صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
گزارش تصویری ایران در هفته‌ای که گذشت:

از تخریب مدرسه دارالفنون تا اظهارات شتابزده ارزی

هرچند بهای ارز در هفته گذشته ۲۲۰۰ تومان را هم تجربه کرد، این مدال‌های رنگارنگ دلاوران کشورمان بود که باعث شد مردم التهابات اقتصادی را فراموش کنند و کمی بخندند.
کد خبر: ۲۶۴۴۴۵
| |
21701 بازدید
|
۱
شاید مهمترین رخداد جامعه ایرانی در هفته گذشته، موفقیت‌های غیر قابل تصور کاروان ورزشی کشورمان در المپیک لندن بود که بار دیگر شادی جمعی را در میان همه ایرانی‌ها فراهم آورد و فرصتی شد تا همه مشکلات و سختی‌ها را فراموش و گرد حلقه‌های المپیک شادی کنند.

در حالی که در هفته نخست المپیک، کاروان کشورمان تنها توسط کیانوش رستمی در وزنه‌برداری صاحب یک مدال برنز شده بود، به یکباره در این هفته، درهای بهشت به سوی ورزشکاران ایرانی گشوده شد و مدال‌ها یکی پس از دیگری بر گردن ورزشکاران کشورمان آویخته شد و بهترین نتیجه همه تاریخ المپیک برای ما رقم خورد.

اما در این میان، کار شاگردان محمد بنا ستودنی بود که در کشتی فرنگی با سه طلا، بهترین عملکرد را در میان تیم‌های ورزشی داشتند؛ یکشنبه این هفته، نخستین روزی بود که کاروان ایران صاحب مدال شد. حمید سوریان پرافتخار‌ترین فرنگی کار کشورمان در ساعت ۲۲:‌۳۰ روز یکشنبه به وقت تهران، برابر حریف آذربایجانی خود پیروز شد و نخستین طلا را به مردم ایران هدیه کرد؛ رویدادی که شب بعد و شب بعدترش هم تکرار شد و فرنگی‌کاران کشورمان، پشت هم طلا گرفتند.

روز دوشنبه این امید نوروزی بود که با غلبه بر حریف گرجستانی، دومین طلای ایران و کشتی فرنگی را به دست آورد. در همین شب و در جایی دیگر از سالن اکسل، نواب نصیر شلال، وزنه‌بردار اهوازی کشورمان با مجموع ۴۱۱ کیلوگرم به مدال ارزشمند نقره المپیک در دسته ۱۰۵ کیلو گرم رسید؛ مدالی که شاید هیچ کس برایش حسابی باز نکرده بود.

اما شب رویایی ورزش ایران، سه‌شنبه بود که چهار مدال نصیب کاروان ورزشی کشورمان شد؛ قاسم رضایی و بهداد سلیمی در کشتی فرنگی و وزنه‌برداری طلا گرفتند و احسان حدادی و سجاد انوشیروانی در پرتاب دیسک و باز هم وزنه‌برداری نقره را برای کاروان ورزشی کشورمان به دست آوردند ولی این پایان ماجرا نبود. محمد باقری معتمد در نخستین ساعات اخرین روز هفته در دسته ۶۸- تکواندو هم به مدال نقره دست یافت تا کشورمان در جایگاه چهاردهم رقابت‌ها قرار گیرد.

هرچند در هفته گذشته، مدال‌های رنگارنگ زیادی نصیب کاروان ورزشی کشورمان شد، چهره این کشتی‌گیر اندیمشکی در ذهن ایرانی‌ها به عنوان قهرمان ثبت شد؛ سعید عبد ولی، کشتی‌گیر شایسته کشورمان که به رغم شایستگی، قربانی ناداوری شد و اشک‌هایش را بر تشک کشتی سالن اکسل هیچ کس فراموش نخواهد کرد.



روز شنبه نسل جدید موشک فاتح ۱۱۰ با موفقیت پرتاب شد.



در شب‌های ماه مبارک رمضان، بیت رهبری، میزبان مهمانی‌های افطاری است که در آن اقشار گوناگون جامعه در آن شرکت می‌کنند. در این هفته هم در شب‌های مختلف این مهمانی برگزار شد که شاید مهمترین آنها، دیدار رهبر معظم انقلاب با شاعران در افطاری یکشنبه و افطاری دوشنبه ایشان در جمع دانشجویان بود؛ آنجایی که مقام معظم رهبری پس از بیان نقطه‌نظرهای فراوان درباره لزوم وجود فضای انتقادی در دانشگاه‌ها، سرانجام نظر خود را درباره واقعه اشغال سفارت انگلستان در آذر ماه سال گذشته بیان کردند و فرمودند: در قضیه اخیر اشغال آن سفارت خبیث، احساسات جوانان درست بود، ولی رفتنشان درست نبود... .


با تخریب مدرسه دارالفنون تبریز توسط اداره کل نوسازی مدارس استان آذربایجان شرقی با مجوز سازمان آموزش و پرورش، هر روز شماری از دانش آموزان سابق دبیرستان با حضور در محل، شاهد تخریب خاطرات سال‌های دور و نزدیک خود هستند.


در حالی که تحولات سوریه در آغاز هفته همچنان تحت تأثیر استعفای روز جمعه کوفی عنان بود و به نظر می‌رسید بحران سوریه وارد بن‌بست شده، گروگان گرفته شدن ۴۸ زائر ایرانی ـ که بعد‌ها از سوی وزیر امور خارجه کشورمان نظامی‌های بازنشسته خطاب شدند ـ در روز شنبه، دستگاه دیپلماسی کشورمان را به تکاپو انداخت تا علی اکبر صالحی و سعید جلیلی در این هفته، سفرهایی به کشورهای منطقه داشته باشند و سرانجام در پایان هفته، تهران میزبان سران کشورهایی باشد که برای چاره‌جویی درباره مسأله سوریه گرد هم آمده بودند.

سعید جلیلی در این هفته به لبنان، سوریه و عراق سفر کرد و علی اکبر صالحی، راهی آنکارا شد تا با داود اوغلو دیدار و گفت‌وگو کند. در این میان، شبکه العربیه روز دوشنبه اعلام کرد که سه زائر ایرانی ربوده شده به شهادت رسیدند که این خبر هنوز تأیید نشده است.


آیین بزرگداشت سرلشکر پاسدار شهید حسن تهرانی مقدم، دوشنبه شب در مجموعه فرهنگی ورزشی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.


سرانجام پس از گمانه‌زنی‌های فراوان درباره روزهای تعطیلی پایتخت در زمان برگزاری نشست اجلاس سران کشورهای غیر متعهد و شنیدن اخبار ضد و نقیض درباره تعطیلی دو تا هفت روزه تهران، سرانجام علی سعیدلو، رییس ستاد سیاستگذاری شانزدهمین اجلاس بین‌المللی سران جنبش غیرمتعهد‌ها، روز چهارشنبه و در حاشیه نشست هیأت دولت از تعطیلی پنج روزه تهران در نخستین روزهای شهریور ماه خبر داد.

رییس ستاد سیاستگذاری شانزدهمین اجلاس بین‌المللی سران جنبش غیرمتعهد‌ها در پایان جلسه هیأت دولت به خبرنگاران گفت: تهران به دلیل برگزاری اجلاس سران این جنبش از هفتم تا یازدهم شهریور ماه تعطیل است.



مسلمانان روزه‌دار ایرانی در روزهای آخر هفته و همزمان با ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان امیر مؤمنان به احیای شب قدر و راز و نیاز و مناجات در مساجد پرداختند.


محمود گلابدره‌ای، نویسنده پیشکسوت کشورمان و از دوستان نزدیک جلال آل احمد پس از تحمل بیماری روز دوشنبه به دیار حق شتافت و مجلس خاکسپاری او روز چهارشنبه از مقابل خانه هنرمندان برگزار شد.


زواره از شهرهای کویری ایران است که چشم‌اندازی بی نظیر از معماری خاک ارائه می‌کند. خانه‌های «چهار صفه» زواره از گونه‌های منحصر به فردی هستند که شهرت جهانی دارند. بافت تاریخی این شهر به دلیل بی توجهی در حال تخریب است.


آغاز هفته با شوکی همراه بود که بازار ارز در قبال از رسمیت افتادن بهای ارز مرجع دریافت کرد و دلار و یورو شانه به شانه هم بالا رفتند تا قیمت دلار در روز چهارشنبه ۲۲۰۰ تومان را هم تجربه کند.
ماجرا از آنجا آغاز شد که مردان اقتصادی دولت در آخرین روزهای هفته گذشته اظهارنظر‌هایی کردند که در پایان هفته به اظهارنظرهای «ناپخته» شهرت یافت و التهاب یک هفته‌ای بازار و سود برخی سودجویان را همراه داشت.

حمید صافدل، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از کسانی بود که یکی دیگر از تصمیمات مهم دولت برای کاستن شکاف میان نرخ رسمی و غیررسمی ارز را در هفته گذشته اعلام کرد و گفت: «نرخ جدید دلار، نه ۱۲۲۶ تومان فعلی و نه نرخ بازار آزاد، بلکه نرخی بین این دو خواهد بود و بانک مرکزی به زودی این نرخ را اعلام می‌کند».

روز یکشنبه هم رییس کل بانک مرکزی از افزایش نرخ ارز مرجع «حداکثر تا ده روز آینده» خبر داد.

به گفته محمود بهمنی، نرخ جدید ارز مرجع «هنوز مشخص نیست»، اما بانک مرکزی با توجه به تحولات بین‌المللی، به دنبال افزایش بهای ارز مرجع است. رییس کل بانک مرکزی بار‌ها گفته بود: «هیچ نرخی را در بازار به رسمیت نمی‌شناسد و تنها نرخ رسمی که بانک مرکزی اعلام می‌کند از منظر وی، نرخ رسمی است». اما سرانجام در روز چهارشنبه با منتفی شدن افزایش قیمت ارز مرجع بازار از تب افتاد و آرامش نسبی را تجربه کرد.

به این ترتیب که نخست محمدرضا فرزین از مقامات اقتصادی دولت اعلام کرد که دولت برنامه‌ای برای افزایش نرخ ارز مرجع ندارد. به ‌دنبال آن، غضنفری، وزیر صنعت هم در گفت‌و‌گویی با خبرنگاران تأیید کرد که دولت برنامه‌ای برای گران کردن نرخ ارز ندارد و در پی آن، غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده تهران و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم همین خبر را تأیید کرد.




مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۰
امیدواریم که خداوند مهربان بهترین تقدیرها را برای تمامی مسلمانان در این شبهای قدر رقم بزند و به همه ما صبر در برابر مشکلات عطا بفرماید.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار