معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه زنگنه به هیچ فرد یا نهادی نفت نفروخته است گفت: در گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از شرکتها و کارخانهها براساس اصل ۴۴ واگذار شد که مشخص نیست پول حاصل از آن کجا خرج شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، اسحاق جهانگیری در آغاز عملیات ایجاد زیرساخت طرح فراگیر پالایشی سیراف با اشاره به اینکه کار اصلی باید رشد سرمایه گذاری باشد، اظهار داشت: ایران با جمعیت 80 میلیون نفری و موقعیت استراتژیک میتواند قطب مهم تولید صنعتی در منطقه باشد؛ مهمترین شاخص این موضوع توسعه صنعت نفت و گاز کشور است. به طوری که با توسعه این صنعت اقتصاد کشور متحول میشود، البته در صورتی که به خوبی مدیریت صورت گیرد.
وی ادامه داد: متأسفانه تجربه تاریخی ملت ایران در استفاده از منابع نفتی تجربه خوبی نیست در زمانی که وفور درآمدهای نفتی وجود داشت با بدترین سیاست گذاریها نه تنها مردم از سود حاصله منتفع نشدند بلکه با ایجاد تورم و زمین گیر شدن برخی صنایع و بخش خصوصی فعال مردم متضرر هم شدند.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید براینکه باید حتماً این روند اصلاح شود، گفت: امیدواریم در دولت تدبیر و امید مدیریت بر منابع محدود به گونهای بوده باشد که از حداقل منابع حداکثر استفاده شود.
جهانگیری با اشاره به اینکه درسال 90 درآمد حاصل از نفت و گاز کشور 118 میلیارد دلار بود ولی اکنون این رقم به کمتر از 50 میلیارد دلار رسیده است، گفت: باید بتوانیم این منابع محدود را به درستی مدیریت کنیم؛ صنعت نفت کشور اصلی ترین تأمین کننده منابع مالی کشور است. به همین دلیل این صنعت باید همه رشته های صنعتی را به دنبال خود به حرکت دربیاورد. کشوری که چندین میلیون جوان بیکار دارد باید سرمایه گذاری خود را افزایش دهد.
وی با اعلام اینکه در 9 ماهه نخست سال 93 رشد سرمایه گذاری در کشور مثبت 13 درصد بود، گفت: این رقم در 9 ماهه نخست سال 92 منفی 11 درصد بوده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سیاستهای دولت یازدهم براین اساس است که بخش خصوصی در بحث سرمایه گذاری ورود کند، تصریح کرد: سیستم بانکی کشور دچار مشکلات متعددی است که نیاز است آنها را برطرف کند.
جهانگیری با اظهار اینکه برخی افراد سعی میکنند سطح سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری را تا سهم خودشان پایین بیاورند گفت: به همین دلیل آنها دولت را متهم میکنند که شما به دنبال اقتصاد مقاومتی نیستید این درحالی است که این افراد سهمشان از اقتصاد یک اقتصاد سنتی قدیمی و روستایی است.
وی افزود: انتقادها به دولت در مورد اجرا نکردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی درحالی است که اقتصاد ایران جزو 20 تا 30 اقتصاد اول دنیا است و در بحث تولید ناخالص داخلی و قدرت خرید مردم رشد قابل توجهی داشته است. از نظر ما اقتصاد مقاومتی همانطور که در بیانات مقام معظم رهبری آمده است اتکا به ظرفیتهای داخلی و نگاه به بیرون از کشور است؛ این اقتصاد اقتصادی برون زا است که با جهان تعامل دارد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: از روزی که سیاست اقتصاد مقاومتی مطرح شد آقای زنگنه و تیم او دقیقترین برنامه را در این زمینه اعلام کرد که نمونه آن طرح پالایشی سیراف است.
جهانگیری با اشاره به اینکه در گذشته بیش از 100 میلیارد دلار از شرکتها و کارخانهها براساس اصل 44 واگذار شد که مشخص نیست پول حاصل از آن کجا خرج شده است و هیچ کس این موضوع را بررسی نمیکند و نخواهد کرد، گفت: اما اکنون زمینه فراهم شده است که بخش خصوصی در زمینههایی که بیش از این اجازه نداشت وارد شود.
وی افزود: سوءمدیریتهای در گذشته در صنعت تأمین منابع مالی را در این بخش دچار محدودیت کرده است؛ البته حضور آقای سیف در مراسم آغاز عملیات طرح فراگیر پالایشی سیراف قوت قلب آقای زنگنه خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید براینکه در دولت یازدهم به هیچ کس و هیچ نهادی نفت فروخته نشده است، گفت: یکی از اقدامات مهم وزارت نفت متمرکزکردن فروش نفت در مدیریت امور بین المللی شرکت ملی نفت ایران است. اینکه برخی وانمود میکنند که فروش نفت به برخی افراد در زمان آقای زنگنه صورت گرفته است درست نیست؛ در گذشته نفتی که در اختیار افراد و یا نهادها قرار گرفته هنوز پول آن دریافت نشده است.