بازدید 17690
گزارش تابناک اقتصادی از تلخی این روزهای بازار شکر؛

بی خبری یک وزارتخانه از بازار شکر و کارخانجاتی که در آستانه تعطیلی هستند

به رغم اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از آرامش در بازار شکر خبر می‌دهند، چالش‌های این حوزه همچنان برپاست و حتی کارخانجات تولیدی نیز قادر به تهیه این کالا نیستند.
کد خبر: ۱۱۸۲۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳ 10 July 2023

به گزارش تابناک اقتصادی؛ این روز‌ها با تنظیم بازار برخی از سبد کالایی مردم با مشکلاتی مواجه است. یکی از اقلام شکر است که از اواخر سال تا به امروز، روند پر فراز و نشیبی داشته است، تا جایی که بهمن ماه سال قبل، دانایی، دبیر انجمن قند و شکر در این زمینه با انتقاد شدید از عدم قیمت گذاری شکر گفته بود، هیچ سالی نبوده که قیمت گذاری این محصول، این همه مدت طول بکشد. این اتفاق منجر شد که در هفته‌های پایانی سال بازار شکر دچار تلاطم جدی شود و با کمبود شکر در بازار مواجه شویم.

سرانجام با آغاز سال جاری، برخی خبر‌ها حکایت از فشار مضاعف به خط تولید کارخانه‌های تولیدی داشت و تعدادی هم به دلیل نایاب شدن شکر، مدتی تعطیل شدند و کارگران را به مرخصی فرستادند.

 

بیشتر بخوانید:



سرانجام با وقفه طولانی، در ۲۱ اردیبهشت ماه امسال، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، در نامه‌ای با موضوع تعیین قیمت شکر اعلام کرد: با عنایت به تصمیمات جلسه تنظیم بازار مورخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ قیمت مصوب شکر برای مصرف کننده مطابق با نظر سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از قرار هر کیلوگرم ۲۵۵۰۰۰ ریال (بیست و پنج هزار و پانصد تومان) تعیین و ابلاغ می‌شود؛ لذا با توجه به وظایف و ماموریت‌های آن سازمان، مبنی بر رصد و پایش مستمر بازار و نظارت بر قیمت‌ها خواهشمند است، دستور فرمایید مقررات و ضوابط اقدام لازم را معمول دارند.

اما یک ماه بعد در حالی که تولیدکنندگان از اینکه نمی توانند شکر را به قیمت ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری و به همین نرخ نیز به مصرف کننده نهایی عرضه کنند، گلایه داشتند و سرانجام سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، در نامه‌ای با اشاره به مصوبه کارگروه تنظیم بازار مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۶ قیمت مصوب شکر برای مصرف‌کننده مطابق با برآورد کارشناسی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان را از قرار هر کیلوگرم ۲۸۰۰۰۰ ریال اعلام کرد. بسته بندی نیز ۳۴ هزار تومان تصویب شد. همچنین بنا بر این نامه، قیمت هر کیلوگرم شکر سفید درب کارخانه ۲۵۵۰۰۰ ریال تعیین شد.

بنابراین تا به اینجای کار، به نظر می‌رسید که چالش قیمت شکر به یک سرانجام رسیده است؛ غافل از اینکه وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار همچون بسیاری از اقدامات نسنجیده گذشته، متوجه عدم فروش شکر به کارخانه با قیمت ۲۵۵۰۰ تومان نشدند؛ چالشی که باعث شده در هفته‌های اخیر، چرخه تولید و توزیع با اختلال جدی مواجه و حتی در روز‌های گذشته، شکر در برخی نقاط کشور نیز نایاب شود و مردم برای تامین نیاز مصرفی با مشکل مواجه شوند.

قطعا بخشی از این محصول احتکار شده تا با قیمت بالاتری به فروش برسد، اما این تمام دلیل بحران بازار نیست و سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی در تامین این کالای استراتژیک نیز نقش بسیار مهمی در این ماجرا داشته است.



در این باره، امروز یک منبع آگاه به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: بازار شکر در حال حاضر شرایط مطلوبی ندارد و چالش‌های عجیبی را تجربه می‌کند. وی با اشاره به اینکه قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است، افزود: با این حال توزیع کنندگان، شکر را به این قیمت در اختیار کارخانجات تولیدی قرار نمی‌دهند و این مساله کارخانجات را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.  

این تولیدکننده با اشاره به اینکه بخشی از این شکر‌ها از محصول چغندر سال گذشته استحصال شده و قیمت شکر نیز در آن زمان کیلویی ۱۸ هزار تومان بوده است، اضافه کرد: در حالی که هم اکنون نیز قیمت این محصول ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده، توزیع کنندگان شکر را بین ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان می‌فروشند.  

وی مباحث مطرح مبنی بر احتکار شکر را تایید و اضافه کرد: قطعا بخشی از این محصول احتکار شده تا با قیمت بالاتری به فروش برسد، اما این تمام دلیل بحران بازار نیست و سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی در تامین این کالای استراتژیک نیز نقش بسیار مهمی در این ماجرا داشته است.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۵
بی خبری یک وزارتخانه از بازار شکر و کارخانجاتی که در آستانه تعطیلی هستند

چیزه عجیب و غریبی نیست یه روند معمول توی همه وزارتخونه هاست

تابی همین امروز از افاضات و درافشانی خاندوزی تیتر زدی اونهم همینطوره

ملت میگن شبه ولی وزار و مسئولین به زور ارقام و رسانه ها توحلق ملت فرو میکنند که نه روز شما ها نمی بینید
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹

پایگاه خبری «رویداد۲۴» ضمن انتشار اسنادی از حقوق ۱۷۰ میلیون تومانی «مهدی قدمی»، مدیرعامل شرکت واسپاری ملت، از شرکت‌های زیرمجموعه بانک ملت در ماههای مرداد و شهریور ۱۴۰۱، اعلام کرد او به طور متوسط، ماهیانه ۱۰۱ میلیون تومان حقوق در دولت رئیسی دریافت کرده است!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
قابل توجه ساندیس یها و سایبریهای عزیز !!!!!!!!!!!! بیان این جریان رو برای ملت مثل مسئولان ماست مالی و رفع و رجوع کنن زودتر خودتان بالا بیایید
مگه قطار پیشرفت دولت با اون سرعتش به بازار شکر نرسیده؟؟؟ این همه کارخانه ای که میگن از تعطیلی درآوردن و دارن تولید میکنن پس کجان و چی تولید میکنن؟؟؟
مخاطبین تابناک
رجوع کنید به خبر تابناک از وزیر باصطلاح اقتصاد

خاندوزی: کشور به سمت ثبات اقتصادی حرکت می‌کند
اینها از هیچی خبر ندارن بعد به زور رسانه ها و ارقام و امار الکی بخورد خلق الله میدن که همه چیب خوبه

تابناک تو حداقل انصاف و حقوق مخاطب های خودت را رعایت کن چرا کامنتا را سانسور میکن؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
دقیقا، متاسفانه بزرگترین استعداد وزیران این دولت دروغگویی است
بله دقیقا بازار شکر چند وقتیه که آشفته شده. خیلی شهرا شکر نیست اگرم باشه قیمت مصوب نمی‌فروشن
پاسخ ها
ایرانی گرفتار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
یک مشت طرفدار دولت حالا میاد میگه تقصیر افغانی‌ها، و باید افغانی‌ها بيرون کنید تا شکر ارزان میشه
ضرورت تاسیس قرارگاه شکر ب شدت احساس میشه،!!
نشانه های ثبات و پیشرفت اقتصادی که وزیر اقتصاد از آن صحبت می کنند
حمید خواننده 10-12 سال پیش گفت همه چی آرومه. مگه چیزی هم شده وزارت جهادکشاورزی ومهمتر نهادهای نظارتی خبرداربشن.
شکر میبد امروز درب کارخانه
هرکیلو29100
پاسخ ها
عشقم دکتر رئیسی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
مفته شکر در امریکا کیلو دو دلار
مقدم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
کاربر 15:34 حقوق در آمریکا چقدره؟!!!!
شکر توی مغازه ها دیدید سلام ما را هم برسانید
متاسفانه افزایش قیمت ها در حامل های انرژی و افزایش قیمت ارز و ... موجب افزایش بهای تولید و بی رونقی کارخانجات گردیده که بسیاری از این کارخانه ها به دنبال فروش سهام خود می باشند و به خاطر همین موضوع خطوط تولید در حال خوابیدن است و سرمایه گذاری انجام نمی شود و دولت هم چند سباحی با تزریق وام و وعده و وعید این کارخانجات را بصورت تبلیغی فعال نشان داد و دولت قبل را محکوم می کرد و می بینیم که امروز مشکلات کارخانجات پابرجاست
به کسی بر نخوره به این بازارها در قدیم می گفتند، شهر هرت ، یعنی جامعه ای که در اون هرج و مرج حاکم است و هر کس به هر شکل خواست معامله کنه.
بابا شما می گین سرعت پیشرفت کشور خیلی بالاست یعنی شرکت‌های تولیدی بسرعت مشغول تولید هستند و بیکاری کاهش یافته ،اما در عمل بخش تولید با مشکل مواجه است و در حال تعدیل نیرو هستند ،هنوز زمان اون نشده که آمار و ارقام نادرست به خورد مردم ندین.
بی خبری یک وزارتخانه از بازار شکر و کارخانجاتی که در آستانه تعطیلی هستند(((((( عجب مملکت ابرقدرتی داریم ما قابل توجه مقامات لشگری و کشوری))))))))))))
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
بلائی که ساداتی نژاد بیسواد سر وزارت جهاد کشاورزی و کشور اورد قوم مغول سر نیشابور نیاوردند
مثلی قصه شکر را هم مثل بسیاری دیگر از موضوعات اقتصادی در برنامه ۷۰۰۰ صفحه ای آقای رئیسی نیاورده بودند
لعنت بر مافیا شکر ....لاستیک ...چای ...برنج ...ماشین ..ارز وطلا....وهرچه مافیای دیگر...........
وزارتخانه بی عرضه که از با ضعف مدیریت قادر به کنترل بازار نیست
مرغ
شکر
دارو
و ...
نایاب است و گران
بعد ادعای مدیریت جهانی هم دارید. کشوری که بزرگترین هدفش قدرت منطقه شدن باشه و از کشور و مردم غافل بشه نتیجه اش میشه همین احوال امروز.
نه کشوری مانده و نه ملتی
شکر نیست شد ؟
کمبود دارد ؟
اشکالی ندارد این را هم نمی خوریم مثل مرغ و گوشت و برنج شکر هم برای سلامتی مضر است
داشتم فکر می کردم چی دیگه باید بخوریم
این هم از سیاست های آمریکاست نه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست