صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

این گرد و غبارها از کجا سرچشمه گرفته‌اند؟

آیا به راستی، جان و سلامتی برخی از هم‌وطنانمان به دلیل این که در مرکز کشور هستند، از جان و سلامتی مردم مناطق مرزی خوزستان و به ویژه شهرهای آبادان و خرمشهر برتر و بالاتر است؟ و چرا تنها در تهران می‌توان از ماسک‌های رایگان استفاده کرد؟
کد خبر: ۵۴۵۴۰
| |
32685 بازدید

در حالی که شهرهای آبادان و خرمشهر و برخی از نواحی خوزستان در سه سال گذشته، در معرض شدیدترین شرایط بد جوی پدید آمده از گرد و غبار ناشی از کشورهای عربستان و عراق بوده‌اند، هم‌اکنون به نظر می‌رسد با در معرض خطر قرار گرفتن پایتخت و برخی شهرهای مهم، دولت به فکر این افتاده است که برای این معضل زیست‌محیطی که کانون آن در بیرون از کشور است، کارهایی انجام دهد.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، مردم آبادان و خرمشهر در واکنش به تعطیلی تهران و برخی از شهرها می‌گویند، آیا به راستی، جان و سلامتی برخی از هم‌وطنانمان به دلیل این که در مرکز کشور هستند، از جان و سلامتی مردم مناطق مرزی خوزستان و به ویژه شهرهای آبادان و خرمشهر برتر و بالاتر است؟ و چرا فقط در تهران، می‌توان از ماسک‌های رایگان استفاده کرد؟

نکته قابل توجه این که همچنان سایه دستاوردهای شوم حکومت صدام معدوم بر سر شهرهای آبادان و خرمشهر احساس می‌شود.

بنابر این گزارش، در حالی که رئیس سازمان محیط زیست کشور، ادعا می‌کند، کانون گرد و غبارهای اخیر در غرب و شمال غرب بغداد بوده است، باید گفت، همچنان مسئولان دولتی و به ویژه سازمان محیط زیست، نگاه درستی به این پدیده که ناشی از گرم شدن هوای زمین و خشکسالی‌های اخیر در مناطق جنوبی و مرکزی عراق و همچنین مناطق غربی و شمالی عربستان سعودی است، ندارند و این وضعیت بغرنج که گاه از سوی آفریقا نیز تقویت می‌شود، سه سال است، بخشی از خوزستان و به ویژه شهرهای جنوبی آن را به شدت آزار می‌دهد.

بر پایه اطلاعات به دست آمده، سی و پنج سال حکومت بعثی‌ها در عراق و دشمنی بعثی‌‌ها با شیعیان، باعث شده است تا مناطق مرتعی و هورهای عراق، خشکیده و به بیابان تبدیل شود.

البته باید توجه داشت که وقوع درگیری‌های داخلی در عراق و همچنین جنگ هشت ساله با ایران، به صورت کامل نخلستان‌های استان بصره و بخش‌های گسترده‌ای از نخلستان‌های آبادان و خرمشهر را نابود کرده است.

شواهد حاکی است، این پدیده با راه‌اندازی سد‌های بزرگ توسط دولت‌های ترکیه و سوریه بر سرمنشأهای رودخانه‌‌های دجله و فرات، باعث کمبود آب در این دو رودخانه بزرگ عراق نیز شده که عدم بارندگی و خشکسالی‌های اخیر نیز ابعاد گسترده‌ای پیدا کرده است.

گفتنی است، وضعیت در عراق، به اندازه‌ای بغرنج است که استان بصره این کشور و برخی از استان‌های جنوبی و مرکزی آن که روزگاری سبزی و صیفی برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه را تأمین می‌کردند، هم‌اکنون خود واردکننده این محصولات از ایران شده‌اند.

در عربستان نیز با وجود این که برخی شهرها و مناطق مهم این کشور با بهره‌گیری از تکنولوژی پیشرفته دارای گستره مطلوب شده‌اند، دولت عربستان بنا به دلایل نامشخصی که به ظاهر دلیل اصلی آن می‌تواند، هزینه‌های هنگفت باشد، مناطق بیابانی خود را که در معرض اصلی جریانات گرد و غبار اخیر است، به حال خود رها کرده است.

البته در روند دفعی عربستان، مناطق صحرایی این کشور، یک دژ طبیعی برای دفاع از این کشور نیز به شمار می‌رود.

از سوی دیگر، پدیده گرد و غبار از مرکز آفریقا و به ویژه از کشور سودان که همراه با جریان شدید باد نیز هست با گذر از دریای سرخ و پیوستن به توده گرد و غبار در عربستان به این پدیده به شدت می‌افزاید.

با یک نگاه عمیق‌تر به مناطق بیابانی و رملی استان بصره عراق، در‌می‌یابیم که نیروهای آمریکایی در دو جنگ پی‌درپی در سال‌های 1991 میلادی و 2003 میلادی، استفاده گسترده نیروهای آمریکایی از سلا‌ح‌های دربردارنده اورانیوم ضعیف شده و انواع بمب‌های فسفری را شاهد بوده است؛ ضمن آن که استفاده دشمن بعثی در جنگ هشت ساله از سلاح‌های غیرمتعارف که در آنها جیوه و سرب کاربرد داشته است، خاک مناطق مرزی با ایران و کویت را نیز آلوده کرده است که البته هیچ گاه مسئولان امر در ایران در این باره توضیحی نداده‌اند.

هم‌اکنون باید به مسئولان محیط زیست و دولت نهم یادآور شد که چرا این قدر دیر به فکر حل این معضل افتاده‌اند؟

گفتنی است به نظر می‌رسد، ایجاد یک سازمان منطقه‌ای محیط زیست بین کشورهای منطقه به ویژه عربستان، جمهوری اسلامی ایران، عراق، ترکیه، سوریه، اردن و کویت برای چیره شدن بر این پدیده الزامی است.

همچنین در این زمینه لازم است که ناتوانی دولت عراق برای بیابان‌زدایی و برخورد با این پدیده نیز باید به طور جد تعقیب شود، ضمن آن که سازمان ملل متحد نیز باید در این مجمع حضوری فعال داشته باشند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
به همون دلیل که تهران جزء چند شهر اول (هوای الوده) دنیاست و هیچ کسی به روی خودش نمیاره
حالا دیگه گرد و غبار هم اضافه بشه؟؟؟
چرا بین مردم تهران و شهرای دیگه تفرغه میندازین؟
اگه قرار بود مسئولین لطفی به تهرانیها بکنن باید تمام سال ماسک رایگان میدادن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
آخه آدمای تفرقه افکن شماها باید از هرچیزی جنجال درست کنین؟
خدمتتون بگم من تو برخوردی که با جنوب ایران داشتم دیدم همشون طرفدارای دولتن.. راست میگی نظرمو بذار
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
قبلا خاک می خوردیم. حالا خاک با فسفر و اورانیوم غنی نشده!
"گل بود به سبزه نیز آزاسته شد"
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
مسخره کردن
سی سال هست خوزستان و بلوچستان و کردستان و اینها اصلا جزو استان ها به حساب نمی ایند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
بنظر میرسد این نویسنده عزیز تمام خشک شدن نخلستانهای ابادان را به گردن جنک تحمیلی انداختند. این شاید بدلیل عدم اطلاع ایشان از حجم عظیم انتقال اب از سرشاخه های کارون و اخیرا هم از دز است. بنظر میرسد باید کم کم باید خوزستان را تخلیه و به جاهایی که ابهای خوزستان را با هزینه زیاد (از پول نفت خوزستان) منتقل نموده اند، مثل بیابانهای اطراف قم و اصفهان و یزد و رفسنجان و جاهای دیگر رفت. اصلا نیز تمدن چندهزار ساله و سرمایه های مادی و معنوی خوزستان مهم نیست.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
بنده حقیر در سال گذشته مطالعاتی در این خصوص کردم و با دو دانشگاه معتبر نیز مکاتباتی داشتم حل این مشکلات بدست ایران و عراق امکان پذیر است ابتدا ایران باید کلیه نخلستانها و باغاتی که به دلیل جنگ تخریب شده را احیاء کند یعنی در خوزستان ایلام کرمانشاه و کردستان این باغات و نخلستانها نقش ریه را برای این مناطق دارد پس ابتدا باید مسئولین خودمان اقدام کنند سپس دولت عراق باید حالت طبیعی مردابهای جنوب عراق را که برای مسائل امنیتی خشکانده به حالت اول درآورد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
خوب شد تهران هم گرد وغبار دیده شد تا مسئولین خدمتگزار متوجه شوند که مردم خوزستان چه می کشند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
مشکل ما این روزها چیز دیگری است .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
من دانشجوی دانشگاه زابل بودم!
اونجا هم خاک بود خیلی بیشتر از تهروان!!!! ولی بی خیال! نگم بهتره!
خدا به همه ما صبر بده!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۶
تهران تمام سال آۀودگی هوا دارد کسی آمد بگوید که چرا دفتر آۀودگی هوای سازمان محیط زیست هنوز بعد از 4 سال چرا مدیر ندارد؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟