صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

آيت‌الله مكارم: مهريه سنگين، مشكل اساسي جوانان

وي گفت: مهريه‌هاي سنگين و پذيرش آن سبب شده است، برخي از دختران به عنوان ابزار و تامين منابع مالي خود جوانان را مجبور به پذيرش كنند و پس از مدتي درخواست طلاق و اجرايي شدن مهريه كنند.
کد خبر: ۳۴۰۶۱
| |
5671 بازدید

آيت‌الله مكارم شيرازي در ديدار رييس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور گفت: امروز مهريه‌هاي سنگين يكي از اساسي‌ترين مشكلات جوانان شده است.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دفتر آيت‌الله مكارم شيرازي، وي با بيان اينكه يكي از شروط مهريه عندالمطالبه بودن است،‌ افزود: هم اينك بيشتر جوانان در زمان ازدواج با مشكل مالي روبه‌رو هستند؛ به گونه‌اي كه زندگي مشترك خود را با وام قرض الحسنه آغاز مي‌كنند؛ در حالي كه حين عقد ازدواج به راحتي ثبت مهريه‌هاي سنگين را مي‌پذيرند.

وي خاطر نشان كرد: برخي از جوانان در آغاز زندگي مشترك پس از گذشت اندك زماني با برخي اختلاف‌هاي خانوادگي روبه‌رو مي‌شوند و اين اختلاف‌ها در نهايت به طلاق منجر مي‌شود و بايد در اين زمان شوهر مهريه سنگين را بپردازد؛ در حالي كه هزينه پرداخت مهريه سنگين براي او ممكن نيست.

مکارم شيرازي افزود: بر اساس برخي قوانين موجود با درخواست زن براي پرداخت مهريه، اين مبلغ به صورت قسطي در مدت طولاني پرداخت مي‌شود و با توجه به احكام شرعي از زمان پرداخت نخستين قسط مهريه، زن بايد به وظايف شرعي خود در مقابل همسرش عمل كند؛ ‌در حالي كه چنين پيش‌بيني از سوي قانون ديده نشده است.

وي تأكيد كرد: در اين زمينه با رييس قوه قضاييه مذاكراتي داشته‌ايم و اميدواريم در آينده نزديك اين مشكل تا حدودي حل شود.

وي گفت: مهريه‌هاي سنگين و پذيرش آن سبب شده است، برخي از دختران به عنوان ابزار و تامين منابع مالي خود جوانان را مجبور به پذيرش كنند و پس از مدتي درخواست طلاق و اجرايي شدن مهريه كنند.

مکارم شيرازي در بخشي ديگر از سخنان خود درباره گسترش شركت‌هاي هرمي هشدار داد و افزود: مسوولان در دادن مجوز به شرکت‌هاي هرمي و انگيزه فعاليت آنها بايد نظارت بيشتري داشته باشند، زيرا برخي شرکت‌ها با فريب‌كاري در قالب انجام خدمات براي مردم تشکيل مي‌شوند؛ ولي در عمل اقدام به کلاهبرداري مي‌كنند.

وي گفت: شرکت‌هاي هرمي در سال‌هاي اخير نه تنها بسياري از جوانان و مردم را فريب داده‌اند؛ بلکه براي دادگاه‌هاي ما نيز دردسر ساز شده‌اند.

مكارم شيرازي اظهار كرد: بايد اين شرکت‌ها هر چه زودتر، شناسايي و از ادامه فعاليت آنها جلوگيري شود، همچنين دستگاه قضايي بايد در اين خصوص حساسيتي ويژه نشان دهند.

مکارم شيرازي در بخشي ديگر از سخنان خود بيان كرد: هر چه دستگاه قضايي کوچک‌تر شود، سلامت جامعه نيز بيشتر مي‌شود ولي اگر دستگاه قضايي بزرگ بماند مشکلات جامعه و مردم نيز افزايش مي‌يابد.

وي ادامه داد: سامان‌دهي هرچه بيشتر مراكز زيرمجموعه دستگاه‌هاي قضايي موجب افزايش رضايت مردم خواهد شد و مسوولان با دقت بيشتر مي‌توانند رضايتمندي مردم را جلب كنند.

مکارم شيرازي در پايان سخنان خود به مساله وقف اشاره و اظهار كرد: سازمان ثبت اسناد و املاك كشور بايد نسبت به ثبت وقف نيز نظارت بيشتري نشان دهد و موقوفات بايد در راستاي خواسته و انگيزه واقف مصرف شود و در اين زمينه اعتمادسازي مردم ضروري است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۶
به اعتقاد اینجانب به عنوان یکی از افراد جامعه اشتغال مهمترین مشکل جوانان است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۶
جناب آقای مکارم شیرازی
مرجع عزیز و محترم
به عرض می رساند مهریه در زندگی زناشوئی آخرین نقطه اتکاء زن و شوهر می باشد که بعد از بوجود آمدن مشکلات و عدم توانائی حل آنها توسط هیچ مرجع و مقامی خود را نشان می دهد و بصورت مشکلی خود را برای خانواده ها نمایان می سازد . از بدو تشکیل زندگی و با رسیدن به سن ازدواج و نیاز غریضی، دو طرف تصمیم به ازدواج می گیرند بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی اجتماعی و فرهنگی که هیچکدام از آنها به دو طرف توجیه و آموزش داده نشده است . نداشتن کار و یا درآمد مکفی نبود امنیت شغلی ، بالا بودن قیمت خرید خانه کوچک بالا بودن سطح اجاره مسکن بالا بودن سطح قیمت مواد غذائی بالا بودن سطح هزینه درمان و بیمه ها عدم پرداخت به موقع حقوق توسط شرکتها و کارخانجات بدلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی بالا بودن قیمت ایاب و ذهاب در دسترس نبودن و عدم پرداخت وام جهت رفع مشکلات داخلی خانواده و در صورت پرداخت با بهره بسیار بالا ....اینها مشکلات جوانان هستند که در زندگی روزمره با آن روبرو می شوند که بعضی از اشخاص با توانائی خانوادشان از سد این مشکلات می گذرند ولی همگان اینطور نبوده و به جدائی می کشند با فشار مشکلات اقتصادی اختلافات طرفین آغاز می گردد عدم پرداخت به موقع اجاره و فشار صاحب خانه عدم پرداخت اقساط وام های دریافت شده عدم توانائی پرداخت هزینه فرزندان و خانه و ..... در آخرین نقطعه مهریه است که با اوج گرفتن اختلافات تبدیل به میدان جنگ می شود پس بیایید بجای رفع مشکل مهریه مشکل جوانان رااز آغاز حل کنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۶
اينجانب يا بروز اولين اختلاف جزئي در زندگي، براي متنبه كردن شوهرم اقدام به اجراي مهريه و زنداني كردن وي نمودم حال با صادر شدن رأي دادگاه بايستي تا 70 سال ديگر اقساط مهريه را دريافت كنم.درحالي كه شوهرم پس از واريز اولين قسط مهريه اقدام به ازدواج مجدد نموده است. حال نه روي بازگشت به زندگي مشترك را دارم و نه توان انتظار 70 ساله. اي كاش هيچگاه از مهريه كه آخرين سلاح زن است استفاده نمي‌كردم
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۶
با تشکر از آیت الله مکارم شیرازی, بنده نمونه ای از انبوه جوانانی هستم که کتک مهریه سنگین را خورده ام و برخلاف اظهار نظر دوستی که کمبود اشتغال را آفت اصلی زندگی زناشویی دانسته اند عرض میکنم که تا پیش از ازدواج,اشتغال مهم است اما پس از آن, مسائل داخل زندگی زناشویی که مهریه سنگین بر تمام آن سایه شوم تفرقه و جدایی از مودت می افکند بسیار مهمتر است. مثلا عامل اصلی طلاق من و همسر سابقم, دیوار بلند عدم امکان گفتگویی بود که خانواده نادان همسرم بوسیله مهریه بینمان کشیده بودند.همانطوریکه استاد فرمودند, با تقسیط چنین مهریه هایی و پس از دریافت نخستین قسط آن باید خانم منطقا و شرعا به تمام وظایف همسری خود عمل کند در حالیکه در قانون فعلی خانواده ما این امر منوط به دریافت تمام مهریه شده است و این امر نه با عقل و منطق و نه با شرع همخوانی ندارد. بعلاوه مهریه سنگین باعث زوال مهر و محبت و تبدیل خانواده به صحنه اختلاف,درگیری و خرید و فروش میکند و در صورت بروز اختلاف که امری طبیعیست باعث تشدید مشکلات و مانع حلشان میشود. متاسفانه با وجود تلاشهای بسیاری برای محدود کردن مهریه ها و اصلاحاتی در قانون خانواده, کارشکنیها باعث عدم تصویب آن و تشدید روز افزون معضلات خانوادگی و اجتماعی شده است و به آستانه بحرانی نزدیک میشود.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...