به گزارش خبرنگار فرهنگی تابناک، مراسم افتتاحیه نمایشگاه نقشههای تاریخی خلیج فارس و جزایر سه گانه، در پردیس موزه ای دفینه برگزار شد.
در این مراسم که با حضور امیر سرتیب فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و حمیدرضا سلیمانی مدیرعامل موسسه موزه های بنیاد برگزار شد، از ۳۰ نقشه تاریخی برای اولین بار به صورت عمومی رونمایی شد. ویژگی این نقشهها، تهیه آنها توسط کارتوگرافهای برجسته اروپایی در طول قرون مختلف است همچنین قدیمیترین نقشه موجود در نمایشگاه، به قرن هفدهم میلادی بازمیگردد.
امیر سرتیب فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در حاشیه این مراسم درباره اهمیت نمایشگاه نقشه های تاریخی خلیج فارس و جزایر سه گانه گفت:« یکی از دغدغه اصلی ما در موضوع و نام خلیج فارس این است که این صدا باید رساتر و فراتر از مرزهای ایران شنیده شود. موضوعی که امروز در دنیا با تعرض مواجه شده و به عنوان نمونه شورای هماهنگی کشورهای عربی یک بار دیگر تشکیل جلسه داده و درباره تغییر نام خلیج فارس اظهار نظر کرده است. اتفاقی که مفهومش این است که ما هم باید با جدیت بیشتری با موضوع برخورد کنیم.
وی با تاکید بر جدیت تمام دستگاهها بر صیانت از نام خلیج فارس ادامه داد: هرچند از لحاظ اسناد بین المللی و نقشهها، نام خلیج فارس تثبیت شده است اما باعث نمیشود تا از جدیت ما در دفاع از نام خلیج فارس کاسته شود. هرچه این موضوع در کشور بهتر و بیشتر بازگو شود، اثر گذاری بیشتری خواهد داشت.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در ادامه با اشاره به بر رسالت تمامی دستگاههای مسئول بر انتقال این ارزشها و مفاهیم به نسل آینده گفت: این اقدام بزرگی که در موزه دفینه انجام شده و جای مشخصی برای موزه های خلیج فارس تخصیص داده شده، باید تقویت شده و در دیگر موزههای کشور هم تکرار شود. یکی از وظایف اصلی ما در این موضوع، رساندن و انتقال این ارزش ها و مفاهیم به نسل آینده است. نسل گذشته ما برای این آب و خاک جنگیده و برای حفظ آن از هیچ چیزی فروگذار نکرده است. حالا نسل آینده هم باید نسبت به داشتههای خود آگاه باشد تا همان عرق و علاقه را داشته باشد.
سرتیپ فخری گفت: حالا وظیفه تزریق این آگاهی هم با ما و همه دستگاههای مسئول است. برپایی نمایشگاه و موزههایی نظیر موزه دفینه، باعث می شود تا اهمیت موضوع به آن ها نشان داده شود. از اقدام بزرگ و ملی بنیاد مستضعفان و موسسه موزههای بنیاد مستضعفان تشکر می کنم که همه ما را در ایفای نقش و رسالت خود در بزرگداشت و نکوداشت نام بزرگ خلیج فارس یاری کردند.
در ادامه اینمراسم، حمیدرضا سلیمانی مدیر عامل موسسه فرهنگی موزه های بنیاد در حاشیه این مراسم گفت: این نقشهها به عنوان اسناد تصویری معتبر، به طور کامل دیدگاه اروپاییان و کارتوگرافهای خارجی را در طول قرون مختلف، نسبت به منطقه خلیج فارس نشان میدهند. به همین خاطر هم می تواند استناد جدی و علمی در بحث حقانیت ایران در بحث حاکمیت جزایر سه گانه و نام خلیج فارس در نظر گرفته شود. این نقشه ها اسناد تاریخی بینظیری هستند که تحولات جغرافیایی و سیاسی منطقه را در طول زمان به تصویر میکشند. از طرف دیگر نشان میدهند که نام خلیج فارس از دیرباز در نقشههای معتبر جهانی ثبت شده و همواره به عنوان یک واقعیت تاریخی شناخته شده است.
وی در پایان گفت: بازدید از این نمایشگاه به عموم مردم امکان میدهد تا با تاریخ و جغرافیای منطقه خلیج فارس بیشتر آشنا شوند و درک بهتری از اهمیت این منطقه در تاریخ و فرهنگ جهان داشته باشند.
این نمایشگاه از شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ به مدت یک هفته در پردیس موزه ای دفینه برقرار است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.