تایید خبر تابناک توسط فارس؛ مدال‌های پوشالی با حضور در تورنمنت‌های بی‌اعتبار

سازمان تربيت بدني با توجه به اين نكته كه فدراسيون بين‌المللي پرورش اندام و فيتنس (IFBB) مورد تأييد (اسپورت آكورد) است، مي‌تواند از فدراسيون پرورش اندام ايران براي شركت در مسابقات نامعتبر توضيح بخواهد.
کد خبر: ۷۶۰۴۵
|
۱۶ آذر ۱۳۸۸ - ۱۴:۴۱ 07 December 2009
|
4826 بازدید
|
۲
مدال‌آوران پرورش اندام با عدم حضورشان در مسابقات جهاني و رقابت نكردن با حريفان بزرگ دنيا، اعتبار عناوين قهرماني خود را از دست مي‌دهند.

به گزارش فارس، وقتي مردم كشورمان از قهرماني يكي از تيم‌هاي ورزشي ايران در عرصه جهاني باخبر مي‌شوند، به خود مي‌بالند و تا مدت‌ها از اين موفقيت و قهرماني سخن مي‌گويند؛ اما فغان از زماني كه مردم متوجه شوند اين قهرماني پوشالي بوده و زاييده ذهن دست‌اندركاران رشته مذكور بوده است.

اين موضوع زماني نمود بيشتري پيدا مي‌كند كه اين قهرماني پوشالي توسط رسانه‌ها به همان شكل كه مد نظر مسئولان رشته مربوطه است منعكس مي‌شود. اين امر مردم را دچار بي‌اعتمادي نسبت به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مي‌كند و موجب سرخوردگي آنها مي‌شود.


* رقابتي كه به يكباره بي اعتبار شد
اولين دوره مسابقات به اصطلاح قهرماني پرورش اندام جهان در حالي 15 و 16 آبان‌ماه توسط فدراسيون جهاني تازه تأسيس آسيايي‌ها (WBPF) در دبي برگزار شد، كه 2 روز قبل از اين رقابت‌ها شصت‌و‌سومين دوره مسابقات قهرماني جهان توسط فدراسيون جهاني پرورش اندام (IFBB) با حضور 54 كشور و 167 شركت كننده در قطر برگزار شده بود، مسابقاتي كه از طرف فدراسيون پرورش اندام ايران، رقابت‌هايي بدون اعتبار خوانده شد.

(IFBB) به پشتوانه 7 دهه قدمت، جايگاهي مستحكم در ميان كشورهاي اروپايي، آمريكايي و مصر (قهرمان جهان در دوره گذشته و اين دوره) دارد و بعيد بود قهرمانان نام آشناي جهان اين تشكيلات را رها كنند و مشخص بود سطح فني رقابت‌هاي جهاني دوحه بالاتر از مشابه اين مسابقات در دبي باشد. در نقطه مقابل مسئولان فدراسيون جهاني تازه تأسيس آسيايي‌ها تلاش كردند كه حتي كشورهاي كوچك و كم نام و نشان را به حضور در دبي ترغيب كنند تا حتي با يك نماينده (سياهي لشگر) در مسابقات (WBPF) شركت كنند. به عبارت ديگر اين تشكيلات قصد داشت به هر قيمتي شده تعداد كشورهاي شركت كننده را بالا ببرد تا در اولين سال فعاليتش، مقابل فدراسيون بين المللي عرض اندام كند.

سوالي كه در اين بين مطرح مي‌شود اين است كه در ميان درگيري‌هاي پنهاني 2 فدراسيون، تكليف پرورش اندام ايران چيست؟ آيا مهم است كه ايران در حضور كشورهاي نه چندان مطرح در پرورش اندام به عنوان قهرماني دست پيدا كند؟

تيم ملي پرورش اندام ايران كه در دوره‌هاي گذشته در مسابقات (IFBB) شركت مي‌كرد و در آخرين دوره نيز عنوان نايب قهرماني جهان را از آن خود كرده بود، چطور شد كه به ناگاه اين فدراسيون را بي‌اعتبار خواند؟


* قهرماني در حضور تيم‌هاي ناشناخته جهان
مسئولان فدراسيون پرورش اندام در حالي از قهرماني و افتخار آفريني ايران در ميان 71 كشور از سراسر جهان در مسابقات جهاني سخن گفتند كه با استناد به سايت مسابقات تنها 44 كشور در اين مسابقات حضور داشتند و در اين ميان تنها 6 كشور با تركيب نسبتأ كامل در مسابقات شركت كردند.

از طرفي 26 كشور از ميان شركت‌كنندگان تنها با يك نفر در مسابقات حضور داشتند كه به نظر مي‌رسد نمي‌توان به آنها لقب تيم ملي را داد و احتمالأ به خاطر جايزه 5 هزار دلاري در مسابقات شركت كرده بودند.

همچنين سايت فدراسيون پرورش اندام در پيام تبريكي كه به مناسبت قهرماني خود در جهان منتشر كرده بود از حضور تيم‌هاي ملي كشورهاي ايتاليا، هلند، اتريش، آلمان و كره سخن گفته بود كه اين تيم‌ها هم تنها با يك شركت كننده در مسابقات حضور داشتند و همان‌گونه كه پيشتر گفته شد، نمي‌توان لقب تيم ملي را به آنها داد. در ضمن تيم‌هاي ملي كره جنوبي، ايتاليا و آلمان كه از حضور آنها در مسابقات (WBPF) صحبت شده بود با تركيبي كامل در مسابقات (IFBB) شركت داشتند و به ترتيب عناوين دوم، چهارم و هشتم مسابقات را به خود اختصاص دادند.

اين سايت به حضور كشورهاي استراليا و چين در مسابقات اشاره كرد كه هر چه گشتيم نامي از اين كشورها در جدول شركت كنندگان پيدا نكرديم. به نظر مي‌رسيد كه فدراسيون جهاني آسيايي‌ها خيلي دوست داشت كه اين كشورها نيز در مسابقات حضور داشته باشند، اما ظاهرأ مسئولان اين فدراسيون‌ها دورانديش بوده و حضور در مسابقات معتبرتر را به حضور در مسابقات محلي ترجيح داده‌اند.

به گفته مسئولان فدراسيون پرورش اندام حضور اكثر كشورهاي آفريقايي در مسابقات از لحاظ كيفيت و كميت هيجان خاصي را به اين رقابت‌ها بخشيده بود.

نكته جالب توجه اين است كه فدراسيون ايران كشورهايي چون ليبريا، تانزانيا، مالاوي، اتيوپي، گامبيا، كامرون، سيرالئون، زيمباوه، زامبيا و كنگو را با تنها يك شركت كننده به عنوان اكثر كشورهاي آفريقايي ذكر كرده است.


* افتخار آفريني ايران در حضور جزاير 1700 نفري
وقتي به نام برخي از تيم‌هاي شركت كننده در اولين دوره مسابقات نگاه مي‌كنيم متوجه نام‌هايي مي‌شويم كه پيدا كردن آنها روي نقشه جهان اگر نگوييم ممكن نيست، اما كار سختي است. جزايري مانند تايتي، سيشل، پاپويا گينه نو، كالدونياي جديد، جزاير لوك، پادشاهي تونگا و جزاير نيووي با حدود 1700 نفر جمعيت از جمله 44 كشور شركت كننده يا به قول فدراسيون پرورش اندام 71 كشور شركت كننده در مسابقات هستند.

از طرف ديگر فدراسيون پرورش اندام براي با اهميت جلوه دادن مسابقات از حضور بيش از 140 ورزشكار و رقابت تنگانگ آنها سخن گفته بود كه با يك جمع‌بندي ساده در بين اوزان 10 گانه، تعداد شركت كنندگان به 116 نفر مي‌رسيد.

نفرات شركت كننده در اوزان مختلف به شرح زير است:
وزن 55 كيلوگرم: 4 شركت كننده
وزن 60 كيلوگرم: 11 شركت كننده
وزن 65 كيلوگرم: 15 شركت كننده
وزن 70 كيلوگرم: 15 شركت كننده
وزن 75 كيلوگرم: 13 شركت كننده
وزن 80 كيلوگرم: 15 شركت كننده
وزن 85 كيلوگرم: 15 شركت كننده
وزن 90 كيلوگرم: 8 شركت كننده
وزن 100 كيلوگرم: 11 شركت كننده
وزن 100+ كيلوگرم: 9 شركت كننده


* نحوه تأسيس دومين فدراسيون جهاني پرورش اندام توسط آسيايي‌ها
اگر بخواهيم علت عدم شركت ايران در مسابقات معتبر جهاني (IFBB) و به جا ي آن تن دادن به شركت در اولين دوره مسابقات بدون اعتبار آسيايي را بررسي كنيم بايد به فرآيند تأسيس اين فدراسيون نگاه كنيم.

فدراسيون جهاني پرورش اندام (IFBB) در تاريخ 31 مارچ 2009، (11 فروردين ماه سال 1388) طي اطلاعيه‌اي به پاول چوآ، دبيركل آسيا توجه وي را به گزارش مخصوص كميته ضد دوپينگ جهاني و تخلفات مكرر صورت گرفته در بازي‌هاي آسيايي دوحه و ديگر مسابقات قاره جلب و تصميم هيأت رئيسه جهاني مبني بر تعليق اين كنفدراسيون را رسماً به او ابلاغ كرد.

در ادامه در روز 7 آوريل 2009، (18 فروردين ماه 88) فدراسيون جهاني و در رأس آن "رافائل سانتونجا " اسپانيايي رئيس اين فدراسيون، كميسيوني خاص تحت عنوان (SCA IFBB : Special comission for ASIA) كه وظيفه آن ساماندهي فعاليت‌هاي فدراسيون جهاني در سراسر آسياست، تشكيل شد و در نامه‌اي به رياست كميته المپيك قطر حمايت خود را از "ابراهيم كافود " به عنوان سرپرست موقت امور مربوط به بدنسازي را مطرح و حمايت كميته المپيك قطر را از كافود خواستار شد.

در پي رسوايي‌هاي مكرر، فساد و تباني كه طي 35 سال اخير توسط "پاول چوآ "، دبير كل فدراسيون پرورش اندام آسيا صورت گرفته بود، شكايات متعددي طي چندين سال گذشته در اينترپل و دادگاه‌هاي بين‌المللي از وي انجام شد. در پي اين شكايات مقامات فدراسيون جهاني به جمع‌بندي رسيدند كه دبير كل آسيا منشا زد و بندهاي غيرشفاف و غيرقانوني در اين قاره بزرگ است و پس از تحقيقات گسترده در اين زمينه سرانجام طي اطلاعيه‌اي به تمامي فدراسيون‌هاي ملي عضو فدراسيون جهاني در آسيا حكم دبير كلي "پاول چوآ " را به حالت تعليق درآوردند.


*دليل حمايت ايران از WBPF
كش و قوس‌ها ادامه يافت تا اينكه شوراي المپيك آسيا (OCA) به عنوان بالاترين مرجع ورزش قاره كهن كنفدراسيون پرورش اندام آسيا را به رسميت شناخت و مسئولان اين شورا اعلام كردند كه (AFBB) مرجع برگزار كننده‌ رسمي مسابقات اين رشته در آسياست.

در پي حمايت شوراي المپيك آسيا، كنفدراسيون پرورش اندام آسيا يك دوره مسابقه‌ قهرماني آسيا را مردادماه در تايلند برگزار كرد و در آن فدراسيون جهاني‌ با نام اختصاري (WBPF) (فدراسيون جهاني بدنسازي و ورزش فيزيكي) را به صورت رسمي تشكيل داد و 30 كشور آسيايي هم آن را تأييد كردند.

در تمام اين اتفاقات فدراسيون پرورش اندام ايران حامي كنفدراسيون پرورش اندام آسيا بود چرا كه ناصر پورعلي‌فرد، رئيس فدراسيون پرورش اندام ايران نايب رئيس كنفدراسيون آسيا است.


*تعليق فدارسيون ايران
با حمايت‌هاي بدون تأمل فدراسيون ايران از كنفدراسيون آسيا و تأسيس و عضويت در فدراسيون جهاني جديد (WBPF)، فدراسيون بين‌المللي بدنسازي و فيتنس (IFBB)، ايران را به خاطر اين اقدام مورد نكوهش قرار داد و فدراسيون پرورش اندام ايران به خاطر رعايت نكردن قوانين فدراسيون جهاني تا اطلاع ثانوي از تمام فعاليت‌ها تعليق شد.

مسئولان فدراسيون پرورش اندام ايران كه در ابتدا منكر اين تعليق مي‌شدند، وقتي متوجه شدند قضيه جدي است، اساس فدراسيون جهاني را زير سوال بردند و مدعي شدند اين فدراسيون متولي برگزاري مسابقات جهاني پرورش اندام نيست(در حاليكه ايران سال‌ها در مسابقاتي كه توسط (IFBB) برگزار مي‌شد شركت داشته است و سال گذشته هم به عنوان نايب قهرماني جهان رسيده بود) و از حمايت شوراي المپيك آسيا (OCA) از فدراسيون تازه‌ تأسيس جهاني خود (WBPF) سخن ‌گفتند.

اين موضوع در حالي اتفاق افتاد كه تأييديه‌اي از سوي كميته بين‏المللي المپيك، بالاترين مرجع برگزاري مسابقات بين‌الملي، صادر نشده بود و از طرفي رشته پرورش اندام رشته‌اي المپيكي نيست و شوراي المپيك آسيا مرجعي جهاني براي تأييد يك رشته به حساب نمي‌آيد.


* فدراسيون پرورش اندام ايران: تعليق نيستيم
در ادامه اين اتفاقات فدراسيون ايران بيانيه اي به شرح زير منتشر كرد:
چندي پيش خبري مبني بر تعليق فدراسيون بدنسازي در برخي از رسانه‌ها عنوان شد. لذا فدراسيون بدنسازي و پرورش اندام جمهوري اسلامي ايران لازم دانست در خصوص وقايع موجود در پرورش اندام مطالبي را عنوان نمايد تا اذهان عمومي بيش از اين مشوش نگردد:

1- اساساً قياس فوتبال با پرورش اندام، قياس مع الفارق است. فيفا به عنوان تنها مرجع صاحب صلاحيت در فوتبال جهان پذيرفته شده، اما در پرورش اندام و بسياري از رشته هاي غيرالمپيكي اين گونه نيست و نهادهاي مختلفي خود را به عنوان متولي رشته‌ها معرفي مي‌كنند. در بوكس حرفه‌اي لااقل سه سازمان مختلف وجود دارند كه هر كدام داعيه اداره اين رشته را دارند.

در اتومبيلراني، موتورسواري نيز وضعيت همين گونه است و در بعضي سبك‌هاي رشته‌هاي رزمي هم سازمان‌هاي متعددي وجود دارند كه در گوشه و كنار جهان به سازماندهي و برگزاري مسابقات مختلف مشغولند. در پرورش اندام نيز همين وضعيت وجود دارد. پيش از تأسيس (IFBB) سازمان‌هاي ديگري مثل NABBA (اتحاديه بين‌المللي بدنسازان آماتور) فعاليت گسترده‌اي در سراسر جهان داشته‌اند و خيلي از قهرمانان مشهور پرورش اندام مثل "آرنولد شوارزينگر " در مسابقات آن شركت كرده‌اند. از اين رو (IFBB) نه امروز و نه هيچ وقت ديگري مثل فيفا، تنها مرجع و متولي نبوده است.

2- در دهه‌هاي اخير بخش آماتوري (IFBB) كه توسط "بن ويدر" اداره مي‌شد، معتبرترين و پرقدرت‌ترين سازماني بود كه مسابقات پرورش اندام را سازماندهي مي‌كرد و پرورش اندام كاران ايراني چه پيش از تأسيس فدراسيون و چه پس از آن، در همين مسابقات شركت مي‌كردند اما با فوت "بن ويدر " و قدرت گرفتن يك اسپانيايي به نام "رافائل سانتونجا "، اين سازمان به سرعت در سراشيبي سقوط قرار گرفت و آنچه كه در يك سال اخير ميان اين فدراسيون و كنفدراسيون پرورش اندام آسيا (ABBF) پيش آمد، نتيجه همين سوء مديريت و تصميمات غلط رافائل بوده است. باز هم تأكيد مي‌شود كه حضور در مسابقات بين‌المللي پرورش اندام لزوماً به معني حضور در مسابقات زير نظر (IFBB) نيست.

3- شوراي المپيك آسيا (OCA) به عنوان عالي‌ترين مرجع تصميم گيرنده در خصوص ورزش قاره، در تيرماه سال 88 به صورت مشخص و صريح، (IFBB) را فاقد صلاحيت براي برگزاري مسابقات پرورش اندام در سطح قاره آسيا دانسته و در نامه‌اي كه در همان تاريخ به كميته ملي المپيك ايران نيز ارسال شده، به صراحت اعلام كرده تنها مسابقاتي را در سطح پرورش اندام آسيا به رسميت مي‌شناسد كه كنفدراسيون پرورش اندام آسيا با همان هيأت رئيسه پيشين برگزار كند.

نتيجه اين تصميم شوراي المپيك آسيا آن شد كه مسابقه آسيايي مورد حمايت (IFBB) با كمترين استقبال مواجه شد، به طوري كه در وزن اول (55 كيلو) تنها يك نفر شركت كننده داشت! به عبارت ديگر، حتي اگر فدراسيون بدنسازي و پرورش اندام ايران تصميم مي‌گرفت كه در مسابقات (IFBB) شركت كند، مجوز حضور در اين مسابقات از سوي شوراي برون مرزي صادر نمي‌شد. چرا كه كميته ملي المپيك ايران از تصميمات شوراي المپيك آسيا (OCA) تبعيت مي‌كند و اين شورا (IFBB) را به رسميت نمي‌شناسد.


* سازمان تربيت بدني بايد توضيح بخواهد
بحثي كه در اينجا مطرح مي‌شود اين است كه چرا شوراي برون‏مرزي سازمان تربيت بدني قبل از اعزام تيم ملي پرورش اندام به مسابقات برون مرزي درباره صحت اين مسابقات تحقيقات لازم را انجام نداده است؟

درحالي‌ كه در فدراسيون‌هاي ورزشي بالاترين مرجع براي آن رشته، فدراسيون جهاني آن است، سازمان تربيت بدني بايد با استفاده از كارشناسان خود و تماس با سازمان‌هاي بين‌المللي، فدراسيون جهاني مورد تأييد آنها را شناسايي كرده و به فدراسيون پرورش اندام ايران اجازه فعاليت با هر فدراسيون دلخواه را ندهد، زيرا فدراسيون پرورش اندام ايران زير مجموعه‌ سازمان تربيت بدني است و بايد از قوانين جاري در سطح جهاني تبعيت كند.

مجمع عمومي فدراسيون‌هاي بين‌المللي (اسپورت آكورد)، اسامي تمام فدراسيون‌هاي بين‌المللي مورد تأييد جهان را منتشر كرده و در اين فهرست فدراسيون بين‌المللي بدنسازي و فيتنس (IFBB) را به رسميت شناخت.

در فهرست اين مجمع نام فدراسيون بين‌المللي بدنسازي و فيتنس (IFBB) به عنوان بالاترين مرجع مورد تأييد براي برگزاري مسابقات بدنسازي وجود دارد و نامي از فدراسيون تازه تأسيس آسيايي‌ها (WBPF) ديده نمي‌شود. با استناد به اين سايت، (IFBB) از سال 1946 فعاليت خود را آغاز كرده و از سال 1971 به عضويت رسمي مجمع عمومي فدراسيون‌هاي بين‌المللي ورزش درآمده است.

تأييديه مجمع عمومي فدراسيون‌هاي بين‌المللي ورزش، كار را براي ادامه فعاليت فدراسيون پرورش اندام ايران سخت‌تر مي‌كند، زيرا فدراسيون ايران در هماهنگي با كنفدراسيون پرورش اندام آسيا اقدام به تأسيس فدراسيون جهاني جديد (WBPF) كرده است.

سازمان تربيت بدني با توجه به اين نكته كه فدراسيون بين‌المللي پرورش اندام و فيتنس (IFBB) مورد تأييد (اسپورت آكورد) است، مي‌تواند از فدراسيون پرورش اندام ايران براي شركت در مسابقات نامعتبر توضيح بخواهد.


* امتناع سرپرست فدراسيون از پاسخگويي
براي خودداري از قضاوت يك طرفه چندين بار تلاش شد تا با سرپرست فدراسيون پرورش اندام درباره اين اقدامات گفت‌وگويي انجام شود تا با ارائه توضيحات صريح و شفاف اين مسئول ناگفته هاي بسياري بيان شود؛ ‌اما متاسفانه مسئول ذيربط از مصاحبه و صحبت در اين زمينه امتناع ورزيد تا ترديدها درباره قهرماني ورزشكاران تنومند در ابهام باقي بماند.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
gowhripa
|
Netherlands
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
20
mrmxdijh
|
Netherlands
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
20
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت