تحقق تبدیل کهریزک به پارک جنگی

کد خبر: ۱۷۹۶۲۰
|
۰۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۹ 26 July 2011
|
2108 بازدید
شهردار تهران از راه اندازی دو خط زباله سوز تا پایان سال 91 خبر داد و گفت: هر چند هم اکنون در زمینه پردازش زباله به شرایط خوبی رسیده ایم اما تا وضعیت مطلوب فاصله داریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر قالیباف در حاشیه مراسم جشن پایان دفن غیربهداشتی زباله تهران و کلنگ زنی اولین مرکز زباله سوز در کهریزک گفت: مسئله زباله از دغدغه های جدی تهران است که پیش از 4 دهه سابقه دارد و از زخم های کهنه ای است که بربدنه شهر تهران بوده و بیشترین ضایعات آن تولید گاز متان و عوارض بر محیط زیست بود که خسارت بسیاری را بر مردم جنوب شهر و کهریزک وارد می کرد.

وی با بیان این که از 7 هزار تن زباله شهر تهران که در سال 84  به کهریزک منتقل می شد تنها 500 تن آن مورد پردازش قرار می گرفت گفت: در آن سالها بیش از 6 هزار 500 تن زباله به صورت غیر بهداشتی دفن می شد .
 
قالیباف تصریح کرد: امروز اگر کسانی از شیرابه حرف می زنند این دریاچه شیرابه نتیجه بیش از سه دهه دفن غیر بهداشتی و غیر فنی زباله است.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی های انجام شده و حمایت شورای اسلامی شهر امروز شاهد آن هستیم که حتی یک تن زباله هم به منطقه کهریزک نمی آید که پردازش نشود و هم اکنون ظرفیت پردازش 7 هزار تن زباله در روز را داریم که تبدیل به کود می شود.
 
شهردار تهران افزود: بخشی از زباله نیز که ناگزیر به دفن آن هستیم کاملا بر اساس استانداردهای جهانی به صورت بهداشتی دفن می شوند و آسیبی برای محیط زیست نمی رساند.
 
قالیباف با اشاره به کلنگ زنی احداث مرکز زباله سوز در کهریزک افزود : با احداث این مرکز روزانه 200 تن زباله با پیشرفته ترین شیوه ها سوزانده و تبدیل به انرژی می شود و در ساعت 3 مگا بایت برق از آن گرفته می شود .
 
وی با بیان این که احداث یک زباله سوز در شرق تهران نیز در دست انجام است گفت : همه این اقدامات ما را به شرایط خوب رسانده است اما شرایط مطلوب وقتی است که بتوانیم هفت زباله سوز در تهران راه اندازی کنیم و هیچ زباله ای را حمل نکرده و آنها را داخل شهر سوزانده و تبدیل به انرژی برق ، آب گرم و... کنیم.
 
شهردار تهران با اشاره به وضعیت زباله هایی که دفن می شود تصریح کرد: مقدار زباله هایی که امروز دفن می شود کم تر از 500 تن است و در مخازنی دفن می شود که برای این مخازن در زیر زمین سبیل بندی شده و داخل آن شبکه لوله گذاری قرار گرفته و این زباله ها موادی هستند که قابل بازیافت نیست و تبدیل به کمپوست نمی شود اما در این سلول بهداشتی به گونه ای دفن می شود که هیچ کدام از شیرابه ها به داخل زمین نرود .
 
وی ادامه داد: با این روش بخشی از شیرابه ها به مخازن منتقل می شود و بخشی نیز تبدیل به گاز شده و از طریق لوله ها به مخازن گاز متان می رود که گاز متان نیز خودش برای استفاده  بیشترین انرژی و حرارت را دارد.
 
قالیباف با اشاره به این که بخش عمده ای از کشورهای اروپایی دفن زباله در سلولهای بهداشتی انجام می دهند گفت: تا پایان سال 91 به طور قطع دو خط زباله سوز در تهران به بهره برداری خواهد رسید.
 
وی همچنین با اشاره به موضوع تفکیک زباله از مبدا این اقدام را کاری فرهنگی دانست و گفت: ما هنوز در شهرداری در این کار موفق نبوده ایم و فقط 25 در صد زباله ها در مبدا تفکیک می شود که از آسیبهای جدی ما است و امیدواریم با کمک مردم این معضل نیز برطرف شود.
 
قالیباف در ادامه در خصوص توسعه فضای سبز کهریزک اظهار کرد: در یک سال گذشته بیش 140 هکتار درخت کاری و فضای سبز در این منطقه انجام شده است و این موضوع که کهریزک تبدیل به پارکی جنگلی شود در حال تحقق است .
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...