صفحه خبر لوگوبالا تابناک
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تابناک گزارش می‌دهد

شروع مذاکرات ایران و آمریکا جمعه در استانبول؛ دیدار عراقچی و ویتکاف/ مرحله نخست محدود به «برنامه هسته‌ای» است

منابع خبری مدعی شروع مذاکرات ایران و آمریکا در استانبول ترکیه از روز جمعه هستند.
کد خبر: ۱۳۵۵۲۹۹
| |
37520 بازدید
|

شروع مذاکرات ایران و آمریکا جمعه در استانبول؛ دیدار عراقچی و ویتکاف/ مرحله نخست محدود به «برنامه هسته‌ای» است

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران نیز امروز دوشنبه ۱۳ بهمن ماه گفت: ما آماده دیپلماسی هستیم، اما دیپلماسی مرام خودش را دارد. امیدوارم نتایج دیپلماسی را به زودی ببینیم.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، وبگاه آکسیوس مدعی شده وزیر خارجه ایران عباس عراقچی و نماینده ویژه دولت آمریکا استیون ویتکاف روز جمعه قرار است در استانبول دیدار کنند.

همچنین یک مقام ارشد دیپلماتیک به رویترز خبر داد که انتظار می‌رود برخی کشور‌های منطقه مانند مصر، عربستان سعودی، امارات و عمان در نشست استانبول میان ویتکاف و عراقچی حضور یابند.

نشریه انگلیسی «فایننشال‌تایمز» روز دوشنبه خبر داد که مذاکرات میان واشنگتن و تهران در مرحله نخست محدود به «برنامه هسته‌ای» خواهد بود.
 
مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر صراحتا اعلام کرده‌اند که هرگونه مذاکره میان ایران و آمریکا تنها درباره «برنامه هسته‌ای» صلح‌آمیز ایران خواهد بود و اجازه مطرح شدن هیچ موضوع دیگری در مذاکرات را نخواهد داد.
 
فایننشال‌تایمز به نقل از دیپلمات‌ها گفته که در مذاکرات روز جمعه بین تهران و واشنگتن، زرادخانه موشک‌های بالستیک ایران به هیچ وجه مطرح نخواهد شد.

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران نیز امروز دوشنبه ۱۳ بهمن ماه گفت: ما آماده دیپلماسی هستیم، اما دیپلماسی مرام خودش را دارد. امیدوارم نتایج دیپلماسی را به زودی ببینیم.

از طرف دیگر، یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه ایران به خبرگزاری رویترز گفته است که تهران در حال بررسی شروط از سرگیری مذاکرات با آمریکاست.

وی گفت: احتمال دارد که استیو ویتکاف و عراقچی هم به زودی در ترکیه با یکدیگر دیدار کنند.

این مقام ایرانی که نامش اعلام نشده افزوده است: «تهران آماده نشان دادن انعطاف در خصوص غنی‌سازی اورانیوم از جمله تحویل ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با درصد بالاست.

در این راستا، علی باقری معاون سیاست خارجی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرد که مسئولان ایرانی بنایی بر انتقال مواد غنی‌شده هسته‌ای به هیچ کشوری ندارند و مذاکرات اصلاً حول چنین امری نیست.

پیشتر دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرده بود که موضوع انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به روسیه مدت‌هاست در دستور کار قرار دارد و روسیه خدمات خود را به‌عنوان یک گزینه ممکن پیشنهاد داده، گزینه‌ای که می‌تواند برخی عوامل تنش‌زا را برای تعدادی از کشور‌ها کاهش دهد.

دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه افزود: در حال حاضر نیز روسیه به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد، تماس‌ها با تمامی طرف‌های ذی‌نفع را ادامه می‌دهد و در حد توان، آمادگی خود برای کمک به کاهش تنش‌ها پیرامون ایران حفظ می‌کند.

به گزارش تابناک، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست مطبوعاتی امروز دوشنبه ۱۳ بهمن گفته است: شایعهٔ گفت‌وگوی احتمالیِ پزشکیان و ترامپ صرفاً یک گمانه‌زنیِ رسانه‌ای بوده و پیش‌تر هم مطرح شده است؛ بحث‌هایی که دربارهٔ سرنوشت مواد غنی‌شدهٔ ایران مطرح می‌شود هم صرفاً گمانه‌زنی است.

وی افزود: ما دربارهٔ مذاکرات در حال تصمیم‌گیری هستیم و هنوز مشخص نیست که مذاکرات کجا، به چه صورت و با حضور چه کسانی انجام می‌شود.

بقائی تاکید کرد: برای ما زمان مهم است. ما در برخی از مراحل مذاکرات قبلی شاهد این بودیم که طرف‌های مقابل از مذاکره سوء استفاده می‌کردند. برای ما اینکه بتوانیم هرچه زودتر تحریم‌های ظالمانه را کاهش دهیم یک برد خواهد بود و ما با دقت بالا و با در نظر گرفتن زمان موضوع را در دستور کار قرار داده‌ایم و امیدواریم بتوانیم در روز‌های آینده در مورد جزئیات، بیشتر صحبت کنیم.

فارس هم در خبری به نقل از یک منبع آگاه نوشت: رئیس جمهور دستور آغاز مذاکرات را صادر کرده است. بر اساس این اطلاعات؛ ایران و آمریکا در چهارچوب موضوع هسته‌ای مذاکره خواهند کرد.

پیش از این نیز «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه (به وقت ایران) شنبه ۱۱ بهمن با اشاره به اقدامات تنش‌زای خود علیه ایران ادعا کرد: «ایران با ما گفت‌و‌گو می‌کند و خواهیم دید که آیا می‌توانیم کاری انجام دهیم یا خیر. در غیر این صورت خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد!»

به گزارش تابناک، اظهارات ترامپ در حالی بود که علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز شامگاه شنبه ۱۱ بهمن در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: برخلاف فضاسازی‌ِ جنگ رسانه‌ای تصنعی، شکل‌گیری ساختاری برای مذاکرات در حال پیشرفت است.

بقایی نیز در نشست خبری امروز دوشنبه در خصوص این توئیت لاریجانی گفت: ما نیازی به اثبات جدیت و حسن نیت خود نسبت به دیپلماسی نداریم و این را اثبات کرده‌ایم. طرف مقابل در این خصوص مرتکب قصور و تقصیر فراوان شده است.

وی افزود: در رابطه با چگونگی ساختار‌ها در این مرحله ما در حال بررسی جنبه‌های مختلف موضوع هستیم. کشور‌های منطقه که دغدغه‌مند هستند، تلاش می‌کنند نقش مثبتی ایفا کنند، برخلاف کشور‌های اروپایی که اقدام به تشدید تنش می‌کنند.

بقایی گفت: در این مرحله، نکات مختلفی رد و بدل شده و ما در حال بررسی و تصمیم‌گیری درباره جزئیات هر روند دیپلماتیکی هستیم که امیدواریم طی روز‌های آینده به نتیجه برسد.

صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۸
در انتظار بررسی: ۷۱
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
چرا باید با شیطان بزرگ مذاکره مستقیم کنیم؟ دلیل این همه کوتاه‌آمدن چیست؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
راهکار بهتری داری ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
چون آمریکا در طول تاریخ 250 ساله خودش هر غلطی دلش خواسته کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
مذاکره اشکال نداره دوست عزیز. هر دعوایی بعدش صلح داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
اگه می‌خواستین مذاکره کنین خب ۲۰ سال پیش مذاکره می کردین. این همه هزینه شد الان برین مذاکره؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
خوش به حالت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
تو خودت صبح تا شب زار میزدی که بدیم بره نون ندارم بخورم الان میگی چرا مذاکره کنیم؟ معاند که میگن خود شماها هستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
مستقیم یا غیر مستقیم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
ادعای اکسیوس:
جمعه در استانبول، دیدار ویتکاف و عراقچی / جرد کوشنر، داماد ترامپ، هم در جلسه حضور خواهد داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
مستقیم صحبت کنید وبه واسطه ها سهم ندهید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
هیچ توافقی به سود مردم ایران نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
مبارکه .مذاکره مستقیم ولی خداییش نگید بخاطر مردم مذاکره میکنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
راه حل پیدا بشه ، اقتصاد جان بگیره و از جنگ دور بشیم، حالا شما دنبال نیت نباش
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
مذاکره ای که به جنگ ختم بشه فایده ای نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
یک بار همین هفت ماه پیش این مسیر را رفتیم. افتادن در چاهی مشابه و غافلگیری مجدد این دفعه خطا نیست، خیانت است.
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
مرحله بعدی درمورد چه موضوعاتی هست؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
کلا سه تا موضوع هست ، هسته ای موشکی نیابتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
برچیدن هسته ای و محدودیت برد موشکهاست فعلا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
از حسن روحانی بپرس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
مثل دفعه قبل نشه که وسط مذاکره یهو حمله کرد؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
کاهش تحریم! قرار بود همه تحریم ها را یکجا برداره و خسارت خروج از برجام هم بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
جنگ جنگ تا پیروزی ما مرد جنگیم مرگ بر آمریکا
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۴
بفرما خودت برو بجنگ ولی از مردم مایه نگذار
برچسب منتخب
# اغتشاشات # جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # کالابرگ # کالابرگ الکترونیکی
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات