صندوق طلا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک گزارش می‌دهد

برگزاری دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا روز پنج شنبه در ژنو؛ «توافق موقت» در راه است؟

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا روز پنجشنبه هفتم اسفندماه در ژنو سوئیس برگزار خواهد شد و برخی ناظران احتمال رسیدن به توافقی موقت را پیش بینی می‌کنند.
کد خبر: ۱۳۵۹۲۰۳
| |
6884 بازدید

برگزاری دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا روز پنج شنبه در ژنو؛ «توافق موقت» در راه است؟

«بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان شامگاه یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «با کمال خرسندی تایید می‌کنم که مذاکرات ایران و آمریکا اکنون برای ژنو در پنجشنبه این هفته برنامه‌ریزی شده است.»

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌و‌گو با شبکه سی‌بی‌اس، در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر اینکه آیا برای پیش‌نویس پیشنهادی که قرار است ظرف دو تا سه روز ارائه شود، تأیید رهبر معظم انقلاب اخذ شده است و این پیشنهاد چه زمانی به استیو ویتکاف ارائه خواهد شد، اظهار کرد: ما هنوز در حال کار روی آن هستیم و تلاش می‌کنیم آن را به‌گونه‌ای تنظیم کنیم که شامل عناصری باشد که بتواند نگرانی‌ها و منافع هر دو طرف را در نظر بگیرد.

عراقچی افزود: روی این عناصر کار می‌کنیم و معتقدم وقتی احتمالاً این پنجشنبه دوباره در ژنو دیدار کنیم، بتوانیم روی آن عناصر کار کرده، متن خوبی آماده کنیم و به یک توافق سریع برسیم. این برداشت من است. آن را کاملاً ممکن می‌دانم.

عراقچی در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر اینکه دیدار با استیو ویتکاف برای پنجشنبه در ژنو تأیید شده، اما هنوز تأیید نهایی از سوی رهبری برای این پیشنهاد صورت نگرفته است، گفت: این دو موضوع جداگانه هستند. ما البته به مذاکرات خود ادامه می‌دهیم. هم‌زمان روی عناصر یک توافق و پیش‌نویس متن نیز کار می‌کنیم؛ بنابراین امیدوارم وقتی به آنجا برسیم، آماده گفت‌و‌گو و مذاکره بر اساس آن پیش‌نویس‌ها باشیم.

وی افزود: معتقدم توافقی بهتر از برجام یا توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ امکان‌پذیر است و می‌تواند عناصری داشته باشد که بسیار بهتر از توافق قبلی باشد.

در این راستا، «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان شامگاه یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «با کمال خرسندی تایید می‌کنم که مذاکرات ایران و آمریکا اکنون برای ژنو در پنجشنبه این هفته برنامه‌ریزی شده است.»

وزیر خارجه عمان که در گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم قبلی به‌عنوان میانجی حضور داشته و احتمالا در این دور جدید نیز حضور خواهد یافت، افزود: «و همچنین خوشحالم تلاش مثبتی برای برداشتن گام‌های بلندتر به سمت نهایی کردن توافق صورت می‌گیرد.»

همچنین،خبرنگار شبکه سی‌بی‌اس آمریکا از حضور رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در شهر ژنو در سوییس خبر داده است. گروسی در دور دوم مذاکرات در ژنو نیز حضور داشت.

پایگاه خبری «آکسیوس» پیشتر مدعی شده بود که دور بعدی گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم میان ایران و آمریکا روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد، اما بعدا «باراک راوید» خبرنگار این رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام این کشور در این ایکس نوشت: «مذاکرات ایران و آمریکا برای روز پنجشنبه برنامه‌ریزی شده است.»

این رسانه به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داده بود که در صورتی که طی ۴۸ ساعت آینده، پیشنهاد ایران درباره برنامه هسته‌ای دریافت شود، آماده‌ایم تا جمعه در ژنو با مقامات ایرانی دیدار کنیم.

آکسیوس به نقل از این مقام آمریکایی نوشت این امکان وجود دارد که دولت ترامپ و ایران درباره دستیابی به یک توافق موقت قبل از یک توافق نهایی مذاکره کنند، اگر چه مقام‌های رسمی ایران و آمریکا هنوز درباره این موضوع اظهار نظر رسمی نکرده‌اند.

به گزارش تابناک، دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز سه شنبه ۲۸ بهمن دز ژنو برگزار شده بود و بر اساس اعلام ایران قرار شده که روی متن یک توافق کار و مبادله شود و با نزدیک شدن دیدگاه طرفین بر روی یک متن، دور سوم گفت‌و‌گو‌ها شکل گیرد.

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران بلافاصله بعد از پایان این دور مذاکرات گفت: در این دور نسبت به دور گذشته بحث‌های کاملا جدی مطرح شد و فضای سازنده‌تری وجود داشت. 

عراقچی یادآور شد: ایده‌های مختلفی مطرح شد و این ایده‌ها به صورت جدی مورد بحث واقع شد و نهایتاً ما بر یکسری اصول راهنما توانستیم یک موافقت کلی پیدا کنیم که از این به بعد براساس آن اصول حرکت خواهیم کرد و وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد.

وزیر خارجه ایران در ادامه یادآور شد: قرار شد دو طرف روی متن‌های یک توافق احتمالی کار انجام دهند و بعد ما این متن‌ها را تبادل کنیم و بعد از آن تاریخ دیگری را برای دور سوم در نظر بگیریم.

به گزارش تابناک، در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا، یک مقام ایرانی، امروز یکشنبه سوم اسفندماه، در گفت‌و‌گو با شبکه الجزیره با تشریح چارچوب مذاکرات جاری اظهار داشت: «مذاکرات فعلی پیرامون تعهدات هسته‌ای ما، تعهد واشنگتن به رفع تحریم‌ها و همکاری‌های اقتصادی است.»

وی با رد برخی گمانه‌زنی‌ها درباره خارج کردن ذخایر اورانیوم از خاک ایران، افزود: «موضوع خارج کردن ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران به‌هیچ‌وجه در مذاکرات بحث نشده است.» 

این مقام مسئول همچنین ادعا‌های مربوط به واگذاری منابع طبیعی ایران را رد کرد و گفت: «صحبت از تحویل معادن و میدان‌های نفتی به واشنگتن مطرح نشده و اساساً غیرمنطقی است.» 

او در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر رویکرد واقع‌گرایانه تهران تصریح کرد: «انتظار موفقیت صددرصدی از مذاکرات اشتباه است؛ باید واقع‌بین باشیم.»

به گفته وی، آغاز روند مذاکرات «تصمیم ایران بوده» و ادامه آن نیز با هماهنگی نهاد‌های ذی‌ربط و مطابق برنامه‌های از پیش تعیین‌شده پیش می‌رود.

این مقام ایرانی همزمان بر تفکیک مسیر دیپلماسی از ملاحظات امنیتی تأکید کرد و گفت: «مقابله با تهدید‌ها از طریق ارتقای سطح بازدارندگی انجام می‌شود و نیرو‌های مسلح ما در آمادگی کامل هستند.»

او افزود: «مسیر مذاکرات از آمادگی ما برای مقابله با هرگونه تجاوز جداست و هرگونه رویارویی، منافع واشنگتن در منطقه را هدف قرار خواهد داد.»

وی در پایان خاطرنشان کرد که آمادگی نظامی ایران برای هرگونه نبرد، «احتمال فریب خوردن ایران توسط دشمن را به حد صفر می‌رساند.»

تور کیش
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # مذاکرات ایران و آمریکا # ناو آبراهام لینکلن
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات