ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تابناک گزارش می‌دهد

چرا افشاگری مدیر مستعفی دولت آمریکا باعث نگرانی ترامپ شد؟/ «اف بی آی» به دنبال خفه کردن «جو کنت»!

افشاگری مدیر مستعفی مرکز ملی مبارزه با تروریسم در آمریکا چنان بر دولت ترامپ گران آمده است که وی تحت تحقیق اف‌بی‌آی قرار گرفته است.
کد خبر: ۱۳۶۳۵۳۷
| |
20268 بازدید
|

چرا افشاگری مدیر مستعفی دولت آمریکا باعث نگرانی ترامپ شد؟/ «اف بی آی» به دنبال خفه کردن «جو کنت»!

مدیر مستعفی مرکز ملی مبارزه با تروریسم در آمریکا اعلام کرد دولت دونالد ترامپ دنیا را درباره اینکه ایران یک «تهدید قریب‌الوقوع» است، فریب داده است.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «جو کنت»، مدیر مستعفی مرکز ملی مبارزه با تروریسم در آمریکا که در اعتراض به جنگ آمریکا با ایران استعفا کرده بود؛ واقعیتی از جنگ را بر ملا کرده بود که هزینه‌های زیادی برای دولت ترامپ خواهد داشت.

این نخستین استعفای اعتراضی یک مقام در دولت ترامپ در قبال جنگ ایران است.

کنت در نامه استعفای خود با تاکید بر اینکه ایران «تهدید قریب‌الوقوعی» برای ایالات متحده ایجاد نکرده بود، تصمیم به حمله به ایران را به فشار اسرائیل نسبت داد و اختلافات درون حزب جمهوری‌خواه در مورد راهبرد این کشور در خاورمیانه را عمیق‌تر کرد.

این مقام مستعفی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، در اعتراض به جنگ ناموجه واشنگتن علیه تهران استعفا داد و گفت: «من نمی‌توانم با وجدانی آسوده از جنگ جاری در ایران حمایت کنم. ایران هیچ تهدید قریب‌الوقوعی برای کشور ما ایجاد نکرده بود و واضح است که ما این جنگ را به دلیل فشار اسرائیل و لابی قدرتمند آمریکایی آن آغاز کردیم

وی افزود: «من به‌عنوان کهنه‌سربازی که ۱۱ بار به ماموریت رزمی اعزام شده‌ام و به‌عنوان همسرِ دریافت‌کننده نشان «گلد استار» که همسر محبوبم، شَنِن، را در جنگی که اسرائیل آن را پدید آورد از دست داده‌ام، نمی‌توانم از فرستادن نسل بعدی برای جنگیدن و مردن در جنگی حمایت کنم که هیچ سودی برای مردم آمریکا ندارد و به هیچ‌وجه هزینه‌اش با جان آمریکایی‌ها توجیه نمی‌شود.»

وی همچنین به تاکر کارلسون، مجری معروف آمریکایی گفته است: تهدید قریب‌الوقوع واقعی برای آمریکا از جانب اسرائیل بود؛ اسرائیل درحال برنامه‌ریزی بود تا ابتدا به ایران حمله کند و با این کار، سربازان آمریکایی را در معرض خطر قرار دهد.

رئیس سابق مرکز مبارزه با تروریسم آمریکا تأکید کرد که ایران نه در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای بود و نه در هفته‌ها و ماه‌های پیش از آغاز بحران چنین وضعیتی داشت. او گفت:آن‌ها سه هفته پیش که جنگ شروع شد در چنین وضعیتی نبودند؛ در ماه ژوئن هم نبودند. ایرانی‌ها از سال ۲۰۰۴ یک حکم مذهبی علیه توسعه واقعی سلاح هسته‌ای داشته‌اند. این حکم از سال ۲۰۰۴ برقرار است و در عرصه عمومی هم در دسترس است. علاوه بر این، ما هیچ داده اطلاعاتی نداشتیم که نشان دهد از آن فتوا سرپیچی شده یا اینکه [ایران]در آستانه لغو آن قرار دارد.

او همچنین به شهادت رساندن رهبر انقلاب ایران را نقد کرد و گفت: عملیات آمریکا و اسرائیل که منجر به شهادت آیت الله خامنه‌ای، رهبر ایران، شد آخرین کاری بود که ما باید انجام می‌دادیم. فکر نمی‌کنم آیت‌الله از مرگ می‌ترسید، او می‌دانست اگر کشته (شهید شود) شود، باز هم مردم از نظام حمایت خواهند کرد. ایشان برنامه هسته‌ای ایران را تعدیل می‌کرد، همچنین مانع از دستیابی به سلاح هسته‌ای می‌شد.

کنت با اشاره به آیت الله مجتبی خامنه‌ای که به عنوان رهبر جدید ایران انتخاب شده است، گفت: «اگر او را هم از بین ببرید، اگر او را بکشید، مردم بیش از گذشته در حمایت از نظام و رهبران بعدی متحد خواهند شد.»

کنت تاکید کرد: راهبرد ایران عمدتاً عملگرایانه است و تصمیماتش را بر اساس تحولات منطقه‌ای تنظیم می‌کند. تجربه لیبی و سرنوشت قذافی یکی از عوامل کلیدی در رویکرد ایران نسبت به حفظ برنامه هسته‌ای بوده است.

او تصریح کرد: اسرائیل بود که به سمت جنگ پیش رفت و ما می‌دانستیم که ایران واکنش نشان خواهد داد. آنچه رخ داده نشان می‌دهد که گروهی در حال فشار آوردن برای وارد کردن ما به جنگ بودند. اسرائیل معتقد بود از مصونیت برخوردار است و آمریکا ناچار خواهد شد صرفاً واکنش نشان دهد.

کنت درباره ترور چارلی کرک فعال حامی ترامپ نیز گفت: آخرین باری که چارلی کرک را روی این کره خاکی دیدم، در ماه ژوئن و در بال غربی (کاخ سفید) بود. به چشمان من زل زد و گفت: جو، جلوی ما را بگیر که وارد جنگ با ایران نشویم؛ و بعد او ناگهان به‌صورت علنی ترور شد و ما اجازه نداریم هیچ سؤالی در این باره بپرسیم. تحقیقاتی که من در مرکز ملی مبارزه با تروریسم بخشی از آن بودم، متوقف شد و اجازه ندادند ادامه پیدا کند. اما هنوز موارد زیادی برای بررسی وجود داشت که من واقعاً نمی‌توانم وارد جزئیاتشان شوم. سوالات بی‌پاسخی وجود دارد.

اظهارات «کنت» نشان دهنده این است که آمریکا وارد جنگی شده که اسرائیل ترتیب داده است. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که نشان می‌دهد دولت ترامپ منافع اسرائیل را نسبت به منافع آمریکا اولویت داده است؛ لذا هر هزینه جنگ در راستای منافع اسرائیل قلمداد می‌شود و نه مردم آمریکا. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در کمپین انتخاباتی خود به روسای جمهوری قبلی این انتقاد را وارد می‌ساخت که آمریکا را وارد جنگ‌های بی پایان و بی اساس کرده‌اند.

بدنه حامی اجتماعی ترامپ موسوم به جنبش مگا (MAGA) رویکردی محافظه کار و دست راستی دارد و مخالف جنگ‌های آمریکا در منطقه است.

این بدنه اجتماعی بر شعار «اول آمریکا» تأکید دارد و بر این اساس مخالف رویکردهای، چون لیبرالیسم قرار می‌گیرد که نگاهی مداخله جویانه در سیاست خارجی دارد و به دنبال گسترداندن آنچه ارزش‌های لیبرالی نامیده می‌شود هستند.

 حال ترامپ باید به این بدنه حامی در خصوص جنگی توضیح دهد که جنگ آمریکا نبوده است.

از طرف دیگر اظهارات «جو کنت» این فرضیه که سیاست‌های خاورمیانه‌ای آمریکا دنباله روی از اسرائیل است را تقویت می‌کند. بر سالیان متمادی هر شخصی در آمریکا این ایده را مطرح کند از سوی لابی صهیونیسم در آمریکا تحت فشار قرار می‌گیرد.

این ایده توسط اساتید مطرحی، چون پروفسور استفن والت استاد دانشگاه هاروارد و پروفسور جان مرشایمر در کتاب معروف آنها در خصوص تأثیر لابی صهیونیسم بر سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه به شکل آکادمیک مطرح شده بود.

بر همین اساس بود که ترامپ دو روز پیش اعلام کرده که او بوده که دست نتانیاهو را گرفته و به این جنگ کشانده است.

با شروع جنگ نیز «مارکو روبیو» وزیر خارجه دولت آمریکا نیز اعلام کرده بود که اسرائیل قصد حمله به ایران را داشت و به صورت خودکار باعث می‌شد آمریکا نیز وارد این درگیری شود؛ لذا آمریکا وارد این جنگ شد.

البته ترامپ در توجیه ورود به جنگ با ایران مدعی شده بود که این حمله‌ای پیش دستانه بوده و ایران قصد حمله به آمریکا را داشته است.

حال که به گفته اخیر مقامات آمریکایی از جمله مدیر شورای اطلاعات ملی آمریکا، برنامه هسته‌ای ایران در جنگ ژوئن از بین رفته بود، توجیه دستیابی قریب الوقوع ایران به بمب اتمی کارکرد ندارد؛ لذا مقامات آمریکایی نمی‌توانسته‌اند توجیه «جنگ پیشگیرانه» کنند؛ لذا با ادعای اینگه ایران قرار بوده به آمریکا حمله کند، جنگ پیش دستانه را توجیه می‌کنند.

حال «کنت» موضوعی را افشا می‌کند که سالیان متمادی لابی صهیونیسم و «هسته سخت قدرت» در آمریکا افکار عمومی را از آن برحذر می‌داشتند. «کنت» علاوه بر اینکه افشا می‌کند اسرائیل بوده که آمریکا را جنگ کشانده، تهدید بودن ایران برای آمریکا را نیز سوال برده است.

در این راستا، «برنی سندرز» سناتور مستقل ترقی خواه در واکنش به این استعفا گفته بود: «من و کنت در مورد خیلی چیز‌ها توافق نداشتیم، اما او درست می‌گوید ایران هیچ تهدید قریب‌الوقوعی برای ملت ما ایجاد نکرده است و واضح است که ما این جنگ را به دلیل فشار اسرائیل و لابی قدرتمند آمریکایی آن آغاز کردیم

اظهارات «کنت» چنان بر دولت ترامپ گران آمده است که چندین منبع به شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس گفته‌اند که جو کنت، مدیر پیشین مرکز ملی ضدتروریسم آمریکا، تحت تحقیق اف‌بی‌آی قرار گرفته است.

رسانه آمریکایی «سِمافور» از تحقیقات پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) درباره رئیس سابق مرکز مبارزه با تروریسم این کشور خبر داد که به تازگی به دلیل نگرانی‌ها و اختلاف‌ها درباره جنگ تجاوزکارانه آمریکا علیه ایران از سِمت خود کناره‌گیری کرد.

اف‌بی‌آی از ارائه جزئیات تحقیقات در مورد «جو کنت» خودداری کرده است. چهار فرد آگاه از این موضوع گفتند که تحقیقات در مورد جو کنت، بر ادعا‌هایی مبنی بر به اشتراک گذاشتن نادرست اطلاعات طبقه‌بندی شده توسط او متمرکز است. این منابع گفتند تحقیقات به قبل از کناره‌گیری کنت برمی‌گردد.

به گزارش تابناک، آمریکا و رژیم صهیونیستی شنبه ۹ اسفند در حالی‌که مذاکرات هسته‌ای با ایران با میانجیگری عمان در حال انجام بود در یک عملیات از پیش طراحی‌شده، بخش‌هایی از ایران از جمله محل سکونت رهبر انقلاب، مراکز نظامی و شخصیت‌های سیاسی و نظامی کشور را مورد هدف قرار دادند.

ایران در پاسخ به این تجاوز، حملات موشکی را با عملیات وعده صادق ۴ آغاز کرد و سرزمین‌های اشغالی و اهداف و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار داد.

ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۵۶
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
دموکراسی . آزادی بیان . زرشک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
عجب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
آخه چجوری شما متوجه نگرانی ترامپ شده اید؟ اون که نسبت به همه چیز اظهار بی تفاوتی میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
قیافه اش انگار از نجیب زادگان قرن 18 اومده به قرن 21
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
لجنزار آمریکا. با خوردن حق بقیه ملتها و ایجاد تکنولوژی و تسلط بر ملتها با تکنولوژی. چرخه کثیف آمریکایی. مرگ بر آمریکا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
ایشان از مخالفان سرسخت یهود هست، توی کلامش هم مشخصه
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
آسمان کشور بدون دفاع بود ، شرم بر روسیه و‌چین که کمکی به ایران در حوزه پدافندی نکردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
پاشو بیا ایران بفرستیمت پیش روحانی و ظریف هیچ خطری تهدیدت نخواهد کرد از موشک و ترور گرفته تا ...تو بگو یه خار به پاهات نمیره والا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۱ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
ترامپ خونخوار هر کس که حرف حقی بزند اورا ترور میکند احسنت به این شخصی که در خود آمریکا حرف حق زده در کشوری که رئیس جمهور خونخواری دارد واقعا حرف حق زدن خیلی سخت هست در آمریکا و مقابل ترامپ حرف حق زدن خیلی سخت هست کار این فرد هم خیلی با ارزش هست
آرش کمان گیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
مرگ بر آمریکا و حامیان و دلباختگانش، چه خارجی، چه داخلی.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟