بازدید 2512

پیشنهاد پلیس برای افزایش ۳ برابری مبلغ جرایم رانندگی

پس از پیشنهاد فرمانده فراجا برای افزایش مبلغ جرایم رانندگی، رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد پیشنهاد مطرح‌شده در مورد رقم جدید جرایم رانندگی، افزایش به طور میانگین حدود ۳ برابری این مبالغ است.
کد خبر: ۱۲۱۴۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۴ 07 January 2024

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، اوایل آذرماه امسال بود که سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا در جریان بازدید از مقر پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا بر ضرورت افزایش مبلغ جرائم رانندگی تاکید کرد. او در توضیح چرایی این پیشنهاد نیز گفته بود:‌ «متاسفانه ارتکاب تخلف رانندگی، منجر به وقوع ۸۰ درصد تصادفات شده است.   جرائم رانندگی باید بازدارندگی داشته باشد، یعنی طوری باشد که فرد متخلف اصلا مرتکب آن نشود. در حال حاضر اما مبلغ جرایم تخلفات رانندگی بازدارنده نیست و باید افزایش پیدا کند. این نکته را هم باید مورد توجه قرار دهیم که افزایش نرخ جرایم رانندگی ربطی به تورم ندارد و گرانی و ... ندارد. یک راننده اصلا نباید تخلف کند و کسی هم که تخلفی مرتکب نشده که نباید جریمه سنگین پرداخت کند. در واقع خاصیت بازدارندگی جرائم در همین جاست.»

رادان گفته بود:‌ «شما ببینید در بسیاری از کشورهای جهان دنیا برای یک تخلف ساده چندین برابر عدد و رقم تخلف در ایران جریمه در نظر گرفته شده است، اما در کشورما  مبلغ جرایم رانندگی بسیار پایین است و تلاشی هم برای افزایش آن نشده است. اکثریت رانندگان ما به قوانین و مقررات رانندگی احترام می‌گذارند و بخش زیادی از تصادفات مربوط به تخلفات تنها شش تا هفت درصد از رانندگان است. در واقع تخلف این افراد به دیگران نیز آسیب می‌زند، خب چرا باید هزینه تخلف برای این افراد پایین باشد؟ به همین دلیل است که از دولت تقاضا داریم تا اقدامات لازم در راستای بالا بردن هزینه تخلفات و مبلغ جرائم رانندگی انجام دهد. از نظر ما افزایش جریمه‌های رانندگی حتماً تأثیر مستقیمی بر کاهش تصادفات فوتی و جانباختگان تصادفات خواهد داشت.»


سردار سیدکمال هادیانفر

افزایش ۳ برابر مبلغ جرائم رانندگی

به دنبال طرح این پیشنهاد، سردار سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور فراجا در گفت‌وگو با ایسنا، جزئیاتی از پیشنهاد مطرح شده برای افزایش جرائم رانندگی را اعلام کرد. او با تاکید بر اینکه مبلغ جرائم ربطی به پلیس ندارد، گفت: برابر قوانین و مقررات هر سه سال باید چهار دستگاه شامل پلیس، وزارت دادگستری، وزارت کشور و وزارت راه در بحث جرائم تصمیم گیری کرده و در مبالغ آن بازنگری کنند. با این وجود پلیس راهور در سال‌های گذشته به دلیل وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور و عواملی مانند شیوع کرونا و ... پیشنهادی به دولت نداد.

وی ادامه داد: این موضوع سبب شد تا کمیسیون اصل ۹۰ از پلیس و دستگاه‌های دیگر در این خصوص مطالبه کند، در همین راستا نیز جلسات مربوط به آن با حضور دستگاه‌های مختلف برگزار و پیشنهاداتی مطرح شد. کلیات بحث بر سر این موضوع بود که مبلغ فعلی جرائم حدود شش برابر شود که پلیس راهور با آن مخالفت کرد و با پیشنهاد پلیس بنا بر  این شد که مبلغ جرائم رانندگی به طور میانگین حدود ۳.۱ برابر افزایش پیدا کند. همچنین اینطور شد که رقم جرائم برای سراسر کشور باشد و دیگر شهر و روستا و شهرهای کوچک و بزرگ و ... دارای تغییر نباشند.

هادیانفر با بیان اینکه این موضوع در کمیسیون قضایی دولت با ریاست وزیر دادگستری نیز مورد بحث قرار گرفت، گفت: در نهایت در این جلسه این موضوع تصویب شد و به هیات دولت رفت و به محض تصویب برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

جریمه تخلفات حادثه‌ساز بیشتر از میانگین افزایش پیدا می‌کند

رئیس پلیس راهور فراجا درباره اینکه آیا مبلغ تمام جرائم رانندگی ۳.۱ برابر خواهد شد یا خیر به ایسنا گفت: این افزایش به‌طور میانگین و درمورد کلیات است. طبیعتا در مورد تخلفات حادثه‌ساز ممکن است میزان افزایش بیشتر باشد و در مورد برخی دیگر از تخلفات نیز میزان افزایش کمتر باشد.

وی همچنین بار دیگر تاکید کرد که برابر ماده ۱۱۸ قانون برنامه ششم توسعه، رقم جرائم محل درآمد و در واقع عایدی برای پلیس نداشت. در این ماده صراحتا تاکید شده که دستگاه‌هایی که جریمه کنند، امکان برداشت ندارند. برابر قانون مبالغی از این رقم جرائم به وزارت کشور و وزارت راه داده می‌شود تا با استفاده از آن برای اصلاح نقاط حادثه‌خیز ترافیکی، توسعه دوربین‌ها و تجهیزات و ... اقدام شود. همچنین رقمی هم در اختیار صندوق تامین توسعه خسارات بدنی قرار خواهد گرفت.

هادیانفر درباره اینکه افزایش رقم جرائم رانندگی چه زمانی اجرا خواهد شد، اظهارکرد: این‌ موارد در اختیار دولت محترم است. هیات دولت باید موضوع را تصویب و ابلاغ کند و هر زمان که این اتفاق بیفتد پلیس راهور مکلف است که آن را اجرا کند.

رئیس پلیس راهور فراجا همچنین درباره اینکه آیا کد جریمه جدیدی نیز به جرائم رانندگی اضافه شده یا خیر گفت: هیچ کد جدیدی به جرائم رانندگی اضافه نشده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۸
کاملا درسته
متاسفانه
با وجود این همه کشته و مجروح های حوادث رانندگی هنوز مواردی نظیر
حرکت در خلاف مسیر یک طرفه
سرعت غیر مجاز و عدم توانایی کنترل خودرو
پارک در محل غیر مجاز مثل پیاده رو ، در مسیر اصلی خیابان و ....
سبب ایجاد ناامنی و احساس منفی در افرادی میشه که به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام میزارن
پاسخ ها
تام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
نامگذاری پلیس راهنمایی و رانندگی خیلی قدیمی شده
پلیس باید رانندگی رانندگان را راهنمایی کند ولی در حال حاضر اینگونه نیست و پلیس فقط در حال جریمه کردن است و در محل هایی که ترافیک ایجاد شده پلیسی برای راهنمایی وجود ندارد جز چندتا سرباز و در جاده ها هم همینگونه است پلیسی برای راهنمایی وجود ندارد و برای جریمه کردن فراوان است
کاملا درسته. در امریکا جریمه
رانندگی در حال مستی 10 هزار دلار بعلاوه زندان
چراغ قرمز 500 دلار + یک نمره منفی
سرعت بالای 65 مایل 300 دلار + یک نمره منفی
سرعت بالای 90 مایل 600 دلار + بازداشت
و ووو
گرچه موافق استفاده از راه‌های مختلف و بازدارنده برای کم کردن تخلفات رانندگی و صدمات مالی و جانی ناشی از آن هستم ولی سوال من اینست که نقش فرهنگی پلیس در این میان چگونه اعمال می‌شود و چقدر افزایش بی رویه خودروها بدون افزایش متناسب امکانات شهری از جمله خیابان‌ها و پارکینگ و ...در ایجاد و افزایش تخلفات محاسبه شده است؟ با عرض معذرت نقش پلیس در نظر عمده مردم بیشتر اقتصادی است تا فرهنگی و حلال ترافیک.سوال مهم این است که چرا بدون افزایش امکانات شهری و برون شهری به ازای تولید هر خودرو پلیس اجازه شماره گذاری خودرو میدهد؟آیا زد و بندی در کار است؟
آقا افزایش بدهید سه برابر چرا 10 برابر کنید.... بلاخره پول مفت در امد بدون درد سر درآمد مفت و متعاقبا صرف این در آمد ها در جیب آقا زاده ها....
یک عده افسر ها چنان جریمه می کنند انگار میلیون ها تومان با عرق جبین کسب روزی حلال کردند.
چرا وقتی می بینی چراغ ترمز من یکی اش سوخته و من بی خبر هستم به جای تذکر برادرانه و مشفقانه و اطلاع دهی، جریمه می نویسی برادر من؟!
پیشنهاد پلیس برای افزایش ۳ برابری مبلغ جرایم رانندگی
مملکت گوشت قربانی شده هر جایی دنبال درآمد بیشتر هست
شهرداری پول میگیره پارکینگ حذف میکنه وقتی پارک میکنی پلیس جریمه میکنه و کنار خیابان پارکبان میزارن از مردم برای پارک ماشین پول میگیرن و .....
نمیشه راننده ای که سالی یکبار تخلف میکنه با راننده ای که روزی ده تا خلاف انجام میده مثل هم دیده بشه. باید راننده هایی که خلاف براشون عادی شده باید -حداقل- مجازات نقدیشون دوسه برابر دیگران باشه.
سیستم کلا مریضه ، راننده بی احتیاط ، ماشین های بد و اون وقت کم کردن سرعت مجاز جاده ها ار 120 به 110. دقیقا مسیر 10 ساعته روباید 11 ساعته بریم تا جریمه نشیم ! درآمدزایی خوبی هم داشته !
قسم میخورم که اگر دغدغه حال مردم را داشته باشید و دلتان میخواهد به اسم قانون و مردم پول پارو کنید و مردم هم فقط تماشا .
این را کاملا موافقم
باید جریمه طوری باشه که یکبارش اقتصاد اون شخص را تحت تاثیر قرار بده و البته غیر قابل بخشش هم باشه
جریمه‌ها رو هم باید افزایش بدهند و هم باید به‌نسبت درصدی از قیمت خودرو طبق بیمه‌نامه حساب کنند. مثلا عبور از چراغ قرمز بشه یک‌هزارم قیمت خودرو؛ دیگه نه پراید رد میشه نه لامبورگینی!

الان یکی از مشکلات رانندگی در ایران اینه که جریمه برای ماشین‌های میلیاردی، اصلا به‌حساب نمیاد! هرجوری که دلشون میخواد میان و میرن و جریمه‌ها رو از پول‌خوردِ ته جیبشون میدن و تمام! مثلا شما نگاه کن، هرچی ماشین گرون‌قیمته، راحت توی پیاده‌رو پارک میکنه و راه رو میبنده و عین خیالش هم نیست.
کسی بفکر مردم هست .....؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با سلا
اگر از خود مردم جهت گزارش خلاف استفاده شود کاملا حوادث به صفر می رسد حاضریم کمک پلیس باشیم کجا مراجعه کنیم
کسری بودجه؟؟؟؟؟
بر خلاف گفته های سردار ، بخاطر مبلغ ناچیز جریمه ها میزان تخلفات بالای 50 درصد هست . نه 7 یا 8 درصد . ما که از خیلی وقت می خواستیم که نرخ جرایم تا 10 برابر هم افزایش داشته باشد . واقعا در خیایبانهای شهر و حتی پیاده رو ها قوانین رعایت نمی شود .
اقایان پلیس بجای این پیشنهاد برید کیفیت خودروهای ناایمن رو گزارش بدید.هرلحظه یک ایرانی کشته میشود.
پلیس راهور که همواره با راه ها ور میره و ملت رو ناراضی میکنه ، پسندیده تر اینه که ،کیفیت خدمت رسانی رو سه برابر کنه . افراد متخصص تربیت کنه نه اینکه وقتی کمترین رضایت از عملکردش وجود داره ،درخواست نامعقول داشته باشه.
یک سال قبل از شیراز تا تهران آمدم هر کجا امکان داشت پلیس یک تابلو 45 -75-85 تعیین کننده محدودیت سرعت نصب کرده بود در جاده ای ترانزیتی و بین استانی کشور ور کنار ان هم دوربین ثبت تخلف سرعت خصوصا در محدوده شهررضا اصفهان و سعادت شهر شیراز در کنار هر دور بگردان و روستا و پیچ عادی و ... یعنی اگر بخواهی کل تابلو ها را رعایت کنی حداقل 40 ساعت در راه می بودیم. نتیجه اینکه وقتی تابلوها و قوانین به صورت سلیقه ای اعمال می شوند و فقط با هدف کسب درامد هستند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست