بورس ارز به رانت اقتصاد پایان می دهد
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه تنها راه نابودی رانت در اقتصاد کشور راه اندازی بورس ارز است، گفت: در راه اندازی بورس ارز برای جذب بخش خصوصی تشویق های بسیاری در نظر گرفته شده که یکی از این عوامل ارائه دو برابر تشویق صادرات به افرادی است که ارز صادراتی خود را به این بورس می آورند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۹ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۹۲ با بیان اینکه یکی از مشکلات ارز در کشور معضل چند نرخی بودن است، گفت: هم اکنون در بازار سه نوع ارز مرجع، مبادله ای و آزاد وجود دارد که این موضوع با قانون برنامه پنجم مخالف است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با اعلام اینکه وجود چند نرخ ارز در بازار موجب بروز رانت می شود، افزود: اگر بخواهیم در سال ۹۲ جلوی رانت ارزی را بگیریم باید در جهت ایجاد نرخ مبنا تلاش کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی تنها پیشنهاد برای تعیین نرخ مبنا راه اندازی بورس ارز در کشور است، تصریح کرد: در یک سال و نیم گذشته مقدمات راه اندازی این بورس با هماهنگی وزارت اقتصاد انجام شده است و حتی هم اکنون سیستم و نرم افزارهای معاملاتی آن نهایی شده است.
پورابراهیمی با بیان اینکه تنها راه رسیدن به نرخ شناور در اقتصاد راه اندازی بورس ارز در کشور است، گفت: این بورس براساس مدیریت بازار ارز تعریف شده است لذا در شرایط کنونی که عدد نرخ ارز در بودجه معلوم نیست مدیریت نکردن آن در ساختار بودجه موجب بروز مشکلات بسیار می شود، از طرف دیگر هم اکنون شاهد هستیم که نرخ ارز در بخش درآمدی و هزینه ای متفاوت است از این رو هم اکنون لزوم راه اندازی بورس ارز به شدت احساس می شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تاکید بر اینکه هم اکنون تنها مرجع توزیع و اختصاص ارز در بازار دولت و بانک مرکزی است، یادآور شد: این موضوع موجب عدم تعادل در اقتصاد کشور شده از این رو در صورتی که بخش خصوصی وارد حوزه توزیع ارز شود تعادل در اقتصاد کشور رقم خورده و مشکلات ارزی کشور حل میشود.
پورابراهیمی با اعلام اینکه در بورس ارز تشویقهای بسیاری برای جذب بخش خصوصی تعبیه شده است، تصریح کرد: در صورتی که بورس ارز راه اندازی شود براساس بررسیهای انجام شده اگر به همین منوال توسعه صادرات غیرنفتی را ارائه دهیم کشور بدون صادرات نفت می تواند در منابع و مصارف ارزی به تعادل برسد.
وی با یادآوری مشکلات بازار چند نرخی ارز گفت: راه اندازی بورس ارز موجب ساماندهی نرخ های متفاوت ارزی می شود. از طرف دیگر در چند وقت اخیر چارچوب این موضوع با حضور نمایندگان برجسته مجلس تعیین شده است لذا برای کشف نرخ ارز در اقتصاد کشور ایجاد بخش خصوصی در این حوزه ضروری است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه در موضوع راه اندازی بورس ارز اختصاص ارز به دارو و کالاهای اساسی براساس نرخی ثابت پیش بینی شده است گفت: بر این اساس دولت مکلف است که نظام توزیع در کشور را به نحوی مدیریت کند که کالاهای اساسی با قیمت های مناسب و بدون حباب به دست مصرف کنندگان برسد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه تنها راه نابودی رانت در اقتصاد کشور راه اندازی بورس ارز است، افزود: در راه اندازی بورس ارز برای جذب بخش خصوصی تشویق های بسیاری در نظر گرفته شده که یکی از این عوامل ارائه دو برابر تشویق صادرات به افرادی است که ارز صادراتی خود را به این بورس میآورند.


