صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

جهانگیری: اقتصاد دولتي منشأ فساد است

کد خبر: ۳۸۱۹۲
| |
3333 بازدید
وزير صنايع و معادن دولت خاتمي گفت: فساد نتيجه طبيعي سيستم اقتصاد دولتي است.

به نوشته «فردا»، اسحاق جهانگيري يكشنبه شب در مراسم ششمين سال انتشار هفته‌نامه محلي تابان كه در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد قزوين برگزار شد، اظهار داشت: در اين 30 سال كه از عمر انقلاب اسلامي مي‌گذرد، با وجود كارهاي مختلف در كشور نمي‌توانيم ايران را جزيره‌اي جدا فرض كنيم، چراكه ايران نيز كشوري مانند بقيه كشورها است.

وي افزود: زماني آمار و ارقام ما معني و مفهوم پيدا مي‌كند كه ببينيم ما در اين 30 سال، ايران را به چه نقطه‌اي از توسعه رسانده‌ايم و كشورهاي مشابه و كشورهاي عقب افتاده‌تر از ما، به چه نقطه‌اي رسيدند.

وزير صنايع و معادن دولت خاتمي خاطرنشان كرد: البته شرايط ما نيز استثنايي است و هشت سال جنگ را پشت سر گذاشتيم، بعد انقلاب كرديم و بعد از انقلاب نيز نيازمند اين بوديم كه ثبات مديريتي را در كشور به وجود آوريم و كشورمان از يك انسجام برخوردار شود و همچنين دشمنان خارجي، عليه ما توطئه مي‌كردند.

جهانگيري تصريح كرد: نسلي كه امروز 30 ساله است و در روز انقلاب متولد شده، در مورد كشورش ده‌ها سئوال دارد و ما بايد پاسخ روشني داشته باشيم و نمي‌توانيم فكر كنيم آنگونه كه خود راجع به گذشته و آينده تصور مي‌كنيم، فرزندانمان نيز مانند ما فكر كنند.

وي با اشاره به لزوم حركت در راستاي چشم‌انداز 20 ساله كشور اضافه كرد: چشم‌انداز يك فصل مشترك و تفاهم بين رهبري نظام و مردم است كه با افقي روشن و نورافكني، فضاي دوري را روشن مي‌كند و مي‌گويد بايد ما 20 سال ديگر كجا قرار گيريم و در اين نقطه از نظر اقتصادي، اجتماعي، تكنولوژي و ... قدرت نخست منطقه باشيم.

وزير صنايع و معادن دولت خاتمي عنوان داشت: دهه چهارم طبق فرمايش رهبر دهه پيشرفت و عدالت نامگذاري شده و براي رسيدن به اين مهم بايد در داخل كشور سياست‌هايي كه اتخاذ مي‌كنيم متناسب با اين جهت‌گيري باشد.

جهانگيري اضافه كرد: بيش از اينكه فكر كنيم در يك نقطه و يا چند نقطه مي‌توانيم كار توسعه‌اي انجام دهيم، سياستگذاران كشور هنرشان در اين خلاصه مي‌شود كه به گونه‌اي سياستگذاري كنند كه تك تك مردم احساس كنند در اين فضاي سياسي آنچه در توان دارند، مي‌توانند به منصه ظهور برسانند.

وي با اشاره به لزوم تقويت روابط بين‌المللي تأكيد كرد: روابط بين‌الملل لازمه و پيش نياز توسعه است و ما بايد با ديپلماسي قوي و تعامل با دنيا بتوانيم به توسعه و پيشرفت كشور كمك كنيم چراكه ما از دنيا بازار، منابع خارجي و تكنولوپي مي‌خواهيم.

وزير صنايع و معادن دولت خاتمي ادامه داد: سياست‌هاي فرهنگي و اجتماعي كشور بايد سياست‌هاي متناسب با توسعه باشد، اشتغال را زماني مي‌شود حل كرد كه فضاي مناسبي درست كنيم كه بخش خصوصي فعاليت و سرمايه‌گذاري كند.

جهانگيري گفت: بايد فضاي اجتماعي كشور را به گونه‌اي درست كنيم كه همه احساس كنند كه مي‌توانند فعاليت كند و سياست‌هاي كشور بايد در نهايت عادلانه بودن و عالمانه بودن اتخاذ شود.
وي ادامه داد: در دهه پيشرفت و عدالت براي اينكه كشور بتواند شتاب توسعه خود را اتخاذ كند، نيازمند اين هستيم كه سياست‌هاي عادلانه و مدبرانه با اجماع اكثريت نظام كارشناسي كشور براي اين دهه تهيه كنيم.

وزير صنايع و معادن دولت خاتمي در ادامه فساد را نتيجه طبيعي سيستم اقتصاد دولتي دانست و تصريح كرد: اقتصاد هرچه دولتي‌تر باشد، زمينه‌سازي براي فساد بيشتر مي‌شود و همه كساني كه شعار مبارزه با فساد و استقرار عدالت مي‌دهد در اين راستا تلاش مي‌كنند ولي علت ناموفق بودن آنها سياست‌هاي اتخاذي است.

جهانگيري افزود: بايد سياست‌ها عالمانه اتخاذ شود و ما را به اين سمت برساند و 30 سال زمان خوبي براي ارزيابي عملكردها و سياست‌هاست تا ببنيم كجا به گونه‌اي رفتار كرديم كه اعتماد مردم را جلب كرديم و يك خودارزيابي انجام دهيم و دهه چهارم را به گونه‌اي شروع كنيم كه ملت ايران را به جايگاه واقعي خود برسد.

وي در ادامه با اشاره به اهميت اطلاع‌رساني بيان داشت: بعد از كنار رفتن از صحنه اجرايي كشور، به جمع مطبوعات آمديم و اكنون ماهنامه صنعت و توسعه منتشر مي‌كنيم.
وزير صنايع و معادن دولت خاتمي اعلام كرد: از اين منظر يكي از مظلوم‌ترين گروه‌ها كه سخت‌ترين فعاليت را دارند، رسانه‌هاي مكتوب و خبرنگاران هستند و علت اين است كه با محدوديت‌هايي مواجه هستند.
وي اضافه كرد: همچنين رسانه‌ها در اثر غفلت و يا بي‌توجهي يك نفر ممكن است حياتشان دچار مشكل شود، غافل از اينكه ده‌ها نفر ديگر نيز در اين مجموعه كار مي‌كنند.

جهانگيري افزود: كار در مطبوعات بسيار سخت است و زماني شهيد بهشتي فرمودند كه كار در اصفهان مانند راه رفتن روي ميدان مين است كه اين موضوع اكنون در مورد مطبوعات مصداق دارد يعني بايد با احتياط و دقت زياد كار كنند و كسي كه موفق مي‌شود در چنين فضايي كار كند، بايد به او امتياز بالايي داد و دقت، اعتدال و عقلانيت لازمه فعاليت جدي كار رسانه است.

مدير مسئول ماهنامه صنعت و توسعه تأكيد كرد: البته در اين بخش نيز بايد راهكار مناسب علمي يافت، چراكه اطلاعات پايه اصلي توسعه است و ما نيز در دهه چهارم انقلاب قرار داريم كه دهه پيشرفت و عدالت است و يك برنامه از چهار برنامه چشم‌انداز توسعه كشور را به اتمام رسانده‌ايم.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار