سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود

یک مطالعه جدید، ارتباط ناشناخته قبلی بین سیستم ایمنی و پاسخ ترس و اینکه چگونه روانگردان‌ها می‌توانند در سرکوب آن نقش داشته باشند را کشف کرده است. این یافته می‌تواند درمان بیماری‌های روانی، عاطفی و جسمی را بهبود بخشد.
کد خبر: ۱۳۰۴۳۰۵
|
۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۰ 09 May 2025
|
396 بازدید

سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود

تحقیقات در مورد اثرات روانگردان‌ها همچنان در زمینه روش‌هایی که مواد تغییر دهنده ذهن می‌توانند سلامت ما را بهبود بخشند، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ یک مطالعه جدید در سال گذشته نشان داد که سیلوسایبین به اندازه یک داروی تجویز شده رایج در کاهش افسردگی مؤثر است و در واقع به بهبود کیفیت کلی زندگی نسبت به دارو کمک می‌کند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مواد روانگردان در بهبود علائم سلامت روان و عملکرد شناختی جانبازان آسیب دیده نیروهای عملیات ویژه مؤثر هستند. یک مطالعه حتی زودتر، نقش این مواد را در بهبود تفکر خلاق طولانی مدت نشان داد.

محققان دانشگاه ماساچوست جنرال بریگام با بررسی عمیق‌تر نقش روانگردان‌ها بر بدن ما، دریافتند که در طول استرس مزمن، سیستم ایمنی بدن ما سلول‌های التهابی به نام مونوسیت‌ها را به آمیگدال، ناحیه‌ای از مغز که مسئول پردازش احساسات ما به ویژه ترس، اضطراب و پرخاشگری است، می‌فرستد. پس از رسیدن به آنجا، این سلول‌ها واکنش ترس بدن و همچنین سیگنال‌دهی التهابی آن را تحریک می‌کنند.

جالب‌تر از همه، با استفاده از مدل‌های موش، این گروه دریافتند که روانگردان‌های سیلوسایبین مانع از تجمع مونوسیت‌ها در مغز می‌شوند و در نتیجه توانایی سیستم ایمنی در ایجاد ترس و ایجاد پاسخ التهابی را مختل می‌کنند.

مایکل ویلر (Michael Wheeler)، سرپرست تحقیقات، می‌گوید: وقتی استرس مزمن این سیگنال‌دهی را مختل می‌کند، منجر به آبشاری از فرآیندها می‌شود که سلول‌های ساکن مغز و سلول‌های ایمنی را درگیر می‌کند و در نهایت رفتار ترس را افزایش می‌دهد. نکته جالب این است که ترکیبات روانگردان می‌توانند کل این فرآیند را معکوس کنند.

محققان همچنین هنگام بررسی سلول‌های مغز انسان و داده‌های بیان ژن جمع‌آوری‌شده از بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی (MDD) پاسخ مشابهی را مشاهده کردند که نشان می‌دهد یافته‌های آنها می‌تواند پیامدهایی در درمان افسردگی و همچنین اختلالات مبتنی بر ترس داشته باشد.

ویلر می‌گوید: مطالعه ما تاکید می‌کند که چگونه روانگردان‌ها می‌توانند کاری بیش از تغییر ادراک انجام دهند. آنها می‌توانند به کاهش التهاب و تنظیم مجدد تعاملات مغز و سیستم ایمنی کمک کنند. این می‌تواند نحوه تفکر ما در مورد درمان اختلالات التهابی و شرایطی مانند اضطراب و افسردگی تغییر دهد.

محققان می‌گویند که کشف این پیوند بین توانایی سیستم ایمنی در ایجاد پاسخ ترس و اختلال آن توسط روانگردان‌ها که پیش از این دیده نشده بود نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. آنها اکنون قصد دارند بررسی کنند که چگونه استفاده طولانی‌مدت از روانگردان‌ها می‌تواند بر بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی تاثیر بگذارد. آنها این کار را با تجزیه و تحلیل نمونه‌های بافتی بیماران در یک کارآزمایی بالینی که در آن از روانگردان‌ها برای درمان بیماران مبتلا به افسردگی استفاده می‌شود، انجام خواهند داد.

ویلر نتیجه‌گیری می‌کند: ما نمی‌گوییم که روانگردان‌ها درمانی برای بیماری‌های التهابی یا هر بیماری دیگری هستند. اما ما شواهدی می‌بینیم که نشان می‌دهد روانگردان‌ها برخی مزایای خاص بافتی دارند و یادگیری بیشتر در مورد آنها می‌تواند امکانات کاملا جدیدی را برای توسعه درمان‌ها ایجاد کند.
 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت