تولد برهاي استثنایی در قوچان
رئيس شبكه دامپزشكي شهرستان قوچان از تولد برهاي كه قلب آن خارج از قفسه سينه قرار گرفته بود خبر داد.
محمد سياح امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قوچان اظهار داشت: دامداري به نام حيدرزاده ساكن روستاي ديزاديز كه با تولد بره استثنايي مواجه شده بود با مراجعه به شبكه دامپزشكي براي زنده ماندن اين حيوان درخواست كمك كرد كه در پي هماهنگي شبكه اقدامات لازم براي جراحي توسط يكي از دامپزشكان انجام شد.
وي ادامه داد: قلب در اين حيوان به علت ناهنجاري مادرزادي، خارج از قفسه سينه قرار گرفته است كه نوع اين ناهنجاري نادر است به طوري كه قلب حالت برزگ شدگي (هيپرتروفي) دارد.
سياح افزود: ساختمان و شكل قلب در گونههاي مختلف پستانداران به استثناي يك سري تفاوتهاي جزيي مشابه هم هست كه در دوران جنيني قلب و پرده اطراف آن جدا از هم بوده و به تدريج قلب درون پرده قرار گرفته و دور قلب را آبشامه فرا ميگيرد كه در اين مورد اين عمل صورت نگرفته و قلب در خارج از بدن و بيرون از قفسه سينه رشد كرده است.
وي گفت: به علت خارج بودن قلب از بدن و ارتباط با محيط و هواي آزاد در معرض انواع اجرام بيماريزا قرار گرفته همچنين به دليل كمبود اكسيژن در خون (آنمي) قلب تحليل رفته و پسآگهي خوبي براي بره نميتوان داشت و بره از بين خواهد رفت.




