صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

به ريش نيست به ريشه است

کد خبر: ۷۱۱۶۴
| |
19842 بازدید

جديدترين نظرسنجي‌هاي انجام شده در اروپا نشان مي‌دهد در حاليكه بسياري از مردان به اصطلاح جذاب، داشتن ريش را نكته مثبتي براي خود مي‌دانند، زنان نظرات متفاوتي در اين زمينه دارند. برخي از زنان مانند ستارگان سينما نيز نظر موافقي با داشتن ريش توسط مردان دارند.

به گزارش شيعه آنلاين، جديدترين نظرسنجي مجله "سلامتي مردان" كه در كشور آلمان منتشر مي‌شود حاكي از اين است كه دست كم 40 درصد از زنان با ريش مردان مخالف اند؛ 15 درصد آنها داشتن ريش را باعث بي‌نظم به نظر رسيدن مردان مي‌دانند و 9 درصد نيز معتقدند ريش مردان رابطه زناشوئي را مختل مي‌كند. اين در حالي است كه ميزان استقبال مردان از نظرات زنان نيز متفاوت است. 4/64 درصد مردان بصورت منظم ريش خود را اصلاح نمي‌كنند. 37 درصد آنان ريش خود را براي سه روز نگه مي‌دارند و 12 درصد نيز همواره مقداري از ريش قسمت چانه خود را دست نخورده باقي مي‌گذارند. چهار درصد مردان تركيبي از ريش و سبيل را ترجيح مي‌دهند. در همين حال 49 درصد از مردان داراي ريش گفته‌اند كه تاكنون شكايتي از همسران و يا دوستان خود در مورد ريششان نشنيده‌اند.

در كشورهاي اروپايي مانند آلمان ممكن است مسأله داشتن ريش معنا و مفهوم خاصي از نظر ديني و اعتقادي نداشته باشد اما در كشورهاي اسلامي مانند جمهوري اسلامي ايران كه دين رسمي در آن اسلام و مذهب رسمي شيعه اثني عشري است، بدون شك به دليل وجود احاديث و روايات مختلف كه مستحب بودن محاسن را بيان مي‌كند، داشتن ريش معنا و مفهوم خاصي را دارد. در همين حال برخي عادات و تقاليد نيز در اين زمينه وجود دارد، براي مثال در كشورمان مردان به احترام مردگان نيز تا چند روز و حتي گاهي تا چند هفته ريش خود را اصلاح نمي‌كنند، البته به نظر نمي‌رسد كه اين مسأله ارتباطي با امور ديني داشته باشد بلكه بيشتر به عُرف ربط دارد.

با نگاهي گذرا به كشورهاي مختلف اسلامي همچون افغانستان، پاكستان، عربستان، مصر، اردن و غيره، مي‌بينيم كه در اغلب حالات، ريش گذاشتن مردان نشان از اسلامي و مذهبي بودن آنان دارد و هدفشان عمل كردن به احاديث و روايات موجود در اين باره است. البته نوع ريش گذاشتن در كشورهاي اسلامي نيز گاهي معنا و مفهوم خاصي دارد. براي مثال در كشورهايي كه نام برده شد، افرادي كه ريش خود را بسيار بلند نگه مي‌دارند، بيشتر داراي انديشه هاي افراطي و به اصطلاح وهابي هستند.

نمونه‌هاي اين افراد در جنبش طالبان يا چهره‌هاي وهابي عربستان سعودي و يا نيروهاي شبكه تروريستي القاعده مشاهده مي‌شود. اما افرادي كه ريش خود را در حد متوسط نگه مي دارند، در كشورهايي مانند مصر، اردن و غيره، بيشتر جزو مسلمانان ميانه رو هستند. اغلب پيروان جنبش اخوان المسلمين چنين ظاهري دارند. در اين كشورها كمتر پيش مي‌آيد كه مردي مانند مردان اروپا فقط براي زيبايي چهره ريش بگذارد.

در پايان گفتني است به رغم اينكه "ريش" در فرهنگ اسلامي مسأله اي نسبتا مقدس به شمار مي‌رود اما نداشتن ريش به طور صد در صد دال بر غير مذهبي و غير متدين بودن افراد نيست زيرا ممكن است فردي به دليل يك بيماري خاص و يا به طور مادرزادي صورتي بي مو داشته باشد. از سوي ديگر داشتن ريش نيز به طور صد در صد دال بر مذهبي و متدين بودن افراد نيست زيرا ممكن است ... مقوله اي وجود دارد كه مي گويد: «به ريش نيست به ريشه است»

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟