صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

پاکستان هم از ایران گاز نمی‌خرد!

وزیر انرژی پاکستان به بهره‌برداری رسیدن پروژه انتقال گاز از ایران به این کشور را بسته به شرایطی دانسته که تقریبا تحصیل و اجماع بر آن محال است / گویا پیشنهادهایی که آمریکا به مقامات این کشور داده، آنان را وسوسه کرده است...
کد خبر: ۲۰۰۴۲۱
| |
20161 بازدید
سرویس بین‌الملل ـ پاکستان برای تأمین گاز مورد نیاز خود از ایران از طریق خط لوله انتقال گاز ایران به این کشور ـ که به خط لوله صلح نامیده شده ـ ناامید شده و به دنبال خرید گاز از ترکمنستان است.

به گزارش «تابناک»، نشریه «نیشن» گزارشی منتشر کرده که بر پایه آن، پاکستان از خرید گاز از ایران ناامید شده و به همین دلیل قرارداد جایگزینی را با ترکمنستان برای تأمین گاز خود امضا کرده است.

بنا بر این گزارش، هرچند قیمت گاز صادراتی ترکمنستان به پاکستان، گرانتر از قیمت گاز ایران است، با وجود این، یکی از مقامات پاکستانی گقته است که این کشور نمی‌تواند فشارهای آمریکا برای عدم ایجاد خط لوله صلح بین ایران و پاکستان را نادیده بگیرد. پیش از این هم هندوستان به دلیلی مشابه از این پروژه خود را کنار کشیده بود.

با این حال، وزیر انرژی پاکستان به نشریه نیشن گفته است که توافقاتی نهایی درباره فرمول‌بندی قیمت گاز پاکستان به دست آمده و هرچند هنوز زود است که درباره این پروژه صحبت کنیم، باید بگوییم این پروژه احتمالا در سال 2016 نهایی خواهد شد و گاز ترکمنستان از راه افغانستان به پاکستان و سپس به هندوستان خواهد رفت.

گفتنی است، هیلاری کلینتون در سفری که در سپتامبر به پاکستان داشت، به این کشور هشدار داده است که باید بسیار سریع از پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران بیرون رود.

همچنین وزیر انرژی پاکستان هم در آن زمان در مصاحبه‌ای گفته بود، هرچند پاکستان هنوز در این پروژه حضور دارد، پیشرفت این پروژه بستگی به نظر جامعه و شرایط جهانی دارد و بدین ترتیب، ادامه این پروژه را موکول به شرایطی کرده بود که تحصیل آن تقریبا غیر ممکن است.

در همین حال، مقامات آمریکایی به پاکستانی‌ها پیشنهاد داده‌اند، به جای اینکه منابع مالی خود را برای توسعه پروژه خط لوله انتقال گاز ایران هزینه کنند، آن را صرف اکتشاف و استخراج حوزه‌های گاز این کشور بنمایند و به این کشور هم قول داده‌اند که حمایت مالی و لجستیکی لازم را نیز در این باره از پاکستان خواهند کرد؛ پیشنهادی که گویا پاکستانی‌ها را نیز وسوسه کرده است!
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟