غرضی: شلوغی‌های 88 جنبه اقتصادی هم داشت

کد خبر: ۳۵۶۲۸۸
|
۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۹ 06 November 2013
|
7325 بازدید
سیدمحمد غرضی تصریح کرد که با تورم نمی‌توان انقلاب را به کشورهای دیگر صادر کرد.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد غرضی در نشستی که به عنوان بررسی کارکرد تکنولوژی در ارتباط بین دولت‌ها در دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شد، با بیان این‌که میان کودتای 28 مرداد و 22 بهمن یک تفاوت عمده وجود دارد، اظهار کرد: در 28 مرداد ماه مردم با دیدن یک تانک جلوی درب منازل خود فرار کردند، اما در 22 بهمن ماه آن‌ها ارتش شاهنشاهی را قبضه کردند. در نتیجه تفاوت این دو انقلاب از لحاظ اجتماعی آشنایی بیشتر مردم با تکنولوژی بود.

وی در ادامه به بیان چگونگی برخورد مردم با تکنولوژی‌های جدید پرداخت و گفت: همانطور که ویل دورانت نیز در کتاب خود گفته است طبیعت توسعه و تکنولوژی در این است که همواره با مقاومت روبرو شود. اولین مقاومت‌ها نیز از سوی انسان‌ها صورت می‌گیرد.

این فعال سیاسی با بیان این‌که من در دوران وزارت خود بر وزارتخانه‌های پست و تلگراف و نفت پیشرفته ترین تجهیزات را وارد کشور کردم، اظهار کرد: در آن زمان همواره ما با نیروهای خود بر سر استفاده از این تجهیزات و تکنولوژی‌ها درگیری داشتیم. به طور مثال زمانی که من دستگاه فکس را وارد کشور کردم بسیاری از مردم از جمله وزارتخانه‌های اطلاعات و امور خارجه از استفاده از این دستگاه‌ها امتناع می‌کردند و مخالف وارد کردن این دستگاه‌ها به داخل کشور بودند اما امروزه مشاهده می‌کنیم که همه ارگان‌های کشور از این دستگاه استفاده می‌کنند.

وی با بیان این که من در دوران وزارت در وزارتخانه نفت طرح گازسوز کردن خودروها را مطرح کردم، ادامه داد: در آن دوران همگان به مخالفت با طرح گازسوز کردن خودروها پرداختند، ولی ما مشاهده می‌کنیم که از دهه هشتاد به بعد طرح گازسوز کردن خودروها در کشور به اجرا درآمده است. در کل هشت سال طول کشید تا من بتوانم دیدگاه‌های منفی در زمینه استفاده از تکنولوژی را در دوران وزارت خود به حداقل برسانم.

غرضی با تاکید بر این که هیچ گاه نباید نگران مقاومت‌هایی که در مقابل تکنولوژی‌های جدید ایجاد می‌شود باشیم، اظهار کرد: همان گونه که در دوران من همه به وجود دستگاه فکس کنار آمدند، از این پس نیز این گونه است. من معتقدم تکنولوژی ودیعه‌یی الهی است که خداوند برای پرستش در بین مخلوفات خود قرار داده است.

وی در ادامه با بیان این که تکنولوژی‌های مخابراتی بدون حمایت سرمایه توانستند راه خود را پیدا کنند، اظهار کرد: همزمان با تعریف شبکه‌های دیجیتالی در کشور ما مشاهده کردیم که کم کم حاکمیت سرمایه از توسعه تکنولوژی برداشته شد. چرا که در مورد شبکه‌های مخابراتی مغز انسان بیشتر از پول کارکرد دارد.

غرضی با بیان این که در توسعه شبکه مخابراتی کشور همواره سه گروه نفع می‌برند، اظهار کرد: گروه اولی که از توسعه شبکه‌های مخابراتی در کشور به نفعی می‌رسند مردم هستند؛ چرا که آن‌ها می‌توانند با توسعه این شبکه‌ها با یکدیگر ارتباط بهتر و بیشتری برقرار کنند.

وی گروه دوم را سازندگان این گونه تولیدات دانست و گفت: این افراد به دلیل سودی که از توسعه شبکه‌های مخابراتی در کشور حاصل می‌شود می‌توانند به ثروت‌اندوزی بپردازند. گروه سوم نیز گروه‌های سیاسی ، دولت‌ها و مراکز اطلاعاتی هستند که آن‌ها می‌توانند از این شبکه‌ها به نحو احسن در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده کنند.

این فعال سیاسی با بیان این‌که دولت‌ها همواره به استعدادهای خود و کشورهای همسایه خود نگاه می‌کنند، اظهار کرد: زمانی که دولتی احساس کند از نظر تکنولوژی به برتری نسبی نسبت به همسایگان خود دست یافته است اقدام به تجاوز به خاک کشورهای همسایه‌های خود می‌کند.در نتیجه می‌توان گفت که هر قدرتی در هر منطقه‌یی که احساس کند استعدادهای بیشتری نسبت به دیگران دارد با صرف هزینه، اقتدار بیشتری را برای خود بدست می‌آورد.

وی در ادامه در مورد چرایی فیلتر شدن بسیاری از شبکه‌های اجتماعی توسط دولت‌ها اظهار کرد:‌چنانچه دولتی با آرائی بالغ بر 80 درصد مردم روی کار بیاید شبکه‌های اجتماعی می‌توانند مفید واقع شوند، ولی چنانچه دولتی با آراء کمتر از 80 درصد روی کار بیاید به دلیل ترسی که از شبکه‌های اجتماعی دارد اقدام به فیلتر آن‌ها می‌کند.

غرضی با بیان این‌که تا حدود دهه 80 در کشور یک انسجام عمومی وجود داشت و مردم هیچگونه معارضه‌یی با دولت‌ها نداشتند، خاطرنشان کرد: از زمان روی کار آمدن دولت آقای خاتمی به بعد کم کم تعداد معارضین اجتماعی افزایش یافت و این باعث شد که دولت اقدام به فیلتر کردن بسیاری از شبکه‌های اجتماعی – مخابراتی کند.

وی در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر این که چرا آقای احمدی‌نژاد که بیش از 60 درصد آراء را در سال 88 بدست آورد اقدام به فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی کرد؟ با بیان این که من اتفاقاتی که از سال‌های 78 تا سال 88 افتاد را اتفاقاتی سیاسی نمی‌دانم اظهار کرد: من به عنوان یک گزارشکر سال‌های 78 تا 88 را سال‌های سیاسی نمی‌دانم چرا که معتقدم مردم برای مبارزه با گرانی‌هایی که در این مدت به وجود آمده بود در این ده سال به خیابان‌ها آمدند.

این فعال سیاسی ادامه داد:‌سال 88 نیز مردم برای مبارزه با گرانی‌ها به خیابان‌ها آمدند چرا که در ابتدای کار دولت نهم قیمت مرغ 1200 تومان بود ولی در سال 88 به یکباره قیمت مرغ به 5 هزار تومان افزایش یافت و ما مشاهده کردیم که خیابان‌ها بار دیگر شلوغ شد.

غرضی با تاکید بر این که شلوغی‌های سال 88 بیشتر جنبه اقتصادی داشت، ادامه داد:‌زمانی که مردم با دولت درگیر بودند بیش از 3 میلیون نفر به خیابان‌ها می‌آمدند، ولی زمانی که درگیری‌ها با نظام بود و مردم مشاهده کردند که عده‌یی قصد سوءاستفاده از این شلوغی ها را دارند به خانه‌هایشان رفتند و تنها حدود 20 الی 30 هزار نفر در خیابان‌ها حاضر می‌شدند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان این که در سال‌های اخیر روسای جمهور با سلام و صلوات روی کار آمدند و با بی‌آبرویی رفته‌اند با بیان این که فقر به معنای جلوگیری از رشد استعدادها است، خاطرنشان کرد: دولت‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب هر دو دست در جیب مردم کرده و به آن‌ها ظلم کردند.در نظام اسلامی دولت‌ها مکلف به افزایش فرصت‌های سیاسی هستند اما این دولت‌ها همواره در راستای کاهش دادن این فرصت‌ها عمل کردند.

این فعال سیاسی هر دو دولت اصولگرا و اصلاح طلب اقدام به خالی کردن جیب فقرا کرده‌اند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ما بالغ بر 98 درصد آراء مردم را داشت. ولی دولت‌ها از این آمار کاستند و ما در انتخابات اخیر ریاست جمهوری مشاهده کردیم که با وجود 55 میلیون نفر صاحب رای تنها 18 میلیون نفر از مردم پای صندوق‌های رای آمدند.

غرضی با بیان این که دولت‌های صد ساله اخیر علی‌رغم مسلمان بودن نه اسلامی بودند و نه ملی با تاکید بر این که دولت اسلامی هیچ گاه در جیب فقرا دست نمی‌کند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ما انقلابی ضد استعماری و ضد استکباری بود ولی متاسفانه دولت‌های پس از انقلاب توان اعمال این اهداف را نداشتند. دولت‌های پس از انقلاب گرچه همگی قانونی و مسلمان بودند ولی هیچ گاه از روش‌های اسلامی استفاده نکردند.

وی در پایان با بیان این که من هیچ گاه از هیچ دولتی طرفداری نکرده‌ام و هیچ گاه نیز از دولتی ایراد نگرفته‌ام اظهار کرد: من معتقدم با تورم نمی‌توان انقلاب را به کشورهای دیگر صادر کرد. من معتقدم دانشگاه و صنعت با وجود تورم نمی‌تواند توسعه پیدا کند. 
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...