صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
تعمد يا اشتباه در حکم دنيس راس؛

خانم کلينتون اين خليج، تا ابد فارس است

هرچند وزارت امور خارجه آمريکا در نقشه‌هايي که در سايت رسمي خود قرار داده، از واژه درست «خليج فارس» استفاده کرده، اما تعمد يا سهل‌انگاري وزير خارجه آمريکا، اقدامي است که نزد ايرانيان غير قابل چشم‌پوشي به شمار مي‌رود.
کد خبر: ۳۸۴۴۵
| |
37186 بازدید
در حکم روز گذشته هيلاري کلينتون براي «دنيس راس» به عنوان مشاور وزير خارجه آمريکا در امور خليج فارس و آسياي جنوب غربي، به جاي واژه خليج فارس از واژه ناقص خ‌‌ل‌ي‌ج استفاده شده است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، با توجه به اينکه ايالات متحده آمريکا مي‌کوشد تا روابطش را با ايران بهبود بخشد، چنين اقدامي نمي‌تواند پيام مثبتي در راستاي اين تلاش باشد.
هرچند وزارت امور خارجه آمريکا در نقشه‌هايي که در سايت رسمي خود قرار داده، از واژه درست «خليج فارس» استفاده کرده و بيشتر رسانه‌هاي معروف آن کشور نيز اين مسأله را رعايت مي‌کنند، اما تعمد يا سهل‌انگاري وزير خارجه آمريکا، اقدامي است که نزد ايرانيان غير قابل چشم‌پوشي به شمار مي‌رود.

کمپين يک ميليون امضاي ايرانيان براي اصلاح نام «خليج فارس» در جستجوي سايت گوگل يکي از جلوه‌هاي حساسيت برحق ايرانيان بر صيانت از نامي است که بخشي از هويت تاريخي و شناسه ژئوپلتيکي آنها را تشکيل مي‌دهد، از سوي ديگر وجود لابي نسبتا مؤثر ايرانيان در دولت باراک اوباما اين انتظار را ايجاد مي‌کند که آنان نسبت به چنين مسائلي واکنش مناسبي از خود نشان داده و حتي مانع چنين رخدادهايي گردند.

بيل کلينتون، رئيس‌جمهور اسبق آمريکا نيز همواره در سخنان خود در به‌کارگيري نام «خليج فارس» دقت لازم را به خرج مي‌داد، اما اين رفتار هيلاري نشان داد که او شاگرد خوبي براي بيل در امور بين‌الملل نبوده و درک درستي از واقعيت‌هاي منطقه ندارد.

در واقع ايالات متحده آمريکا و شخص باراک اوباما بايد به خوبي بدانند که استراتژي استفاده از واژه مجهول خ‌ل‌ي‌ج ـ مسأله‌اي که از دهه 80 و توسط جمهوريخواهان باب شد ـ با هدف رضايت نسبي اعراب و ايران، ترفند شکست خورده‌اي است.
به نظر مي‌رسد درست نمودن چنين اشتباهي از سوي دولت اوباما مي‌تواند تأثير بسيار مثبتي در اذهان ايرانيان داشته باشد و استمرار اين اشتباه به يقين به بهاي تيره شدن ذهنيت مردم از اوباما و دولتش تمام خواهد شد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
فراموش نکنیم گه راس یک صهیونیست تمام عیار است و هیلاری حد اقل یک طرفدار پر و پا قرص رژیم مجعول. شاید بتوان در این رابطه روی سلامت اوباما برای مدتی سرمایه گذاری کرده و بخصوص پرونده راس را بعنوان فردی غیر قابل قبول در منطقه مورد حمله قرار داد تا واکنش واقعی رئیس این دو فرد روشن شود. به امید پیروزی بر ظلم وگسترش عدالت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
وطن یعنی خلیج تا ابد پارس...با سپاس از تابناکیان عزیز
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
امريكا ادم با هوش زياد داره مي فهمد ايران يه قاره هست بايد بفهمد ما با عربها فرق داريم خليج فارس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
مجلس ايران قانوني وضع كندكه هرخارجي چنانچه ازواژه هاي مجعول و بجزنام اصلي يعني خليج فارس استفاده كندحداقل بمدت ده سال حق ورودبه ايران رانداشته باشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۸ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
این تحلیل را من قبول ندارم ، چون یهودی ها با عربها خوب نیستند ...قاعدتا !
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
اگر در زمانی که شرایط به سمت برقراری رابطه بین ایران و آمریکا در حال شکل گیری است، اقدام به مچ گیریهای پی در پی از آمریکا کنیم، روابط هرگز به سمت مناسبی پیش نمی رود. مسلما دولت آمریکا خیروصلاح مردم ایران را نمی خواهد و کشور ایران هم تنها بایستی به دنبال کسب منافع بلند مدت خود باشد، نه آنکه از آمریکا انتظار داشته باشد تا به تمامی حق و حقوق پایمال شده ایرانیان احترام بگذارد و از تمامی گفته های خود کوتاه بیاید چرا که همانند دیگر کشورهای دنیا که هم اکنون با ایران رابطه (دوستی) دارند!! مسلما انجام این قبیل تفکر امکان پذیر نیست و تنها باید از این فرصت به وجود آمده در جهت ببرقراری این رابطه از دست رفته اقدام صورت گیرد
ناشناس
|
United States
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
اینها هنوز سر کار نیامده چنگ و دندان نشان می دهند اما سرانجام چنگ و دندان اینها هم مثل قبلیها خواهد شکست. این مشکل کسانی است که قدمت تاریخ و تمدنشان حداکثر 200 سال است و لذا درکی از کشوری با بیش از چند هزار سال سابقه و تمدن ندارند.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
اما من با گوش خودم شنیدم که اوباما در یکی از نطقهاش گفت خلیج فارس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
خلیج فارس نه، خلیج پارس. حرف پ یک حرف ایرانی است نه حرف ف.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
اعتراض در تابناک کافی نیست. باید به صورت انگلیسی باشد و از همه کاربران خواسته شود که این اعتراض را به گوش وزیر خارجه آمریکا برسانند.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...