خانه‌ای که ۱۲۰ روز خالی بماند، مشمول مالیات سنگین می‌شود

بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۹۹، هر واحد مسکونی که بیش از ۱۲۰ روز خالی بماند، مشمول مالیات سنگین می‌شود؛ قانونی که با اتصال سامانه‌های بانکی و ثبتی به سامانه املاک و اسکان، اجرای آن حالا با سرعت و دقت بیشتری در حال انجام است.
کد خبر: ۱۳۲۲۸۹۱
|
۲۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۹ 15 August 2025
|
713 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ قانون «مالیات بر خانه‌های خالی» که در سال ۱۳۹۹ به تصویب مجلس یازدهم رسید، به‌روشنی تکلیف مالکان واحد‌های بلااستفاده را مشخص کرده است، هر خانه‌ای که بیش از ۱۲۰ روز در سال ساکن نداشته باشد، مشمول مالیات بر مبنای درآمد اجاره خواهد شد. مطابق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، این حکم شامل همه واحد‌های مسکونی در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت می‌شود و نرخ مالیات آن به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد:سال اول: ۶ برابر مالیات متعلقهسال دوم: ۱۲ برابر مالیات متعلقهسال سوم به بعد: ۱۸ برابر مالیات متعلقهمسئولیت شناسایی این واحد‌ها با وزارت راه و شهرسازی است که اطلاعات آن را از سامانه ملی املاک و اسکان استخراج می‌کند. در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مجموعاً ۱۲۵ هزار و ۷۵۸ واحد مسکونی به‌عنوان خانه خالی شناسایی و مشمول مالیات شدند.

با اتصال سامانه‌های بانک مرکزی به این سامانه، فرآیند شناسایی اکنون به‌مراتب سریع‌تر شده است. بانک مرکزی نیز طی ماه‌های اخیر، ارائه خدمات مهمی مانند افتتاح حساب، صدور کارت بانکی، پرداخت تسهیلات و حتی صدور و پرداخت چک را مشروط به ثبت و تأیید اطلاعات متقاضیان در سامانه املاک و اسکان کرده است.همایون علی‌اکبری، کارشناس اقتصادی، می‌گوید: «اطلاعات سامانه املاک و اسکان با داده‌های سازمان ثبت اسناد و املاک، ثبت احوال، اداره پست، شرکت‌های آب، برق و گاز و سایر نهادها تطبیق داده می‌شود و این فرایند، صحت‌سنجی را تضمین می‌کند.»مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران می‌گوید: براساس آمارها ۵۰۰ هزار واحد خالی در تهران وجود دارد. بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد تعداد خانه‌های خالی در تهران به حداقل ۳۷۰ هزار تا ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد.در حالی که طبق اعلام استاندار تهران، در ۱۰۰ روز گذشته بیش از ۴۵۰ هزار نفر اتباع غیرمجاز از استان تهران به افغانستان بازگشته‌اند، بخشی از این خانه‌ها که سابقاً در اختیار این اتباع بوده و حدود ۹۰ هزار واحد تخمین زده می‌شود باید هر چه سریعتر اجاره داده شوند تا مانع از مشمول‌شدن مالکان به مالیات شود.به بیان دیگر، اگر مالکان خانه‌های بلااستفاده خود را سریع‌تر به اجاره دهند، از پرداخت جریمه‌های سنگین جلوگیری می‌کنند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # پل ترامپ
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت