ویژگی های لایحه بودجه سال 1388
لایحه بودجه سال 1388 با ویژگی های خاص خود پس از تدوین در دولت، آماده تقدیم به مجلس شورای اسلامی شده است.
به گزارش شبكه خبر، مقامات دولتی توجه همزمان به آثار بحران مالی جهانی، احكام برنامه چهارم توسعه، قانون اجرایی سیاست های كلی اصل 44، طرح تحول اقتصادی از ویژگی های اصلی این بودجه برشمرده اند.
در این چارچوب هدفمند كردن یارانهها و عمل بر پایه قانون جدید خدمات اداری از جمله اولویت هایی است كه در دستور كار دولت قرار دارد و در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی، به عنوان گامی موثر در چارچوب اصلاح ساختار اقتصادی و خدمات اداری به مرحله اجرا در خواهد آمد.
از دیگر نكات بودجه سال 88 تنظیم آن بر پایه فروش هر بشكه نفت خام به بهای 37 دلار و 50 سنت است.
در این میان پاره ای از اقتصاد دانان داخلی و خارجی بر این باورند كه بهای نفت با وجود روند افزایشی در یك ماه گذشته، بار دیگر در سال 2009 در مسیر كاهش قرار خواهد گرفت.
با این حال بدنه اقتصادی دولت از بهای سی و هفت و نیم دلاری هر بشكه نفت در لایحه بودجه سال آینده دفاع كرده و تاكید نموده اند، كه ارزیابی های دولت نشان دهنده چشم انداز مثبت در بازار بین المللی نفت در سال آینده است.
با این حال با توجه به وابستگی 60 درصدی بودجه كشور به فروش نفت به نظر می رسد كه نمایندگان مجلس در این خصوص دیدگاه متفاوتی دارند، و این امر می تواند فضای بحث و بررسی جدی تیم اقتصادی دولت و مجلس را برای نهایی سازی قیمت قطعی درنظر گرفته شده نفت در بودجه سال آینده درپی داشته باشد، و بر عینیت بیشتر بودجه سال 88 بیفزاید.
نكته قابل توجه دیگر، توجه ویژه به الزامات اصل 44 قانون اساسی برای كاهش تصدی گری دولت و احیای بخش خصوصی فعال و تعیین كننده در اقتصاد كشور است.
نكته قابل توجه دیگر در خصوص بودجه سال 88 حذف سنت تبصره نویسی است كه تكلف و پیچیدگی بودجه و مشكلات اجرایی آن در مسیر تخصیص و عملیاتی شدن را از میان برداشته است.
قیمت 950 تومانی دلار، رشد درآمدهای مالیاتی، كاهش اتكا به نفت، كاهش رشد بودجه شركتهای دولتی و رشد 10 درصدی اعتبارات عمرانی از دیگر ویژگی های بودجه 88 است كه بررسی عینیت ها و زمینه های تحقق آن در روزهای آینده از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و كارشناسان اقتصادی كشور مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت.


