مدیركل محیط زیست گلستان گفت: تخریب زیستگاهها،كمبود و كاهش طعمه را علت خروج برخی وحوش از زیستگاههایشان است.
به گزارش ایسنا،مهندس محمد ممشتی با اشاره به گزارش حمله حیوان وحشی به واحدهای دامی در مینودشت افزود: هماكنون شاهد كمبود شدید طعمههای وحوش در دل جنگل هستیم و شمار خوك، خرگوش، تشی و ... اندك است.
وی اظهار كرد: بحث حمله حیوانات وحشی به احشام اهلی در همه نقاط دنیا و كشور اتفاق میافتد و معضل جدیدی نیست.
وی با بيان اينكه حیات وحش در فضای باز و دامن طبیعت زندگی میكنند و ممكن است به عللي از زیستگاههای خود خارج شوند،افزود: تخریب زیستگاهها، كمبود و كاهش شدید طعمههای حیوانات، از عوامل خروج حیات وحش از زیستگاههاست.
مدیركل محیط زیست گلستان گفت: گروههای مختلف كارشناسی و یگان حفاظت را برای بررسی مسائل،به منطقه اعزام كردیم و با همكاری اهالی روستا، شورا و استفاده از میرشكاران منطقه، در تلاش برای برطرف كردن دغدغه روستاییان در زمینه حمله وحوش به احشام هستیم.
وی یادآور شد: همچنین پایش منطقه در دستوركار است و بررسیهای كارشناسی نشان میدهد كه عامل مهاجم، حیوان درنده یا دو رگه سگ و گرگ است و بهطور قطع میتوان گفت كه عامل مهاجم، پلنگ نیست.
ممشتی با بیان اینكه متأسفانه اراضی جنگل برخی مناطق از جمله روستاهای مینودشت به اراضی كشاورزی تبدیل شده است، گفت: اراضی و جنگلهای حاشیه مینودشت تبدیل به مزارع كشاورزی شده و سگهای ولگرد و گرگ فراوان است.
مدیركل محیط زیست گلستان در عین حال تأكید كرد: سازمان حفاظت محیط زیست هیچ حیوانی را رهاسازی نكرده است و شایعه رهاسازی حیوانات وحشی بی اساس است.
ممشتی با اشاره به وجود سگ های ولگرد در منطقه تأكید كرد: مسئولان نسبت به اتلاف سگ های ولگرد اقدام و دام داران نسبت به حصاركشی اقدام كنند.
وی در زمینه جبران خسارت دام دارانی كه وحوش به احشام آن ها حمله كرده است گفت: در صورتی كه دامدار، احشام را بیمه كرده باشد و نسبت به تامین موارد ایمنی از جمله حصاركشی اقدام كرده باشد، می تواند به ادارات ذیربط مراجعه كند تا پیگیری لازم انجام شود