شهردار تهران گفت: تهيه و تدوين طرحهاي درازمدت شهري در قالب طرحهاي50 ساله و بيشتر با توجه به شرايط موجود نادرست و غيرممکن است.
به گزارش ايسنا، محمدباقر قاليباف در نشست ادواري شهرداران کلان شهرهاي کشور در تبريز، افزود: اين که عنوان ميشود، شهرداريها بايد برنامههاي 50 و يا 100 ساله ارايه دهند، اصلا با شرايط روز جهاني و تغييرات روز افزون و نوع نيازهاي شهروندان قابل قبول نيست. در شرايط فعلي نميتوان برنامههاي 10 يا 20 ساله داد، چه برسد به برنامههاي بسيار دراز مدت.
قاليباف مقايسه شهرهاي کشور با وضعيت 20 يا 30 سال قبل خود را مقايسهاي ناهمگون و غيرقابل قبول خواند و تصريح کرد: اين که تبريز را با 30 سال پيش مقايسه کنيم، درست نيست چرا که در حال حاضر، تبريز بايد با استانبول و تهران با شهرهاي بزرگي چون توکيو و نيويورک مقايسه شود، تا بر اساس شاخصهاي مهم شهرنشيني اشکالات را يافته و به دنبال رفع آنها باشيم.
وي همچنين با بيان اين که وظيفه شهرداريها پول درآوردن نيست، تصريح کرد: ما در شهرهاي بزرگ بايد به سمت توليد ثروت برويم، چرا که اگر مردم پولدار شوند، توسعه شهرها نيز ميسر خواهد شد.
شهردار تهران ساختار ضعيف و نادرست سيستم اجرايي کشور را، مهمترين چالش کشور عنوان کرد و يادآور شد: براي رفع اين مشکل اساسي هيچ توجهي به دنياي پيرامون نداريم و هنوز با روشهاي سنتي راه خود را ادامه ميدهيم.
قاليباف، عمر پايين مديريتها در شهرداريها را از جمله ديگر چالشهاي اين نهاد عنوان کرد.
وي گفت: در 35 سال گذشته متوسط عمر هر شهردار در تهران، تنها 15 ماه بوده است که اين، امکان هرگونه برنامهريزي و اجراي آن توسط مديريتها را با مشکل مواجه ميکند.
قاليباف با تاکيد بر تغيير رويکردها در اداره شهرهاي بزرگ، از اين که هنوز با قوانين 50 سال قبل و تنها با استفاده از ابزار و فناوريهاي جديد شهرها اداره ميشود، ابراز تاسف کرد.
شهردار تهران خاطرنشان كرد: امروزه در شهرهاي مدرن، مردم به عنوان عنصر فعال و در عين حال پاسخگو در اداره شهر خود دخيل هستند و تا زماني که اين امر در کشور ما محقق نشود، هيچ اتفاق بزرگي در اداره شهر مشاهده نخواهيم کرد.