه که تنها کسانی می تونند تهران باشند که پدر و مادرشون تهرانند و سابقه بیمه دارند در تهران و یا خودشون سابفه بیمه دارند
و از ورود افراد جدید به تهران و بیمه شدن افراد جدید در تهران جلوگیری بشه
کلا بیمه در تهران برای کسانی که خودشون و یا پد رمادرشون بیمه شده در تهران نیستند و یا کد ملی آنها با کد ملی تهران نیست ممانعت بشه
واقعا باید طرح خلوت سازی تهران کلید بخوره
متاسفانه سیاست این هست که هم چیز در تهران متمرکز بشه و اگر کسی در تهران کاری را شروع نکنه شکست بخوره
کلا از این که شهرستانها قوی باشند می ترسند
بابا چه سودی داره وام مسکن بشه 200 میلیون؟؟ قیمت مسکن رو ثابت نگه دارید!!! همین 160 میلیونش رو 90 درصد مردم نمیتونن پرداخت کنن حالا شما 40 میلیونم بذار روش که مثلا 30 درصده قیمت خونه 60 متری رو پوشش بده!!!
مهاجرت به تهران بیشتر شده و اونایی هم که رفتن بازنشسته هستن و رفتن جای دیگه رو خراب کنن زیاد خوشبین نباشید.
این که مهاجرت نیست. محل کار هنوز در تهران هست. به خاطر مسکن گران به مجاور شهر رفته اند.
راه حل منطقی اینه که به شهرهای دیگه رسیدگی بشه، ایران فقط تهران نیست، تهران داره منفجر میشه، ترافیک های صبح و عصر سرسام آوره، در شهرهای دیگه هم اشتغال زایی کنن، مردم به یه امیدی از ینجا دل بکنن و برن
حالا چی شده که وزیر محترم راه و شهرسازی با افتخار از افتتاح پروژه های از خود می باله
با انتقال آدم ها به شهرک های اطراف طهران ، مشکلی حل نخواهد شد. جمعیت واقعی تهران تا شعاع 60 کیلومتری تهران محاسبه می شود(قطر 120 کیلومتر) ، چون تمام بار این شهرک ها از نظر ترافیکی و آلودگی هوا و خدمات به تهران مرکزی منتقل خواهد شد.
توسعه شهرهای جدید میتواند تا حد زیادی مشکل مسکن مردم را حل کند
عزیزم مردم از تهران به خارج از کشور مهاجرت کرده اند. از گرجستان بگیر تا ترکیه و....
350هزار رفتند حالا بفرمائید چند صدهزار نفر آمدند تهران!
نه تنها از تهران خیلی هم از ایران میروند
مهاجرت زماني معني دار است كه هر روز شاهد رفت و آمد شاغلان به تهران نباشيم. كسي كه به هشتگرد و محمدشهر و پرديس مي رود مهاجر نيست چون هر روز براي سركار رفتن به تهران مي آيد و همان حجم شلوغي و ترافيك و بيكاري همچنان در تهران هست. آخر هفته ها نيز براي تفريح باز به تهران مي آيد. براي خريدهاي ماهانه و فصلي به تهران مي آيد و الي آخر. پس به اين نمي گويند مهاجرت!
من که خونم و فروختم به امید خرید خانه بهتربا این گرانی ارز و افزایش گرانی مسکن سرمایه مسکنم تو بانک یک سوم شد و دیگه چیزی نمیتونم بخرم
بااین حرفها نمیتونید مانع ازافزابش قیمت مسکن شوید
نفرمایید مهاجر تهرانی!!!
دوسوم جمعیت تهران را مهاجران شهرستانی تشکیل می دهند که این مهاجران مدنظر شما را نیز شامل می شود
انقدر کوتاه اومدیم جلوی مفسدین پولدار که از شهر خودمون بیرونمون کردن! تهران رو واسه خودشون کردن پولدارها.
فقط برای کوبین احمدی نژاد مقاله های غیر منطقی و عوامفریبانه مینویسید.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل