ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تابناک گزارش می‌دهد؛ در حال به‌روز‌رسانی/

اصابت موشک‌های ایران به غربی‌ترین بندر سعودی در دریای سرخ/ پهپادهای مرموز در آسمان محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا

در پی حملات پهپادی و موشکی علیه پایگاه‌های آمریکا، در بحرین، کویت، امارات و بغداد صدای چندین انفجار شنیده شد.
کد خبر: ۱۳۶۳۵۲۶
| |
4440 بازدید

اصابت موشک‌های ایران به غربی‌ترین بندر سعودی در دریای سرخ/ پهپادهای مرموز در آسمان محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، رسانه‌های عربی گزارش دادند که گزارش‌هایی مبنی بر حمله پهپادی به پایگاه‌های نظامیان آمریکایی در کویت منتشر شده است. 

در واکنش به این گزارش‌ها، ستاد ارتش کویت بیانیه‌ای صادر کرد که در آن تأیید شده است پدافند هوایی این کشور در حال مقابله با حملات موشکی و پهپادی است. 

از سوی دیگر، پایگاه هوایی «عیسی» در بحرین هدف حملات قرار گرفته است.

منابع خبری از حملات پیاپی در بحرین و وقوع انفجارهای مهیب خبر دادند.

رسانه‌های خبری همچنین گزارش دادند که آژیرهای خطر در امارات به صدا درآمده‌اند.

خبرنگار شبکه خبری المیادین نیز از حمله پهپادی به پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در نزدیکی فرودگاه بغداد خبر داد.

یک منبع امنیتی عراقی نیز به الجزیره اعلام کرد که اردوگاه پشتیبانی لجستیکی در نزدیکی فرودگاه بغداد توسط دو پهپاد هدف قرار گرفت.

در همین رابطه، وزارت دفاع عربستان نیز از رهگیری پنج فروند پهپاد در دو منطقه ریاض و الشرقیه خبر داد.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع گزارش داد که پالایشگاه «سامرف» متعلق به آرامکو در عربستان سعودی هدف حمله هوایی قرار گرفته است.

از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع گزارش داد که بندر سعودی «ینبع» در دریای سرخ هدف حمله هوایی قرار گرفته است.

جزئیات بیشتری از این حملات، از جمله اهداف دقیق و میزان خسارت‌های احتمالی، هنوز به طور رسمی منتشر نشده است. 

این حملات در حالی انجام شده که طی روزهای گذشته پایگاه‌های آمریکا در منطقه هدف حملات متعدد قرار گرفته‌اند.

اصابت موشک‌های ایران به غربی‌ترین بندر سعودی در دریای سرخ
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۴:۳۸

خبرگزاری رویترز اعلام کرد که بندر ینبع در غربی ترین نقطه عربستان سعودی  در سواحل دریای سرخ هدف موشک‌های ایران قرار گرفته است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع صنعتی سعودی گزارش داد که شهر بندری ینبع در غرب عربستان سعودی و در ساحل دریای سرخ، صبح روز پنجشنبه هدف یک حمله هوایی قرار گرفته است.
 
این منبع مدعی شده که این حمله تأثیر ناچیزی داشته است.

شب گذشته، رسانه های ایران گفته بودند که جمهوری اسلامی یک حمله موشکی به یک پالایشگاه نفت در ینبع در دریای سرخ انجام داده است.

بر اساس اعلام رویترز، دو منبع آگاه اعلام کردند: عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان در بحبوحه جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و بسته شدن تنگه هرمز، در حال انتقال بخشی از نفت خود به بندر ینبع برای صادرات است.

رایزنی تلفنی ماکرون با امیر قطر و ترامپ به دنبال حملات به تاسیسات گازی ایران و قطر
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۳۶
 
رایزنی تلفنی ماکرون با امیر قطر و ترامپ به دنبال حملات به تاسیسات گازی ایران و قطر

دیوان امیری قطر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تمیم بن حمد آل ثانی، امیر این کشور از امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه تماس تلفنی دریافت کرد و دو طرف در جریان این گفتگوی تلفنی در خصوص تحولات منطقه پس از حمله به شهر «رأس لفان» به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

بر اساس گزارش العربی الجدید، امیر قطر طی این تماس تلفنی مجددا بر توقف فوری تنش و افزایش تلاش‌های بین‌المللی برای مهار تنش‌ها تأکید کرد.

تمیم بن حمد آل ثانی در جریان این گفت‌وگوی تلفنی همچنین تأکید کرد که هدف قرارگرفتن تاسیسات انرژی و آبی ثبات را تهدید می‌کند.

این تماس تلفنی پس از آن برقرار شد که پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس گزارش داد که یک کشتی در نزدیکی منطقه صنعتی «رأس لفان» قطر هدف اصابت یک پرتابه ناشناس قرار گرفته است.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز اعلام کرد به دنبال حملات به تأسیسات تولید گاز در ایران و قطر گفتگوهای تلفنی فوری با امیر قطر و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، انجام داده و بر نیاز به کاهش فوری تنش تاکید کرده است.

او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: چند لحظه پیش با امیر قطر و رئیس‌جمهور ترامپ پس از حملاتی که به تأسیسات تولید گاز در ایران و قطر انجام شد، گفتگو کردم. در منافع مشترک ماست که بدون تأخیر، مهلتی برای توقف حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی، به ویژه تأسیسات انرژی و آب، تعیین کنیم. جمعیت غیرنظامی و نیازهای اساسی آن‌ها و همچنین امنیت منابع انرژی باید از تشدید نظامی محافظت شوند.

پهپادهای مرموز در آسمان پایگاه نظامی محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۳۴
 
پهپادهای مرموز در آسمان پایگاه نظامی محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا

واشنگتن پست نوشت: مقامات نظامی آمریکا پس از مشاهده ده‌ها پهپاد ناشناس بر فراز فورت لسلی مک‌نیر، پایگاه ارتش واشنگتن که اکنون محل اقامت مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و پیت هگست، وزیر جنگ است، با عجله در حال تشدید تدابیر امنیتی هستند.

در حالی که هیچ کس دقیقاً نمی‌داند این پهپادها از کجا آمده‌اند، افزایش تنش در منطقه - همزمان با ادامه حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران - ظاهراً باعث تشکیل جلسه اضطراری در کاخ سفید شده است.

وزارت جنگ در این مورد سکوت کرده است.

فورت مک‌نیر، محل دانشگاه دفاع ملی، معمولاً محل زندگی چهره‌های سیاسی نیست. اما از زمانی که مقامات دوران ترامپ مانند کریستی ال. نوئم، وزیر سابق وزارت امنیت داخلی، به «دلایل امنیتی» به آنجا نقل مکان کردند، به نظر می‌رسد قوانین تغییر کرده‌اند.

گزارش ها حاکی از تغییر محل سکونت روبیو به مکانی نامعلوم است.

به صدا درآمدن آژیرهای خطر در تل‌آویو و شمال اراضی اشغالی
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۳۲
 
به صدا درآمدن آژیرهای خطر در تل‌آویو و شمال اراضی اشغالی

ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد موشک‌هایی از سوی ایران به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است.

جبهه داخلی این رژیم از فعال شدن آژیرهای هشدار در شهرهایی از جمله تل آویو، عکا، حیفا، طبریا، المروج و مناطق الجلیل پس از شلیک موشک‌ها از سوی ایران خبر داد.

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند در شمال اراضی اشغالی پس از حمله موشکی انفجارهای مهیبی رخ داده است.

جبهه داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آژیرهای هشدار در کلان‌شهر تل‌آویو و مناطق ساحلی فلسطینی و شعر قدس فعال شده‌اند.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که صدای انفجارهای شدید در آسمان تل‌آویو و بخش‌هایی از قدس گزارش شده است.

آمریکا و رژیم صهیونیستی شنبه ۹ اسفند در حالی‌که مذاکرات هسته‌ای با ایران با میانجیگری عمان در حال انجام بود در یک عملیات از پیش طراحی‌شده، بخش‌هایی از ایران از جمله محل سکونت رهبر انقلاب، مراکز نظامی و شخصیت های سیاسی و نظامی کشور را مورد هدف قرار دادند.

ایران در پاسخ به این تجاوز، حملات موشکی را با عملیات وعده صادق ۴ آغاز کرد و سرزمین‌های اشغالی و اهداف و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار داد.

پاسخ اروپا به ترامپ: ایران «جنگ ما نیست»
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۳۱
 
پاسخ اروپا به ترامپ: ایران «جنگ ما نیست»

رهبران اروپایی دخالت مستقیم در عملیات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران را رد کرده‌اند، زیرا نگرانند که درگیر یک جنگ غیرقابل پیش‌بینی شوند که اهداف آن را به طور کامل درک نمی‌کنند و در بین شهروندان خودشان محبوب نیست.

وزیر امور خارجه اسپانیا گفته است: اتحادیه اروپا موظف است با این جنگ یک‌جانبه مخالفت کند؛ این جنگِ ما نیست و به ما اطلاع داده نشده بود.

رویترز به نقل از وی گزارش داد: این درگیری بر اروپایی‌هایی که اکنون از افزایش قیمت انرژی رنج می‌برند، تأثیر گذاشته است.

«فردریش مرتس»، صدراعظم آلمان که خود را یک ترنس‌آتلانتیک‌گرا می‌نامد، با صراحت گفته است که در مورد منطق پشت جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران تردید دارد.

مرتس روز چهارشنبه به قانونگذاران آلمانی گفت: تا امروز، هیچ طرح قانع‌کننده‌ای برای چگونگی موفقیت این عملیات وجود ندارد. واشنگتن با ما مشورت نکرد و چیزی نگفت در غیر این صورت ما توصیه می‌کردیم که این مسیر به این شکل دنبال نشود. بنابراین، اعلام کرده‌ایم که تا زمانی که جنگ ادامه دارد، در تضمین آزادی ناوبری در تنگه هرمز، مثلاً از طریق نظامی، شرکت نخواهیم کرد.

اروپایی ها محاسبه می‌کنند که مزایای ماندن در حاشیه، از خطرات متعدد برای روابط ترانس آتلانتیک که در حال حاضر تحت فشار شدید بر سر هر چیزی از جنگ در اوکراین گرفته تا اختلافات تعرفه‌ای است، بیشتر است.

«بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع مرتس، گفته است: «این جنگ ما نیست، ما آن را شروع نکرده‌ایم.»

«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه، نیز با تکرار موضع آلمان، گفت: «ما طرف این درگیری نیستیم».

اروپایی‌ها مدت‌هاست که نگرانند خشمگین کردن ترامپ به معنای آن باشد که او آنها را در اوکراین رها کند یا سعی کند کی‌یف را مجبور به پذیرش توافقی کند که به نفع مسکو باشد. حتی وجود اتحاد ناتو نیز زیر سوال رفته است، زیرا کشورها از طرح‌های ترامپ برای گرفتن گرینلند از دانمارک، عضو دیگر ناتو، در آغاز سال، نگران شده‌اند.

ترامپ در حالی که هیچ نشانه‌ای از قصد خود برای مجازات متحدان ناتو ارائه نکرد، گفت که آنها با عدم پیوستن به ایالات متحده در عملیات نظامی‌اش در ایران، «اشتباه بسیار احمقانه‌ای» مرتکب شده‌اند.

ترامپ به طور خاص از «کر استارمر»، نخست وزیر بریتانیا، که به گفته او «وینستون چرچیل»، رهبر بریتانیا در طول جنگ جهانی دوم، نبود، انتقاد کرد.

اما استارمر و دیگران افکار عمومی را در کنار خود دارند. یک نظرسنجی توسط یوگاو نشان داد که بریتانیایی‌ها با ۴۹٪ در مقابل ۲۸٪ با این حملات مخالف بودند. این امر حزب پوپولیست «اصلاحات بریتانیا» به رهبری نایجل فاراژ و حزب مخالف محافظه‌کاران را مجبور کرده است که حمایت اولیه خود از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی را تعدیل کرده و حتی تا حدودی از آن حمایت کنند.

در اسپانیا، نخست وزیر سانچز به سرعت حملات به ایران را بی‌ملاحظه و غیرقانونی خواند و تهدیدهای ترامپ مبنی بر قطع تجارت با اسپانیا در صورت عدم اجازه استفاده از پایگاه‌های مشترک برای جنگ را رد کرد.

«ماریا خوزه مونترو»، معاون نخست وزیر، در اوایل ماه مارس گفت: «ما مطمئناً تابع کسی نخواهیم بود، هیچ تهدیدی را تحمل نخواهیم کرد و از ارزش‌های خود دفاع خواهیم کرد.» اسپانیایی‌ها نیز به طور گسترده با این موضع دولت موافق هستند، به طوری که ۶۸ درصد در نظرسنجی شرکت اسپانیایی ۴۰db اعلام کردند که با جنگ مخالفند.

یک نظرسنجی توسط ARD DeutschlandTrend نشان داد که ۵۸ درصد از آلمانی‌ها با جنگ مخالفند در حالی که ۲۵ درصد از آن حمایت می‌کنند. انتقاد حتی از سوی حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان»، حزبی که از دولت ترامپ حمایت کرده است، نیز مطرح شده است.

دولت‌های اروپایی می‌گویند که نمی‌خواهند وارد جنگی شوند که در آن حق اظهار نظر ندارند و نمی‌توانند پایان بازی را ببینند.

یک مقام اروپایی گفت که اهداف جنگی آمریکا تعریف شده یا واضح نیست و احتمالاً با اهداف جنگی اسرائیل، به ویژه در مورد تغییر حکومت، متفاوت است. در نشانه دیگری از این تنش‌ها، مرتس و دیگران از ترامپ به خاطر کاهش تحریم‌های نفتی علیه روسیه در تلاش برای کاهش قیمت‌های جهانی رو به افزایش، انتقاد کرده‌اند و گفته‌اند که ایالات متحده متحدان خود را غافلگیر کرده است.

استارمر گفته است که بریتانیا با متحدان خود در حال همکاری بر روی طرحی برای بازگشایی تنگه هرمز است، تنگه‌ای که ۲۰ درصد از نفت جهان از طریق آن منتقل می‌شود.

فرانسه به دنبال تشکیل ائتلافی برای تأمین امنیت تنگه پس از تثبیت وضعیت امنیتی - و بدون نقش ایالات متحده - بوده است.

پاریس طی هفته گذشته در حال مشورت با کشورهای اروپایی، آسیایی، از جمله هند، و کشورهای عربی خلیج فارس در مورد طرحی بوده است که در نهایت شاهد اسکورت نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری توسط کشتی‌های جنگی خواهد بود.

ماکرون گفت چنین طرحی شامل مذاکرات سیاسی و فنی، از جمله با صنعت دریانوردی، شرکت‌های بیمه و دیگران خواهد بود: "این کار مستلزم بحث و کاهش تنش با ایران است." در نهایت، رهبران اروپایی بیش از هر چیز به دنبال ایجاد وحدت بوده‌اند و یاد گرفته‌اند که آنچه را که رهبری دمدمی مزاج ترامپ می‌دانند، مدیریت کنند.

کایا کالاس، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه‌ای به رویترز گفت که این بلوک «اکنون آرام‌تر است، زیرا ما انتظار داریم اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی همیشه رخ دهند و آن را همانطور که هست بپذیریم، باید آرام باشیم و متمرکز بمانیم.»

چین: ترور مقامات ایران غیرقابل قبول است
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۳۰
 
چین: ترور مقامات ایران غیرقابل قبول است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری گفت: کشتن رهبران ایران و حمله به اهداف غیرنظامی به هیچ وجه قابل قبول نیست.

شینهوا گزارش داد: «لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد: چین همیشه مخالف استفاده از زور در روابط بین‌الملل است.

هزینه سرسام‌آور جنگ ایران؛ درخواست ۲۰۰ میلیارد دلاری پنتاگون به بن‌بست کنگره خورد
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۲۹
 
هزینه سرسام‌آور جنگ ایران؛ درخواست ۲۰۰ میلیارد دلاری پنتاگون به بن‌بست کنگره خورد

پنتاگون درخواست بودجه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلاری برای جنگ ایران را به کاخ سفید ارائه کرده است که با مخالفت شدید قانونگذاران و گروه‌های مدنی مواجه شده است.

وزارت دفاع آمریکا از کاخ سفید خواسته است تا درخواست بودجه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلاری را برای تأمین مالی جنگ با ایران به کنگره ارائه دهد.
واشنگتن پست نوشت: این مبلغ که عمدتا برای افزایش تولید مهمات مصرف‌شده در سه هفته اخیر در نظر گرفته شده است.

به گفته یک مقام ارشد دولت، این رقم بسیار زیاد است و احتمالا با مخالفت قانونگذاران مخالف جنگ مواجه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، برخی مقامات کاخ سفید معتقدند این درخواست شانس زیادی برای تصویب در کنگره ندارد.

این بودجه عظیم در حالی مطرح می‌شود که هزینه جنگ تنها در هفته اول از ۱۱ میلیارد دلار فراتر رفته و اکنون برای نخستین بار از بودجه مصوب برای جنگ اوکراین (۱۸۸ میلیارد دلار تا دسامبر) پیشی گرفته است.

این درخواست با مخالفت شدید دموکرات‌ها و گروه‌های مدنی مواجه شده است. بیش از ۲۵۰ سازمان از جمله اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا در نامه‌ای به کنگره خواستار رد این بودجه شدند و آن را «جنگ غیرقانونی و نامحبوب» خواندند.

ایلهان عمر در باره ترامپ: این مرد بی‌کفایت و دیوانه است
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۲۸
 
ایلهان عمر در باره ترامپ: این مرد بی‌کفایت و دیوانه است

«ایلهان عمر» نماینده دموکرات کنگره آمریکا، در واکنش به تهدید دونالد ترامپ مبنی بر منفجر کردن کامل میدان گازی پارس جنوبی در صورت حمله مجدد ایران به قطر، با انتشار پیامی تند در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «خدا به همه ما کمک کند! این مرد بی‌کفایت و دیوانه است.»

این اظهارات نشان‌دهنده عمق اختلافات داخلی در آمریکا بر سر جنگ ایران و نگرانی از تشدید بی‌سابقه بحران انرژی است.

منابع اسرائیلی به آکسیوس گفتند که این حمله با هماهنگی و تأیید دولت ترامپ انجام شده است . این اولین حمله شناخته‌شده به تأسیسات گازی ایران از زمان آغاز جنگ بود .

با این حال ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی خود اعلام کرد آمریکا از حمله اسرائیل به پارس جنوبی هیچ اطلاعی نداشته و قطر نیز در آن نقشی نداشته است.

در حالی که ترامپ مدعی بی‌اطلاعی بود، وال‌استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که کاخ سفید از حمله آگاه بوده و ترامپ آن را برای فشار به ایران جهت بازگشایی تنگه هرمز تأیید کرده بود.

وزیر خارجه اسپانیا: اروپا نباید اجازه «ماجراجویی‌های نظامی» در خاورمیانه را بدهد
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۲۶
 
وزیر خارجه اسپانیا: اروپا نباید اجازه «ماجراجویی‌های نظامی» در خاورمیانه را بدهد

«خوسه مانوئل آلبارس» وزیر امور خارجه اسپانیا همزمان با هشدار نسبت به خطر «هرج و مرج» به دلیل تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، وحدت اعضای اتحادیه اروپا را خواستار شد.

وی استدلال کرد کشورهای اروپایی معتقد به سازمان ملل متحد، باید میان «نظم یا بی‌نظمی» جهانی یکی را انتخاب کنند و از اتحادیه اروپا خواست به «کسانی که در ماجراجویی‌های نظامی شرکت می‌کنند،» اجازه این کار را ندهد.

وزیر خارجه اسپانیا تاکید کرد جنگی که آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران به راه انداخته‌اند «یکجانبه» است و «نقض آشکار» قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود.

آلبارس با تاکید بر اینکه اسپانیا «جنبش جهانی را رهبری می‌کند که از انسجام خارج شده است،» اعلام کرد: در مورد درگیری در خاورمیانه، «یا قانون را انتخاب می‌کنیم، یا نقطه مقابل آن را، که زور است. یا صلح را انتخاب می‌کنیم، یا جنگ را.»

این مقام اسپانیایی اظهار داشت که «اروپایی‌ها باید از قدرت و توانایی‌های اتحادیه اروپا آگاه باشند» تا این «به اقدام سیاسی در سطح جهانی تبدیل شود.»

آلبارس با اشاره به اینکه «ما می‌دانیم چه باید بکنیم؛ آنچه مورد نیاز است، اراده سیاسی برای انجام آن است»، خواستار ایستادگی در برابر «راست افراطی» در سراسر جهان برای دفاع از دموکراسی، مدارا و برابری شد.

در حالی که جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران ادامه دارد، برخی متحدان آمریکا از جمله آلمان، ایتالیا و اسپانیا مشارکت در هرگونه ماموریت در خلیج فارس را رد کرده‌اند؛ «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تازگی اعلام کرد که هیچ کشوری تمایلی ندارد جان شهروندان خود را در چنین ماموریت‌هایی به خطر اندازد.

«پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد آمریکا از پایگاه‌های روتا (کادیز) و مورون (سویا) برای عملیات تهاجمی علیه ایران استفاده کند. این تصمیم تنش‌هایی دیپلماتیک میان مادرید و واشنگتن ایجاد کرد و حتی به تهدیدهای اقتصادی انجامید. سانچز در بیانیه‌ای موضع دولت را فقط در چند کلمه خلاصه کرد: «نه به جنگ.»

هشدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نسبت به پیامدهای تشدید تنش بر غیرنظامیان و زیرساخت‌ها
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۲۵
 
هشدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نسبت به پیامدهای تشدید تنش بر غیرنظامیان و زیرساخت‌ها

جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان که در نشست وزرای خارجه کشورهای اسلامی در ریاض شرکت کرده بود، بر  فوریت حل بحران جدی که از ۲۸ فوریه در منطقه ایجاد شده است، تأکید کرد.

براساس گزارش آپا، این مقام جمهوری آذربایجان همچنین خاطرنشان کرد که پیامدهای تشدید تنش‌ها محدود به کشورهای خاص نیست، بلکه خطرات منطقه‌ای و جهانی گسترده‌تری را ایجاد می‌کند و جان غیرنظامیان و زیرساخت‌ها را به خطر می‌اندازد.

لازم به ذکر است، وزارت خارجه عربستان اعلام کرد که نشست وزرای خارجه کشورهای عربی و اسلامی در ریاض برگزار می شود که در آن قرار است راه‌های حمایت از امنیت و ثبات منطقه مورد بررسی قرار گیرد.

سنا قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ را رد کرد
۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۳:۲۳
 
سنا قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ را رد کرد

سنای آمریکا با رای ۵۳ بر ۴۷، قطعنامه دموکرات‌ها برای محدود کردن اختیارات دونالد ترامپ در جنگ علیه ایران را رد کرد.

قطعنامه دموکرات ها برای محدود کردن اختیارات ترامپ راه به جایی نبرد. این در شرایطی است که جمهوری‌خواهان با این رای‌گیری مخالفت کردند و دموکرات‌ها قول دادند این قطعنامه را «بارها و بارها و بارها» مطرح کنند.

این رای‌گیری تقریبا حزبی بود و هیچ تغییری نسبت به اوایل ماه جاری نداشت.

«چاک شومر» رهبر دموکرات‌ها، پیش از رأی‌گیری خطاب به جمهوری‌خواهان گفت: «ما اهداف دونالد ترامپ را نمی‌دانیم. جدول زمانی دونالد ترامپ را نمی‌دانیم. حتی نمی‌دانیم پیروزی از نظر او چه شکلی است. بس است دیگر.»

او  از جمهوری‌خواهان خواست از تلاش برای به جریان انداختن بحث درباره جنگ حمایت کنند.

«رند پال»، سناتور کنتاکی تنها جمهوری‌خواهی بود که به این قطعنامه رأی موافق داد و «جان فترمن» از پنسیلوانیا که به حامی سرسخت اسرائیل تبدیل شده، تنها دموکراتی بود که از حزب خود جدا شد و به قطعنامه رأی مخالف داد.

«کوری بوکر»، سناتور دموکرات که این قطعنامه را رهبری می‌کرد، پیش از رأی‌گیری در سخنانی در صحن سنا گفت: «اگر چیزی الان در قانون اساسی واضح باشد، این است که رئیس‌جمهور قدرت ندارد  و یک‌جانبه یک کشور و ثروت آن و مردان و زنانش را بدون نظر کنگره وارد جنگ می‌کند.»

بوکر در بخش بعدی صحبتهایش گفت: من و همکارانم این قطعنامه‌ها را بارها و بارها و بارها مطرح خواهیم کرد.

این دومین تلاش دموکرات‌ها برای وادار کردن کنگره به اظهارنظر درباره عملیات نظامی بی‌پایان آمریکا و اسرائیل بود که تقریبا سه هفته پیش آغاز شد.

هزینه جنگ در هفته اول از ۱۱.۳ میلیارد دلار فراتر رفت و زنجیره تأمین جهانی نفت، کود و آلومینیوم را مختل کرده است.

اوایل این هفته، متحدان آمریکا درخواست ترامپ برای کمک به بازگشایی تنگه هرمز را رد کردند و تأکید کردند به جنگی که رئیس‌جمهور آمریکا بدون مشورت با آنها آغاز کرده، نخواهند پیوست.

این رأی‌گیری یک روز پس از آن انجام شد که جو کنت، رئیس سابق مرکز مبارزه با تروریسم آمریکا در اعتراض به جنگ ایران استعفا داد که نشان‌دهنده خشم و از هم گسیختگی در داخل تیم ترامپ است. 

ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟
آخرین اخبار