طرز تهیه شربت نعناع خانگی

با گرم شدن هوا، هیچ چیز به اندازه یک نوشیدنی خنک و گوارا نمی‌چسبد. در این میان، شربت نعناع یکی از بهترین گزینه‌ها برای روزهای گرم تابستان است که علاوه بر طعم دلپذیر و حس خنکای بی‌نظیر، فواید زیادی برای سلامتی دارد.
کد خبر: ۱۳۰۹۰۳۹
|
۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰ 02 June 2025
|
64615 بازدید

طرز تهیه شربت نعناع خانگی

به گزارش تابناک، برای آماده سازی این شربت خوشمزه، ابتدا نعناع‌های پاک شده را با آب بجوشانید. سپس آب نعناع را صاف کرده، شکر و آب لیمو (و در صورت تمایل رنگ خوراکی) را اضافه کنید و مجدد روی حرارت ملایم بجوشانید تا شربت قوام پیدا کند.

به گزارش اکالا، پس از خنک شدن، آن را در بطری نگهداری کنید. برای سرو، شربت را ته لیوان ریخته، یخ و سپس آب را اضافه کنید تا شربت ته لیوان بماند.

رسپی این شربت سنتی و خوش‌عطر را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شربت نعناع برای ۸ نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز

نعناع ۲۵۰ گرم

شکر ۶۵۰ گرم

آب ۴ لیوان

آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق غذاخوری

رنگ خوراکی سبز ۴-۵ قطره

مرحله اول: نعناع را آماده کنید

نعناع‌ها را با دقت پاک کنید و خوب بشویید. برگ‌های سالم و تازه را جدا کنید.

در یک قابلمه مناسب، چهار لیوان آب بریزید و برگ‌های نعنای شسته شده را به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به مدت حدود ۲۰ دقیقه بجوشد تا عطر و طعم نعناع به آب منتقل شود.

مرحله دوم: آب نعناع را صاف کرده و مواد را اضافه کنید

پس از جوشیدن نعناع، مخلوط را آبکش کنید تا برگ‌های نعنا جدا شوند و فقط آب نعناع باقی بماند.

آب صاف شده نعناع را دوباره به قابلمه برگردانید.

شکر، رنگ خوراکی (در صورت تمایل) و آب لیموترش تازه را به آب نعناع اضافه کنید. (مقدار شکر و لیمو را می‌توانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.)

مرحله سوم: شربت را قوام آورید

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شربت به مدت حدود ۴۰ دقیقه تا نیم ساعت بجوشد تا قوام پیدا کند.

در این مرحله، شربت را هم نزنید تا شکرک نزند.

زمانی که شربت به غلظت دلخواه رسید (مانند عسل رقیق)، حرارت را خاموش کنید.

مرحله چهارم: شربت را در ظرف مناسب بریزید

اجازه دهید شربت در دمای محیط کاملاً خنک شود.

پس از خنک شدن کامل، شربت را به بطری‌های تمیز و درب‌دار منتقل کنید. شربت را در یخچال نگهداری کنید.

مرحله پنجم: شربت را سرو کنید

برای اینکه شربت شما ته لیوان بماند و با یخ مخلوط نشود، این ترفند را امتحان کنید:

ابتدا شربت را ته لیوان بریزید. سپس چند تکه یخ روی شربت قرار دهید. حدود ۴ تا ۵ دقیقه صبر کنید.

در نهایت، آب خنک را به آرامی روی یخ‌ها بریزید. با این کار، یخ‌ها به سمت بالا می‌آیند و شربت ته لیوان باقی می‌ماند و ظاهری زیبا به نوشیدنی شما می‌دهد.

شربت نعناع و زعفران

برای درست کردن شربت نعناع و زعفران، ابتدا آب و شکر را بجوشانید تا شهد غلیظی به دست آید. سپس یک دسته نعنای شسته شده و بسته شده را به شهد اضافه کنید تا با هم بجوشند و عطر نعنا به خورد شهد برود.

وقتی شربت به غلظت دلخواه رسید، زعفران دم‌کرده را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. پس از کمی خنک شدن، آب لیمو یا جوهر لیمو را برای جلوگیری از کپک زدن اضافه کنید. در نهایت، شربت را از صافی رد کرده و در ظرف شیشه‌ای بریزید.

شربت نعناع سکنجبین

برای درست کردن شربت نعناع سکنجبین، ابتدا عرق نعناع و سرکه را در قابلمه ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. پس از ولرم شدن (حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد)، عسل را اضافه و هم بزنید تا شربت غلیظی حاصل شود.

شربت خنک شده را در بطری شیشه‌ای نگهداری کنید؛ هنگام سرو، یک سوم لیوان را با شربت پر کرده، یخ و آب اضافه کنید و سپس نوش جان کنید.

شربت نعناع با گلاب

برای درست کردن شربت نعناع با گلاب، ابتدا شکر و آب را بجوشانید تا شهد غلیظی به دست آید. سپس برگ‌های خرد شده نعنا را اضافه کرده و اجازه دهید کمی با شهد بپزند.

پس از آن، دانه‌های هل را اضافه کنید و بگذارید ده دقیقه دیگر بجوشند. در نهایت، گلاب را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

پس از خنک شدن شربت، آب لیمو را برای جلوگیری از کپک‌زدگی بیفزایید و سپس شربت را از صافی رد کرده و در ظرف مناسب بریزید.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه شربت نعناع

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم شربت نعناع اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

همیشه از نعنای تازه و باکیفیت استفاده کنید. هرچه نعنا تازه‌تر و سبزتر باشد، عطر و طعم شربت شما بهتر خواهد شد. از برگ‌های پلاسیده یا زرد پرهیز کنید.

نعنا‌ها را به خوبی پاک کرده و چندین بار زیر آب سرد بشویید تا هیچ گونه آلودگی یا حشره‌ای روی آنها باقی نماند.

استفاده از رنگ خوراکی کاملاً اختیاری است. اگر می‌خواهید شربتی با رنگ سبز جذاب داشته باشید، چند قطره رنگ خوراکی سبز به آن اضافه کنید.

مهم‌ترین نکته در مرحله قوام آوردن، هم نزدن شربت است. این کار از شکرک زدن شربت جلوگیری می‌کند. اجازه دهید شربت به آرامی و بدون دخالت دست بجوشد.

برای تشخیص اینکه شربت به قوام رسیده یا نه، می‌توانید یک قاشق از شربت را بردارید و بگذارید خنک شود. اگر هنگام ریختن از قاشق، به صورت قطره‌ای و کمی کشدار پایین آمد، یعنی به قوام مناسب رسیده است.

اضافه کردن لیموترش تازه (یا کمی جوهر لیمو) نه تنها طعم شربت را دلپذیرتر می‌کند، بلکه از شکرک زدن آن نیز جلوگیری می‌کند.

بسته به ذائقه خود و شیرینی که دوست دارید، می‌توانید مقدار شکر را کم یا زیاد کنید. بهتر است ابتدا کمتر بریزید و در حین قوام آمدن، آن را بچشید و در صورت نیاز شکر اضافه کنید.

بعد از جوشاندن و آبکش کردن، می‌توانید برگ‌های نعنا را کمی با پشت قاشق فشار دهید تا عصاره بیشتری آزاد شود. این کار به خوش‌رنگ‌تر و خوش‌عطرتر شدن شربت کمک می‌کند.

شربت نعنا خانگی در یخچال و در بطری دربسته تا چند هفته قابل نگهداری است.

ترفند سرو شربت با یخ و آب، علاوه بر زیبایی، باعث می‌شود شربت در ته لیوان غلیظ‌تر بماند و طعم آن بهتر حس شود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
عملکرد کدامیک از وزرای دولت که در آستانه استیضاح هستند، ضعیف تر است؟
الی گشت