کاخ سفید: ویتکاف پیشنهاد مفصلی به ایران ارسال کرده

سخنگوی کاخ سفید در اظهاراتی گفت: «ویتکاف پیشنهاد مفصل و قابل پذیرش خود را به ایران درباره توافق هسته‌ای ارسال کرده است. به نفع ایران است که این پیشنهاد را قبول کند.»
کد خبر: ۱۳۰۸۹۲۰
|
۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۳ 01 June 2025
|
68208 بازدید
|
۸

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، «کارولین لویت» سخنگوی کاخ سفید شامگاه شنبه گفت: «ویتکاف پیشنهاد مفصل و قابل پذیرش خود را به ایران درباره توافق هسته‌ای ارسال کرده است. به نفع ایران است که این پیشنهاد را قبول کند.»

ادعای لویت درباره «ارسال پیشنهاد قابل قبول برای ایران از سوی ویتکاف (فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه)» درحالی است که طبق گزارش نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در این پیشنهاد، آمریکا خواستار توقف «همه» فعالیت‌های غنی‌سازی ایران شده است.

مقامات ایران همواره تأکید کرده‌اند که برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران، یکی از حقوق مشروع این کشور، یکی از خطوط قرمز ایران است و در صورت پافشاری آمریکا روی این مسئله، مذاکرات با شکست مواجه خواهد شد.

با این وجود، نیویورک‌تایمز افزود: «ویتکاف همچنین پیشنهاد کرده یک کنسرسیوم منطقه‌ای برای تولید انرژی هسته‌ای ایجاد شود.»

منابع آگاه به این نشریه آمریکایی گفتند: «این سند به‌صورت مجموعه‌ای از نکات فهرست‌شده تنظیم شده و متن کامل یک توافقنامه نیست. این سند ایران را به توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم فرا می‌خواند و پیشنهاد تشکیل یک کنسرسیوم منطقه‌ای برای تولید انرژی هسته‌ای را مطرح می‌کند که ایران، عربستان سعودی، سایر کشورهای عربی و ایالات متحده را دربر می‌گیرد.»

نیویورک‌تایمز افزود: «این پیشنهاد نخستین بار از آغاز مذاکرات در اوایل آوریل است که مذاکره‌کننده ارشد آمریکا، استیو ویتکاف، پیشنهادی مکتوب ارائه کرده است.»

به اذعان نشریه آمریکایی، ایران هرگز با درخواست آمریکا برای توقف غنی‌سازی اورانیوم خود موافقت خواهد کرد.»

نیویورک‌تایمز افزود: «در هفته‌های اخیر، مقامات ایرانی درخواست‌های آمریکا برای پایان کامل غنی‌سازی هسته‌ای را رد کرده و اعلام کرده‌اند که هرگز از حق خود برای تولید سوخت هسته‌ای دست نخواهند کشید.»

گزارش نشریه آمریکایی درباره درخواست آمریکا درحالی است که «سید عباس عراقچی» صبح شنبه در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با بیان این که «یکی از  اصول ما در بحث هسته‌ای که مبنای حرکت ما در مذاکرات را  شکل می‌دهد، نفی سلطه است»، گفت: در مذاکرات قبلی و فعلی ما بر اساس این مبنا حرکت کردیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این‌که «داشتن انرژی صلح آمیز  هسته‌ای حق مسلم ایران است، همانطور که چیزهای دیگر نیز حق مسلم مردم ایران است و هر کدام سر جای خود مهم هستند»، گفت:  موضع ما در خصوص مسئله هسته‌ای کاملا روشن است.

وی با تاکید بر «حق ایران مبنی بر داشتن غنی‌سازی» گفت: این که طرف‌های مقابل می‌گویند ایران نباید غنی‌سازی داشته باشد، یک جور تحمیل است و آنها نمی‌توانند با سلطه‌گری خواسته خود را به مردم ایران تحمیل کنند و این چیزی نیست که مردم ایران زیر بار آن بروند.

عراقچی با بیان این‌که «بحث داشتن سلاح هسته‌ای از نظر ما مردود است و در این زمینه با آنها شریک هستیم، اگر چه آنها بعضا به تعهدات خود در نفی سلاح هسته‌ای عمل نکرده‌اند و حتی برعکس آن عمل کرده‌اند»، ادامه داد: طرف‌های مقابل به صرف نگرانی خود حق ندارند مردم ایران و نسل‌های آینده را از حقوق خود محروم کنند و داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حق مسلم ایران است.

وزیر خارجه عمان، روز شنبه در سفر کوتاهی که به تهران داشت، عناصر پیشنهادی آمریکا را به ایران ارائه کرد.

عراقچی در این زمینه در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «برادر عزیزم آقای بدر البو سعیدی، وزیر محترم امور خارجه عمان، امروز در سفر کوتاهی به تهران عناصر پیشنهادی آمریکا را ارائه داد که بر اساس اصول، منافع ملی و حقوق مردم ایران به آن پاسخ مقتضی داده خواهد شد.» 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
ایرانیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
لطفاً اشتباه چاپی را اصلاح کنید، نوشتید، ایران هرگز با درخواست آمریکا موافقت خواهد کرد، این چه معنی داره؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
ترک میز مذاکره
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
مذاکره باید بر پایه حقوق مسلم ایران باشد وگرنه در گردابی مثل اوکراین گیر میکنیم و باید در منطقه و دنیا به هر شغالی باج دهیم فقط مواظب باشید پای روسیه به مذاکرات باز شود همه چیز روی هوا است
ع د
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
انشالله که به نفع ملت ایران به توافق برسید و غنی سازی حق مسلم ماست
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
روسیه اگر باشد هرگز نمی گذارد توافق شود
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
ما مداکره با امریکا نکردیم ؛مذاکره غیر مستقیم کردیم، امریکا :ایران غنی سازی نمی کند ،غیر مستقیم از طریق کنسرسیوم به غنی سازی ادامه می دهد=مدارا =توافق سخت= ملت از مزایای ان استفاده خواهد برد.انشاالله
فریدون رستمی کارگر نانوا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
خط قرمز ما را باید به رسمیت بشناسند والسلام نامه تمام
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
مردم کشور ژاپن باید تعیین کنن کی انژی هسته ای نباید داشته باشه ترامپ جان
هیروشیما یادتون هست
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
عملکرد کدامیک از وزرای دولت که در آستانه استیضاح هستند، ضعیف تر است؟
الی گشت