بازدید 23043

توليد فيلمي با موضوع داعش در سینمای ایران

سعي نکرديم در مقابل دوربين خشونت هاي اغراق‌آميز اين گروه را به تصوير کشيم و فقط در مورد اين خشونت ها در فيلم صحبت مي‌شود.
کد خبر: ۴۵۵۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۳ 07 December 2014
عباس رافعي کارگردان فيلم «آوازهاي سرزمين من» که درباره داعش و جنايات آنان ساخته شده، درباره جزئيات اين اثر سينمايي توضيح داد.

به گزارش مهر، عباس رافعي کارگردان سينما با اشاره به اينکه فيلم سينمايي «آوازهاي سرزمين من» فرم شرکت در سي و سومين جشنواره فيلم فجر را پر کرده است، درباره روند ساخت اين فيلم گفت: با بالا گرفتن حمله تروريست ها و گروه هاي تکفيري در منطقه، امور بين‌الملل سازمان صدا و سيما قصد داشت فيلمي درباره حوادث منطقه بسازد که با سفارش چنين فيلمي به اميرحسين شريفي به عنوان تهيه‌کننده و کمک هاي بنياد سينمايي فارابي، نقطه آغازين ساخت چنين فيلمي کليد خورد. در همان زمان اتفاقي در يکي از شهرستان هاي سوريه با عنوان «ربله» رخ داده بود و داستان واقعي اين شهر الهام بخش سناريو ما شد و تصميم گرفتيم سناريويي براساس اين داستان واقعي بنويسيم.

وي ادامه داد: در شهرستان ربله و در آستانه ازدواج 2 خانواده، داعش به اين شهرستان حمله مي‌کند و زن ها را مي‌دزدد و عروس هم يکي از اين دزديده شده هاست. با استفاده از اين اتفاق فيلمنامه اي نوشته شد درباره دختر و پسري که قصد ازدواج دارند و پسر براي خريد مراسم عروسي از شهرستان خارج مي‌شود که همزمان تروريست ها به اين شهرستان حمله مي‌کنند و زن ها را مي‌ربايند. سعي کرديم به اين داستان موقعيت دراماتيک بدهيم به همين دليل اين مرد به جستجوي عروس گمشده خود مي‌رود.

کارگردان فيلم سينمايي «فصل فراموشي فريبا» بيان کرد: با توجه به اينکه داستان فيلم چنين فضاي عاشقانه اي را در درون خود دارد، سعي کرديم به وسيله روايت داناي کل در موقعيت هاي مختلف قرار بگيريم. به اين معنا که نشان دهيم زنان ربوده شده در چه وضعيتي قرار دارند، شهر در چه شرايطي است و داماد جوان براي پيدا کردن عروس خود چه تلاشي مي‌کند. اين روايت داناي کل بهانه اي شد تا موقعيت گروه هاي تروريستي در منطقه و بي پناه بودن مردم عادي در مقابل حملات اين گروه هاي تروريستي هم به تصوير کشيده شود.وي بيان کرد: در اين فيلم سينمايي سعي کرديم کمي جهان شمول تر فکر کنيم و وضعيت آوارگان و مردم بي دفاع و آسيب پذير و از سوي ديگر تجهيز گروه هاي تروريستي توسط کشورهاي غربي را به تصوير بکشيم. بايد نشان دهيم اين گروه ها بهترين و مدرن ترين سلاح ها را در دست دارند و به همين دليل به راحتي مي‌توانند شهر موصل را تصرف و بسياري از پادگان هاي نظامي را خلع سلاح کنند.

کارگردان فيلم سينمايي «ملاقات» با اشاره به اينکه پيش از اين 2 فيلم «تولدي ديگر» در لبنان و فيلم «بيگانگان» را در سوريه ساخته و تجربه همکاري سينمايي با اين کشورها را داشته است، توضيح داد: آشنايي من با منطقه و عوامل اجرايي سينمايي و تلويزيوني و بازيگران باعث شد در هنگام توليد هيچ مشکلي نداشته باشيم اما تنها مشکلي که گريبان گير ما در طول ساخت اين فيلم بود و باعث شد بخشي از فيلمبرداري در ايران انجام شود، اين بود که ما مي‌خواستيم پايگاه و مقر گروه هاي داعش را بازسازي کنيم و حرکت کاروان هاي آنها را نشان دهيم که گفتند در لبنان و سوريه امنيت کافي براي بازسازي اين بخش ها وجود ندارد به همين دليل اين بخش ها را در لوکيشني در رباط کريم در اطراف تهران بازسازي و فيلمبرداري کرديم.

وي در پاسخ به اينکه چرا از بازيگر ايراني در اين فيلم استفاده نشده است، بيان کرد: نمي‌توانستيم در اين فيلم از بازيگر ايراني استفاده کنيم زيرا به باورپذيري درام ما خدشه وارد مي‌شد. يعني زماني که يک فيلم عربي و به زبان عربي و در يک لوکيشن عربي مي‌سازيم، نمي‌توانيم از يک بازيگر ايراني براي نقش استفاده کنيم، چرا که تماشاچي باور نمي‌کند و بيشتر بازيگر ايراني را مي‌بيند تا شخصيت داستاني را. ما حتي در فيلم هاي ايراني سعي مي‌کنيم به وسيله گريم براي بعضي از ستارگان و شخصيت هاي داستاني خود آشنايي زدايي کنيم يعني زماني که تماشاچي حامد بهداد را مي‌بيند تنها اين بازيگر را نبيند و بگويد چقدر بهداد اين نقش را خوب بازي کرده است، بلکه شخصيت داستان را ببيند و به او واکنش نشان دهد.رافعي گفت: زماني که مي‌خواهيم سوريه و شهرستان ربله را به تصوير کشيم بايد همه چيز واقعي و مستند باشد، ما علاوه براينکه يک درام را خلق مي‌کنيم در جهت مستندنمايي آن اثر کوشش مي‌کنيم که خدشه اي به باورپذيري آن اثر وارد نشود. همچنين اين فيلم به زبان عربي و زيرنويس فارسي در سي و سومين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر به نمايش گذاشته مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه قهرمانان داستان قبل از ورود نيروهاي تروريستي در منطقه در حال شادي و پايکوبي هستند و يک زندگي طبيعي و پر از شادي دارند، اما اين زندگي شيرين ناگهان تلخ مي‌شود، ادامه داد: اميدوارم اين فيلم بتواند در کشورهاي عربي نيز اکران شود، در واقع اين فيلم جزو اولين فيلم هايي است که با موضوع داعش ساخته شده و مي‌تواند در منطقه مورد استقبال قرار گيرد.

رافعي در پايان گفت: با توجه به اينکه ممکن است نشان دادن تصاوير خشونت آميز گروه هاي تروريستي مانع نمايش «آوازهاي سرزمين من» شود، وارد اين حيطه نشديم. سعي نکرديم در مقابل دوربين خشونت هاي اغراق‌آميز اين گروه را به تصوير کشيم و فقط در مورد اين خشونت ها در فيلم صحبت مي‌شود. البته بخشي از کشتارها در فيلم نشان داده مي‌شود اما خشونت هايي مانند سربريدن ها در اين فيلم به تصوير کشيده نشده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # حج # رفح