اصرار کاخ سفيد بر مذاکره با ايران به‌رغم آزماش موشکي

کد خبر: ۱۳۶۹۷
|
۲۲ تير ۱۳۸۷ - ۱۷:۲۷ 12 July 2008
|
9573 بازدید
کاخ سفيد روز جمعه اعلام کرد که آزمايش‌هاي موشکي ايران تصميم آمريکا براي حل بحران هسته‌اي اين کشور از طريق ديپلماتيک را تغيير نخواهد داد.

دانا پرينو، سخنگوي کاخ سفيد، در پاسخ به اين پرسش که آيا آمريکا از اين آزمايش‌ها نگران شده است، گفت که اين آزمايش‌ها نشان دهنده ادامه بي‌اعتنايي ايران به التزام‌هاي بين المللي و نيز انزواي بيشتر مردم اين کشور است.

وي افزود: «اما من فکر نمي‌کنم که ما از موضوع خود منحرف شده‌ايم که سعي دارد آن را از طريق ديپلماتيک حل و فصل کند.»
به گفته سخنگوي کاخ سفيد، آنچه که ايران انجام مي‌دهد، جامعه بين‌المللي را در اين اعتقاد راسخ‌تر مي‌کند که ايران نبايد اجازه دستيابي به سلاح هسته‌اي را داشته باشد.

اين اظهارات يک روز پس از آن انتشار مي‌يابد که ايران در مانوري نظامي در خليج فارس موشک‌هاي دوربردي را آزمايش کرد که گفته مي‌شود قادر است اسرائيل و پايگاه‌هاي نظامي آمريکا در منطقه خاورميانه را هدف قرار دهد.

آزمايش موشکي تازه جمهوري اسلامي که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامي انجام شد موجي از نگراني‌هاي بين المللي و واکنش‌هاي منفي در ميان قدرت‌هاي غربي بدنبال داشت و با محکوميت آنها روبرو شد.

اتحاديه اروپا روز جمعه با انتشار بيانيه‌اي ضمن ابراز نگراني از مانور تازه موشکي جمهوري اسلامي از ايران خواست تا فعاليت‌هاي حساس غني سازي اورانيوم را متوقف کند.
در بيانيه اتحاديه اروپا آمده است: «اين مانور نظامي به نگراني در مورد صلح جهاني دامن مي‌زند.»

برنامه هسته‌اي تهران و فعاليت‌هاي توسعه برد موشک‌هاي دوربرد آن از سوي کشورهاي غربي گامي براي تهديد و تلاش ايران براي دستيابي به سلاح‌هاي کشتار دسته جمعي ارزيابي شده است.

اما ايران فعاليت‌هاي هسته‌اي خود را «صلح آميز» خوانده و دنبال کردن فعاليت‌هاي موشکي اش را صرفا در چارچوب دفاعي عنوان مي‌کند.

برد موشک‌هاي ايران محدود است
در همين حال، سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه نيز روز جمعه، گفت: «آزمايش‌هاي موشکي ايران که در اين هفته انجام شد، محدوديت برد موشکي ايران را نشان داد و ثابت کرد که برنامه آمريکا براي استقرار موشک‌هاي دفاعي در اروپا غير ضروري است.»

سرگئي لاورف گفت: «آزمايش‌هايي که در ايران انجام شدند فقط نشان دادند که دامنه برد موشکي ايران حداکثر دو هزار کيلومتر است. اين، گفته‌هاي قبلي ما، يعني عدم ضرورت نصب سيستم دفاع ضد موشکي آمريکا در اروپا، را تاييد مي‌کند.»

روسيه استدلال‌هاي آمريکا براي استقرار سپر موشکي در اروپاي مرکزي را رد مي‌کند و اين اقدام را تهديدي براي امنيت ملي روسيه مي‌داند.

آمريکا مي‌گويد که اين اقدام را براي پيشگيري از حملات احتمالي ايران انجام مي‌دهد. روسيه تهديد کرده است در صورتي که موافقتنامه نصب سپر موشکي، که اين هفته ميان جمهوري چک و آمريکا به امضا رسيد، در مجلس اين کشور به تصويب رسد، با واکنش «نظامي ـ فني» روسيه روبه‌رو خواهد شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟